Bhakti je napisao/la: AMEN!
svatko nek se oblači kak hoće, sve dok je iskren i pun ljubavi, to nema nikakve veze. nitko neće biti izgubljen zbog toga što je nosio naušnicu, niti spašen zbog toga što je nosio samo suknje, već će biti izgubljen zato što nije imao ljubavi za druge i spašen zato što je imao ljubavi za druge...
Žao mi je što vas sve koji ovako mislite moram razočarati. Ako je Jov1:1-3 rekao da je On Reč a Otk 22:18-19 kaže:
OTK 22:18 Jer svedočim svakome koji čuje reči proroštva knjige ove; ako ko dometne ovome, Bog će nametnuti na njega zla napisana u knjizi ovoj;
OTK 22:19 I ako tko oduzme od riječi knjige proročanstva ovoga, Bog će oduzeti njegov dio od drveta života i od grada svetoga, o kojima je pisano u knjizi ovoj.
Pa nema sumnje da ite kako zavisi svaka Reč pa onda i ona koja se odnosi na odevanje rečena u 5M22:5
Gospodo i Dame to je toliko bitno... samo se setite sta je Eva uradila, Svaka grobnica, svaka bolesna osoba, svaka bolnica, nesreća, depresija,... potiče samo zbog toga što je jedna osoba poverovala u jednu reč, koja je bila laž.
Cosa Nostra je napisao/la: @Dina: Sve si to dobro rekla, ali smatram da moralnost isto dolazi u pitanje kada svjedočimo drugim ljudima koji ne poznaju istinu. Evo jedno osobno pitanje: Bi li ti vjerovala čovjeku i pošla za njim da ti dođe s četiri žene i još jednim muškarcem i govorio ti kako su oni jedna obitelj ("biološka") te propovjedajući ti božju Radosnu vijest???? Vjerojatno ne prvenstveno zbog moralnosti te osobe i s obzirom na to. Ne mora se doći drugima svjedočiti i početi s tim što po Bibliji trebaju muškarci oblačiti, što žene, ali vizualni primjer treba biti isprava te nije loše malo i o tome prodiskutirati.
Eto konačno jednog odgovora koji daje pomak u naše traženje kakva by trebala da bude jedna Hrišćanka. Takođe ovo može i da se nadoveže na temu kakvi by trebalo da budu Hrišćani.
Dina je napisao/la: E, moja pojedina braco,ostat ce te u rukama,s hlacama,maramama,sjedenjem lijevo i desno u crkvi.......i sto znam sto jos,Krist ce doci,i za sve vas to nece pitati,nego ce vas,pitati,sto ste ucinili,za izgradnju karaktera,sto ste napravili da vasi bliznji saznaju o velicini Njegovoj......a tad ce te dati odgovor,....pa cekaj Kriste,zar nisu bile hlace kao odjevni predmet zabranjene zeni... ne gubite vrijeme,na tricave stvari,...
Pa eto ja citiram Hrista a ono je gubljenje vremena...
Dina je napisao/la: ...poslusajte Krista i ponesite vijest evandjelja,ljudima koji,pate i grcaju trazeci istinu. Moralnost je u duhu,u srcu,a sto je s misli,a i jos mnogo toga.
Ako treba da posušam Hrista, onda ću slušati u svemu a ne samo da propovedam Evanđelje. Da li ste znali da u Bibliji piše da ste vi te pisane poslanice.
2Kor 3:2 Vi ste naša poslanica napisana u srcima našim, koju poznaju i čitaju svi ljudi;
Pa kako onda... ako se ne držite svake Njegove Reči, kako ćete svedočiti ili širiti Evanđelje? Jedan Hrišćanin neće prihvatiti takvo evanđelje koje nije po reči. U njemu će biti pitanje „... Kako to da propovedaju Evanđelje a ovde piše ovako a oni to rade onako!?“ Da, budite sigurni da nećete nikoga na taj način obratiti, sve dok vaš život ne bude svedočio.
Bedno je vaše svedočanstvo,... zar nepiše tako
Istina je napisao/la: Pa ja mislim bas kao sto je Isus rekao ako te savjest ne osuduje i da je sve je dozvoljeno,ali nije korisno. I Bog gleda u srce ne vanstinu...S toga mislim da su ovo u vezo oblacenja uredbe ljudske jer Bog je zaista na masu mjesta rekao da ga u slobodnom prevodu nije briga...To normalo ne znaci da treba izgledati kao kurva,ali netreba ni kao casna (u svo duzno postovanje prema njima).....
Ok, ovo će vam izgledati ludo, ali je istina potkrepiću sa Rečju.
Da li je Isus rekao u Mat 5:28 mislim, da ako čovek pogleda na ženu s tim da je poželi, da je on već učinio preljubu. Da li je to tako?
Ako jeste a Reč ne laže, što ako bi neka žena znala to i oblači se kao prostitutka, oskudno izazovno,... Da li znate šta Reč kaže dalje?
Pročitajte 1Kor 6:16. I sada ako je čovek jedno sa kurvom a Isus je rekao da ako pogleda i poželi da je učinio preljubu, neminovno sledi ako se neka žena odeva izazovno ona čini da muškarac na nju gleda sa požudom i dovodi Tog brata u preljubu po tome što je Isus rekao, ali ne završava se to tu.
Drage sestre, po drugom citatu VI STE DRUGA OSOBA (ako dovedete svojim oblačenjem čoveka da vas poželi) KOJA JE UČINILA PRELJUBU. Ako se mislite da ovo sto sam naveo nije tačno, samo se zapitajte kada neko učini preljubu, po Isusovim Rečima, Mat 5:28, Da li za preljubu su potrebni dvoje ili je dovoljan jedan?
Nadam se da sada razumete koliko je važno i odevanje pred Bogom.
Možda da dodam link
http://www.costumes.org/history/100pages/timelinepages/timeline.htm Jer neko je spomenuo da su nekada nošena odeća bila ista i za muškarce i za žene. Ovaj link će vam pokazati da su uvek, ali uvek bila razlika između muške i ženske odeće, iako su bila slična po izgledu.
Zadnja promjena: ; uto 29 svi 2007, 15:37; ukupno mijenjano 1 put.