Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Moralnost žena

power_settings_newLogin to reply
+8
mikic
Bhakti
Cosa Nostra
Feba
Trešnja
Istina
dragan
Želislav
12 posters

descriptionMoralnost žena - Page 2 EmptyRe: Moralnost žena

more_horiz
Želislav je napisao/la:
Noemi je napisao/la:
Zašto stalno neki razmišljaju o moralnosti žena, a ne spominju moralnost muškaraca, a znamo kakva je hormonska aktivnost u mozgu muškaraca?

Gospod neka je sa tobom Noemi, Smile

Nije mi bilo cilj da vređam celokupno žensko društvo, već je pitanje jasno navedeno iz Biblije.
Moja namera je bila da pokrenem post o muškarcima. Kako bi oni trebali da postupaju recimo stihovi koje sam naveo u novom zavetu malo dalje kada se čita. Neutral
ALI ovaj post sam otvorio da se iznesu mišljenja kakva HRIŠĆANKA treba da bude. Exclamation

Ako sam uvredio iskreno mi je žao.Embarassed

Želislav

ma nis nikoga uvrijedio naravno!nego mi samo komentiramo!A zene!!!lol!

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Želislav je napisao/la:
Trešnja je napisao/la:
Kakva kršćanka treba da bude,evo ovako:Vjerna i odana,puna ljubavi i razumjevanja,slićna Isusu pa bilo to u hlačama ili suknji.Pozdrav

Dobro a šta ćemo sa 5M22:5 kde je GAD pred Gospodom da žena nosi mušku odeću ili obratno???

Ako su hlače muška odeća, da li i dalje mislite da je to OK???

E, moja pojedina braco,ostat ce te u rukama,s hlacama,maramama,sjedenjem lijevo i desno u crkvi.......i sto znam sto jos,Krist ce doci,i za sve vas to nece pitati,nego ce vas,pitati,sto ste ucinili,za izgradnju karaktera,sto ste napravili da vasi bliznji saznaju o velicini Njegovoj......a tad ce te dati odgovor,....pa cekaj Kriste,zar nisu bile hlace kao odjevni predmet zabranjene zeni.....ne gubite vrijeme,na tricave stvari,poslusajte Krista i ponesite vijest evandjelja,ljudima koji,pate i grcaju trazeci istinu.flower Moralnost je u duhu,u srcu,a sto je s misli,a i jos mnogo toga.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
@Dina: Sve si to dobro rekla, ali smatram da moralnost isto dolazi u pitanje kada svjedočimo drugim ljudima koji ne poznaju istinu. Evo jedno osobno pitanje: Bi li ti vjerovala čovjeku i pošla za njim da ti dođe s četiri žene i još jednim muškarcem i govorio ti kako su oni jedna obitelj ("biološka") te propovjedajući ti božju Radosnu vijest???? Vjerojatno ne prvenstveno zbog moralnosti te osobe i s obzirom na to. Ne mora se doći drugima svjedočiti i početi s tim što po Bibliji trebaju muškarci oblačiti, što žene, ali vizualni primjer treba biti isprava te nije loše malo i o tome prodiskutirati.

more_horiz
Dina je napisao/la:
<BLOCKQUOTE>
Želislav je napisao/la:
Trešnja je napisao/la:
Kakva kršćanka treba da bude,evo ovako:Vjerna i odana,puna ljubavi i razumjevanja,slićna Isusu pa bilo to u hlačama ili suknji.Pozdrav

Dobro a šta ćemo sa 5M22:5 kde je GAD pred Gospodom da žena nosi mušku odeću ili obratno???

Ako su hlače muška odeća, da li i dalje mislite da je to OK???

E, moja pojedina braco,ostat ce te u rukama,s hlacama,maramama,sjedenjem lijevo i desno u crkvi.......i sto znam sto jos,Krist ce doci,i za sve vas to nece pitati,nego ce vas,pitati,sto ste ucinili,za izgradnju karaktera,sto ste napravili da vasi bliznji saznaju o velicini Njegovoj......a tad ce te dati odgovor,....pa cekaj Kriste,zar nisu bile hlace kao odjevni predmet zabranjene zeni.....ne gubite vrijeme,na tricave stvari,poslusajte Krista i ponesite vijest evandjelja,ljudima koji,pate i grcaju trazeci istinu.flower Moralnost je u duhu,u srcu,a sto je s misli,a i jos mnogo toga.</BLOCKQUOTE>

AMEN! to stari

svatko nek se oblači kak hoće, sve dok je iskren i pun ljubavi, to nema nikakve veze. nitko neće biti izgubljen zbog toga što je nosio naušnicu, niti spašen zbog toga što je nosio samo suknje, već će biti izgubljen zato što nije imao ljubavi za druge i spašen zato što je imao ljubavi za druge...

more_horiz
Pa ja mislim bas kao sto je Isus rekao ako te savjest ne osuduje i da je sve je dozvoljeno,ali nije korisno. I Bog gleda u srce ne vanstinu...S toga mislim da su ovo u vezo oblacenja uredbe ljudske jer Bog je zaista na masu mjesta rekao da ga u slobodnom prevodu nije briga...To normalo ne znaci da treba izgledati kao kurva,ali netreba ni kao casna (u svo duzno postovanje prema njima).....

more_horiz
Bhakti je napisao/la:
AMEN! to stari

svatko nek se oblači kak hoće, sve dok je iskren i pun ljubavi, to nema nikakve veze. nitko neće biti izgubljen zbog toga što je nosio naušnicu, niti spašen zbog toga što je nosio samo suknje, već će biti izgubljen zato što nije imao ljubavi za druge i spašen zato što je imao ljubavi za druge...

Žao mi je što vas sve koji ovako mislite moram razočarati. Ako je Jov1:1-3 rekao da je On Reč a Otk 22:18-19 kaže:

OTK 22:18 Jer svedočim svakome koji čuje reči proroštva knjige ove; ako ko dometne ovome, Bog će nametnuti na njega zla napisana u knjizi ovoj;

OTK 22:19 I ako tko oduzme od riječi knjige proročanstva ovoga, Bog će oduzeti njegov dio od drveta života i od grada svetoga, o kojima je pisano u knjizi ovoj.

Pa nema sumnje da ite kako zavisi svaka Reč pa onda i ona koja se odnosi na odevanje rečena u 5M22:5

Gospodo i Dame to je toliko bitno... samo se setite sta je Eva uradila, Svaka grobnica, svaka bolesna osoba, svaka bolnica, nesreća, depresija,... potiče samo zbog toga što je jedna osoba poverovala u jednu reč, koja je bila laž.

Cosa Nostra je napisao/la:
@Dina: Sve si to dobro rekla, ali smatram da moralnost isto dolazi u pitanje kada svjedočimo drugim ljudima koji ne poznaju istinu. Evo jedno osobno pitanje: Bi li ti vjerovala čovjeku i pošla za njim da ti dođe s četiri žene i još jednim muškarcem i govorio ti kako su oni jedna obitelj ("biološka") te propovjedajući ti božju Radosnu vijest???? Vjerojatno ne prvenstveno zbog moralnosti te osobe i s obzirom na to. Ne mora se doći drugima svjedočiti i početi s tim što po Bibliji trebaju muškarci oblačiti, što žene, ali vizualni primjer treba biti isprava te nije loše malo i o tome prodiskutirati.

Eto konačno jednog odgovora koji daje pomak u naše traženje kakva by trebala da bude jedna Hrišćanka. Takođe ovo može i da se nadoveže na temu kakvi by trebalo da budu Hrišćani.

Dina je napisao/la:
E, moja pojedina braco,ostat ce te u rukama,s hlacama,maramama,sjedenjem lijevo i desno u crkvi.......i sto znam sto jos,Krist ce doci,i za sve vas to nece pitati,nego ce vas,pitati,sto ste ucinili,za izgradnju karaktera,sto ste napravili da vasi bliznji saznaju o velicini Njegovoj......a tad ce te dati odgovor,....pa cekaj Kriste,zar nisu bile hlace kao odjevni predmet zabranjene zeni... ne gubite vrijeme,na tricave stvari,...

Pa eto ja citiram Hrista a ono je gubljenje vremena...

Dina je napisao/la:
...poslusajte Krista i ponesite vijest evandjelja,ljudima koji,pate i grcaju trazeci istinu. Moralnost je u duhu,u srcu,a sto je s misli,a i jos mnogo toga.

Ako treba da posušam Hrista, onda ću slušati u svemu a ne samo da propovedam Evanđelje. Da li ste znali da u Bibliji piše da ste vi te pisane poslanice.

2Kor 3:2 Vi ste naša poslanica napisana u srcima našim, koju poznaju i čitaju svi ljudi;

Pa kako onda... ako se ne držite svake Njegove Reči, kako ćete svedočiti ili širiti Evanđelje? Jedan Hrišćanin neće prihvatiti takvo evanđelje koje nije po reči. U njemu će biti pitanje „... Kako to da propovedaju Evanđelje a ovde piše ovako a oni to rade onako!?“ Da, budite sigurni da nećete nikoga na taj način obratiti, sve dok vaš život ne bude svedočio.
Bedno je vaše svedočanstvo,... zar nepiše tako

Istina je napisao/la:
Pa ja mislim bas kao sto je Isus rekao ako te savjest ne osuduje i da je sve je dozvoljeno,ali nije korisno. I Bog gleda u srce ne vanstinu...S toga mislim da su ovo u vezo oblacenja uredbe ljudske jer Bog je zaista na masu mjesta rekao da ga u slobodnom prevodu nije briga...To normalo ne znaci da treba izgledati kao kurva,ali netreba ni kao casna (u svo duzno postovanje prema njima).....

Ok, ovo će vam izgledati ludo, ali je istina potkrepiću sa Rečju.

Da li je Isus rekao u Mat 5:28 mislim, da ako čovek pogleda na ženu s tim da je poželi, da je on već učinio preljubu. Da li je to tako?

Ako jeste a Reč ne laže, što ako bi neka žena znala to i oblači se kao prostitutka, oskudno izazovno,... Da li znate šta Reč kaže dalje?

Pročitajte 1Kor 6:16. I sada ako je čovek jedno sa kurvom a Isus je rekao da ako pogleda i poželi da je učinio preljubu, neminovno sledi ako se neka žena odeva izazovno ona čini da muškarac na nju gleda sa požudom i dovodi Tog brata u preljubu po tome što je Isus rekao, ali ne završava se to tu. Drage sestre, po drugom citatu VI STE DRUGA OSOBA (ako dovedete svojim oblačenjem čoveka da vas poželi) KOJA JE UČINILA PRELJUBU.

Ako se mislite da ovo sto sam naveo nije tačno, samo se zapitajte kada neko učini preljubu, po Isusovim Rečima, Mat 5:28, Da li za preljubu su potrebni dvoje ili je dovoljan jedan?

Nadam se da sada razumete koliko je važno i odevanje pred Bogom.

Možda da dodam link http://www.costumes.org/history/100pages/timelinepages/timeline.htm
Jer neko je spomenuo da su nekada nošena odeća bila ista i za muškarce i za žene. Ovaj link će vam pokazati da su uvek, ali uvek bila razlika između muške i ženske odeće, iako su bila slična po izgledu.

Zadnja promjena: ; uto 29 svi 2007, 15:37; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Želislav je napisao/la:
http://www.costumes.org/history/100pages/timelinepages/timeline.htm
Jer neko je spomenuo da su nekada nošena odeća bila ista i za muškarce i za žene. Ovaj link će vam pokazati da su uvek, ali uvek bila razlika između muške i ženske odeće, iako su bila slična po izgledu.

Pa i danas npr. postoji razlika između muških i ženskih hlača, iako su slične po izgledu. To sam ti ja i pokušavao objasnit. Zbog toga mi je i neprihvatljiv stav je da nošenje hlača kod žena gad pred Gospodom.

more_horiz
Feba je napisao/la:
Kada je to pisano oboje su nosili haljine. Razlika je bila u bojama i načinu nošenja. Hlače su danas univerzalne i postoje krojevi koji jasno razlikuju mušku verziju od ženske.
Osobno nosim hlače jer su praktičnije za neke stvari ali sve više suknje jer se bolje osjećam u njima.

http://www.rijec-istine.com/odjeca.html

Da li možeš da navedeš kada je su počeli žene da nose hlače?

Pozdravljam

Želislav

more_horiz
Prema ovom linku, hlače su u žensku garderobu postepeno ulazile tokom prošlog stoljeća:

http://en.wikipedia.org/wiki/Trousers

more_horiz
dragan je napisao/la:
Prema ovom linku, hlače su u žensku garderobu postepeno ulazile tokom prošlog stoljeća:

http://en.wikipedia.org/wiki/Trousers

Dobro slažem se. Da znate šta su rekli ljudi na to kada je prva žena počela da nosi hlače?
Bolje reći kakva je bila reakcija ljudi, pa i crkve? Možda kada saznate ovo moći lakše da vidite koliko je to prevarljivo...
Malo ću da proširim pogled. Isto je to i sada sa kupaćim kostimima. Pogledajte prve ljude kada su išli da se kupaju.
POGLEDAJTE ICH DANAS???

Bog neka vas blagoslovi.

Želislav

more_horiz
Želislav je napisao/la:

Dobro slažem se. Da znate šta su rekli ljudi na to kada je prva žena počela da nosi hlače?
Bolje reći kakva je bila reakcija ljudi, pa i crkve? Možda kada saznate ovo moći lakše da vidite koliko je to prevarljivo...
Malo ću da proširim pogled. Isto je to i sada sa kupaćim kostimima. Pogledajte prve ljude kada su išli da se kupaju.
POGLEDAJTE ICH DANAS???

Bog neka vas blagoslovi.

Želislav

Jeli ti to zelislave smatras da bi mi svi trebali izgledati i oblaciti se kao prije 2000 godina?I zivjeti?

more_horiz
Pa stvarno neznam što su ljudi rekli na to kad je prva žena počela da nosi hlače. Zar je to bitno?
Pretpostavljam da su rekli nešto slično onome što su rekli kada je prvi muškarac počeo da nosi hlače. Večina uvijek ima nekakav otpor prema onome što je novo.

more_horiz
Shalom,

upućeno Isntini:
Ne nemislim da bi trebalo da se oblačimo kao pre 2000 godina, ali mislim da bi trebali da se držimo Njegove nepromenjive Reči. Pa kada sam naveo citate na početku onda sam jednostavno mislio da su današnje žene 100% odgovorne za svakog muškarca ako se oblače tako da svojim oblačenjem i ponašanjem dovode njega da vas poželi i to je dao odgovor moj post malo više. I zato verujem da je jako važno to što je rekao Bog u 5M22:5. Jer lepo oblačenje neće od vas napraviti wamp ženu, već jednu divnu damu. To je to na šta sve vreme mislim

Odgovor za Dragana:
Ovde se i ne radi o samim hlačama već o motivu koji navodi žene da nose hlače. I to je to zašto pričam o ovome, jer ako Bog pravi razliku, onda to bi trebalo i jedan Hrišćanin da pravi razliku.
Navešću primer: nekoliko puta sam sreo osobe koje kada se i zagledate na nju (osobu) NEZNATE POL. Jednostavno ne prepoznajete da li je muško ili žensko. Pa sad iz zdravog razuma recite mi da li je to normalno?

Božji blagoslov

Želislav

more_horiz
Želislav je napisao/la:
Shalom,
Ovde se i ne radi o samim hlačama već o motivu koji navodi žene da nose hlače.

Aha, pa dobro. Znači tebi je ok, ako žena nosi hlače zato što se npr. u njima osjeća komotnije?

Želislav je napisao/la:

I to je to zašto pričam o ovome, jer ako Bog pravi razliku, onda to bi trebalo i jedan Hrišćanin da pravi razliku.

Pa ustvrdili smo da Bog pravi razliku između muške i ženske odjeće. Ali ono u čemu se mi ne slažemo jeste u tome što imamo različite kriterije, što spada u mušku odjeću, a što u žensku. A u biblijsko vrijeme, moda je bila skroz drugačija tako da tako precizne smjernice u Bibliji po tom pitanju nemožemo naći.

Želislav je napisao/la:

Navešću primer: nekoliko puta sam sreo osobe koje kada se i zagledate na nju (osobu) NEZNATE POL. Jednostavno ne prepoznajete da li je muško ili žensko. Pa sad iz zdravog razuma recite mi da li je to normalno?

Pa meni su naravno privlačnije cure kod kojih je ženstvenost naglašenija. Al tu nije stvar samo u garderobi. Tu je i držanje, hod, glas, pokreti, crte lica i ostalo.

more_horiz
dragan je napisao/la:
Želislav je napisao/la:
Shalom,
Ovde se i ne radi o samim hlačama već o motivu koji navodi žene da nose hlače.

Aha, pa dobro. Znači tebi je ok, ako žena nosi hlače zato što se npr. u njima osjeća komotnije?

Ne. Ja se ne slažem da žena nosi hlače. Zašto bi jedna Hrišćanka nosila hlače, kada ima toliko divnih suknji, i odeće koje može da nosi.
dragan je napisao/la:
Želislav je napisao/la:

I to je to zašto pričam o ovome, jer ako Bog pravi razliku, onda to bi trebalo i jedan Hrišćanin da pravi razliku.

Pa ustvrdili smo da Bog pravi razliku između muške i ženske odjeće. Ali ono u čemu se mi ne slažemo jeste u tome što imamo različite kriterije, što spada u mušku odjeću, a što u žensku. A u biblijsko vrijeme, moda je bila skroz drugačija tako da tako precizne smjernice u Bibliji po tom pitanju nemožemo naći.

Dragi brate, imam jedno pitanje za tebe. Ne znam da li si gledao novu modu, ja sam pre možda 5 godina gledao FTV i video sam da se žene razgolićuju. Da li je to Bogu ugodno?
dragan je napisao/la:
Želislav je napisao/la:

Pa meni su naravno privlačnije cure kod kojih je ženstvenost naglašenija. Al tu nije stvar samo u garderobi. Tu je i držanje, hod, glas, pokreti, crte lica i ostalo.

Naglašavanje ženstvenosti samo dovodi više muškarce da požele taktu ženu, upravo o tome pričamo da jedna Hrišćanka ne bi trebalo da naglašava svoje obline jer time dovodi muškarce da greše po Reči Mat 5:28!!! Tu je poenta, motiv, a i karakter.

Bog s vama.

Želislav

more_horiz
Želislav je napisao/la:

Ovde se i ne radi o samim hlačama već o motivu koji navodi žene da nose hlače. I to je to zašto pričam o ovome, jer ako Bog pravi razliku, onda to bi trebalo i jedan Hrišćanin da pravi razliku.

Rekla sam već ranije da više volim nositi suknje i češće ih nosim ali postoje trenutci kada su hlače praktičnije: penjanje na drvo (oni koji imaju voćnjak znaju o čemu pričam), rad s kutijama u skladištu (probala u suknji i skoro pala s ljestva)... našlo bi se još primjera.

Isto tako postoje duge košulje tzv. tunike koje jako dobro pokriju bokove i bedra pa je žena pristojno odjevena a istovremeno ima hlače.

Možeš imati hlače i biti pristojno odjeven ali smo i svjedoci toga da možeš obući suknju i biti vrlo neprimjereno odjeven.

more_horiz
Dobro Zelislave reci ti meni ovako.Ide lijepa zena sa malo povecim izrezom na suknji i muskarac se osjeti uspaljen,navali na nju i siluje ju...Sa pravom ili ne?

more_horiz
Želislav je napisao/la:

Dragi brate, imam jedno pitanje za tebe. Ne znam da li si gledao novu modu, ja sam pre možda 5 godina gledao FTV i video sam da se žene razgolićuju. Da li je to Bogu ugodno?

Pa naravno da sam gledao. Može li se to danas nekako izbjeći. Eto vidiš, ja sam primjetio da se moda mjenja u svim pravcima. Primjeti sam da se danas npr. nose nešto duže suknje nego npr. prije deset godina.
A dali je razgolićavanje ugodno Bogu, pa naravno da nije. Po meni hlače ne znače razgolićavanje.
Ali uzmi npr. evo dolazi ljeto. Ja ću večinu ljeta provesti u kratkim hlačama i nekoj majici kratkih rukava ili bez njih. Tako mi je ugodnije. Što bih ja bio kad bi tražio od žena da cijelo ljeto budu zakopčane do grla (sa maramom na glavi)?

Želislav je napisao/la:

dragan je napisao/la:

Naglašavanje ženstvenosti samo dovodi više muškarce da požele taktu ženu, upravo o tome pričamo da jedna Hrišćanka ne bi trebalo da naglašava svoje obline jer time dovodi muškarce da greše po Reči Mat 5:28!!! Tu je poenta, motiv, a i karakter.

Jadno je Želislave ako ženstvenost svedemo na sise i guzu. Ženstvenost zrači iznutra iz žene, a ne da su to neka spoljna obilježja.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply