Feba je napisao/la: Rekla sam već ranije da više volim nositi suknje i češće ih nosim ali postoje trenutci kada su hlače praktičnije: penjanje na drvo (oni koji imaju voćnjak znaju o čemu pričam), rad s kutijama u skladištu (probala u suknji i skoro pala s ljestva)... našlo bi se još primjera.
Draga Feba,
Nisam došao na forum da namećem moje mišljenje iako mnogi vidim da tako vide. Sve vreme pokušavam da pokažem to što je Isus rekao: „...ali nije tako bilo u početku...“. Pokušavam da objasnim to što vidim da ljudi u današnje vreme kažu da je normalno a kada bi ste se vratili samo stotinjak godina nazad i jednu današnju ženu stavili u to vreme kao „normalnu“, ti ljudi bi je zatvorili u zatvor jer su to tada smatrali nenormalnim.
Feba je napisao/la: Isto tako postoje duge košulje tzv. tunike koje jako dobro pokriju bokove i bedra pa je žena pristojno odjevena a istovremeno ima hlače.
Eto, ako misliš da je to dobro i da se to Bogu sviđa,... ja ti neću braniti, ali glas ću podići protiv toga.
Feba je napisao/la: Možeš imati hlače i biti pristojno odjeven ali smo i svjedoci toga da možeš obući suknju i biti vrlo neprimjereno odjeven.
Slažem se u potunosti da i neprimerna suknja može biti podsticaj da se učini zlo.
Istina je napisao/la: Dobro Zelislave reci ti meni ovako.Ide lijepa zena sa malo povecim izrezom na suknji i muskarac se osjeti uspaljen,navali na nju i siluje ju...Sa pravom ili ne?
Ne razumem u potpunosti tvoje pitanje, ali pokušaću da dam odgovor, onako kako sam to razumeo.
Pa ljudi ja upravo ovde pokušavam da vam kažem da i ta silovanja koja se dešavaju u svetu su upravo zbog nemoralnosti žene!!! Da li treba još nešto da kažem???
Ako misliš Istina da li je to u redu da je siluje Pa pobogu naravno da NE. Ali stojim iza stava da je Žena ako se tako oblači kriva za greh muškarca, koji je počinio. To je isto kao da idete šumom i sretnete se sa zmijom. I sada umesto da trčite što pre dalje od nje vi se počnete sa njom igrati,... sve dok vas ne ujede. Tu ste.
dragan je napisao/la: Pa naravno da sam gledao. Može li se to danas nekako izbjeći. Eto vidiš, ja sam primjetio da se moda mjenja u svim pravcima. Primjeti sam da se danas npr. nose nešto duže suknje nego npr. prije deset godina.
A dali je razgolićavanje ugodno Bogu, pa naravno da nije. Po meni hlače ne znače razgolićavanje.
Ali uzmi npr. evo dolazi ljeto. Ja ću večinu ljeta provesti u kratkim hlačama i nekoj majici kratkih rukava ili bez njih. Tako mi je ugodnije. Što bih ja bio kad bi tražio od žena da cijelo ljeto budu zakopčane do grla (sa maramom na glavi)?
Da li znaš, kako su se stari indijanci oblačili kada je postalo toplije? Oni nisu svukli košulju ili šta već su imali na sebi već bi oblačili još odeće kako bi napravili vlastiti erkondišen. Kada bi se znojili oni bi imali mokru odeću i tako bi ih to hladilo.
Braćo i sestre, pogledajte sada kakvo je stanje, ljudi idu u kupaćim izlažu se pogledima drugih ljudi,... Zašto toliko ljudi oboljeva od raka kože danas???
Inače lepše je biti zakopčan do grla, nego navesti nekoga na preljubu!
dragan je napisao/la:
Jadno je Želislave ako ženstvenost svedemo na sise i guzu. Ženstvenost zrači iznutra iz žene, a ne da su to neka spoljna obilježja.
AMEN Dragane, ja upravo i o tome sve vreme govorim, ali čini mi se kao da se moji odgovori u ovom postu ne čitaju sa razumevanjem.
Upravo i jeste da ženstvenost nije svedena na to što si rekao. U pravu si i u potpunosti se slažem sa tobom, da je ženstvenost iznutra a ne spolja. Ali recite mi šta je ta ženstvenost, ili odlike ženstvenosti? Da li je negde navedena ta ženstvenost u Bibliji?
Bog neka vas Blagoslovi.
Želislav