Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

sotona i demoni- kolike su njihove moći i utjecaj na ljude

power_settings_newLogin to reply
+20
Jesus the communist
DraganZ
dominik
Konin
Bhakti
Istina
Hell master
imhotep
Fazlija
Euro
Caesar
ILIJA
Peaceful_warior
Mila
Izrail
gideon
vivi
forestsilvy
Blue
hrvoje hrki
24 posters

descriptionsotona i demoni- kolike su njihove moći i utjecaj na ljude - Page 4 EmptyRe: sotona i demoni- kolike su njihove moći i utjecaj na ljude

more_horiz
Fazlija je napisao/la:
Mislio sam da Djavo jos nije dokazan da postoji, a niti djavolcici razni. Ako se covjek time ustrasi, moze razviti nezdrav odnos i iracionalan strah prema svemu sto dozivljava.

Dokazano je. Puna je Biblija toga, a i ljudsko iskustvo. No onome tko ne vjeruje uvijek će nedostajati dokaza isto ko i ateistima dokaza za postojanje Boga. Nisi mi odgovorio tko to mi? Što se straha tiče đavo je tu da ga vjerom porazimo, a ne da imamo od njega fobije.

descriptionsotona i demoni- kolike su njihove moći i utjecaj na ljude - Page 4 EmptyRe: sotona i demoni- kolike su njihove moći i utjecaj na ljude

more_horiz
Mila je napisao/la:
Dokazano je. Puna je Biblija toga, a i ljudsko iskustvo. No onome tko ne vjeruje uvijek će nedostajati dokaza isto ko i ateistima dokaza za postojanje Boga. Nisi mi odgovorio tko to mi? Što se straha tiče đavo je tu da ga vjerom porazimo, a ne da imamo od njega fobije.

Mi smo oni koji ne vjerujemo u Djavla, pa ga se niti ne bojimo, jer niti ne mislimo na njega. Tako oslobodjeni od straha i brige mnogo lakse zivimo.

more_horiz
jest vala, zato mi nosimo bilijarski štap, pa kad naleti kakav demončić tup-tup----

more_horiz
Fazlija je napisao/la:
Zanima me da li na obicne ljude moze stetno utjecati krscansko naucavanje o Djavlu i raznim bijesovima (demonima), s obzirom da mi u to ne vjerujemo? Moze li to nase umove slobodne od straha zagaditi iracionalnim strahom i predrasudama?! Ne utjece li takvo ucenje nezdravo na one koji u to vjeruju?

zašto bi loše utjecalo
imate vi puno više šta iracionalnih šta racionalnih strahova, pa da bi teza ili činjenica da postoje anđeli i demoni , na takve nešto posebno mogla utjecati

može samo pozirivno, da shvatiš da postoji i duhovna dimenzija, ne samo racionalno, empirijsko-materijalistička;)

more_horiz
Euro je napisao/la:
hrvoje hrki je napisao/la:

a šta ima loše u katekizmu i dogmama???

pa katekizam (i dogme) nam je sažeta Riječ Božja,

Hrki,

Katekizam se do sada puno puta mijenjao.
Prije 2-og svjetskog rata je čak pisalo u njemu da "nema spasenja izvan Svete Apostolske Katoličke Crkve" !!! Na temelju toga su protestanti i pravoslavci prije 2-og sv. rata nazivani šizmaticima tj. otpadnicima od rimske Crkve, kojima nema spasenja!!! Takve izraze je koristila i Katolička Crkva u Hrvatskoj !!!
Ne znam točno kako stoje stvari danas ( mada mislim da se od toga odustalo zbog Ekumenizma ), ali ako ti tvrdiš da "katekizam (i dogme) nam je sažeta Riječ Božja" onda mi molim te pokaži gdje to piše u Riječi Božjoj Bibliji da se samo Katolici mogu spasiti, jer su do takvog zaključka došli Katolički Crkveni Oci "u ona stara mračna vremena", a to je trajalo do 20-og stoljeća!!!

pozdrav

Euro

možeš li mi reći koje si ti denominacije
jer vidim da te brine i muči samo katolički nauk
vjerujem da znaš da svaka crkva ima svoj nauk i doktrine, tako da to nije samo "izum KC"

more_horiz

možeš li mi reći koje si ti denominacije
jer vidim da te brine i muči samo katolički nauk
vjerujem da znaš da svaka crkva ima svoj nauk i doktrine, tako da to nije samo "izum KC"

Pqa to bi i mene zanimalo jer njemu su bolji bezbožni komunjare od katolika.
Eto i mene zanimakoja denominacije tako uči? afro

more_horiz
Fazlija je napisao/la:

Mi smo oni koji ne vjerujemo u Djavla, pa ga se niti ne bojimo, jer niti ne mislimo na njega. Tako oslobodjeni od straha i brige mnogo lakse zivimo.

Covjek je od Boga stvoreno bice time je njegova sreca i ispunjenje zivota moguce jedino u saglasju sa Bogom.
Demoni su Bozji protivnici to su oni Andjeli koji su se pridrizili Luciferu u njegovoj pobuni.
Biblija uci da mozemo vrsiti ili Bozju volju ili je ignorisati tj protiviti se tako da ne vjerovati na primjer da ce nas udariti auto ako legnemo na autoput ne znaci da auto ne postoji do trenutka bolnig i konacnog saznanja mozemo se samo zavaravati da smo bezbrizni iako se nalazimo u sudbonosnoj situaciji.

more_horiz
ILIJA je napisao/la:
Ja ne mislim da je katolicka crkva antikristova,ja to tvrdim na osnovu njenog ponasanja, to sto kade i mlate je usmjereno na iluziju koja se nudi jadnim vjernicima kojima se daju lazne nade da ce ih crkva spasiti, da li je bilo koja istina marginalna to je vec stvar po kojoj se poznaje necije djelovanje.Vazno da je od zivotne vaznosti paganski obicaj krizanja vjernika a Subota koju je Bog uspostavio za tebe je marginalna,vjerojatno kao i Onaj koji je uspostavio.

DOBRODOSLI KOD ISUSA KRISTA!!!

iz svih tvojih postova se da tako zaključiti
ako se nekome pisanje na forumu uglavnom svodi na ocrnjivanje KC , pape i njenih doktrina, onda je jasno kakav duh vodi dotičnu osobu

i ne moraš na kraju navoditi dobrodošli kod Isusa Krista- katolici su već odavno otkrili Isusa Krista:heart:
već prije 2000 godina:pop:flower

Ocrniti nesto to ti je kao gledat bjeli zid a pricati da je crn,no gledat crni zid a govoriti da je crn je samo zakljucivanje cinjenica, ako su papa i doktrine krive onda se to mora rec, jer je istina vaznija od blagoglagoljenja. Kad se pokaze da je bilo sto krivo kod katolika za to uvjek postoji neko dubokoteolosko objasnjenje, sasvim jasno u Bibliji se govori da je subota sedmi dan, a katolicka crkva kaze da to nema veze jer oni imaju nedjelju da li je moguce da je za tebe sasvim sve jedno kad neko porice i stavlja se ispred onog sto je Sam Bog objavio,ne znam sta su katolici uradili po pitanju otkrivanja Hrista no volio bih vidjeti da se to otkrivenje recimo ocituje u poslusnosti Bozjem zakonu i onome sto je On rekao.Svakako ne bih mjenjao ni jedno slovo Biblije za sve crkvene koncile i katekizme ovog svijeta, nadam se da ces i ti vidjeti da je Krist najvrjedniji i da pred njime sve drugo nije nista,nadam se da ces jednom stvari promatrati sa Biblijske strane pa onda krsenje Svetog Bozjeg zakona nece biti marginalno.

more_horiz
ILIJA je napisao/la:
ILIJA je napisao/la:
Ja ne mislim da je katolicka crkva antikristova,ja to tvrdim na osnovu njenog ponasanja, to sto kade i mlate je usmjereno na iluziju koja se nudi jadnim vjernicima kojima se daju lazne nade da ce ih crkva spasiti, da li je bilo koja istina marginalna to je vec stvar po kojoj se poznaje necije djelovanje.Vazno da je od zivotne vaznosti paganski obicaj krizanja vjernika a Subota koju je Bog uspostavio za tebe je marginalna,vjerojatno kao i Onaj koji je uspostavio.

DOBRODOSLI KOD ISUSA KRISTA!!!

iz svih tvojih postova se da tako zaključiti
ako se nekome pisanje na forumu uglavnom svodi na ocrnjivanje KC , pape i njenih doktrina, onda je jasno kakav duh vodi dotičnu osobu

i ne moraš na kraju navoditi dobrodošli kod Isusa Krista- katolici su već odavno otkrili Isusa Krista:heart:
već prije 2000 godina:pop:flower

Ocrniti nesto to ti je kao gledat bjeli zid a pricati da je crn,no gledat crni zid a govoriti da je crn je samo zakljucivanje cinjenica, ako su papa i doktrine krive onda se to mora rec, jer je istina vaznija od blagoglagoljenja. Kad se pokaze da je bilo sto krivo kod katolika za to uvjek postoji neko dubokoteolosko objasnjenje, sasvim jasno u Bibliji se govori da je subota sedmi dan, a katolicka crkva kaze da to nema veze jer oni imaju nedjelju da li je moguce da je za tebe sasvim sve jedno kad neko porice i stavlja se ispred onog sto je Sam Bog objavio,ne znam sta su katolici uradili po pitanju otkrivanja Hrista no volio bih vidjeti da se to otkrivenje recimo ocituje u poslusnosti Bozjem zakonu i onome sto je On rekao.Svakako ne bih mjenjao ni jedno slovo Biblije za sve crkvene koncile i katekizme ovog svijeta, nadam se da ces i ti vidjeti da je Krist najvrjedniji i da pred njime sve drugo nije nista,nadam se da ces jednom stvari promatrati sa Biblijske strane pa onda krsenje Svetog Bozjeg zakona nece biti marginalno.

pa sam Isus je osnovao Crkvu

želio je da postoji vidljiva i organizirana Crkva
sigurno nije želio anarhiju i da svatko govori i misli kako njemu odgovara:king:

more_horiz
Euro nije još odgovorio na pitanje kojoj denominaciji pripada.
Pa ne boji se valjda javno očitovati.
Ajde prijatelju vrijeme je za izlazak iz ilegale.

more_horiz
Izrail je napisao/la:

odgovorio je
pentekostalac

more_horiz
[
sigurno nije želio anarhiju i da svatko govori i misli kako njemu odgovara:king:

Ok,onda mi daj na osnovu Biblije objasni ko je ta crkva i kako ona izgleda, objasni mi gdje su se sastajali krscani i kojoj crkvi su pristupili...
Hvala

more_horiz
ILIJA je napisao/la:
[

Ok,onda mi daj na osnovu Biblije objasni ko je ta crkva i kako ona izgleda, objasni mi gdje su se sastajali krscani i kojoj crkvi su pristupili...
Hvala

pogledaj u bibliji
postoje pisma 7 crkvama
samo jedna nosi vijenac postojanosti...

btw, koje si ti denominacije

more_horiz
To nije odgovor na moje pitanje, no dobro ja cu ti odgovoriti kroz odgovor kojoj denominaciji ja pripadam
"Jevrejima 12,22 Nego pristupiste k Sionskoj gori, i ka gradu Boga Živoga, Jerusalimu nebeskom, i mnogim hiljadama anđela,

23 K saboru i crkvi prvorodnih koji su napisani na nebesima, i Bogu, sudiji svih, i duhovima savršenih pravednika

24 I k Isusu, Posredniku zaveta novog, i krvi kropljenja, koja bolje govori negoli Aveljeva."

Eto... tu pripadam, po milosti Kristovoj.

more_horiz
ILIJA je napisao/la:
To nije odgovor na moje pitanje, no dobro ja cu ti odgovoriti kroz odgovor kojoj denominaciji ja pripadam
"Jevrejima 12,22 Nego pristupiste k Sionskoj gori, i ka gradu Boga Živoga, Jerusalimu nebeskom, i mnogim hiljadama anđela,

23 K saboru i crkvi prvorodnih koji su napisani na nebesima, i Bogu, sudiji svih, i duhovima savršenih pravednika

24 I k Isusu, Posredniku zaveta novog, i krvi kropljenja, koja bolje govori negoli Aveljeva."

Eto... tu pripadam, po milosti Kristovoj.

ali to nije registirirana crkva... ali sigurno pripadaš nekamo, pa nitko od nas se ne srami pa nemoj ni ti. i u isto vrijeme svi mislimo da pripadamo ovoj skupini koju si naveo na sionu itd...

more_horiz
Izrail je napisao/la:

Čudno da nisi vidio kojoj denominaciji pripadam, a razgovarao si sa mnom na topicu Riječ Života !

A sada si došao na svoje. Konačno me možeš staviti u neku određenu skupinu prema kojoj unaprijed imaš predrasude!

pozdrav

Euro

more_horiz
Pa moram priznati da se ne sjećam da si mi rekao kojoj crkvi pripadaš. A reći samo Pentakostalac je preširoko.

more_horiz
imhotep je napisao/la:

ali to nije registirirana crkva... ali sigurno pripadaš nekamo, pa nitko od nas se ne srami pa nemoj ni ti. i u isto vrijeme svi mislimo da pripadamo ovoj skupini koju si naveo na sionu itd...

Prijatelju vec sam ti rekao gdje pripadam, ne sjecam se ni da je Petar ni Pavle ni Timotej bio registriran osim kao jeretik i kuga, moja registracija pripada Hristu, a kako se njemu dade svaka vlast tako se radujem biti clanom Kraljevstva Zivoga Boga.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply