Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

sotona i demoni- kolike su njihove moći i utjecaj na ljude

power_settings_newLogin to reply
+20
Jesus the communist
DraganZ
dominik
Konin
Bhakti
Istina
Hell master
imhotep
Fazlija
Euro
Caesar
ILIJA
Peaceful_warior
Mila
Izrail
gideon
vivi
forestsilvy
Blue
hrvoje hrki
24 posters

descriptionsotona i demoni- kolike su njihove moći i utjecaj na ljude - Page 3 EmptyRe: sotona i demoni- kolike su njihove moći i utjecaj na ljude

more_horiz
ILIJA je napisao/la:

Isus je uvjek imao svoje sljedbenike,no crkva o kojoj ti pricas je te sljedbenike progonila,njegovu Rijec ,Bibliju zabranjivala, osim za specijalno odabrane,subotu ste progonili kao jevrejsku iako je Bila Bozija uvukli ste hiljade laznih ucenja i teologiju- sto je babi milo to joj se i snilo- no jednom cete se morati suociti sa stvarnoscu i sa Svevisnjim Bogom. Teologija vam se zasniva na pravdanju laznih predaja a ne na Bibliji,juce bilo na hrt-u u "vasoj dragoj latinici" o svecenicima homoseksualcima govorio neki ustasa doduse bivsi i franjevacki fratar,-da me neko ne razumije kako nekog vredjam to su fakti izneseni u emisiji a ne neki moj zakljucak- to da su homoseksualci neciji svecenici moguce je ali Kristovi nisu sigurno,zbog takvih se ruzi ime Bozje ,umjesto da se obrate i pokaju oni bi jos da promoviraju krscanstvo kroz laz ,laz dragi prijatelju nije u suglasju sa krscanstvom,homoseksualni svecenici bi mogli biti svecenici Vala ,Zevsa ili Atene ali ne svecenici Boga zivoga!!!

I koji je zaključak - katolik ne može ući u kraljevstvo nebesko? elephant

descriptionsotona i demoni- kolike su njihove moći i utjecaj na ljude - Page 3 EmptyRe: sotona i demoni- kolike su njihove moći i utjecaj na ljude

more_horiz
ILIJA je napisao/la:
hrvoje hrki je napisao/la:
ILIJA je napisao/la:
jel , a lazno ucenje katolicke crkve se bas slaze kao i ubijanje tokom povjesti....,pa ubijanje nastaje onda kada demoni vladaju ljudima .....horor jezuitis

da, po tebi ispada da Kristova Crkva nije imala pravo vodstvo sve do kalvina i lutera
Crkva je bila vođena demonskim duhom i zlom , sve do otkrića lutera
čak 14 stoljeća

vidiš koje nebuloze tvrdiš, ti i svi reformirani koji vidite u KC bludnicu i zvijer:!:

samo mi odgovori , zašto bi Krist ostavio Crkvu ( KC) bez Duha svetoga sve do 15. stoljeća:?:

Isus je uvjek imao svoje sljedbenike,no crkva o kojoj ti pricas je te sljedbenike progonila,njegovu Rijec ,Bibliju zabranjivala, osim za specijalno odabrane,subotu ste progonili kao jevrejsku iako je Bila Bozija uvukli ste hiljade laznih ucenja i teologiju- sto je babi milo to joj se i snilo- no jednom cete se morati suociti sa stvarnoscu i sa Svevisnjim Bogom. Teologija vam se zasniva na pravdanju laznih predaja a ne na Bibliji,juce bilo na hrt-u u "vasoj dragoj latinici" o svecenicima homoseksualcima govorio neki ustasa doduse bivsi i franjevacki fratar,-da me neko ne razumije kako nekog vredjam to su fakti izneseni u emisiji a ne neki moj zakljucak- to da su homoseksualci neciji svecenici moguce je ali Kristovi nisu sigurno,zbog takvih se ruzi ime Bozje ,umjesto da se obrate i pokaju oni bi jos da promoviraju krscanstvo kroz laz ,laz dragi prijatelju nije u suglasju sa krscanstvom,homoseksualni svecenici bi mogli biti svecenici Vala ,Zevsa ili Atene ali ne svecenici Boga zivoga!!!

i koji je zaključak
da sve do 15. stoljeća Krist nije imao svoju voljenu Crkvu na zemlji

a , jesi pametan:?:

more_horiz
To je tvoj zakljucak no to nisam nigdje rekao !!!!-ovo ukazuje na nacin kako neko cita napisano, ne kako pise vec kako mu se svidja-naprotiv rekao sam Isus je uvjek imao svoje sljedbenike uvjek znaci od pocetka tj od prvog covjeka na zemlji!
A mozda nisam pametan no ne brinem se, jer ako je mene cak i kao luda i glupa Bog urazumio svojim Zakonom i Evandjeljem onda uzalud sva vasa visokointelektualna manipulacija istinom

Ti si primjerom pokazao kako se to radi i to malocas na mom primjeru, zar ne.....

more_horiz
ILIJA je napisao/la:
To je tvoj zakljucak no to nisam nigdje rekao !!!!-ovo ukazuje na nacin kako neko cita napisano, ne kako pise vec kako mu se svidja-naprotiv rekao sam Isus je uvjek imao svoje sljedbenike uvjek znaci od pocetka tj od prvog covjeka na zemlji!
A mozda nisam pametan no ne brinem se, jer ako je mene cak i kao luda i glupa Bog urazumio svojim Zakonom i Evandjeljem onda uzalud sva vasa visokointelektualna manipulacija istinom

Ti si primjerom pokazao kako se to radi i to malocas na mom primjeru, zar ne.....

pa to se da zaključiti iz tvog ranijeg posta
da se zaključiti da se KC samo bavila progonima, problemom subote , uvlaćenjem 1000 lažnih učenja isl- kako si sam rekao

ispoda da se nije bavila Kristovim naukom, sabiranjem svetih knjiga, liturgijom i sakramentalnim životom, očuvanjem pravovjerja itd
nego se prvenstveno okomila na subotu i slična marginalna pitanja:?:

more_horiz
Ja ne mislim da je katolicka crkva antikristova,ja to tvrdim na osnovu njenog ponasanja, to sto kade i mlate je usmjereno na iluziju koja se nudi jadnim vjernicima kojima se daju lazne nade da ce ih crkva spasiti, da li je bilo koja istina marginalna to je vec stvar po kojoj se poznaje necije djelovanje.Vazno da je od zivotne vaznosti paganski obicaj krizanja vjernika a Subota koju je Bog uspostavio za tebe je marginalna,vjerojatno kao i Onaj koji je uspostavio.

DOBRODOSLI KOD ISUSA KRISTA!!!

more_horiz
ILIJA je napisao/la:
Vazno da je od zivotne vaznosti paganski obicaj krizanja vjernika a Subota koju je Bog uspostavio za tebe je marginalna,vjerojatno kao i Onaj koji je uspostavio.

Hoću li pogoditi ako kažem da si ti Jehovin svjedok? Cool

more_horiz
Caesar je napisao/la:
ILIJA je napisao/la:
Vazno da je od zivotne vaznosti paganski obicaj krizanja vjernika a Subota koju je Bog uspostavio za tebe je marginalna,vjerojatno kao i Onaj koji je uspostavio.

Hoću li pogoditi ako kažem da si ti Jehovin svjedok? Cool

Odkad jehovini svjedoci drže subotu?! lol!

more_horiz
Ja vjerujem da je đavlu u interesu odvojiti nas od svakog blagoslova kojeg Bog ima za nas i stoga se trudi da u naš život ne dođe Božja volja. Zato mu se treba oduprijeti, a ne zanemariti ga kao da ne postoji ili nas se njegovo djelovanje ne tiče.

more_horiz
ILIJA je napisao/la:
Ja ne mislim da je katolicka crkva antikristova,ja to tvrdim na osnovu njenog ponasanja, to sto kade i mlate je usmjereno na iluziju koja se nudi jadnim vjernicima kojima se daju lazne nade da ce ih crkva spasiti, da li je bilo koja istina marginalna to je vec stvar po kojoj se poznaje necije djelovanje.Vazno da je od zivotne vaznosti paganski obicaj krizanja vjernika a Subota koju je Bog uspostavio za tebe je marginalna,vjerojatno kao i Onaj koji je uspostavio.

iz svih tvojih postova se da tako zaključiti
ako se nekome pisanje na forumu uglavnom svodi na ocrnjivanje KC , pape i njenih doktrina, onda je jasno kakav duh vodi dotičnu osobu

i ne moraš na kraju navoditi dobrodošli kod Isusa Krista- katolici su već odavno otkrili Isusa Krista:heart:
već prije 2000 godina:pop:flower

more_horiz
ILIJA je napisao/la:

iz svih tvojih postova se da tako zaključiti
ako se nekome pisanje na forumu uglavnom svodi na ocrnjivanje KC , pape i njenih doktrina, onda je jasno kakav duh vodi dotičnu osobu

To je nažalost istina izgleda da ilija ide od foruma na forum i to čini.
Samo jadna je to vjera kad se temalji na pljuvanju drugih uvjerenja i vjera.
Baveći se drugima takvi sigurno ne rade na otkrivanju što njima Bog želi reći. Ispada da su poruke "Obratite se i vjerujte evanđelju" za druge a ne za njih same.

more_horiz
Istina je da ce oni koji vjeruju u laz izgubiti na kraju vjecni zivot,takodje je istina da je katolicka crkva zasnovana na lazi,ako bi recimo uputio nekog na put gdje ga na kraju ceka provalija sigurno da to ne bi bilo iz ljubavi tako je i sa svim crkvama koji laz i ljusko naucavanje stavljaju ispred Svetog Pisma,jedino na sta ljude upucujem je da idi za Evandjeljem i da idu za Kristom.U suprotnom survace se u provaliju u kojoj ih ceka Bozji sud.
Ljubav je u istini a ne u lazima.Ne pljujem ja vjeru no ako je bilo cija i bilo koja vjera u suprotnosti sa Biblijom ona je lazna i Djavolska i to nije nikakvo pljuvanje nego je to istina, svidjelo se to tebi ili bilo kome drugome ili ti se ne svidjelo.
Moja vjera se temelji na Kristu,no Kristovo ucenje i ucenje tzv crkava se drasticno razlikuje.
Sto se mene tice bicu najsretniji ako se svi koji vjeruju u nepogresivost svoje crkve, obrate Nepogresivom Isusu Kristu i vjeruju u njegovo Evandjelje a ne u katekzme i crkvene dogme!

more_horiz
ILIJA je napisao/la:
Istina je da ce oni koji vjeruju u laz izgubiti na kraju vjecni zivot,takodje je istina da je katolicka crkva zasnovana na lazi,ako bi recimo uputio nekog na put gdje ga na kraju ceka provalija sigurno da to ne bi bilo iz ljubavi tako je i sa svim crkvama koji laz i ljusko naucavanje stavljaju ispred Svetog Pisma,jedino na sta ljude upucujem je da idi za Evandjeljem i da idu za Kristom.U suprotnom survace se u provaliju u kojoj ih ceka Bozji sud.
Ljubav je u istini a ne u lazima.Ne pljujem ja vjeru no ako je bilo cija i bilo koja vjera u suprotnosti sa Biblijom ona je lazna i Djavolska i to nije nikakvo pljuvanje nego je to istina, svidjelo se to tebi ili bilo kome drugome ili ti se ne svidjelo.
Moja vjera se temelji na Kristu,no Kristovo ucenje i ucenje tzv crkava se drasticno razlikuje.
Sto se mene tice bicu najsretniji ako se svi koji vjeruju u nepogresivost svoje crkve, obrate Nepogresivom Isusu Kristu i vjeruju u njegovo Evandjelje a ne u katekzme i crkvene dogme!

a šta ima loše u katekizmu i dogmama??

pa katekizam (i dogme) nam je sažeta Riječ Božja, koja nas podučava i daje nam savjete za život u Kristu

more_horiz
[quote="hrvoje hrki
pa katekizam (i dogme) nam je sažeta Riječ Božja, koja nas podučava i daje nam savjete za život u Kristu[/quote]

Spasenje osobna stvar izmedu tebe I Krista a Sveto Pismo je upuceno svakom krscaninu ponaosob, tako ako bi ti ja kojim slucajem recimo dao pismo tvoje zarucnice u mojoj verziji, bi li mi vjerovao!??
Tako su od Biblije stosta skratili i podrezali u tim skracenim pismima umjesto da daju cjelovit tekst koji se na krajukrajeva tice nase osobne vjecne buducnosti.

more_horiz
ILIJA je napisao/la:
[quote="hrvoje hrki
pa katekizam (i dogme) nam je sažeta Riječ Božja, koja nas podučava i daje nam savjete za život u Kristu

Spasenje osobna stvar izmedu tebe I Krista a Sveto Pismo je upuceno svakom krscaninu ponaosob, tako ako bi ti ja kojim slucajem recimo dao pismo tvoje zarucnice u mojoj verziji, bi li mi vjerovao!??
Tako su od Biblije stosta skratili i podrezali u tim skracenim pismima umjesto da daju cjelovit tekst koji se na krajukrajeva tice nase osobne vjecne buducnosti.[/quote]

TI ka da si igoru mandiću ispa iz torbe

puka anarhija

sve negiraš, sve ti ne valja , sve u KC ti je katastrofa:scratch:

more_horiz
Zanima me da li na obicne ljude moze stetno utjecati krscansko naucavanje o Djavlu i raznim bijesovima (demonima), s obzirom da mi u to ne vjerujemo? Moze li to nase umove slobodne od straha zagaditi iracionalnim strahom i predrasudama?! Ne utjece li takvo ucenje nezdravo na one koji u to vjeruju?

more_horiz

a šta ima loše u katekizmu i dogmama???

pa katekizam (i dogme) nam je sažeta Riječ Božja,

Hrki,

Katekizam se do sada puno puta mijenjao.
Prije 2-og svjetskog rata je čak pisalo u njemu da "nema spasenja izvan Svete Apostolske Katoličke Crkve" !!! Na temelju toga su protestanti i pravoslavci prije 2-og sv. rata nazivani šizmaticima tj. otpadnicima od rimske Crkve, kojima nema spasenja!!! Takve izraze je koristila i Katolička Crkva u Hrvatskoj !!!
Ne znam točno kako stoje stvari danas ( mada mislim da se od toga odustalo zbog Ekumenizma ), ali ako ti tvrdiš da "katekizam (i dogme) nam je sažeta Riječ Božja" onda mi molim te pokaži gdje to piše u Riječi Božjoj Bibliji da se samo Katolici mogu spasiti, jer su do takvog zaključka došli Katolički Crkveni Oci "u ona stara mračna vremena", a to je trajalo do 20-og stoljeća!!!

pozdrav

Euro

more_horiz
Fazlija je napisao/la:
Zanima me da li na obicne ljude moze stetno utjecati krscansko naucavanje o Djavlu i raznim bijesovima (demonima), s obzirom da mi u to ne vjerujemo? Moze li to nase umove slobodne od straha zagaditi iracionalnim strahom i predrasudama?! Ne utjece li takvo ucenje nezdravo na one koji u to vjeruju?

Kažeš da mi u to ne vjerujemo. Tko to mi?
To učenje ne utječe nezdravo. To je isto kao da ideš studirat medicinu pa učiš o bakterijama, gljivicama, virusima. Jel može to studente medicine zagaditi iracionalnim strahom?! Pa ako imaju psihičkih problema sve je moguće, ali bolje znati da neke stvari postoje jer ako ignoriramo problem on se sam od sebe izliječiti neće!

more_horiz
Mislio sam da Djavo jos nije dokazan da postoji, a niti djavolcici razni. Ako se covjek time ustrasi, moze razviti nezdrav odnos i iracionalan strah prema svemu sto dozivljava.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply