Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Propovijedaju li u vašoj crkvi žene?

power_settings_newLogin to reply
+42
kainos
amos
sivko5
piramida4
misliti
Mika
Domenika
Moderator
magdalena
lapillus
apostol
otpadnik
jakob
Medeni
servus dei
nathan
Navi
vijesnik
ILIJA
emanuel
Justin
crusader
Naomi
imhotep
Bhakti
mickey_mouse
moki72
Istina
tomahowk1
Trešnja
forestsilvy
Velikomucenik
Konin
Euro
Feba
dragan
Želislav
No Nick
dominik
Ruta
Aladin
jony
46 posters

descriptionPropovijedaju li u vašoj crkvi žene? - Page 10 EmptyRe: Propovijedaju li u vašoj crkvi žene?

more_horiz
<BLOCKQUOTE>Zar nisi citao u Pismu, da je Sotona pokazao SVA SVETCKA KRALJEVSTVA Isus i rekao: "Sve ovo cu ti dati ako mi se poklonis!" U to nema sumnje, da kada zena izadje iz svoje pozicije da je Sotona moze koristiti uspesnije od muskarca. Pa celo Pismo o tome govori. Adam nije direktno pao preko Sotoninog lukavstva vec preko Eve. U tome si zaista u pravu.

Osim toga Jovan apostol je rekao: Znamo da je CEO svet u vlasti zloga... i da je Sin Boziji dosao da raskopa dela djavola.

A i ja ne mogu verovati da postoje hriscani, kojima je tama i Svetlo ista stvar. Zaista neverovatno.

Brat Aladin
</BLOCKQUOTE>

descriptionPropovijedaju li u vašoj crkvi žene? - Page 10 EmptyRe: Propovijedaju li u vašoj crkvi žene?

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Feba je napisao/la:
To je pak isto kao kada bismo rekli da, zato što
policajac nosi pištolj koji može pucati, on treba pucati u svakoga koga
vidi. Ili, da činjenica da se dijeljenjem atoma može proizvesti atomska
bomba zapravo znači da je to jedina ili glavna uloga atoma na svijetu
(a ne recimo proizvodnja atomske energije na dobrobit svijeta).

sorry, ali smartass koji je izvalio ovo doista ne zna baratati analogijama. ovdje se poistovjećuje ženina sposobnost i intelekt (što je pozitivno) s destruktivnom moći pištolja i atomske bombe (što je negativno). znači kad god žena upotrijebi svoje sposobnosti, ona puca u sve ljude oko sebe, ili je atomska bomba koja pukne čim se žena usudi progovoriti? to apsolutno ne drži vodu, i potpuno je fulana metafora.

Aladin je napisao/la:
Hvala Bogu za sestre koje vide svoju poziciju u Pismu i to ne dozivljavaju kao neku degradaciju.

hoćeš reći, hvala Bogu što postoje žene koje mi neće proturiječiti i nad kojima ću moći imati apsolutnu vlast.

jer kada zena ispadne iz svoje pozicije onda je
i muz u velikoj opasnosti, ili u najmanu ruku, ako i ostane veran Reci
Bozijoj, zivot ce mu biti 100 puta tezi.

da, u tom grmu leži zec. muški nemaju dovoljno hrabrosti da prihvate žene kao ravnopravne, jer će onda i "muž biti u velikoj opasnosti". život će im biti teži, zato što će možda koji put morati skuhati ručak ili oprati suđe!</BLOCKQUOTE>

more_horiz
..

Mislila,sam da cu ostati potpuno po strani u ovoj temi,ali ipak ne mogu,prihvatila bi i tumacenje Pavla,samo kad ne bi znala,koji je cilj,omalovazavanje zene,barem iz posta nekih clanova ovog foruma.Naime,citajte pazljivo drage sestre i braco,i ako ce,neko biti toliko posten i reci zasto se toliko buni protiv rada,zena u crkvi,konkretno propovjedanja,bit ce dobro.Naime radi se o tome,sto naucavanje njegove denominacije valjda tvrdi,da je zena rod aspidin.Zena kao pastor,prvo ima i moralnu i eticku odgovornost,obavljati duznosti zene u domu i u crkvi,i ono sto Aladin pokusava izvesti je cak ne vrijedjanje zene,kao covjeka,nego kao i Bozjeg stvorenja,je konacno zasto je Bog stvorio zenu?A moje vam je iskustvo,da su zene koje rade iza kulisa nanjele puno vece stete i crkvi i drustvu,nego one koje su eksponirane.Aladin govori o zenama predsjednicama,odmetnickih drzava,ja bi voljela konkretno cuti imena takvih predsjednica.i objasnjenje stiha
...... da u Kristu nema ni muskog ni zenskog roda.

more_horiz
Bhakti nije lipo diskutovati na taj nacin i ako zelis da nas zene postujes onda nacin tvog izrazavanja pokazuje da to nisi uradio ovaj put.Bhakti nije problem u intelektu,protuvrecju ili ravnopravnosti u pitanju je Boziji red koji je On postavio.Biblija jasno naglasuje da smo u Bozijim ocima svi isti ali postoji njegov red koji je savrsen.Pogotuvu u Novom Zavjetu Bog je zenu tako zastitio i uzvisio da mi nemamo sto pridodati.Obavezao je muzeve da nas vole i postuju kao sto je Hrist volio svoju Crkvu i dao zivot za nju.Obavezao je brata u crkvi da nas postuju i vole,obavezao je djecu da nas postuju i vole i gdje je problem nas zena.Samo zato sto nismo vodje i starjesine ?

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Ruta je napisao/la:
Bhakti nije lipo diskutovati na taj nacin i ako zelis da nas zene postujes onda nacin tvog izrazavanja pokazuje da to nisi uradio ovaj put.Bhakti nije problem u intelektu,protuvrecju ili ravnopravnosti u pitanju je Boziji red koji je On postavio.Biblija jasno naglasuje da smo u Bozijim ocima svi isti ali postoji njegov red koji je savrsen.Pogotuvu u Novom Zavjetu Bog je zenu tako zastitio i uzvisio da mi nemamo sto pridodati.Obavezao je muzeve da nas vole i postuju kao sto je Hrist volio svoju Crkvu i dao zivot za nju.Obavezao je brata u crkvi da nas postuju i vole,obavezao je djecu da nas postuju i vole i gdje je problem nas zena.Samo zato sto nismo vodje i starjesine ?

Draga Ruta,ajd ti kao Bozje stvorenje,dobra sestra,dobra majka budi objektivna i kazi,zasto opominjes Bhaktija a ne i Aladina zbog retorike?Da li se mozes sloziti da si porod aspidin zato sto si zena,ja NE.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
<BLOCKQUOTE>Ne Bhakti,

Apsolutna vlast na drugima i kontrolu nad drugim ljudima, bilo da su zene ili muskarci zele ljudi sa pogresnim duhovima i motivima u sebi. Ja ne zelim da imam nikakvu vlast nad nikim. Moja zene ima sva moguca prava u mojoj kuci koju Biblija njoj daje, i zbog toga je postovana i voljena. Ona je sama izabrala da bude pod mojim autoritetom kada se udala za mene, ali to nije protiv njene volje. Niti uzivam da dominiram nad ljudima i niti pripadam nekoj odredjenoj denominaciji u koju vodim ma koga. Verujem da ljudi trebaju da budu vodjeni do Hrista i da budu nanovorodjeni i da budu potpuno osposobljeni za samostalni zivot u Hristu i da sami donose sve bitne odluke za svoj zivot. A to sto mislim da ljudi treba da zive onako kako je pisano a NE onako kako ih uce razni ucitelji Biblije, koji cesto ne znaju vise nego Hotentot o Egipatckoj Noci, to je nesto sasvim drugo. Neka se samo neko javi sa ovog foruma ili bilo odakle a da sam pokusao da dominiram nad njim ili tako nesto. To sto se nekad razmene tvrdje reci kada se suprostavljaju stavovi je nesto sasvim drugo, i to nema nikakve veze sa time.
Niti muz koji voli zenu zeli da ima robota i poslusno kuce pored sebe, vec zrelu hriscanku i zenu koja zna i svojevoljno prihvata da zivi po Pismu sa njenim muzem.

Brat Aladin
</BLOCKQUOTE>

more_horiz
<BLOCKQUOTE>Ne dina, biti zena ne znaci biti POROD ASPIDIN. Mnogi muskarci su to nazalost. Samo postoji velika razlika izmedju Biblijski uskladjene zene i danasnje moderne emancipovane zene, koja ustvari ne postuje niciji autoritet, samo onaj koji je jaci od nje, ali to nije onda svojevoljno prepoznavanje svog mesta u Pismu vec razgovor sile. A ja ne zastupam tako nesto. DA BUDEM JASAN OKO TOGA!

Brat Aladin
</BLOCKQUOTE>

more_horiz
ne znam kako objašnjavate onaj stih "žene na sastancima neka šute" (1.korinćanima 14.33 pa nadalje). to mi nekako nije jasno. žao mi je što se ženama zbog nekakvih pavlovih citata često uskraćivalo pravo da govore, iako bi možda puno bolje riješile stvari nego muškarci. smatram žene intelektualno ravnopravnima (ako ne i superiornima u nekim stvarima)

more_horiz
<BLOCKQUOTE>Naravno da je Pavle rekao da zene u crkvama sute, jer prvo to je u
skladu sa celim Pismom. Drugo u SZ zene nisu ni mogle ulaziti u
Sinagoge. Ponavljam da Biblija nije Jevrejska bajka, vec Bozija Rec! Kao
trece zenama je zabranjeno da propovedaju u crkvi i da upraznjavaju
autoritet nad svojim muzem, prema tome, ako to nije dar jezika ili neko
prorostvo, zena treba da suti u crkvi. Apostol najstrozije u
poslanicama zabranjuje zeni da uci.

Zene nikada nisu u Pismu bile superiornije od muskarca. Zena je deo muskarca i ona tamo pripada, to je ono sto Pismo kaze. Kada zene postaju intelektualno superiorne ta mudrost im nikada ne dolazi od Boga, zato sto od pada zena mora biti mirna, ne sme upraznjavati autoritet niti nad muzem niti u crkvi, sto znaci da joj Bog ne dopusta propovedati Rec, a niti u porodici voditi porodicu.

Kada djavo deluje kroz muskarca, on se cesto povlaci, predaje svoje obaveze zeni, daje joj ulogu vodje, da ona zaradjuje za zivot ne on i sve tome slicno. To je muskarac van pozicije.

A kada je zena pod uticajem Sotone, ona zudi da bude glavna, da sve bude po njenom, da bude propovednik u crkvi, da drzi ljude pod svojim autoritetom i tome slicno To je zena van pozicije.

Brat Aladin
</BLOCKQUOTE>

more_horiz
ostavit ću druge da komentiraju ovo jer ja stvarno ne mogu, ovo mi je nešto strašno i moram nekoliko puta pročitati da povjerujem da to stvarno piše. neka sam 100 puta na strani tame, i neka gorim u paklu na nekoliko tisuća stupnjeva, ali ja ovakve stvari smatram glupostima i izvrtanjem Božje riječi kako se kome prohtije

more_horiz
Kada zene postaju intelektualno superiorne ta mudrost im nikada ne dolazi od Boga,

Nego od koga? Od Sotone?
Pa što je sa ženama koje završe fakultet, a muž ima srednju školu i intelektualno je superiorna nad njim!!!

Sigurno nije mogla završiti tako visoke škole u Pavlovo i Isusovo vrijeme!!!

A kada je zena pod uticajem Sotone, ona zudi da bude glavna, da sve bude po njenom, da bude propovednik u crkvi, da drzi ljude pod svojim autoritetom i tome slicno To je zena van pozicije.

To sam si i mislio da ćeš reći za žene.

Ali što je onda sa muškarcem koji želi biti glavni, da sve bude po njegovom i da drži ljude pod autoritetom?

pozdrav

Euro

more_horiz
Euro je napisao/la:

Ali što je onda sa muškarcem koji želi biti glavni, da sve bude po njegovom i da drži ljude pod autoritetom?

da, očito muškarac ne može pogriješiti sve dok je "njegova uloga u skladu sa Pismom". lijepo su si to "muškarčine" namjestili, svaka čast

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Aladin je napisao/la:

<BLOCKQUOTE>Ne dina, biti zena ne znaci biti POROD ASPIDIN. Mnogi muskarci su to nazalost. Samo postoji velika razlika izmedju Biblijski uskladjene zene i danasnje moderne emancipovane zene, koja ustvari ne postuje niciji autoritet, samo onaj koji je jaci od nje, ali to nije onda svojevoljno prepoznavanje svog mesta u Pismu vec razgovor sile. A ja ne zastupam tako nesto. DA BUDEM JASAN OKO TOGA!

Brat Aladin
</BLOCKQUOTE>

Aladine,ja se samo pitam u kojoj su crkvi takve zene na vlasti?Kad se po Bibliji,da bi neka zene vrsila vodecu duznost u crkvi na njoj trazi,potpuna ispravnost.Sto znaci emancipovana zena,ako slobodno zaradjuje kruh svoj svagdasnji,zar je to sramota po Bogu.Druga je stvar,sto su,u razlicitim drustvenim formacijama,bila sredstva za proizvodnju drugacija,pa je zena,od motike,presla za sivacom masinom,a u novije doba za kompjuterom.Pa sto sam ja zato manje vrijedna u Bozjim ocima kao zena.Pokusala sam,te shvatiti,ali kako rece Imhotep,to ne mogu,i ne razumijem tvoj takav stav prema zeni,i jos biblijski opravdavanje,bojim se da se samo radi o toponimskom shvatanju stvari,i to bi prije razumjela,na nasem Balkanu je sve moguce.Ali zenu kakvu ti opisujes nisam upoznala,ako je politicarka takodje mora imati svoje moralne i eticke vrijednosti.Mozda je rijec,o nekoj zeni iz ulice ili neshvatam?Ma niti zene, u crkvi ne zele toliko vladajucu moc kao neki muskarci,to moras priznati i sam,i mislim da si se upustio u diskusiju,gdje nemas mnogo cvrstog tla pod nogama.A da se tako drzis Biblije u svemu,na prvom mjestu se ne bi usudio mjenjati Bozji zakon.Prema tome uzimas samo ono sto ti pase,zena neka suti,a znas li da je lakse zenu usutjeti nego nekog muskarca?
</BLOCKQUOTE>

more_horiz
nerazumijevanje autoriteta dovodi do velikih problema...a ovdje se to samo vidi...

mnogi misle da biti autoritet znaci vodjenje i moc i vlast.

Sto jest.

Ali samo oni koji su ikad u Isusu Kristu imali priliku voditi nekoga shvacaju da autoritet znaci zastitu, posrednistvo, odgovornost (za vodjenu osobu) i mnogo brige te ljubavi, kao za vlastito dijete.

Ja nemam nista protiv da zena bude predsjednik ili sef u firmi, ali to je svijet. Dok u crkvi mora biti Bozji poredak.

Jos jednom napominjem da zena koja si grabi autoritet, ili ako hocete uzima svoje "pravo", gubi blago i nagradu na nebesima.

S Aladinom se dakako slazem i podrzavam. Iako sam na vlastite oci vidio vrlo pobozne i vjeri predane zene (vise nego mnogi muskarci) ipak mislim da po Bozjem planu nije da imaju autoritet nad muskarcem. Jer vidim i da mnoge zene razumiju taj princip cak i nevjernice, i zele biti vodjene (ali nikako ponizavane).

Jer muz i zena su slika Krista i zarucnike. I Pavao kaze da je ta tajna uzvisena! A sad si zamislite da zarucnica vlada nad Kristom. Tko se oholi iznad Boga? Nije li to Sotona u Edenu napravio?

Bog se oholima protivi,
a poniznima daje milost.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
dominik je napisao/la:
nerazumijevanje autoriteta dovodi do velikih problema...a ovdje se to samo vidi...

mnogi misle da biti autoritet znaci vodjenje i moc i vlast.

Sto jest.

Ali samo oni koji su ikad u Isusu Kristu imali priliku voditi nekoga shvacaju da autoritet znaci zastitu, posrednistvo, odgovornost (za vodjenu osobu) i mnogo brige te ljubavi, kao za vlastito dijete.

Ja nemam nista protiv da zena bude predsjednik ili sef u firmi, ali to je svijet. Dok u crkvi mora biti Bozji poredak.

Jos jednom napominjem da zena koja si grabi autoritet, ili ako hocete uzima svoje "pravo", gubi blago i nagradu na nebesima.

S Aladinom se dakako slazem i podrzavam. Iako sam na vlastite oci vidio vrlo pobozne i vjeri predane zene (vise nego mnogi muskarci) ipak mislim da po Bozjem planu nije da imaju autoritet nad muskarcem. Jer vidim i da mnoge zene razumiju taj princip cak i nevjernice, i zele biti vodjene (ali nikako ponizavane).

Jer muz i zena su slika Krista i zarucnike. I Pavao kaze da je ta tajna uzvisena! A sad si zamislite da zarucnica vlada nad Kristom. Tko se oholi iznad Boga? Nije li to Sotona u Edenu napravio?

Bog se oholima protivi,
a poniznima daje milost.

Ne kapiram Dominice Aladine,da se zena oholi kad vodi otkud vi to izvodite,tko je vas izvor za to.Ali dragi moji,o autoritetu mozemo govoriti ravnopravno,kad drzimo sve sto Pismo kaze,a ne samo uzeti djelove koji nam odgovaraju,,,,pa kazemo,,,Eva je pogrjesila,Izaija vas opominje,Pavle je zapovjedio...i u Otkrivenju stoji,sa tim se na slazem.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
imhotep je napisao/la:
Aladin je napisao/la:

No one tvrde stvari koje su direktno suprotne onome sto je pisano, pa me ne bi cudilo da posto su zene danas postale vec i predsednici raznih odmetnicki drzava gde je vise Sodomije nego normalnih ljudi, da ce i papa uskoro biti zena.

ne mogu vjerovati da netko tko se naziva kršćaninom može izvaliti ovaku antologijsku glupost. ti izgleda si se jako malo družio sa ženama i upoznao njihov intelekt, jer da ih znaš, znao bi da su bolje političarke od nas često, i bolje se razumiju u to. još ne mogu vjerovati šta sam pročitao...

Ja nemogu vjerovati isto tako,ali na zalost je tako.Doslovno shvacanje Pavlovih rijeci iako i sam kaze da je TO SAMO PREPORUKA mi neide u glavu..Nemogu shvatiti da zene cak misle tako..A zato nam i jest kako jest jer zene apsulutno ne shvacaju svoju poziciju u drustvu i potrebu u drustvu i dopostaju da ih primitivna i Crkvena tumacnja Biblije micu na margine drustva..na to su same pristale pa nek tu i ostanu...

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
<BLOCKQUOTE>
Istina je napisao/la:

..A zato nam i jest kako jest jer zene apsulutno ne shvacaju svoju poziciju u drustvu i potrebu u drustvu i dopostaju da ih primitivna i Crkvena tumacnja Biblije micu na margine drustva..na to su same pristale pa nek tu i ostanu...

A mislim Istina,da djelomicno imas prava,a djelomicno nemas,jer zene su slabije,njeznije,i kad vide nasilnika,jednostavno se sklone,jer na zalost u nasilju ga podrzava takodje zena i to njegova.Ali u praksi su se pokazale,zene boljim voditeljima na bilo kojim poslovima,statistike pokazuju,da su zene bolji upravljaci,racionalnije i onda kad obavljaju tipicno muske poslove,recimo vojne.</BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE>

more_horiz
Radite sto zelite, sve ce se ionako otkriti u Onaj Dan. Sve sto sam imao reci, rekao sam. Pozdravi!

more_horiz
remove_circleSimilar topics
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply