<BLOCKQUOTE>
Aladin je napisao/la:
<BLOCKQUOTE>Ne dina, biti zena ne znaci biti POROD ASPIDIN. Mnogi muskarci su to nazalost. Samo postoji velika razlika izmedju Biblijski uskladjene zene i danasnje moderne emancipovane zene, koja ustvari ne postuje niciji autoritet, samo onaj koji je jaci od nje, ali to nije onda svojevoljno prepoznavanje svog mesta u Pismu vec razgovor sile. A ja ne zastupam tako nesto. DA BUDEM JASAN OKO TOGA!
Brat Aladin
</BLOCKQUOTE>
Aladine,ja se samo pitam u kojoj su crkvi takve zene na vlasti?Kad se po Bibliji,da bi neka zene vrsila vodecu duznost u crkvi na njoj trazi,potpuna ispravnost.Sto znaci emancipovana zena,ako slobodno zaradjuje kruh svoj svagdasnji,zar je to sramota po Bogu.Druga je stvar,sto su,u razlicitim drustvenim formacijama,bila sredstva za proizvodnju drugacija,pa je zena,od motike,presla za sivacom masinom,a u novije doba za kompjuterom.Pa sto sam ja zato manje vrijedna u Bozjim ocima kao zena.Pokusala sam,te shvatiti,ali kako rece Imhotep,to ne mogu,i ne razumijem tvoj takav stav prema zeni,i jos biblijski opravdavanje,bojim se da se samo radi o toponimskom shvatanju stvari,i to bi prije razumjela,na nasem Balkanu je sve moguce.Ali zenu kakvu ti opisujes nisam upoznala,ako je politicarka takodje mora imati svoje moralne i eticke vrijednosti.Mozda je rijec,o nekoj zeni iz ulice ili neshvatam?Ma niti zene, u crkvi ne zele toliko vladajucu moc kao neki muskarci,to moras priznati i sam,i mislim da si se upustio u diskusiju,gdje nemas mnogo cvrstog tla pod nogama.A da se tako drzis Biblije u svemu,na prvom mjestu se ne bi usudio mjenjati Bozji zakon.Prema tome uzimas samo ono sto ti pase,zena neka suti,a znas li da je lakse zenu usutjeti nego nekog muskarca?
</BLOCKQUOTE>