Ruta je napisao/la: Bhakti nije lipo diskutovati na taj nacin i ako
zelis da nas zene postujes onda nacin tvog izrazavanja pokazuje da to
nisi uradio ovaj put.
ja bih molio da povučeš ovo, jer aladin koji o pametnim ženama govori da su pod utjecajem sotone ne dobije ni trunkicu osude zbog omalovažavanja žena, no ja naprotiv, koji se dižem protiv toga i apsolutno podržavam žensko vodstvo u bilo kojem miljeu, dobijem ovakvu opasku? e pa stvarno, vjeruj mi, ja se rijetko kad vrijeđam, ali sada se osjećam uvrijeđenim.
Aladin je napisao/la: Ne Bhakti,
Apsolutna vlast na drugima i
kontrolu nad drugim ljudima, bilo da su zene ili muskarci zele ljudi sa
pogresnim duhovima i motivima u sebi. Ja ne zelim da imam nikakvu vlast
nad nikim. Moja zene ima sva moguca prava u mojoj kuci koju Biblija
njoj daje, i zbog toga je postovana i voljena.
ne aladine, tvoja zena ima sva moguca prava u tvojoj kuci za koja TI misliš da joj Biblija daje.
Aladin je napisao/la: A to sto mislim da ljudi treba da zive onako
kako je pisano a NE onako kako ih uce razni ucitelji Biblije, koji
cesto ne znaju vise nego Hotentot o Egipatckoj Noci, to je nesto sasvim
drugo.
e to i ja kažem, a mislim da si ti jedan od tih hotentota.
Aladin je napisao/la: Naravno da je Pavle rekao da zene u crkvama sute, jer prvo to je u
skladu sa celim Pismom. Drugo u SZ zene nisu ni mogle ulaziti u
Sinagoge. Ponavljam da Biblija nije Jevrejska bajka, vec Bozija Rec!
ne, Biblija nije židovska bajka, ali JEST nastala u židovskoj kulturi. počni već jednom koristiti kulturnohistorijsku egzegezu Biblije, jer ne znam za tebe, ali ja mislim da današnji datum nije 1000 godina prije Krista i da ja nisam židov koji ima pristup internetu iz šatora sastanka.
Aladin je napisao/la: Zene
nikada nisu u Pismu bile superiornije od muskarca. Zena je deo muskarca
i ona tamo pripada, to je ono sto Pismo kaze. Kada zene postaju
intelektualno superiorne ta mudrost im nikada ne dolazi od Boga, zato
sto od pada zena mora biti mirna, ne sme upraznjavati autoritet niti
nad muzem niti u crkvi, sto znaci da joj Bog ne dopusta propovedati
Rec, a niti u porodici voditi porodicu.
Kada djavo deluje kroz
muskarca, on se cesto povlaci, predaje svoje obaveze zeni, daje joj
ulogu vodje, da ona zaradjuje za zivot ne on i sve tome slicno. To je
muskarac van pozicije.
A kada je zena pod uticajem Sotone, ona
zudi da bude glavna, da sve bude po njenom, da bude propovednik u
crkvi, da drzi ljude pod svojim autoritetom i tome slicno To je zena
van pozicije.
jednako kao i još neki članovi, ostao sam zabezeknut ovim postom. ajme meni... pa ti najozbiljnije misliš da ako je neka žena pametnija od nekog muškarca - da ju je nadahnuo sotona? e pa evo jedne vijesti... u Hrvatskoj su na fakultetima brojnije žene nego muškarci, na nekim područjima pogotovo, npr. na filozofskom fakultetu je 80% populacije žensko. znači li da su sve one opsjednute demonima? ajoj da, zaboravio sam - pa normalno da će na filozofskom (brrr, kako demonska riječ) - tom ateističkom fakultetu biti brojnija sotonska bića zvana žene. molim te da stvarno povučeš ovakvu izjavu da su žene koje su pametnije od muškaraca od sotone, a da su muškarci koji su gluplji od žena također od sotone, jer to, ni sam nisi svjestan, vrijeđa milijarde ljudi. i ja se osjećam prozvanim, jer smatram da su žene u mnogočemu pametnije i superiornije od mene.
Dominik je napisao/la: Jer muz i zena su slika Krista i zarucnike. I
Pavao kaze da je ta tajna uzvisena! A sad si zamislite da zarucnica
vlada nad Kristom. Tko se oholi iznad Boga? Nije li to Sotona u Edenu
napravio?
ajme meni, i ti isto... kao prvo, poistovjećuješ muškarce s Bogom, i onda još kažeš da su žene koje ne prihvaćaju podređenost muškarcima kao sotona u edenu! ni sam nisi svjestan koliko bogohuliš time.
Ruta je napisao/la: Zena je stvorena radi covjeka a ne covjek radi zene i
tada nije bilo Jevreja i njihove kulture.Vidim isto tako odnos;Otac,Sin
i Duh Sveti a nigdje ne vidimo majku,zasto?Vidimo onda
patrijahe,proroke,svestetnstvo,dvanest plemena Izraelski ali samo po
muskoj liniji,vidimo apostole i sve muskarici.Oni koji se bune ili koje
to zele mjenjati onda oni zele promjeniti Boga i njegovu rijec.
mojsije je bio dobar čovjek, ali bio je hebrej i nije bio svjedok stvaranja, već je on to napisao kako on umije i zna i to u okviru kulture u kojoj se nalazi. dakle, nije istina da je žena stvoreno isključivo radi čovjeka, kao njegov dodatak i pomoćnik. stvoreni su oboje jedno za drugo.
a drugo, zar ti uistinu misliš da je Bog muškog roda? da su Otac, Sin i Duh Sveti muškog roda? zar misliš da je moguće da Bog ima spol - da je muškarac direktno njegova slika, a žena izvitoperena verzija? svima je poznato da Biblija prikazuje čovjeka kao spoj muškog i ženskog, a odvojeno je čovjek nepotpun. dakle, slika Boga je samo spoj muškog i ženskog, a ne jedan od tih elemenata zasebno. Bog nema spol! Bog nije ni muško, ni žensko, ili je i muško i žensko. a to što ga Biblija naziva Ocem, Sinom i Duhom Svetim, umjesto Majkom, Kćeri i Dušicom Svetom jest isključivo zbog toga što je pisana u židovskoj kulturi za židove. tko bi od tih patrijarhalaca povjerova u Boga koji je žensko? a ustvari ni nije žensko. nije ništa. ali kako bi sad ti židovima objasnio da Bog nije ni u muškom ni u ženskom rodu? nisu bili još toliko napredni da bi to svojim umom mogli obuhvatiti i shvatiti. zato je najjednostavniji i najlogičniji put bio da se Boga u ljudskom jeziku (koji je vrlo ograničen način izražavanja) oslovljava muškim rodom. ali Bog to, još jednom ponavljam, nije. Bog nema ženu, niti muža, i zato ne može biti ni muško ni žensko. mislim da to svatko može i mora shvatiti.