Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Propovijedaju li u vašoj crkvi žene?

power_settings_newLogin to reply
+42
kainos
amos
sivko5
piramida4
misliti
Mika
Domenika
Moderator
magdalena
lapillus
apostol
otpadnik
jakob
Medeni
servus dei
nathan
Navi
vijesnik
ILIJA
emanuel
Justin
crusader
Naomi
imhotep
Bhakti
mickey_mouse
moki72
Istina
tomahowk1
Trešnja
forestsilvy
Velikomucenik
Konin
Euro
Feba
dragan
Želislav
No Nick
dominik
Ruta
Aladin
jony
46 posters

descriptionPropovijedaju li u vašoj crkvi žene? - Page 9 EmptyRe: Propovijedaju li u vašoj crkvi žene?

more_horiz
Zatim:
http://www.cyberhymnal.org/htm/f/r/fromthec.htm
Propovijedaju li u vašoj crkvi žene? - Page 9 The%20Entombment,%20by%20Caravaggio

descriptionPropovijedaju li u vašoj crkvi žene? - Page 9 EmptyRe: Propovijedaju li u vašoj crkvi žene?

more_horiz
Ali u Kanadi?
Pogledajte i pročitajte:

http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/americas/6697271.stm
An ordination
Bishop Patricia Fresen (right) led a similar ceremony in 2005:
But the bishops in the Womenpriests movement claim they are part of the Church's valid apostolic succession, because Catholic bishops in good standing ordained them secretly.
Propovijedaju li u vašoj crkvi žene? - Page 9 _42978121_ceremonyfile_ap_203

Propovijedaju li u vašoj crkvi žene? - Page 9 Banner5
Žene baptističke crkve:

more_horiz
Biti kcer Bozija to je velika prvilegija i zaista je Bog oblino blagoslovio zene.
Samo ove Canadjanke malo pretjeruju.Laughing

more_horiz
Biblija nema ovakav odnos prema ženi - i nikad nije imala! Mi govorimo o Bibliji i njezinom definiranju uloge žene i muškarca!

Naravno da ima, halo jel ti citas Bibliju? Probudi se i otvori oci! Malo prouci bolje. Pocevsi od toga da su zene potpomagale ranoj crkvi i kako ih pavao hvali do toga da se Isus prvi ukazao zeni do toga da jedino zene nisu zbrisale pred krizem.... De covjece wake up from srednjeg vijeka gdje spavas.

Vjeronatno misliš na ovaj stih.
Gal. 3: 26-28 Jer sad smo svi postali Božjom djecom kroz vjeru u Isusa Krista i svi koji smo kršteni u Kristu zaodjenuti smo njime.Nije više važno je li tko židov ili poganin, rob ili slobodan čovjek, pa čak ni muškarac ili žena - jer svi ste jedno u Kristu Isusu.

Međutim, ako primjetiš, jedno smo u Kristu Isusu. Ali u tijelu nismo jednaki. I dalje imamo fizičku privlačnost. Dakle, u tijelu postoje muško i žensko, bez obzira jesmo li u Kristu ili ne. Dalje, u našem duhu i dalje postoji muško i žensko, bez obzira jesmo li u Kristu ili ne - još uvijek se muško zaljubi u žensko. Ali, u našoj duši nema muško ili žensko.

Dalje, u ovom stihu vidimo da u Kristu nema roba ili slobodnog. Međutim, dok smo još u ovim tijelima postoje robovi i slobodni (modernim jezikom rečeno: poslodavci i posloprimci). Pavao nije ukinio taj odnos - već u poslanicama naređuje da rob sluša svog gospodara. Nije rekao u Kristu smo jedno i sad ti robu možeš biti gospodar. Ne!

Isto tako, dok smo u tijelu u kojem smo - dok imamo ovaj ljudski duh kakav imamo, moramo poštivati neka pravila koja je Bog postavio. Sigurno, tako nije bilo u početku prije pada, ali i dalje se nalazimo u palom stanju (starimo, griješimo) - jedino je naša duša nanovo rođena i ona nije u palom stanju. Nakon uskrnuća (1. Sol. 3:16) nećemo više biti u palom stanju (tijelo i duh) i tada više neće biti odnos između muškarca i žene kakav je sada i kakvog bi sada trebali poštivatati.

Halo, kad je covjek nanovoroden, nema vise musko zensko, u duhu NEMA TE RAZLIKE. Filozofiras previse ne bi li prilagodio sebi svoje stajaliste.

Da je poslušna Bogu, slušala bi Njegovu Riječ i ne bi propovijedala.

Prije bi tebe slusala nego rijec Bozju.

more_horiz
pogledajmo ovaj video o zeni koja propovijeda:
http://ifphc.org/index.cfm?fuseaction=videoStream.featuredVideo1

more_horiz
u mojoj crkvi zene mogu propovjedati, a da budu bas propovjednici, to je vec slabija praksa ovdje u nasim krajevima. Dok u Americi i nekim drugim zamljama je i to moguce....
Mislim da kod nas zena ima manji autoritet, pa niko ne bi htio slusati ili tako nesto, ali moramo se sloziti da ima pametnijih zena, obrazovanijih, i boljih govornika od nekih muskaraca....tako da je po tome meni logicno da bi i zene mogle prenositi Bozju rjec drugima.
U biblijsko vrjeme, zene nisu bile uopste postovane, i zato nismo vidjeli neke zene koje su jako aktivne i poznate po propovjedanju. Ali da je biblija pisana u danasnje vrjeme, mislim da bi to mogao biti slucaj i sa zenama, da i one budu mozda neki apostoli....ko zna?

more_horiz
mickey_mouse je napisao/la:
u mojoj crkvi zene mogu propovjedati, a da budu bas propovjednici, to je vec slabija praksa ovdje u nasim krajevima. Dok u Americi i nekim drugim zamljama je i to moguce....
Mislim da kod nas zena ima manji autoritet, pa niko ne bi htio slusati ili tako nesto, ali moramo se sloziti da ima pametnijih zena, obrazovanijih, i boljih govornika od nekih muskaraca....tako da je po tome meni logicno da bi i zene mogle prenositi Bozju rjec drugima.
U biblijsko vrjeme, zene nisu bile uopste postovane, i zato nismo vidjeli neke zene koje su jako aktivne i poznate po propovjedanju. Ali da je biblija pisana u danasnje vrjeme, mislim da bi to mogao biti slucaj i sa zenama, da i one budu mozda neki apostoli....ko zna?

uvjeren sam u to. a za status žene u bibliji nije kriva biblija ili Bog, već židovska kultura.

more_horiz
Slazem se u potpunosti sa jednim i drugim...Poznato je da je Pavao bio zno mrzac a i tada prije 2000 godina zena je bila tretirana drugacije...

more_horiz
Poznato je da je Pavao bio zeno mrzac

sudis li ti to ap. Pavla? Shocked

more_horiz
Istina po cemu to ti zakljucujes da je Pavle bio zenomrzac?Bhakti pa ne bih se slozila da je zidovska kultura kriva za status zene.Zakone, odredbe i polozaje u Izraelskom narodu je dao sam Bog.

more_horiz
Ne samo Bog nego dobrim dijelom i Farizeji.

pozdrav

Euro

more_horiz
dominik je napisao/la:
Poznato je da je Pavao bio zeno mrzac

sudis li ti to ap. Pavla? Shocked

pa gle, nije apostol pavao bezgrešan, i činjenica je da je davao savjete (ili je imao želje) koje nisu u skladu sa prvotnom Božjom namjerom - jedna žena, jedan muškarac

more_horiz
Pa mozda sam upotrijebila pretesku rijec,ali tako ga nazivaju neki teolozi pa sam samo ponovila...Inace po svemu onome sto je govorio jedino je takav zakljucak moguc...Pa od preporuke da se muskarci ne zene znamo iz kojih razloga, pa do totalnog omalovazavanja polozaja zene u Crkvi,pa do teskih izjava i uredbi danih zenama,ali Pavao i sam kaze da neke stvari preporucuje da se cine u Crkvi znaci i sam je svjestan da je samo covjek i da je podlozan kako pravim tako i krivim sudovima i ne samo to nego sam i govori o svojim slabostima...Tako da uzimati i misljenja i preporuke Pavlove kao AMEN i nista drugo je zaista po mom misljneju krivo jer on jest bio covjek koji je govorio o svojim vlastitim spoznajama koje kao sto i sam priznaje dolaze iz njegovih osobnih a mozda i krivih zivotnih nazora...

more_horiz
Zanimljivo razmišljanje. E sad, i ostatak Biblije su pisali ljudi koji su možda čak i više od Pavla bili "samo ljudi". Po tome je i autoritet njihovih spisa upitan.

Pošto osim Deset zapovijedi, nemamo ništa što je svojim prstom sam Bog, (a nemamo baš nni te ploče) postoji li danas nešto što možemo prihvatit kao "AMEN" ili nam je moja savjest vrhovni autoritet?

more_horiz
Citirat ću jednog brata:

Međutim, mnogi smatraju da zbog činjenice da žena jest nadarena za vodstvo i poučavanje, da joj je Bog namijenio i tu ulogu u društvu i u crkvi. To je pak isto kao kada bismo rekli da, zato što policajac nosi pištolj koji može pucati, on treba pucati u svakoga koga vidi. Ili, da činjenica da se dijeljenjem atoma može proizvesti atomska bomba zapravo znači da je to jedina ili glavna uloga atoma na svijetu (a ne recimo proizvodnja atomske energije na dobrobit svijeta).

Biblija iznosi jasnu zapovijed vezanu uz žene: “Ne dopuštam ženi da poučava niti da vrši vlast nad mužem (odnosno, muškarcem); štoviše, neka ostane u skrovitosti” (1. Timoteju 2,12). Što to znači je jasno: Bog je u svojoj mudrosti naumio da žena ima skrovitiju ulogu u crkvi i društvu od muškarca (kao njegova pomoćnica). To nema nikakve veze s njezinim intelektom, sposobnostima, vrijednošću – nego s Božjom voljom. Bog je naumio da žena ne bude atomska bomba nego atomska elektrocentrala. Bude li slijedila Božje upute (koje nalazimo u Božjoj riječi), Bog će je upotrijebiti na silan i važan način u Njegovu kraljevstvu – i bogato je nagraditi za to. Štoviše, jednoga dana na nebu više neće biti razlike između muškog i ženskog, tako da će mnoge žene koje su živele po Božjoj volji biti bogato nagrađene što su služile Bogu upravo onako kako je to On htio (a ne onako kako je to od njih kultura tražila).

more_horiz
Puno pozdrava mojoj sestri Febi i nista drugo ne mozemo dodati nego samo Amen.Smile

more_horiz
<BLOCKQUOTE>Hvala Bogu za sestre koje vide svoju poziciju u Pismu i to ne dozivljavaju kao neku degradaciju. Prava hriscanka je pravi dragulj i bice puno vise postovana u crkvi i od svog muza i voljena od muza ako se bude drzala jasnih uputa Pisma.
Nazalost, sve je vise zena koje to dozivljavaju kao neku degradaciju ili nesto slicno. Uglavnom, po onome sto sam ja video, a video sam jako puno toga, to su zene koje su jako daleko od skladnog zivota sa porodicom i muzem, i uvek se bore za nesto, a i same uglavno ne znaju za sta, mada stalno imaju sta da kazu i svakoga da kritikuju, a muz im nikada nije dovoljno dobar. Neke od njih idu i dalje od toga, ali ne bi o tome sada.
Zena moze biti srecna samo onda kada je pod autoritetom svoga muza kome je Hrist glavao. Ostalo su iluzije i prevara djavola. Ovo sto se danas desava sa mnogim zenama po hriscanskim crkvama u najmanju ruku NIJE PUT ZIVOTA.
No one tvrde stvari koje su direktno suprotne onome sto je pisano, pa me ne bi cudilo da posto su zene danas postale vec i predsednici raznih odmetnicki drzava gde je vise Sodomije nego normalnih ljudi, da ce i papa uskoro biti zena.

Ovakvim pisanjem ne zelim uvrediti niti jednu sestru na ovom forumu, ali ono na sta zelim skrenuti paznju je da su sestre danas pod vecim pritoskom nego ikada i da djavo cini sve da ih izbaci iz njihove pozicije, jer kada zena ispadne iz svoje pozicije onda je i muz u velikoj opasnosti, ili u najmanu ruku, ako i ostane veran Reci Bozijoj, zivot ce mu biti 100 puta tezi.

Tako je djavo napao prve ljude u Edenu. Prvo je zenu izbacio iz njene pozicije, preko zene coveka, i onda ih odvoji od Boga. To je stari oprobani sablon koji cesto daje neverovatne rezultate ako ljudi toga nisu svesni ko utice na njih.

Brat Aladin
</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Aladin je napisao/la:

No one tvrde stvari koje su direktno suprotne onome sto je pisano, pa me ne bi cudilo da posto su zene danas postale vec i predsednici raznih odmetnicki drzava gde je vise Sodomije nego normalnih ljudi, da ce i papa uskoro biti zena.

ne mogu vjerovati da netko tko se naziva kršćaninom može izvaliti ovaku antologijsku glupost. ti izgleda si se jako malo družio sa ženama i upoznao njihov intelekt, jer da ih znaš, znao bi da su bolje političarke od nas često, i bolje se razumiju u to. još ne mogu vjerovati šta sam pročitao...

more_horiz
remove_circleSimilar topics
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply