Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Koga vise volite?

power_settings_newLogin to reply
+33
el šadaj
Darko
stranac
flower
stefani
amos
Marta
Domenika
Momo
magdalena
Eutanasije
otpadnik
niinja
Medeni
Anamarija
bolna
Magic Master
ragnarok
100grama
imhotep
Bhakti
cubela
Želislav
tomahowk1
Morthul
mudri Salomon
Totus Tuus
hrvoje hrki
Justin
Daniel
Spart
dominik
??????
37 posters

pollkoga vise volite?

oca i majku
9
20%
Boga
36
80%
Ukupno glasova:
45

descriptionKoga vise volite? - Page 5 EmptyRe: Koga vise volite?

more_horiz
Momo je napisao/la:
natjeraj vodu da kleči, ili zrak, ono nema tjelo

...E "Momo"...zrak i voda jesu tijelo...!!

more_horiz
Tijelo je nešto organsko stoga voda i zrak nisu tijelo

more_horiz
..Dobro "momo"...ako voda i zrak nisu tijelo,
pokušaj u napuhani balon...uliti vodu... rasteze ...

more_horiz
28 Ne bojte se onih koji ubijaju tijelo, ali duše ne mogu ubiti. Bojte se više onoga koji može i dušu i tijelo pogubiti u paklu.

Dakle , ubijena su tijela bila neloć živa..ima i mrtva tijela..i pogubljene duše u paklu..
Što moiže pogubljena duša, nekoć živa , nekoć u umiranju i smrti u pogubljenju u paklu..Što je to pogubljenje duše u paklu i pogubljenje tijela u paklu, razdvojeni li su u pogubljenju u paklu?

Pogubljenje duše u paklu nakon čega je?

Jer:
35 Ali reći će netko: Kako uskršavaju mrtvi? I s kakvim li će tijelom doći? 36 Bezumniče! Što siješ, ne oživljuje ako ne umre. 37 I što siješ, ne siješ tijelo buduće, već golo zrno, pšenice - recimo - ili čega drugoga. 38 A Bog mu daje tijelo kakvo hoće, i to svakom sjemenu svoje tijelo. 39 Nije svako tijelo isto tijelo; drugo je tijelo čovječje, drugo tijelo stoke, drugo tijelo ptičje, a drugo riblje. 40 Ima tjelesa nebeskih i tjelesa zemaljskih, ali drugi je sjaj nebeskih, a drugi zemaljskih. 41 Drugi je sjaj sunca, drugi sjaj mjeseca i drugi sjaj zvijezda; jer zvijezda se od zvijezde razlikuje u sjaju.
42 Tako i uskrsnuće mrtvih: sije se u raspadljivosti, uskršava u neraspadljivosti; 43 sije se u sramoti, uskršava u slavi; sije se u slabosti, uskršava u snazi; 44 sije se tijelo naravno, uskršava tijelo duhovno. Ako ima tijelo naravno, ima i duhovno. 45 Tako je i pisano: Prvi čovjek, Adam, postade živa duša, posljednji Adam - duh životvorni. 46 Ali ne bi najprije duhovno, nego naravno pa onda duhovno. 47 Prvi je čovjek od zemlje, zemljan; drugi čovjek - s neba. 48 Kakav je zemljani takvi su i zemljani, a kakav je nebeski takvi su i nebeski. 49 I kao što smo nosili sliku zemljanoga, nosit ćemo i sliku nebeskoga.
50 A ovo, braćo, tvrdim: tijelo i krv ne mogu baštiniti kraljevstva Božjega i raspadljivost ne baštini neraspadljivosti. 51 Evo otajstvo vam kazujem: svi doduše nećemo usnuti, ali svi ćemo se izmijeniti. 52 Odjednom, u tren oka, na posljednju trublju - jer zatrubit će - i mrtvi će uskrsnuti neraspadljivi i mi ćemo se izmijeniti. 53 Jer ovo raspadljivo treba da se obuče u neraspadljivost i ovo smrtno da se obuče u besmrtnost. 54 A kad se ovo raspadljivo obuče u neraspadljivost i ovo smrtno obuče u besmrtnost, tada će se obistiniti riječ napisana: Pobjeda iskapi smrt. 55 Gdje je, smrti, pobjeda tvoja? Gdje je, smrti, žalac tvoj? 56 Žalac je smrti grijeh, snaga je grijeha Zakon. 57 A hvala Bogu koji nam daje pobjedu po Gospodinu našem Isusu Kristu!

Dakle može li pogubljena duša dobiti neraspadljivost?Ako je odbacila Krista kao kletvu , jer je Krist iskupio nas od kletve zakonske bivši dovšetak tj cilj zakona, postavši kletva i više od toga dovršetak nade, kako će ta duša išta moći nakon pogubljenja tj. po smrti u drugoj smrti kojom je pogubljena , ona ne može dobiti milost no takvu da ta druga smrt bude svjesna zatvorenost u odvojenosti od Boga i Spasitelja - zaista pakao..?
Ostaje nam klanjanje duše koja je osuđena na pogubljenje - klanjanje prije konaćnog izvršnog suda..

15 I sedmi anđeo zatrubi. I na nebu odjeknuše silni glasovi: Uspostavljeno je nad svijetom kraljevstvo Gospodara našega i Pomazanika njegova i kraljevat će u vijeke vjekova! 16 Tada dvadeset i četiri starješine, što pred Bogom sjedoše na prijestolja, 17 padoše ničice i pokloniše se Bogu govoreći. Zahvaljujemo ti, Gospodaru, Bože, Svevladaru, koji jesi i koji bijaše, zato što uze u ruke moć svoju veliku i zakralji se! 18 Gnjevili se narodi, ali dođe srdžba tvoja i čas da se sudi mrtvima i naplata dade slugama tvojim prorocima i svetima i svima koji se boje imena tvojega, malima i velikima; i da se unište oni koji kvare zemlju.
19 I otvori se hram Božji na nebu i pokaza se Kovčeg saveza njegova u hramu njegovu te udare munje i glasovi i gromovi i potres i tuča velika

more_horiz
nije sve što zauzima prostor tjelo

more_horiz
Momo je napisao/la:
nije sve što zauzima prostor tjelo

Što je prema Tebi zauzimanje prostora od strane nečega što nije tijelo i što bi to što zauzima prostor bilo - dio tijela , ud, ili ne-tijelo?Misliš na nešto ž živo ili nešto mrtvo ili na nešto što nije bilo živo niti je mrtvo ...?

more_horiz
Dragi prijatelji u Kristu nova sam na forumu,i evo otvorih upravo ovu temu.Ljubim Gospodina Boga iznad svega na zemlji,i s njim imam sve,bez njega sam nista.Kroz Boga ljubim i roditelje i bljiznje svoje i svakoga covjeka.Jer se nadam da cu svakoga jednoga dana naci u Bogu.

more_horiz
?????? je napisao/la:
znaci vise volite izmisljenu zidovsku licnost za koju mislite da se brine za vas i da vas voli. nego sto volite svoje roditelje koji su vas donijeli na ovaj svijet i koji vas vole...ubijte se i provedite vijecnost u smrdljivoj utrobi vase iluzije...
Covek treba voleti Boga na prvom mestu da bi mogao da voli sebe na pravi nacin, da bi onda moga da voli druge oko sebe kao sebe, a samim tim i svoje roditelje.A sto se tice ljubavi roditelja ne bih o tome mogao puno da pricam jer mi je majka alkoholicar koji je vecinu svog zivota provela po mentalnim ustanovama, a otac mi je ozenjen sa drugom zeno koja me bas i nevoli mnogo, tako da sam vecinu svog zivota proveo na ulici.E kada me je moj Nebeski Otac pozvao po imenu i podario mi novu porodicu i oprostio mi moje grehe, dobio sam u srcu snagu i mogucnost da oprostim svojim roditeljima njihov nemar, i sada zivim sa majkom koju sam izveo iz bolnice i imama priliku da se brinom o njoj posto ona vise usled raznih mentalnih oboljenja i ostecenja krvnih sudova koji su naposletku uzrokovali mozdani udar od kog jedva zna kako se zove.I tako zahvaljujuci tome da sam Boga stavio na prvo mesto, imam mogucnost, snage i zelje da brinem o svojoj majci koja je bila nemarna prema meni.I veruj mi nekada to nije uopste jednostavno.I ne, necu se ubiti jer mi je Gospod dao smisao i svrhu u zivotu,tako da nebih da samovoljno prekinem nesto sti je On zapoceo i time Ga povredim nakon svega sto je ucinio za mene. Neka se proslavi ime Bozije medju narodima kroz Njegovu crkvu, one koji su spremni da se odreknu svega zbog Njegovog imena!

more_horiz
znaci vise volite izmisljenu zidovsku licnost za koju mislite da se
brine za vas i da vas voli. nego sto volite svoje roditelje koji su vas
donijeli na ovaj svijet i koji vas vole...ubijte se i provedite
vijecnost u smrdljivoj utrobi vase iluzije...

Ne mislimo, znamo da se brine i to znamo iz iskustva, a ne iz izmisljotine. Da bih roditelje mogao da volis u pravom smislu te reci potrebna ti je unutrasnja promena, koju ti moze dati sam bog. Jednom promenjen Duhom covek postaje ispunjen bozijom ljubavlju, a samo bozja ljubav moze bezuvetno voleti.
Da ne ispadnem filozof bolje cu objasniti svojim iskustvom.
Rodjena u ne tako imucnoj porodici, mislim potencijal da postignem nesto sam imala, ali... tata se odao alkoholu tako da mu plata nije stigla do kuce. Obicno je zavrsila u kafani.Tih neprospavanih noci, svadja, neki put i fizickih okrsaja bilo je dosta da pozelis da nestanes. Nikada nisam imala ocevu ruku da me je pomazila. Srce mi se paralo kada sam videla vrsnjake kako uzivaju u bezbriznom okruzenju sa ocevima koji se igraju sa njima, koji ih vole ili bolje reci to pokazuju na opipljiv nacin blizak decijem umu. Majka mi je bila divna ali pritisnuta situacijom nije imala puno vremena za moje i bratovo vaspitanje. Kao malu, da bi lakse podnela sve, slala me je kod babe. U pocetku na vikende da bi se posle zavrsilo na mesece. Ja, kao emotivno bice, nisam najbolje podnela odvajanje. Kao posledicu sam imala neopisivu tugu koja je prerasla u mrznju. Na kraju i ljubomoru prema bratu. Mislila sam da je brat mamin mezimac jer je sa njom ostajao, naravno jer je bio jako mali, ali ja to nisam tada shvatala. Sa mojih pet godina majka je obolela od karcinoma. Mislis da sam imala razumevanja za bolest. Ne, nisam. Dovodila sam je do ludila.
Da bih krenula za losim drustvom ciji su putevi vodili ka alkoholu, drozi, grehu.... Zasto?
Jer sam bila nezadovoljna svojim roditeljima. Da li sam ih volela, pa sigurno da jesam. Da li je ta ljubav proizvodila razumevanje, saosecanje,iskrenost i brigu za njih.Da li je otklonila bes koji sam gajila. Naravno da nije. Ali onda je dosao Isus. Svojom brigom za mene, promenio mi zivot. Ucinio me srecnom, doveo do pokajanja za svaku losu stvar sa kojom sam povredila moju majku i oca i otklonio bes iz moga srca. Taj isti Isus je promenio i moje roditelje. Dao nam novi zivot.
Majka je otisla u bozju prisutnost kada sam imala 19. god. A otac proslog meseca. Sada cekaju da se ponovo sretnemo u slavi i kakvo ce to vreme radosti biti...slavno ...
Tako, moj zivot i iskustvo sa Isusom je mnogo vise od iluzije, ali isto tako mogu da razumem ljude, koji to nisu iskusili, pa mi je samo zao kada procitam komentar kao sto je gore naveden.

Bozji blagoslov

more_horiz
Volim Boga i ne zelim da me grijeh odvaja od Njega!
Imam problema sa roditeljima, tj. progone i brane mi da se krstim i da idem na sluzbu vec dosta vremena i cesto puta im se pokorim i poslusam ih (ostanem doma i ne odem na sastanak) i znam da je to lose i da bih trebala ici za Isusom pod svaku cijenu....ali tesko je to, mislim, ne znaci to da ja vise ljubim svoje roditelje jer imam opcenito jako tezak odnos s njima....ali iskreno, bude mi to jako tesko...ali usprkos svemu, vjerujem da se Isus brine i da se moli za mene i da cu se uskoro krstiti i zivjeti svoj zivot s Bogom onako kako je On to zamilsio za mene!
Eto, ako netko ima i poticaj moze se moliti za mene!
Hvala!

more_horiz
flower, Gospodin nam nije najavio naklonost ljudi, nego neprijateljstvo, čak i od strane roditelja. težak je Kristov put, ali slavan. budi hrabra i odlučna i prije svega puna ljubavi za roditelje. budu li vidjeli tvoju odlučnost da ustraješ i žrtvuješ se za Krista, to će ih barem potaknuti na razmišljanje. ako nitko drugi, Veliki svečenik stalno moli i posreduje za tebe pred Ocem, a sigurno će se naći i poneki brat ili sestra da to čini

more_horiz
Mene su se moji roditelji odrekli u ime držanja pozitivnih kršćanskih načela, pa bi se time moglo reći zbog vjere, ali zauzvrat sam dobio mnogo više, već na ovoj zemlji - svu braću i sestre i crkve, a na nebu me čekaju anđeli koji će bez rezerve podijeliti svoje prijateljstvo sa mnom.
Bog treba biti na prvom mjestu, a za sve ostalo će On dodati.

more_horiz
kada umrem i kada dodjem na drugu stranu (kakva i gdje god ona bila), ni pred kim necu KLECATI...to je sigurno...[/quote]

ajme,ajme.... No nemoj tako govoriti.ako ne vjeruješ u njega ,onda zašto ga uopče spominješ? idi radije zuri u sunce..ili tako nešto:lol:

more_horiz
Zao mi je kada vidim i cujem da jos ima onih koji Isusa nazivaju izmisljenom osobom.Raduje me sto Isus i takve ljubi i upravlja njihove korake.Dao Bog da na vrijeme spoznaju istinu i ljepotu zivljenja s Kristom.Sigurno je jako tesko zivjeti bez sigurnog oslonca u zivotu.Ja sam sretna jer se imam na koga osloniti i predati mu sve sto moje ljudske ogranicenosti ne mogu same.Naravno da volim i postivam i roditelje,ali dragi Bog je Onaj koji me njima darovao.Pitam sve one koji sumnjaju u postojanje Onoga koji nam je svima darovao zivot,da li su vasi roditelji znali da ce te se bas vi roditi takvi kakvi jeste?Mislim na spol,osobnost i sl.!Da li ste vi sami birali obitelj u kojoj ce te se roditi?Rado cu moliti za sve one koji jos uvijek spavaju,nadam se da ce se na vrijeme probuditi.Lijep pozdrav i Bozji blagoslov!

more_horiz
Potpuno se slažem s klarom. Zatim dodajem da nisu ni svi roditelji dobri i savršeni. Mnogo je napuštene, zapuštene i zlostavljane djece na svijetu ili odraslih koji su to bili u djetinjstvu. Žalosno ali istinito.

more_horiz
Meni je to besmisleno pitanje!
Kao da me netko pita volim li više ženu ili djete!
Volim oboje a koga više,,,NIKOGA!
Volim,i to je sve!

descriptionKoga vise volite? - Page 5 Emptyk

more_horiz
[quote="Gost"]
?????? je napisao/la:
znaci vise volite izmisljenu zidovsku licnost za koju mislite da se brine za vas i da vas voli. nego sto volite svoje roditelje koji su vas donijeli na ovaj svijet i koji vas vole...
ubijte se i provedite vijecnost u smrdljivoj utrobi vase iluzije...

A ko je donijeo tvoje roditelje?Ko je stvorio covjeka?Nastali sami od sebe ili mozda od majmuna prema glupoj teoriji evolucije?Ko je stvorio ovo sve sto vidis oko sebe?
Neka se Bog,Otac nas Nebeski smiluje na tebe i okrene te na pravi put dok jos nije kasno.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply