Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Koga vise volite?

power_settings_newLogin to reply
+33
el šadaj
Darko
stranac
flower
stefani
amos
Marta
Domenika
Momo
magdalena
Eutanasije
otpadnik
niinja
Medeni
Anamarija
bolna
Magic Master
ragnarok
100grama
imhotep
Bhakti
cubela
Želislav
tomahowk1
Morthul
mudri Salomon
Totus Tuus
hrvoje hrki
Justin
Daniel
Spart
dominik
??????
37 posters

pollkoga vise volite?

oca i majku
9
20%
Boga
36
80%
Ukupno glasova:
45

descriptionKoga vise volite? - Page 4 EmptyRe: Koga vise volite?

more_horiz
nisam pročitala sve komentare, ali se slažem sa 100grama da ljubav prema ljudima prouzrokuje ljubav prema Bogu. Bog jest ljubav i on nadasve želi da se mi naučimo ljubiti i voljeti. Ako volimo bilo koga ( na pravi način) voljet ćemo boga. Kontradiktornost ovog pitanja nije upitna jer možemo odlučiti koga više volimo. ja sam za Boga jer bog voli više od ikoga drugoga i zato ja njega trebam tako voljeti. Bog jest rekao da tko voli više drugog nego njega, njega nije dostojan, ali ako voli, onda je dostojan. Kužite?
po meni s Bogom je nešto slično ovome: on kaže: Ako ti meni daš sve, ja ću tebi dati što ti je najpotrebnije. ali, prvo moram znati da ćeš mi dati sve.

Eto, oni su se na početku prepucavali zašto grijeh postoji. Pa ljudi, ako vjerujuete da postoji Bog, onda postoji i sotona, a gospodin Lucifer čini sve da nas navede na grijeh. Bog nas toliko voli da nam je dao da biramo između njega i Lucifera, ali ta će odluka biti vječna.

Sotona se u početku zvao Lucifer i bio je jedan Božiji anđeo. bog mu je dao moć i imao je u njega beskrajno povjerenje i zato ga je nazvao Svjetlonoša, što će u prijevodu biti Lucifer. Ali, on se uzoholio i onda digao vojsku anđela na boga, koji je poslao Arhanđela Mihovila ( Mihaela) da ga porazi. Ovaj je učinio tako i otada su Lucifer i njegovi demoni prisutni na zemlji i vrbuju svoje štovatelje. Znači, grijeh je na zemlji jer je bog dao nama svima izbor da odlučimo na koju ćemo stranu. Čak su se njegovi anđeli pobunili protiv njega, a kako onda ne bi ljudi, stoput gluplji i nepovjerljiviji nego anđeli. A osim toga, Nazarećanin je uzeo grijehe na sebe u tom smislu da mi po njegovu imenu možemo biti oslobođeni od njih te poslije baštiniti život vječni. zante ono na ispoviejdi: ja te odriješujem grijeha tvojim u ime Oca i Sina i Duha svetoga.
A što se tiče one ???????, ako se ti nadaš da ćemo otići gdje pripadamo, u naš vječni raj, onda se iskreno nadam da ćeš i ti stići u svoj. (nisma se mogla suzdržati, tinejdžerski hormoni)

more_horiz
Anamarija je napisao/la:
poslao Arhanđela Mihovila ( Mihaela) da ga porazi. Ovaj je učinio tako i otada su Lucifer i njegovi demoni prisutni na zemlji i vrbuju svoje štovatelje.

Baš je biser taj Mihovil što je bacio demone na zemlju,što ih nije bacio kod sebe doma pa da se zabavlja s njima.Stvarno mi nije jasno dokle će ljudi
veličat glupost ma od koga ona dolazila.

more_horiz
pa ne znam baš, možda su ih mislili istrijebiti, ali nije uspjelo. a osim toga, ništa ne može postojati bez dobra i zla, nije li tako? mislim, kovanica nije prava ako nema lice i naličje, ako je samo jedna strana.
na kakve gluposti misliš??

more_horiz
A osim toga, ja nisam rekla da su ih oni prognali na zemlju, nego da su otada oni prisutni na zemlji, tj. oni su napadali nebo s neba, a onda su shvatili da će ga lakše napasti s zemlje, tako nešto.
tako je to u Biblijskom prikazu, a svi znamo da je to samo slikovito predočavanje nekih određenih zbivanja. nitko od nas ne vjeruje da je Bog jednostavno digao malo zemlje i napravio Adama, ali je u nekom smislu jer je on sve stvorio, a posljedica toga je stvaranje čovjeka, malo poslje neke evolucije, koja je dio savršenog Božjeg plana.

more_horiz
Anamarija je napisao/la:
na kakve gluposti misliš??

Pa ako je Mihovil bacio demone na zemlju onda je to ta velika glupost.
To bi bilo jednako kao da ja bacim smeće tamo gdje je njegovo prebivalište.

more_horiz
neznam gdje tocno kaze al ide nekako ovako

onaj ko kaze da voli boga a mrzi brata svoga lazac je, jer kako mozete voljeti boga kojeg nevidite...

voljeti boga mi je malo apstraktan pojam jer ga nikad nisam vidio niti imao nekakvu interakciju s njim, sreo sam ljudi koji kazu da ga bas vole i neznaju kako da to opisu ali mislim da je omjer 3:1 za boga malo previse.

nekazem da ljudi koji vole boga mrze roditelje ili bracu, al mislim da je najbolji nacin da se voli boga ako volis svoga bliznjega, i mislim da se nemoze boga voljeti vise od toga.I siguran sam da ako mrzite roditelje da boga ne volite sigurno.

Lako je reci da volim boga, al cime se ta moja ljubav manifestira, osjecajima, reko sam curi da je volim, al nije joj bas bilo nesto znacilo jer joj to nisam pokazao, kako ces bogu pokazat da ga volis

kad malo bolje razmislim sumnjam da sam u zivotu volio ili se emocionalno angazirao za ikoga osim za samog sebe.

sljedeci put kad vas vasi roditelji nazivciraju da se jako posvadjate s njima, zamislite da je umjesto njih isus tamo, pa mi onda recite koliko ga volite.

more_horiz
Posle pedeset godina zivota, i vise od dve decenije hriscanskog zivota, dosao sam do zakljucka koji me je "odusevio" jer sam uvideo jasno kao dan, da najvise volim samog sebe.

I sto je najgore, nepopravljim sam u toj ego ljubavi.

more_horiz
Mislim da Bog od nas ne zahteva da ako volimo Njega ne smemo u isto vreme voleti roditelje, bracu, sestre, rodbinu, zenu ili muza...
Zna se ko ima prioritet i od koga sve dolazi, ko je jedini Tvorac i Zivotodavac. Ljubav prema bliznjima je takodje vazna. To je Hristos najbolje izrazio u dve najvece zapovesti "o kojima ovise i Zakon i proroci".

more_horiz
Ne mogu voljeti druge ako ne volim Boga! Tek kad Boga volimo više od sebe samih,On u naša srca sije ljubav za druge.Ne ljubav koja traži,već ljubav koja daje.On jeste ta ljubav!
Srce se ispuni pravom ljubavi tek kad se Bog stavi na prvo mjesto u svemu!

more_horiz
magdalena je napisao/la:
Ne mogu voljeti druge ako ne volim Boga! Tek kad Boga volimo više od sebe samih,On u naša srca sije ljubav za druge.Ne ljubav koja traži,već ljubav koja daje.On jeste ta ljubav!
Srce se ispuni pravom ljubavi tek kad se Bog stavi na prvo mjesto u svemu!

daj mi reci jednu stvar, kako ti volis boga, na koji nacin ga volis, sto radis kada volis boga, ako volis decka ili muza kupis mu nesto ili mu nesto fino skuhas naprimjer, al kako volis boga?

ja mislim da nemozemo voljeti boga ako nevolimo druge

more_horiz
Vršeći njegove zakone iz ljubavi te prepuštajući mu da vodi tvoje životne puteve. To pokazuje povjerenje i iskrenost kojom pokazuješ ljubav prema Bogu.

more_horiz
A vršiti Božje zakone iz ljubavi bi značilo shvaćati da su dani da te učine boljim čovjekom, da ti bude dobro u životu, da budeš sretan, zadovoljan i da budeš na blagoslov svojim bližnjima. I onda naravno držati ih se u svojem životu iz tih razloga . Jer držati zakon iz forme jest licemjerje. Farizeji su to radili i pogledaj kakvi su bili----- surovi i bez ljubavi prema bližnjima. A kako ćeš imati ljubav Prema Bogu(Stvoritelju) ako ne ljubiš bližnje(Stvoriteljeva stvorenja). Tako da možemo slobodno reći da ljubav prema roditeljima jest ljubav prema Bogu. Ali ljubiti Boga više od svih jest primarno iz razloga što je on jedina konstanta u čovjekovom životu i on je jedini koji, bez obzira na to kakav ti jesi i kakav si bio ako ga iskreno tražiš , neće nikada iznevjeriti niti te razočarati te mu nikada nećeš dosaditi i dojaditi naprotiv On je sretan kada vidi čovjeka koji ga traži iskrenim srcem. On je ljubav i pravednost i tu je za tebe i mene i sve nas . I nitko od ljudi (pa ni roditelji) nemaju takvu ljubav prema nama. Zato zaslužuje prvo mjesto u našim životima.A imajući ljubav prema Stvoritelju imat ćeš ljubav i prema stvorenjima. Hvala.

more_horiz
mudri Salomon je napisao/la:
kada umrem i kada dodjem na drugu stranu (kakva i gdje god ona bila), ni pred kim necu KLECATI...to je sigurno...
klecat ces ti itekako ces ti klecati dragi moj komunista!!!

Pokušavam shvatiti nešto: ako nakon smrti od nas ostaje samo naša besmrtna bestjelesna duša kako ćemo klečati pred nekime:?: Question Question

more_horiz
Momo je napisao/la:
mudri Salomon je napisao/la:
kada umrem i kada dodjem na drugu stranu (kakva i gdje god ona bila), ni pred kim necu KLECATI...to je sigurno...
klecat ces ti itekako ces ti klecati dragi moj komunista!!!

Pokušavam shvatiti nešto: ako nakon smrti od nas ostaje samo naša besmrtna bestjelesna duša kako ćemo klečati pred nekime:?: Question Question

Što može duša poslije umiranja tj. u smrti?

more_horiz
Ne znam, nisam ekspert ali poprilično sam sigura da ne može klečati...

more_horiz
Momo je napisao/la:

Molim , objasni svoju popriličnu sigurnost da duša ne može klečati..
Što bi to značilo da nisi ekspert za moć duše po smrti i u smrti...?_

more_horiz
Momo je napisao/la:

...Može sve, jer nije tijelom ogranićena...!!

more_horiz
natjeraj vodu da kleči, ili zrak, ono nema tjelo

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply