Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Koga vise volite?

power_settings_newLogin to reply
+33
el šadaj
Darko
stranac
flower
stefani
amos
Marta
Domenika
Momo
magdalena
Eutanasije
otpadnik
niinja
Medeni
Anamarija
bolna
Magic Master
ragnarok
100grama
imhotep
Bhakti
cubela
Želislav
tomahowk1
Morthul
mudri Salomon
Totus Tuus
hrvoje hrki
Justin
Daniel
Spart
dominik
??????
37 posters

pollkoga vise volite?

oca i majku
9
20%
Boga
36
80%
Ukupno glasova:
45

descriptionKoga vise volite? EmptyKoga vise volite?

more_horiz
jednostavno pitanje... zar ne? Wink
btw ovo mi je prvi post Razz

descriptionKoga vise volite? EmptyRe: Koga vise volite?

more_horiz
znaci vise volite izmisljenu zidovsku licnost za koju mislite da se brine za vas i da vas voli. nego sto volite svoje roditelje koji su vas donijeli na ovaj svijet i koji vas vole...
ubijte se i provedite vijecnost u smrdljivoj utrobi vase iluzije...

more_horiz
Cuj, za tebe izmisljenja licnost, za nas - Nebeski Otac. ;)

I ti ces Ga jednog dana vidjeti, ali tada neces biti bahat/bahata kad sada. tada ces u strahu i uzasu klecati pred Sucem. Jer ces vidjeti sebe, naspram Njegove svetosti.

more_horiz
?????? je napisao/la:
znaci vise volite izmisljenu zidovsku licnost za koju mislite da se brine za vas i da vas voli. nego sto volite svoje roditelje koji su vas donijeli na ovaj svijet i koji vas vole...
ubijte se i provedite vijecnost u smrdljivoj utrobi vase iluzije...

Prijatelju/ice,ta ličnost Isus Krist za koju misliš da je izmišljena je došla na ovaj svijet zbog nas svih i dao je svoj život za tebe,mene,sve nas,podnio je,iako nevin,osudu koja čeka svakog onog tko Ga ne prihvati,a što se tiče tvog pitanja u anketi je samo po sebi kontradiktorno jer Bog od nas ne traži izbor hoćemo li voljeti svog oca i majku ili Boga.

more_horiz
Nije kontradiktorno pitanje. Jer je pitanje koga volimo VISE!

I jasno se pitanje odnosi na Matej 10,37:
Tko ljubi oca ili majku više nego mene, nije mene dostojan. Tko ljubi sina ili kćer više nego mene, nije mene dostojan. Tko ne uzme svoga križa i ne pođe za mnom, nije mene dostojan. Tko nađe život svoj, izgubit će ga, a tko izgubi svoj život poradi mene, naći će ga."

more_horiz
Ma mislio sam reći da voljeti oca i majku ne isključuje ljubav prema Bogu i obrnuto.

more_horiz
dominik je napisao/la:
Cuj, za tebe izmisljenja licnost, za nas - Nebeski Otac. ;)I ti ces Ga jednog dana vidjeti, ali tada neces biti bahat/bahata kad sada. tada ces u strahu i uzasu klecati pred Sucem. Jer ces vidjeti sebe, naspram Njegove svetosti.
kada ja to pomislim mene je i sada već strah makar imam Onoga na kojeg se mogu osloniti pred Ocem, zamislite one koji Ga nemaju i moraju se opravdat pred Ocem...brrrrrrrrrrrrrrrrr....ne bi im htio biti u koži...

more_horiz
@ justin, ma jasno ;)

@ danije, daniele, Otac te voli jednako kao i Isusa, nemas se cega bojati, ne samo da nas Isus zagovara, vec nas i Otac ljubi. I slobodno se poklonim pred svojim Ocem i primim sve sto mi daje. Jer znam da je pravedan i znam da sam njegovo dijete. I ja sam za Njega.

more_horiz
Tko nama uopće daje snagu da volimo?

Odakle ljubav dolazi?

I tko je uopće onaj, koji postavlja standard po pitanju ljubavi?

Ovo pitam zato, jer danas se svašta prodaje pod ljubav.

??????, kako ti možeš znati voliš li svoje roditelje pravom ljubavlju, ili je tvoja ljubav puka sentimentalnost? Razumiješ što te pitam? Tko može reći: to je ljubav, a to nije?

Pa pogledajmo samo što se u svijetu događa - ozakonjuju se homoseksualni brakovi, nekakvi čudni oblici ljubavi se počinju smatrati pravom ljubavlju... Je li to prava ljubav? Po kojem kriteriju ćemo znati? Emocije definitivno nisu dovoljan kriterij, zar ne?

Osobno, mislim da ne postoji na svijetu čovjek koji voli potpuno savršenom, pravom ljubavlju. Mislim da nitko od nas nema pravo govoriti da je njemu potpuno jasna ljubav i ono što ona obuhvaća.

Ako smo iskreni svojoj savjesti (odnosno tome malome dijelu savjesti koji nam je ostao), tada ćemo sebi i drugima priznati da jako malo znamo o ljubavi! Priznat ćemo si da postoji samo jedan pravi standard po pitanju ljubavi, a to je BOŽJI STANDARD, kojeg imamo u Bibliji.

Pozivam sve, da prije nego kažu da Biblija nije istinita, pokušaju primijeniti u svome životu principe po pitanju prave ljubavi, koje ona sadrži.

Ja se trudim primijenjivati ove principe u svom životu. I znate što- nije uopće lako! Ali Bog je doista ljubav, jer trpi i mene i tebe, jer nas voli unatoč tome što Mu svakodnevno zabijamo klinove u dlan... On nas uvijek iznova zove i želi nas voditi prema punini svoje ljubavi.

BRAĆO, JESMO LI OTVORENI BOGU DA NAS UČI O SVOJOJ LJUBAVI?

more_horiz
Joshua je napisao/la:
Prijatelju/ice,ta ličnost Isus Krist za koju misliš da je izmišljena je došla na ovaj svijet zbog nas svih i dao je svoj život za tebe,mene,sve nas,podnio je,iako nevin,osudu koja čeka svakog onog tko Ga ne prihvati,a što se tiče tvog pitanja u anketi je samo po sebi kontradiktorno jer Bog od nas ne traži izbor hoćemo li voljeti svog oca i majku ili Boga.

daje na izbor a? a u biblije pise da vjecna osuda ocekuje onoga tko vise voli ovozemaljske roditelje... no dobro
kazes da je Isus umro za nas i preuzeo nase grijehe... zasto danas jos ima grijeha? i ako je on stvarno preuzeo nase grijehe zasto oni jos igraju ulogu medju krscanima...zasto se jednostavno svi ne ubijete i odete u "vijecni raj", ionako su svi grijesi na teret "nazarecaninu"... ni sami neznate u sto vjerujete.

dominik je napisao/la:
Cuj, za tebe izmisljenja licnost, za nas - Nebeski Otac. ;)

I
ti ces Ga jednog dana vidjeti, ali tada neces biti bahat/bahata kad
sada. tada ces u strahu i uzasu klecati pred Sucem. Jer ces vidjeti
sebe, naspram Njegove svetosti.

kada umrem i kada dodjem na drugu stranu (kakva i gdje god ona bila), ni pred kim necu KLECATI...to je sigurno...

more_horiz
čovječe ja imam jedan događaj kada sam osjetio Božju Prisutnost odnosno Moć i toliko su mi klecala koljena tako da nisam sjeo na brzinu, pao bi ko mrtav na pod...a ti kada umreš nećeš klečati pred nikim? prijatelju, uozbilji se i ponizi se malo pred Stvoriteljem svega, tvoj ponos ništa ne znači Bogu...

more_horiz
Danijel, ne razumem sto polazes na takva iskustva zbilja, zasto bi te Bog plasio, zasto bi od nejgova prisutnosti pao mrtav. Sta ce ti sve to?

Na Pentakost kada se Sveti Duh pojavio oni su primili otkrivenje i bili toliko radostni da su ljudi mislili da su se napili, toliko da je Petar morao objasniti razlog radosti.

Niko od njih tu nije pao kao mrtav niti je bilo bilo kakvog straha, Bozija PRisutnost izbacuje strah napolje.

Bog te plasi do smrti, jako, jako sumnjam u tako sto!

Sto se tice koga vise volim, pa od svega se moze ocito napraviti konplikacija, bez ljubavi prema Bogu, covek ne moze istinski voleti ni svoje bliznje i to je istina. Bog je izvor sve ljubavi, pa tako On cini da mi volimo i svoje bliznje, tesko da iko moze voleti ljude a da je usmerio svoj zivot putevima nevere.

more_horiz
ovo je nedorečeno pitanje, trebalo je navesti i treću opciju, a to je da jedno ne isključuje drugo. ovako se stalno ponavlja onaj Isusov poznati stih "tko voli više oca ili majku...". evo pošto nema te opcije reći ću da volim jednako i Boga i roditelje, ali glasam za opciju "oca i majku" jer njih ipak vidim svaki dan i o njima mi nitko ne može dati manipulativnu predodžbu. no ipak, ako bi mi otac i majka nešto rekli što bi blatilo Boga, stao bih na Božju stranu, ali oni to ne čine, stoga ih volim jednako jer jedno uistinu ne isključuje drugo

more_horiz
dominik je napisao/la:
Nije kontradiktorno pitanje. Jer je pitanje koga volimo VISE!

I jasno se pitanje odnosi na Matej 10,37:
Tko ljubi oca ili majku više nego mene, nije mene dostojan. Tko ljubi sina ili kćer više nego mene, nije mene dostojan. Tko ne uzme svoga križa i ne pođe za mnom, nije mene dostojan. Tko nađe život svoj, izgubit će ga, a tko izgubi svoj život poradi mene, naći će ga."

možeš li mi malo pojasniti na koji način više voliš Boga , negoli svoje roditelje
šta si to spreman svaki dan učiniti za Boga, a nisi za roditelje?

more_horiz
dragomir je napisao/la:
Danijel, ne razumem sto polazes na takva iskustva zbilja, zasto bi te Bog plasio, zasto bi od nejgova prisutnosti pao mrtav. Sta ce ti sve to?

Na Pentakost kada se Sveti Duh pojavio oni su primili otkrivenje i bili toliko radostni da su ljudi mislili da su se napili, toliko da je Petar morao objasniti razlog radosti.

Niko od njih tu nije pao kao mrtav niti je bilo bilo kakvog straha, Bozija PRisutnost izbacuje strah napolje.

Otk 1:14-17 Kosa mu je bila bijela poput bijele vune, poput snijega, oči kao ognjeni plamen, noge sjajne poput mjedi u peći užarene, a glas poput šuma golemih morskih valova. U desnoj je ruci držao sedam zvijezda, a u ustima oštar dvosjekli mač. Lice mu je blistalo poput Sunca u punome sjaju. Kad sam ga opazio, pao sam do njegovih nogu kao mrtav. Ali on stavi na mene desnu ruku i reče mi: 'Ne boj se! Ja sam Prvi i Posljednji.

da li se sjećaš kako su Petar, Jakov i Ivan pali kao mrtvi na Gori Preobraženja? ili pak kako je Daniel pao pred anđelom? ili pak kako je Mojsije pao pred Gorućim Grmom? ili pak kako 24 Starca padaju pred Bogom na Prijestolju?

Pentkost je izlijevanje Božjeg Duha za određenu svrhu...nema veze sa napisanom prijatelju dragomire...

ako ti misliš da je Bog samo tvoj Otac, tvoj Tatica, onda ponovno pročitaj Bibliju i nauči i istraži koliko STRAŠAN je Bog koji ne samo da je tvoj Otac nego je tvoj GOSPODAR!!!

i čemu onda odmah razmišljaš o Njegovim mislima i zašto On to radi? jer Ga možeš dokučiti? jer Ga možeš objasniti?

more_horiz
Sve je to lepo sto si napisao ali su svi ti ljudi bili proroci, i videli su Boga, sto ti svakako nisi i verovatno u ovom telu i neces.
Posete andjela ili samog Boga nisu tako ucestale bas iz tog razloga sto su toliko mocne da ljudi gube snagu pred njima.

Zato velika vecina vernika nikada i ne vidi te nadrpirodne pojave jer nema svrhe u tome.

Pogledaj i sam i videces sve primere koje si ti naveo, svaki od njih se desio u trenutku KADA SU LJUDI VIDELI NESTO NADRPRIRODNO, dakle to nije bilo samo osecanje.

more_horiz
gle prijatelju, zašto držiš Boga u kutiji, jer Ga ti to ograničavaš?....mislim meni se sve čini da, makar meni to uopće ne igra veliku ulogau niti mi je važno, ti meni hoćeš reći - "ti si samo izmislio to i nema šanse da je to bila Božja Sila..."...kako želiš...

more_horiz
hrvoje hrki je napisao/la:

možeš li mi malo pojasniti na koji način više voliš Boga , negoli svoje roditelje
šta si to spreman svaki dan učiniti za Boga, a nisi za roditelje?

Ne mogu to objasnjavati. To jako jednostavno jest. Bilo je vrijeme kusanja, kad mi je stavljeno da biram, hocu li odabrati volju Bozju ili volju roditeljsku, s ultimatumom i ja sam odabrao Boga. Smile

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply