Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Koga vise volite?

power_settings_newLogin to reply
+33
el šadaj
Darko
stranac
flower
stefani
amos
Marta
Domenika
Momo
magdalena
Eutanasije
otpadnik
niinja
Medeni
Anamarija
bolna
Magic Master
ragnarok
100grama
imhotep
Bhakti
cubela
Želislav
tomahowk1
Morthul
mudri Salomon
Totus Tuus
hrvoje hrki
Justin
Daniel
Spart
dominik
??????
37 posters

pollkoga vise volite?

oca i majku
9
20%
Boga
36
80%
Ukupno glasova:
45

descriptionKoga vise volite? - Page 2 EmptyRe: Koga vise volite?

more_horiz
Dobro je Justin napisao. Kako ja mogu uopće voljeti bilo koga ako mi Bog ne postavi ljubav u srce? Što je ljubav? Kladio bi se da preko 90% ljudi na svijetu ima potpuno pogrešnu sliku o ljubavi. Pa kako pričat o ovakvoj temi kad smo nesigurni u temeljima?

more_horiz
Ljubav je prava ljubav koja voli i kad te osoba koju volis mrzi.

Procitajte Pavlov hvalospjev.

Ljubav ne trazi nista. Ona samo daje.

Sve ostalo je sebicnost.

more_horiz
Ne kazem danijele da si izmislio ali si moguce pomislio da je Bozija Sila ono sto ona nije.

No ja nisam sudija tvoga iskustva, tako da ti zelim svaki blagoslov samo ti drugarski kazem da to po mom shvatanju nije bio Bog, nego ljucka emocija.

more_horiz
Imhotep je lijepo napisao da ljubav prema roditeljima ne isključuje ljubav prema Bogu, i obrnuto.

Međutim, jako je važno odgovoriti na ovo pitanje: ODAKLE DOLAZI LJUBAV?

Na ovo pitanje možemo odgovoriti samo vjerom, to nam je valjda jasno.
Samo je sad pitanje vjerujemo li Bogu, vjerujemo li da ta ljubav dolazi od Njega, ili vjerujemo da ona dolazi od nas?

Ako vjerujemo da prava ljubav dolazi od Boga, tj. ako vjerujemo Bibliji, tada smo svjesni da mi bez Boga ne možemo voljeti.

Biblija nas poziva da Bogu damo to priznanje, da je On izvor ljubavi. Psihologija nam kaže da čovjek ne može posjedovati ljubav, ako ju nije ni od koga dobio. Biblija nam kaže da nas ne može pokretati prava ljubav, ako nismo najprije uspostavili s Bogom odnos ljubavi, odnosno ako se nismo pokorili Njemu kao našem Stvoritelju i Spasitelju i otvorili svoja srca za Njegovu ljubav.

Dakle, ako vjerujemo Bibliji i Bogu, tada ćemo biti svjesni toga, da bez Boga nemamo ljubavi i da ako Njemu nismo u svojim srcima dali mjesto koje Njemu pripada (a On od nas traži najveću moguću odanost), tada ne možemo imati ni pravi odnos ljubavi s ljudima.

A dati Bogu najveću moguću odanost (ne zato što je to nekakav zakon, nego zato što smo se uvjerili da bez Njega doista nemamo ljubavi), podrazumijeva da ćemo ponekad morati doći i u tu situaciju, da ćemo morati birati između neke nama drage osobe, s jedne strane, i Boga, s druge strane. Zašto? Zato što su ljudi samo ljudi, grešni i nesavršeni i ponekad se može dogoditi da nam jedna nama draga osoba postavi ultimatum, tipa: "Ili ćeš sa mnom spavati prije braka, ili nikad nećemo biti zajedno", npr... Mogao sam uzeti i drugi primjer, ali ovaj mi je trenutno zanimljiv...
Što ćemo učiniti u toj situaciji? Naravno, odgovor ovisi o tome, hoćemo li za "ljubav svog života" smatrati BOGA, ili OVU OSOBU! A kad kažem "ljubav svog života", mislim na to, tko nam je NAJVAŽNIJI! Možda na ovoj grešnoj Zemlji nikad prema Bogu nećemo moći imati tako duboke emocije, kao prema ovako nama dragoj i bliskoj ljudskoj osobi (u svakom slučaju ne želim reći da Boga trebamo voljeti tom vrstom ljubavi, naravno..), ali Bog nas poziva da ODABEREMO I ODLUČIMO da ćemo Njemu biti vjerni, da će ON biti "ljubav našeg života". On nam mora biti na prvom mjestu. Jedino ako Bogu damo prvo mjesto u životu, moći ćemo i ljude DOISTA VOLJETI. A prava ljubav prema ljudima, na ovoj zloj Zemlji će ponekad uključivati i to, da ćemo nekom čovjeku (koji nam je čak i možda vrlo drag), reći NE! Jer, ako vjerujemo Bibliji, tada nam je jasno da svaka ljubav koja okreće leđa Bogu i Njegovom zakonu - NIJE LJUBAV.

Nadam se da razumijemo poantu.

more_horiz
pametno napisano justine farao
samo me zanima ovo. dakle, ne sporimo se oko toga je li izvor ljubavi Bog ili nešto drugo, jer definitivno je izvor ljubavi Bog. ali mogu li onda oni koji ne poznaju Boga kvalitetno voljeti? mogu li voljeti samo oni koji uistinu poznaju Boga ili mogu voljeti svi ljudi, bez obzira na to što misle o Bogu. moje osobno skromno mišljenje je da i ateisti mogu voljeti jednako, jer i preko njihove savjesti može Bog raditi, iako ga ne poznaju. ja vjerujem da je Bog postavio sve zakone, od morala do ljubavi, i po njima se ravnaju svi koji mogu nositi naziv "čovjek", bez obzira jesu li oni poslušna djeca, jesu li infiderentna djeca, jesu li razmažena djeca, neposlušna djeca ili su pak djeca koja nisu čula za roditelje (ovdje pod roditeljem smatram Boga)

more_horiz
kada umrem i kada dodjem na drugu stranu (kakva i gdje god ona bila), ni pred kim necu KLECATI...to je sigurno...
klecat ces ti itekako ces ti klecati dragi moj komunista!!!

more_horiz
imhotep je napisao/la:
mogu li onda oni koji ne poznaju Boga kvalitetno voljeti? mogu li voljeti samo oni koji uistinu poznaju Boga ili mogu voljeti svi ljudi, bez obzira na to što misle o Bogu. moje osobno skromno mišljenje je da i ateisti mogu voljeti jednako, jer i preko njihove savjesti može Bog raditi, iako ga ne poznaju.

Imhotep, vjeruj mi da se sasvim slažem s tobom. Samo mi se čini da bi ti trebao shvatiti da su pravi ateisti jako rijetki ljudi. Koliko ateista si u životu upoznao, koji ne žele ni čuti o tome, da Bog postoji? Ja još nijednog.

Slažem se da preko svačije savjesti Bog može raditi. Ali zar upravo ta savjest ne radi jednu prekrasnu stvar u čovjeku, zar ga upravo ta savjest ne osvjedočava na nekakav njoj svojstven i predivno čudesan način - da Bog postoji, da postoji ljubav, dobrota, istina i pravda i da postoji Netko tko je izvor svega toga?

Razmisli o tome malo.

more_horiz
Pa postoji agape i fileo ljubav, jedna je ljucka druga Bozanska i to je ogromna razlika. Glupo je reci da u ljudima danas ne postoji ljubav ako nisu vernici. Postoji.

Naravno da postoji, roditelji vole svoju decu, muzevi zene i obratno a nisu cak ni vernici.

Mozemo za mnoge od njih reci da su dobri ljudi da nisu veliki gresnici. Ali oni su svakako nevernici.

Bozija ljubav je agape, i ona je uzvisenija, ima uzviseniji cilj, ljucka ljubav gleda kako da olaksa zivot na zemlji sebi i svom bliznjem, ali agape, ljubav zeli samo da odvede coveka u Nebo, to je njen cilj.

I tu je jos jedna velira razlika agape ljubav prasta. Neko je to jednom ovako objasnio ako je u vama fileo ljucka ljubav, vi cete pokusati zrtvu odbraniti od napasnika, ali ako je u vama agape ljubav vi cete uciniti to isto plus sto cete moliti da Bog spasi dusu napasniku.

Tako kad smo ispnjeni Bozijim Duhom u nama je tada ta uzvisena agape ljubav koja zeli da vidi spasenje svog bliznjeg.

more_horiz
Ili mozemo to staviti i kontekst teme, ako imamo samo nasu ljucku emociju mi cemo uciniti sve sto mozemo da pomognemo roditeljima, bicemo dobri sinovi i kceri, pomagacemo u starim danima njihovog zivota, biti pazljivi zahvalni, ali kada ta istinska ljubav od Boga zahvati nase duse to ni izdaleka nece biti dosta, mi cemo moliti da Bog posalje milost u njihove zivote.

Ja sam inace veoma sumnjicav prema iskustvu telogije koje u sebi nema ceznju da ljude dovodi Hristu, za mene je to bez zivota i ljubavi, radje zelim sebi i svojoj crvki revnost u misiskom delovanju nego ispravnu teologiju.

Ko zeli da ljude dovodi do Spasitelja taj ima ljubav Boziju u sebi, taj ima Svetog Duha.

more_horiz
mudri Salomon je napisao/la:
kada umrem i kada dodjem na drugu stranu (kakva i gdje god ona bila), ni pred kim necu KLECATI...to je sigurno...
klecat ces ti itekako ces ti klecati dragi moj komunista!!!

hmmm... krscanin mi kaze da sam komunist rofl

more_horiz
?????? je napisao/la:
znaci vise volite izmisljenu zidovsku licnost za koju mislite da se brine za vas i da vas voli. nego sto volite svoje roditelje koji su vas donijeli na ovaj svijet i koji vas vole...
ubijte se i provedite vijecnost u smrdljivoj utrobi vase iluzije...

Hm,Hm,ako je mudri Solomun fulao,mogu li ja pogoditi.??????=666666
ili sam fulala? obred

more_horiz
Dina je napisao/la:
?????? je napisao/la:
znaci vise volite izmisljenu zidovsku licnost za koju mislite da se brine za vas i da vas voli. nego sto volite svoje roditelje koji su vas donijeli na ovaj svijet i koji vas vole...

ili sam fulala? obred

fulala si Wink

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
?????? je napisao/la:
Dina je napisao/la:
?????? je napisao/la:

ili sam fulala? obred

fulala si Wink

A sad mi je lakse,jer sa njim je najteze.zajedništvo </BLOCKQUOTE>

more_horiz
Ma OVAJ duh se salucka s nama.

Ja volim moju mamu najvise na svetu.

A Isusa molim da bih Ga prihvatio najvise u srcu. A kad On udje u mene, e onda ne moram brinuti vise.

Da nije 144 000? kazi da sam pogodio, vidis da sam lepo pisao o tebi ??????.

more_horiz
@ Imhotep:ali mogu li onda oni koji ne poznaju Boga kvalitetno voljeti? mogu li voljeti samo oni koji uistinu poznaju Boga ili mogu voljeti svi ljudi, bez obzira na to što misle o Bogu. moje osobno skromno mišljenje je da i ateisti mogu voljeti jednako

IMHO, recimo da je porijeklo ljubavi u stvoritelju, kao i sve ostalo, prema vašem vjerovanju, jel da? Na temelju toga, nadalje bez vašeg vjerovanja, samo moje neke činjenice - primjer Hopi indijanaca, budista, neodarvinista.

Hopi - imali su nepisani kodeks koji je definirao Hopija. Kada si se ponašao normalno, imao dobru suradnju s bližnjima, nisi krao, bio dobar sa svima, sve je bilo OK. Čim si se počeo ponašati devijantno u nekom pogledu prišao bi ti neki zreliji suplemenik i savjetovao da se popraviš (nema kazne). Ako ti to nije pomoglo, odlučuješ sam otići iz plemena, jedina kazna, jer ako nisi dobar, više nisi Hopi! Shocked Umiranje u divljini je konzekventno...

Budisti - ideologija bez boga (da, stvarno, pusti na stranu Budu i njegova naučavanja, nije bog za budiste, samo učitelj), a ipak ima osmerodjelni put ispravnosti - ispravno govori, ispravno radi, ispravno živi, ispravno ulaži napor u dobro, gledaj dobro u drugima, koncentriraj se, ispravno misli, pokušaj razumjeti.

Neodarvinisti - na čelu s Richardom Dawkinsom, za mnoge od vas je to sam vrag zbog svoje ateističnosti. Međutim, Dawkins piše da je jedno od najvećih suvremenih oružja za preživljavanje ljudske vrste tijekom evolucije u budućnosti upravo altruizam! Shocked

Do čega svi ti ljudi, zapravo, dolaze na svojim putovima kojim idu? A to su samo neki primjeri. Što ćemo mi kao ljudi jednoga dana tek otkriti o pravoj prirodi boga i njegovoj namjeri za sve ljude (a ne samo neke Wink ) ili bar za većinu? Čekaj malo - znamo li mi uopće TKO je bog, zapravo?

Imhotepe, care, vjerujem da ne trebaš biti zbunjen kada to pitaš što pitaš. Pusti filozofiranje i rasprave - radi najbolje što možeš za dobro ljudi u tvojemu okruženju i mirno spavaj Wink

more_horiz
E moji krscani zar vi imate potrebu odgovarati na takva pitanja.pozovite ga pa polozite ruke na njega s vjerom pa cu vidjeti sto ce onda govoriti.

more_horiz
tomahowk1 je napisao/la:
E moji krscani zar vi imate potrebu odgovarati na takva pitanja.pozovite ga pa polozite ruke na njega s vjerom pa cu vidjeti sto ce onda govoriti.

Zagovaraš li ti neku vrstu magije, prijatelju? Misliš li da se sve rješava polaganjem ruku? Dakle, sve 'nevjernike' ćemo pohvatati, svezati da se ne opiru, položiti ruke na njih, i - PUF! - evo nam vjernika?!

more_horiz
pavao je rekao Timoteju da na nikoga ne polaze olako ruke, da ne bude dionik tudjih grijeha...

Bog nas je opomenuo...polaganje ruku zahtijeva veliku odgovornost, jer mozemo dati samo ono sto je nama dano.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply