Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Katol.Crkva- zašto sam katolik ili bi trebao biti

power_settings_newLogin to reply
+16
SIPA
Navi
moki72
ararat
Mali princ
Cosa Nostra
kainos
Euro
Bhakti
senka
mudri Salomon
Izrail
dominik
Mila
Daniel
hrvoje hrki
20 posters

descriptionKatol.Crkva- zašto sam katolik ili bi trebao biti - Page 4 EmptyRe: Katol.Crkva- zašto sam katolik ili bi trebao biti

more_horiz
inliner je napisao/la:
Katolička crkva je remek djelo ljudske filozofije.

Pa umjesto da afirmativno napišeš nešto o svojoj crkvi ti napadaš drugu.
A samo Justin ima potpis koji potvrđuje tvoju tezu. Samo Justin nije katolik.
study

descriptionKatol.Crkva- zašto sam katolik ili bi trebao biti - Page 4 EmptyRe: Katol.Crkva- zašto sam katolik ili bi trebao biti

more_horiz
senka je napisao/la:
Napiši još ako znaš.
Stvarno je dobro usporediti.

124. Mnogi protestanti ne vjeruju ili neraspoznajući iskrivljuju, razvoj doktrine, protivno kršćanskoj tradiciji i mnogim implicitnim biblijskim indikacijama. Kadgod Biblija govori o porastu znanja i zrelosti kršćana pojedinaca i (naročito) kolektiva, ideja slična rzvoju je prisutna. Nadalje, mnoge se doktrine razviju u bibliji ispred naših očiju («progresivno otkrivenje»). Primjeri: zagrobni život, Trojstvo, prihvaćanje pogana. I doktrine koje je protestantizam prihvatio u cijelosti iz katolicizma, kao što je Trojstvo i kanon Biblije, razvile su se kroz povijest, u prva tri stoljeća kršćanstva. Budalasto je pokušati ovo zanijekati. Crkva je «Tijelo» kristovo, i živući organizam, koji raste i razvija se kao sva živuća tijela. To nije statua, koje se jednostavno s vremena na vrijeme očisti i ispolira, kao što se čini da mnogi protestanti misle.

125. Protestantizam razdvaja opravdanje od posvećenja, protivno kršćanskoj Tradiciji i Bibliji (npr. Mt5,20; 7,20-24; Rim 2,7-13; 1 Kor 6,11; 1 Pt 1,2).

126. Protestantizam ima snažnu tendenciju suprotstavljanja vjere protiv djela (sola fide), što je odbacivanje kršćanske Tradicije i eksplicitnog učenja Biblije (mt 25,31-46: Lk 18,18-25; Iv 6,27-29; Gal 5,6; Ef 2,8-10; Fil 2,12-13; 3,10-14; 1 Sol 1,3; 2 Sol 1,11; Heb 5,9; Jak 1,21-27; 2,14-16). Ovi odijeljci također ukazuju da je spasenje proces, ne trenutačni događaj, kao u protestantizmu.

127. Protestantizam odbacuje kršćansku Tradiciju i Biblijsko učenje o zaslugama ili o različitosti nagrada za naša dobra djela učinjena u vjeri (Mt 16,27; Rim 2,6; 1 Kor 3,8-9; 1 Pt 1,17; Otk 22,12).

128. Protestantsko naučavanje o izvanjskom, opterećenom, pravnom ili vanjskom opravdanju protuslovi kršćanskoj Tradiciji i Biblijskoj doktrini o ulivenom, stvarnom, nutarnjem preobražavajućem opravdanju (koje uključuje posvećenje): Ps 51,2-10; 103,12; Iv 1,29; Rim 5,19; 2 Kor 5,17; Heb 1,3; 1 Iv 1,7-9.

129. Mnogi protestanti (pogotovo prezbiterijanci, kalvinisti i baptisti) vjeruju u vječnu sigurnost ili stalnost svetih (vjerovanje da se ne može izgubiti spasenje, koje je navodno postignuto u jednom trenutku). To je protivno kršćanskoj Tradiciji i Bibliji: 1 Kor 9,27; Gal 4,9; 5,14; Kol 1,22-23; 1 Tim 1,19-20; 4,1; 5,15; Hrb 3,12-14; 6,4-6; 10,26.29.39; 12,14-15; 2 Pt 2,15.20-21; Otk 2,4-5.

130. Nasuprot protestantskom mitu i antikatolicizmu Katolička Crkva ne uči da se spašava po djelima odvojeno od milosti koja ih omogućuje i prethodi im, nego da su vjera i djela neodjeljivi, kao u Jakovljevoj 1 i 2. Ova hereza za koju je katolicizam često optuživan, zapravo je osuđen od Katoličke Crkve na drugom Vaisonskom koncilu 529. godine. Poznata je po imenu pelagijanizam, kao stajalište da se čovjek može spasiti svojim vlastitim snagama, bez neophodne nadnaravne Božje milosti. Umjerenije stajalište – semipelagijanizam – također je osuđen. Nastaviti optuživati Katoličku Crkvu za ovu herezu sugerira pokazivanje neznanja povijesti teologije, kao i jasnog katoličkog učenja na koncilu u Trentu (1545-63.), koji je svima dostupan za provjeriti. Ipak, ovaj je mit neobično rasprostranjen.

131. Protestantizam je zbiljski eliminirao praksu ispovijedanja pred svećenikom (ili barem pred pastorom), protivno kršćanskoj Tradiciji i Bibliji (Mt 16,19; 18,18; Iv 20,23).

132. Protestantizam ne vjeruje u pokoru, ili vremenitu kaznu za (oprošteni) grijeh, protivno kršćanskoj Tradiciji i Bibliji (npr. Br 14,19-23; 2 Sam 12,13-15; 1 Kor 11,27-35; Heb 12,6-Cool.

133. Protestantizam ima malo shvaćanja Tradicije i Biblijskog učenja o mrtvljenju tijela ili o trpljenju s Kristom: Mt 10,38; 16,24; Rim 8,13.17; 1 Kor 12,24-26; Fil 3,10; 1 Pt 4,1.13.

134. Isto tako protestantizam je izgubio Tradiciju i Biblijski nauk o zastupničkom okajavanju ili o otkupljujućem trpljenju sa Kristom, kršćana jednih za druge: Izl 32,30-32: Br 16,43-48; 25,6-13; 2 Kor 4,10; Kol 1,24; 2 Tim 4,6.

135. Protestantizam je odbacio Tradiciju i Biblijski nauk o čistilištu, kao posljedicu zabludivog gledanja na opravdanje i pokoru, usprkos dovoljno dokaza u Pismu. Iz 4,4; 6,5-7; Mih 7,8-9; Mal 3,1-4; 2 Mak 12,39-45; Mat 5,25-26; 12,32; Lk 16,19-31 (usporedi Ef 4,8-10; 1 Pt 3,19-20); 1 Kor 3,11-15; 2 Kor 5,10; Otk 21,27.

136. Protestantizam je obacio (uvelike zbog krivih predodžbi i ne razumijevanja) ono što je katolički razvijeni nauk o oprostima, što je, jednostavno, oslobađanje od vremenite kazne za grijeh (drugim riječima pokora), po Crkvi (na temelju Mt 16,19; 18,18 i Iv 20,23). To nije različito od onog što je Sv. Pavao učinio brinući se o zalutalom bratu u crkvi u Korintu. Prvo mu je natovario kaznj (1 Kor 5,3-5), a onda ga djelomično oslobodio (oprost: 2 Kor 2,6-11 ). Samo zato što su se prije protestantskog revolta pojavile zloporabe (priznate i ispravljene od Katoličke Crkve), nije razlog za odbacivanje još jedne biblijske doktrine. Pa ipak tužno je i tipično za protestantizam da radije «spali kuću nego ju počisti» ili «baci bebu zajedno s vodom u kojoj se kupala.»

137. Protestantizam je odbacio molitve za mrtve, protivno kršćanskoj Tradiciji i Bibliji (Tob 12,12; 2 mak 12 39-45; 1 Kor 15,29; 2 Tim 1,16-18; također reci koji se odnose na čistilište, jer su ove molitve za svete tamo).

138. protestantizam neutemeljeno odbacuje posredovanje svetih za nas poslije smrti, i zazivanje svetaca na koje oni odgovaraju svojim učinkovitim molitvama (Jak 5,16).

Kršćanska tradicija i Biblija, sa druge strane, podržavaju ovu praksu: sveti pokojni su svjesni zemaljskih stvari (Mt 22,30 sa Lk 15,10 i 1 Kor 15,29; Heb 12,1), pojavljuju se na zemlji i saobračaju sa ljudima (1 Sam 28,12-15; Mt 17,1-3; 27,50-53; Otk 11,3), stoga mogu posredovati za nas i isto tako možemo tražiti njihov zagovor, baš kao i kršćane na zemlji (2 Mak 15,14; Otk 5,8; 6,9-10).

139. Neki protestanti ne vjeruju u u anđele čuvare, unatoč kršćanskoj Tradiciji i Bibliji (Ps 34,7; 91,11; Mt 18,10; Dj 12,15; Heb 1,14).

140. Većina protestanata poriču anđeoski zagovor, protivno kršćanskoj Tradiciji i Bibliji (Otk 1,4; 5,8; 8,3-4).

more_horiz
141. Protestantizam odbacuje Marijino Bezgrešno začeće, unatoč razvijenoj kršćanskoj Tradiciji i biblijskim indikacijama: Post 3,15; Lk 1,28 («milosti puna» katolici tumače, na lingvističkim temeljima, da znači «bez grijeha»); Marija kao tip Kovčega saveza (Lk 1,35 sa Izl 40, 34-38; Lk 1,4 sa 2 Sam 6,14-16; Lk 1,43 sa 2 Sam 6,9: Božja prisutnost zahtijeva izvanrednu svetost).

142. Protestantizam odbacuje Marijino Uznesenje, unatoč razvijenoj kršćanskoj Tradiciji i biblijskim indikacijama; ako je Marija zaista bez grijeha ne bi trebala biti podvrgnuta tjelesnom raspadanju kod smrti (Ps 16,10; Post 3,19). Slične pojave u Bibliji čine da uznesenje ne izgleda nevjerojatno ili «ne biblijsko» po sebi (Henok: Post 5,24 sa Heb 11,5; Ilija: 2 Kr 2,11; Pavao: 2 Kor 12,2-4; protestantsko naučavanje o «uznesenju o Drugom dolasku»: 1 Sol 4, 15-17; uskrsli sveti: Mt 27, 52-53).

143. Mnogi (većina?) protestanata poriče Marijino trajno djevičanstvo, unatoč kršćanskoj Tradicji (unatoč jednodušnom dogovoru protestantskih utemeljitelja (Lutera, Calvina, Zwinglia itd.), neki protestanti podržavaju, i nekoliko biblijskih dokaza, previše važnih da se kratko sažmu.

144. Protestantizam poriče Marijino duhovno majčinstvo kršćanima, protivno kršćanskoj Tradiciji i Bibliji (Iv 19, 26-27: «Evo ti majke»; Otk 12,1.5.17: kršćani opisani kao «njezino potomstvo.») Katolici vjeruju da je Marija neusporedivo više živa i sveta nego što smo mi, stoga, njene su molitve za nas silno djelotvorne (Jak 5,16; Otk 5,8; 6,9-10). No, ona je naša sestra u odnosu na naš položaj kao stvorenja naprema Stvoritelju, Bogu. Marija nikad ne djeluje odvojeno od neophodne milosti njezina Sina, i uvijek proslavlja Njega, ne sebe, kako katolička teologija naglašava.

145. Protestantizam odbacuje papinsvo, unatoč temeljitoj kršćanskoj Tradiciji, i snažnom dokazu Petrovog isticanja i opunomoćenja koje je primio od Isusa kao Stijena Njegove Crkve. Nitko ne niječe da je bio na neki način vođa među apostolima. Papinstvo kakvo sada poznajemo proizlazi iz tog prvenstva: Mt 16,18-19; Lk 22,31-32; Iv 21,15-17 su najdirektniji «papinski» odlomci. Petrovo ime se pojavljuje prvo u svim listama apostola; čak i anđeo implicira da je on voditelj (Mk 16,7), i kao takvog ga je svijet prihvatio (Dj 2,37-38.41). On je učinio prvo čudo u Crkvi (Dj 3,6-Cool, izriče prvo izopćenje iz Crkve (Dj 5,2-11), uskrišava mrtvaca (Dj 9,40), i njegovo se ime spominje češće nego svih drugih apostola zajedno (191 puta). Može se naći još mnogo sličnih dokaza.

146. Rimska Crkva i pape su bili sedište za čuvanje i teološko usmjeravanje i pravovjernost Kršćanske Crkve od početka. To je neporecivo. Sve povijesne grupe koje sada protestanti, kao i katolici, smatraju hereticima prvo su kao takve osudili pape i/ili ekumenski sabori predsjedani i potvrđeni od papa.

147. Protestantizam, u svom očajanju da skrpa neki oblik povijesnog kontinuiteta odvojeno do katoličke Crkve, ponekad pokušava utvrditi linearnost od srednjovjekovnih sekti kao što su valdenzi[1], katari[2] i albigenzi[3]. Kako god, ovi pokušaji su osuđeni na propast kada se bliže prouči što su te sekte vjerovale. One su ili sadržavale mnogo onog što je protestanti naučavaju kao katoličku anatemu[4] ili su držale heretičke ideje koje su protubožačke kršćanstvu (katolicima, protestantima i pravoslavnima), ili oboje, čineći time ovu protestantsku teoriju u najmanju ruku sumnjivom.

148. Katolička Crkva ima najsofisticiraniju i najpromišljeniju kršćansku socijalno-ekonomsku i političku filozofiju, mješavinu «progresivnih» i «konzervativnih» elemenata različitu od opće prihvaćene političkog retorike i makijavelizma koji dominiraju političkom arenom. Katolicizam također ima najbolji pogled na odnos crkve i države i kulture.

149. Katolicizam ima najbolju kršćansku filozofiju i pogled na svijet, razrađene kroz stoljeća razmatranja i iskustva.U svom teološkom razmatranju i razvoju, Katolička Crkva je neizrecivo mudra i dubokoumna, do uistinu zadivljujućih razmjera, koji ukazuju na siguran božanski pečat. Ostao bih zadivljen, upravo pred obraćenje, kako Katolička crkva može biti toliko u pravu u tako mnogo stvari. Navikao sam razmišljati, kao dobri evangelik, da je istina uvijek mješavina ideja iz mnogih protestantskih denominacija, katolicizma i pravoslavlja (koje sam sam odabrao), i da nitko «ne drži sve u svojim rukama.» Ali, jao, Katolička Crkva ipak drži!

150. Posljednje, ali ni po što najmanje važno, katolicizam ima najplemenitiju duhovnost i pobožni duh, koji se očituje na tisuću razičitih načina, od monaškog ideala do herojskog celibata klerika i posvećenih osoba, katoličke bolnice, čista hrabrost Tome Kempenca ili sv. Ignacija i njihove velike pobožne knjige, bezbrojni sveci – i kanonizirani i još nepoznati i neopjevani, majka Terezija, Papa Ivan Pavao II, Papa Ivan XXIII, rani mučenici, Sv. Franjo Asiški, događaji u Lurdu i Fatimi, blistavi um kardinala Johna Henrya Newmana, mudrost i pronicavost nadbiskupa Fultona Sheena, sv. Ivan od križa, posvećena dovitljivost Chestertona ili Muggridgea, starice koje mole križni put ili krunicu, sveta ura, blagoslovi, klečanje – lista ide dalje. Ovaj pobožni duh je nenadmašen u svom obujmu i dubini, unatoč mnogim kopijama u protestantskoj i pravoslavnoj duhovnosti.

[1] a) pristaše Petra Valdusa, 15. st, propovijedali bibl. Strogost, apostolsko siromaštvo, zabacivali zakletvu, vojnu službu i katolički nauk o čistilištu (B.Klaić 1990.) b) «zauzimaju se za povratak kršćanskom zajedništvu u duhu prackbe. Papa Inocen Iii.1209.g. pokreće protiv njih križarski rat nakon čega su oni otvoreno napali papu kao antikrista (hr.wilkipedia.org) c)»njihove propovijedi bile su svakako dobronamjerne, ali nisu bile bez pretjerivanja i oštre kritike postojećih prilika, pa su u sebi nosile opasnost za vjeru.(A. Franzen, pregled povijesti Crkve, str. 170,171)

[2]a) « katari, koji su u materijalnim stvorovima gledali izrod zloga boga ili zloduha, dok su Crkvu zbog lošeg života mnogih njezinih službenika mrzili kao skrovište sotone» (http://www.skac.hr/svetacdana/8/8_8.html), b) «Teološki i organizacijski, katari (od grčkoga katharos- čist), "heretički" pokret nastao na jugu Francuske, u Provansi, u 12. i 13. st., dali su zaokruženiji dualistički gnosticki svjetonazor, koji se može sažeti u nekoliko točaka: postoje dva boga, dobri i zli (zli bog je pomalo nejasno određen: katkad je neovisni princip Zla koji supostoji s dobrim bogom - što je pesimistička varijanta zreloga Zoroastrizma» (http://hr.wikipedia.org/wiki/Bogumili)

[3] «…Oni su se uopće prikazivali kao idealni kršćani koji provode uzorni asketski život; katolička pak Crkva Sotonina je sinagoga – tako su je zvali; njezini su svećenici licemjerni grešnici, a sakramenti su đavolja rabota. Jednako nepomirljivo borili su se uostalom i protiv države; cara su nazivali sotoninim namjesnikom, a knezove njegovim pomoćnicima. Budući da su se jako proširili po jugu Francuske, napose u području Albija (otud ime «albigenzi») (A. Franzen, pregled povijesti Crkve, str 172)

[4] «doslovno shvaćeno izopćenje je privremeno ili konačno isključenje iz vjerske zajednice, a naziva se još i ekskomunikacija i anatema. Uzrok joj je teško narušavanje nauka ili morala, a u kršćanstvu je kroz povijest izopćenje mijenjalo oblik - ali i strogost. Iz onoga što smo napisali, vidljivo je da se u Novome zavjetu izopćenjem (anatemom) isključuju teži prekršitelji nauka i morala. U srednjem vijeku izopćenje postaje sredstvom razračunavanja između crkvene i svjetovne vlasti, pa tako često gubi svoj smisao. U crkvenome zakoniku izopćenje je popravna kaznena mjera kojom se vjernik privremeno ili konačno isključuje iz crkvenoga zajedništva. No, postoji i neformalni izlazak iz Crkve koji se događa samim činom koji je nespojiv s crkvenim zajedništvom. Zakonik kanonskoga prava, od br. 1331 do 1398, govori o kaznama pod različitim aspektima, govoreći o izopćenome npr. zbog otpada od vjere, krivovjerja, raskola; oskvrnjenja posvećenih hostija, fizičke sile protiv pape; odrješenja sukrivca u grijehu; posvete za biskupa bez papinskog naloga, kao i zbog pobačaja. U povijesti Crkve bilo je onih koji su se sami isključivali iz crkvene zajednice (npr. apostazijom, tj. grijehom otpada od vjere), kao i onih čija je ekskomunikacija odjeknula vrlo snažno, kao što je u srednjem vijeku bio slučaj s hereticima. U svako doba, i tada i danas, Crkva jest i nastoji biti zajednica vjernika koja prihvaća cjelovitu vjeru, oslanjajući se na objavu, Sveto pismo i tradiciju, prenoseći je i tumačeći s naraštaja na naraštaj. Snaga Crkve jest u tome da njezini vjernici prihvaćaju cjelovito vjeru, pa kada se netko od članova Crkve svjesno ogradi od koje definirane istine (dogme), on je i bez presudne riječi bilo koga u Crkvi istupio iz Crkve. «Glas Koncila, broj 42 (1582), 17.10.2004.

more_horiz
hrvoje hrki je napisao/la:

142. Protestantizam odbacuje Marijino Uznesenje, unatoč razvijenoj kršćanskoj Tradiciji i biblijskim indikacijama; ako je Marija zaista bez grijeha ne bi trebala biti podvrgnuta tjelesnom raspadanju kod smrti (Ps 16,10; Post 3,19). Slične pojave u Bibliji čine da uznesenje ne izgleda nevjerojatno ili «ne biblijsko» po sebi (Henok: Post 5,24 sa Heb 11,5; Ilija: 2 Kr 2,11; Pavao: 2 Kor 12,2-4; protestantsko naučavanje o «uznesenju o Drugom dolasku»: 1 Sol 4, 15-17; uskrsli sveti: Mt 27, 52-53).

143. Mnogi (većina?) protestanata poriče Marijino trajno djevičanstvo, unatoč kršćanskoj Tradicji (unatoč jednodušnom dogovoru protestantskih utemeljitelja (Lutera, Calvina, Zwinglia itd.), neki protestanti podržavaju, i nekoliko biblijskih dokaza, previše važnih da se kratko sažmu.

146. Rimska Crkva i pape su bili sedište za čuvanje i teološko usmjeravanje i pravovjernost Kršćanske Crkve od početka. To je neporecivo. Sve povijesne grupe koje sada protestanti, kao i katolici, smatraju hereticima prvo su kao takve osudili pape i/ili ekumenski sabori predsjedani i potvrđeni od papa.

ajme suze mi idu na oči od smijeha na ove tri točke lol! lol! smjeh smjeh smjeh smjeh
mislim da ne treba opširno razlagati o čemu se radi, i najlošiji poznavatelj Biblije i povijesti će se na ovo pošteno nasmijati. Biblijske indicije, ha ha. pa istina, nemaš bolje indicije za vječnu djevicu od toga da je Isus imao braće i sestara. inače indicija kao dokaz vrijedi otprilike ništa
no da se razumijemo, opet naglašavam da nemam ništa protiv katolika, naprotiv, ali imam jako puno protiv ovakvog narcisoizma tipa "Bože hvala ti što nisam kao drugi, i kao onaj protestant"

more_horiz
inliner je napisao/la:

potpis

more_horiz
Pa od nekog tko se potpisuje s mudri salomon sam očekivao više.
Više riječi.

more_horiz
Izrail je napisao/la:
inliner je napisao/la:

Pa umjesto da afirmativno napišeš nešto o svojoj crkvi ti napadaš drugu.

Potpisujem.
Čemu napadanje drugih?
Hrvoje je baš lijepo pisao.
Zašto ga ne pustite na miru?

more_horiz
Inlineru, nemoj dirati tuđe crkve.
Senka, kad ćeš već jednom otići? Šta se miješaš u sve? Ko muva letiš s topika na topik i zujiš. S obzirom da te ne zanima spasenje , što tražiš ovdje?
Noemi

more_horiz
Noemi je napisao/la:
Inlineru, nemoj dirati tuđe crkve.
Senka, kad ćeš već jednom otići? Šta se miješaš u sve? Ko muva letiš s topika na topik i zujiš. S obzirom da te ne zanima spasenje , što tražiš ovdje?
Noemi

Moram samo pitati otkad je postala službena politika tjerati nekog s foruma?
I to na ovako očit način.
Tko je još nepoželjan?
Zašto ne napravite listu?

more_horiz
Izraile, pogledaj u koliko sati je senka pisala zbogom, pa pogledaj kad sam je pitala kad će već jednom otići.

Da znate, moja politika je da ne mogu podnijet glumatanje. Gospođa senka je sama odlučila da joj se naš forum ne sviđa, i nakon toga sam rano ujutro i reagirala, na njeno zbogom.

izraile, što sad ti želiš postići, nemoj me boks
radije daj kavu... kavica

more_horiz
Pa prvo sam popio dolje pa ovdje zašao.
A jesi stvarno poslije nje pisala, mada mislim da to nije lijepo no eto neću te zbog toga boks

more_horiz
hvala cheers I love you cheers

more_horiz
Ako je senka rekla zbogom, to nije značilo da se neće možda predomisliti. No, ako ju se tjera, onda se vjerojatno neće predomisliti. Moje skromno mišljenje je da uopće nije kršćanski ovako tjerati jednu trudnicu, makar ona i glumatala i bilo šta (iako to u ovakvom virtualnom okruženju nikad ne možeš sa sigurnošću reći)... Šta bi bilo da vas Isus otjera nekon prve, pa i desete, pa i stote greške? Mislim, da više nitko od vas ne bi imao nadu u spasenje. Isus vam je uzor? Slijedite ga.

more_horiz
Nitko nju nije tjerao. Sama je rekla zbogom, i drago mi je. I, molim vas, ne lupetajte gluposti, sama se otjerala nakon što je uvredila forumaše. I dosadilo mi je više da pišem o tome. Nek ide kad hoće, i tko god hoće kud hoće. Nitko vas ne zadržava. Kako došla, tako otišla.

I ne mora se predomisliti.

more_horiz
A sto ne bi otisla i ti malo ........... moderatorsko, a da se ne predomislis?

Tako terati ljude, kao sto si ucinila mome sinu, je BLJUNTAVO za gledati i slusati.

Sta si ti umisljas?

more_horiz
affraid

more_horiz
Jevrejin je napisao/la:
A sto ne bi otisla i ti malo ........... moderatorsko, a da se ne predomislis?

Tako terati ljude, kao sto si ucinila mome sinu, je BLJUNTAVO za gledati i slusati.

Sta si ti umisljas?

Zar je Senka ustvari Jevrejinov sin? Ma daj, molim te !

more_horiz
Ovdje je svatko dobro došao...naravno mora poštovati pravila foruma...bio sam odsutan par dana, pa ne znam što se događalo...

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply