Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Katol.Crkva- zašto sam katolik ili bi trebao biti

power_settings_newLogin to reply
+16
SIPA
Navi
moki72
ararat
Mali princ
Cosa Nostra
kainos
Euro
Bhakti
senka
mudri Salomon
Izrail
dominik
Mila
Daniel
hrvoje hrki
20 posters

descriptionKatol.Crkva- zašto sam katolik ili bi trebao biti - Page 2 EmptyRe: Katol.Crkva- zašto sam katolik ili bi trebao biti

more_horiz
dominik je napisao/la:
ovo je nista drugo do reakcije hrkija na temu "zasto sam napustio rimokatolicku crkvu".

možeš to shvatiti i kao tako , nebitno

ja bih samo rekao onima koji su napustili KC ( ako to nisu samo lažne izjave , U ŠTO OSOBNO VJERUJEM; da se navodno stvori lažni dojam da ljudi eto napuštaju KC , zbog ovih ili onih razloga) da uvide tko ima puninu nauka , milosti , apostolskog reda, predaje ( tradicije ) koja seže sve do Krista i apostola , te da se vrate svojim korjenima , jer ne može 100-tine razdjeljenih sekti ( gdje se diže čovjek na pijedestal- gdje svaki čovjek može tumačiti Božju objavo , slobodno -samo onako kako on osjeća i gdje će vremenom , htio ne htio , pasti u zabludu i krivovjerje )

da nije tako ne bi postojalo toliko puno reformiranih sekti i zajednica , koje samim svojim postojanjem dokazuju , da se međusobno ne slažu oko mase doktrina, nauka itd

descriptionKatol.Crkva- zašto sam katolik ili bi trebao biti - Page 2 EmptyRe: Katol.Crkva- zašto sam katolik ili bi trebao biti

more_horiz
Izrail je napisao/la:

Dakle ovdje nema mjesta za napade već katolici trebaju reći zašto vjeruju i zaštom su katolici.
Ne služi na čast nekima koji svoju tobožnju vjeru temalje samo na napadima na Katoličku Crkvu.
Jadna vam vjera "vjernici" afro

tvoje te riječi osudiše... ova tema kao predstavlja afirmaciju katoličke vjere, a barem svaki drugi post je pljuvanje po protestantizmu. ti i tvoj drug svoju tobožnju vjeru temeljite na napadima na protestantizam. jadna vam vjera "vjernici"obred
inače kad sam čitao katekizam iznenadio sam se koliko imamo zajedničkoga mi i katolici, i stvarno poštujem katolicizam kao teoriju, i daleko više cijenim pravog revnog katolika nego mlakog protestanta. ovo što vi tvrdite je i sramota za katolicizam, jer imalo taktičan katolik to ne bi tvrdio:sleep: affraid

more_horiz
hrvoje hrki je napisao/la:

da nije tako ne bi postojalo toliko puno reformiranih sekti i zajednica , koje samim svojim postojanjem dokazuju , da se međusobno ne slažu oko mase doktrina, nauka itd

Hrki, nemoj biti bezobrazan. Kršćani nisu sekta! Onaj tko je dio sekte nije kršćanin! Ako je netko protestant onda nije sektaš. Ako je sektaš (Jehovin svjedok, Mormon) onda nije protestant niti kršćanin!

more_horiz
Mila je napisao/la:

Hrki, nemoj biti bezobrazan. Kršćani nisu sekta! Onaj tko je dio sekte nije kršćanin! Ako je netko protestant onda nije sektaš. Ako je sektaš (Jehovin svjedok, Mormon) onda nije protestant niti kršćanin!

koji je po tebi , jak argument , da po tebi mormon ili jehovin svjedok bude sekta, a da npr. adventist ine bude?

more_horiz
hm, grko-katolci su tada takodjer sektasi...oni mudrice se mogu zeniti, dok rimo-katolici moraju biti u celibatu (ili krse celibat, sto je najcesce slucaj)

more_horiz
dominik je napisao/la:
hm, grko-katolci su tada takodjer sektasi...oni mudrice se mogu zeniti, dok rimo-katolici moraju biti u celibatu (ili krse celibat, sto je najcesce slucaj)

Ajme meni pa ti neznaš ništa.
Nemoj samo reći da si ti bivši pripadnik Katoličke Crkve jer ti je znanje ne samo poražavajuće za tvoju sadašnju dominaciju nego moguće i za prošlu.
Grko-katolici su dio katoličke Crkve. Dakle oni su Katolici samo imaju istočni obred.
Sinek kaj ti oćeš kuriti ju.lol!

more_horiz
Mila je napisao/la:

Ako je sektaš (Jehovin svjedok, Mormon) onda nije protestant niti kršćanin!

Mislim da se oni s tim nebi složili.

Zadnja promjena: ; čet 12 tra 2007, 12:34; ukupno mijenjano 2 put/a.

more_horiz
[quote="Izrail"]
Mila je napisao/la:

pomiješao si

ovo citirano je rekla Mila , ne ja:D

more_horiz
Izrail je napisao/la:

Ajme meni pa ti neznaš ništa.
Nemoj samo reći da si ti bivši pripadnik Katoličke Crkve jer ti je znanje ne samo poražavajuće za tvoju sadašnju dominaciju nego moguće i za prošlu.
Grko-katolici su dio katoličke Crkve. Dakle oni su Katolici samo imaju istočni obred.

znam ja dobro da su grko-katolici po papinom kapom. Smile
Ali ipak oni su mudrice. Laughing Znaju oni kako biti u miru s papom, a opet imati pogodnosti istocne crkve. Wink

more_horiz
Mila je napisao/la:

koji je po tebi , jak argument , da po tebi mormon ili jehovin svjedok bude sekta, a da npr. adventist ine bude?

Ja vjerujem da ti Hrki dovoljno znaš teologiju, a nije mi jasno zašto se praviš da osonovne stvari ne znaš.
Niti katolička niti pravoslavna niti protestantska crkva NE PRIZNAJU Jehovine svjedoke i Mormone među kršćane (a samim time niti među protestante).
Kršćanske religije su: katolička, pravoslavna i protestantska.
Da bi netko bio kršćanin i mogao se svrstat u kršćansku religiju MORA imati po esencijalnim pitanjima kršćanstva (tko je Bog, tko je Duh Sveti, Tko je Isus Krist, što je spasenje i sl.) isti odgovor.

Kako nekog tko ne priznaje Krista za Boga i po ostalim temeljnim pitanjima nema kršćanski odgovor možeš prozivati protestantom?! Niti jedan ozbiljan teolog ne bi tako što provalio. Jel ti namjerno podbadaš?

- ja shvaćam da tebe boli neke stvari što govore adventisti, ali ne možeš zbog toga sve protestante prozivati sektom iliti nekršćanima. Budi objektivan! Zar vi katolici zbilja nemate objektivnosti ni ko crno pod noktom?!

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Mila je napisao/la:

Ali službena teologija bi.
Ja mogu sjediti u umobolnici i govoriti da sam Napoleon. I kad ti psihijatrija kaže da sam luda što bi bio tvoj odogovor. ''Mislim da se ona ne bi složila. Ona je Napoleon''

more_horiz
Mila je napisao/la:
Izrail je napisao/la:
Mila je napisao/la:

Čija to "službena" teologija?

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Mila je napisao/la:
Izrail je napisao/la:
Mila je napisao/la:

Čija to "službena" teologija?

To ti je nauka kako skuhati kupus sa kobasicama.

more_horiz
Mila je napisao/la:

Poškakljime da se nasmijem
:lol!:

Pričati o nekoj "službenoj" teologiji u protestantizmu meni je upitno zbog velikog broja denominacija i zašto bi se jedne nazivalo službenim a druge ne ako im je sva teologija u tome da je Papa antikrist i da su Katolici idolopoklonici.

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Mila je napisao/la:

Poškakljime da se nasmijem
:lol!:

Pričati o nekoj "službenoj" teologiji u protestantizmu meni je upitno zbog velikog broja denominacija i zašto bi se jedne nazivalo službenim a druge ne ako im je sva teologija u tome da je Papa antikrist i da su Katolici idolopoklonici.

Ajd ne pravi se blesav!!! Zato si na glupo pitanje i dobio glup odgovor. I opet se praviš blesav! Nisam govorila samo o protestantskoj teologiji. Napisala sam i katolici i pravoslavni i protestanti i još sam oni ''i katolici'' podvukla - rekla sam da svi oni ne smatraju Jehovine za kršćansku religiju i ti se praviš kao da to nisi pročitao. To i katolici se odnosi na katoličku teologiju, a ne na to što misli baba Kata iz sela Subotice pored Nedjeljice što je jako pobožna i moli svaki dan krunicu, zato sam rekla ''službena''. Ovako više razgovarat neću i nemoj misliti da ćeš me s glupostima isprovocirati da bilo čija imena pišem javno.

more_horiz
Mila je napisao/la:

Ajd ne pravi se blesav!!! Zato si na glupo pitanje i dobio glup odgovor. I opet se praviš blesav! Nisam govorila samo o protestantskoj teologiji. Napisala sam i katolici i pravoslavni i protestanti i još sam oni ''i katolici'' podvukla - rekla sam da svi oni ne smatraju Jehovine za kršćansku religiju i ti se praviš kao da to nisi pročitao. To i katolici se odnosi na katočku teologiju, a ne što misli baba Kata iz sela Subotice pored Nedjeljice što je jako pobožna i moli svaki dan krunicu, zato sam rekla ''službena''. Ovako više razgovarat neću i nemoj misliti da ćeš me s glupostima isprovocirati da bilo čija imena pišem javno.

Joj puca si prava s ovim riječnikom s placa.
Ipak on je možda prikladan za plac ali ne za ozbiljan razgovor. I nije fer da se pozivaš na katoličku teologiju kao argument jer ne možeš pisati o nekoj protestantskoj "službenoj" teologiji. Dakle to može biti samo teologija nekih protestanata.
I kako si utrpala Mormone tu?

more_horiz
Izrail je napisao/la:

Joj puca si prava s ovim riječnikom s placa.
Ipak on je možda prikladan za plac ali ne za ozbiljan razgovor.

I nije fer da se pozivaš na katoličku teologiju kao argument jer ne možeš pisati o nekoj protestantskoj "službenoj" teologiji.

Dakle to može biti samo teologija nekih protestanata.
I kako si utrpala Mormone tu?

- isto kao i tvoje ponašanje i isprdavanje s tuđim slikama
-pa samo sam rekla što je istina po katoličkom - Jehovini NISU kršćani. Ako te boli ta istina pa si htio da ona ostane sakrivena kako bi ti i Hrki mogli njih nama nabijati na nos molim te da ubuduće ne budeš suradnik onome koji voli laži i koji želi da stvari ostanu u tami.
- ne razumijem što sad opet ti?! Mormoni isto nisu kršćani! Ako ti nije jasno zašto pitaj nekog. Meni se o tome ne raspravlja s osobama koji pitaju da bi pitali, a ne iskreno.

more_horiz
Mila je napisao/la:

- ne razumijem što sad opet ti?! Mormoni isto nisu kršćani! Ako ti nije jasno zašto pitaj nekog. Meni se o tome ne raspravlja s osobama koji pitaju da bi pitali, a ne iskreno.

Ma ja ne kužim tebe što se koristiš katoličkom teologijom kad ti paše a kad ne onda nešto drugo.
Dakle da li ti smatraš sekte sve one koje i katolička dakle "službena" teologija smatra.
Samo da te podsjetim Šićko baš ne stoji dobro kod nje.
lol! lol!

Zadnja promjena: ; čet 12 tra 2007, 14:10; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply