Dina je napisao/la:Rafael je napisao/la:Mila je napisao/la:hrvoje hrki je napisao/la:Mila je napisao/la:hrvoje hrki je napisao/la:
da nije tako ne bi postojalo toliko puno reformiranih sekti i zajednica , koje samim svojim postojanjem dokazuju , da se međusobno ne slažu oko mase doktrina, nauka itd
Hrki, nemoj biti bezobrazan. Kršćani nisu sekta! Onaj tko je dio sekte nije kršćanin! Ako je netko protestant onda nije sektaš. Ako je sektaš (Jehovin svjedok, Mormon) onda nije protestant niti kršćanin!
koji je po tebi , jak argument , da po tebi mormon ili jehovin svjedok bude sekta, a da npr. adventist ine bude?
Ja vjerujem da ti Hrki dovoljno znaš teologiju, a nije mi jasno zašto se praviš da osonovne stvari ne znaš.
Niti katolička niti pravoslavna niti protestantska crkva NE PRIZNAJU Jehovine svjedoke i Mormone među kršćane (a samim time niti među protestante).
Kršćanske religije su: katolička, pravoslavna i protestantska.
Da bi netko bio kršćanin i mogao se svrstat u kršćansku religiju MORA imati po esencijalnim pitanjima kršćanstva (tko je Bog, tko je Duh Sveti, Tko je Isus Krist, što je spasenje i sl.) isti odgovor.
Kako nekog tko ne priznaje Krista za Boga i po ostalim temeljnim pitanjima nema kršćanski odgovor možeš prozivati protestantom?! Niti jedan ozbiljan teolog ne bi tako što provalio. Jel ti namjerno podbadaš?
- ja shvaćam da tebe boli neke stvari što govore adventisti, ali ne možeš zbog toga sve protestante prozivati sektom iliti nekršćanima. Budi objektivan! Zar vi katolici zbilja nemate objektivnosti ni ko crno pod noktom?!
Ti imas problema sa semantikom, ali si doktrinarno potpuno u pravu.
Mormoni i JS- nisu krscani.
Adventisti su reformirani krscani, bar se tako nazivaju, ali su istovremeno i sekta. Oni se nazivaju crkvom, kao i sve protestantske reformirane crkve, ali to nema veze sa pravom crkvom, nego su sekta, jer su se odvojile od maticne crkve, a ta se zvala KC-.
Ne vidim puno problema, ako netko neku odvojenu, dakle reformiranu crkvu naziva sektom, jer to ona u stvari i jest. Ja sam sklon misljenju, da ce protestanti slijedeci svoje maxime: "sola scriptura", "solus Christus", "sola fide" i "sola gratia", tek onda biti potpuno zadovoljni u svom rusilackom partikularizmu, kada svaki protestant bude imao vlastitu crkvu, odnosno, sektu!
Na ovom forumu nisu samo adventisti,a ako neznas povijest adventista nemoj pisati niti neistine,od koga su nastali adventisti?
Daj molio bih te da me ne nasmijavas! Povijest adventista mi je i vise nego poznata. Oni sebe smatraju nasljednicima velikog Reformatora. Wiliam Miller i Ghould White su bili samo vodonose, koje su uzele Bibliju jos striktnije od samog Reformatora, pa slave jos i Sabbat i nijecu besmrtnost duse.
Ali, oni stuju Sv. Trojstvo i nalaze se na putu reformiranih protestantskih crkava, dakle sekti, jer sve one se prakticki odvajaju od KC-, koja je jedina u Apostolskom kontinuitetu (Petar-Stijena!).
Zadnja promjena: Rafael; čet 29 lis 2009, 17:36; ukupno mijenjano 1 put. (Reason for editing : pravopis)