Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Katol.Crkva- zašto sam katolik ili bi trebao biti

power_settings_newLogin to reply
+16
SIPA
Navi
moki72
ararat
Mali princ
Cosa Nostra
kainos
Euro
Bhakti
senka
mudri Salomon
Izrail
dominik
Mila
Daniel
hrvoje hrki
20 posters

descriptionKatol.Crkva- zašto sam katolik ili bi trebao biti - Page 8 EmptyRe: Katol.Crkva- zašto sam katolik ili bi trebao biti

more_horiz
Dina je napisao/la:
Rafael je napisao/la:
Mila je napisao/la:
hrvoje hrki je napisao/la:
Mila je napisao/la:

da nije tako ne bi postojalo toliko puno reformiranih sekti i zajednica , koje samim svojim postojanjem dokazuju , da se međusobno ne slažu oko mase doktrina, nauka itd

Hrki, nemoj biti bezobrazan. Kršćani nisu sekta! Onaj tko je dio sekte nije kršćanin! Ako je netko protestant onda nije sektaš. Ako je sektaš (Jehovin svjedok, Mormon) onda nije protestant niti kršćanin!

koji je po tebi , jak argument , da po tebi mormon ili jehovin svjedok bude sekta, a da npr. adventist ine bude?

Ja vjerujem da ti Hrki dovoljno znaš teologiju, a nije mi jasno zašto se praviš da osonovne stvari ne znaš.
Niti katolička niti pravoslavna niti protestantska crkva NE PRIZNAJU Jehovine svjedoke i Mormone među kršćane (a samim time niti među protestante).
Kršćanske religije su: katolička, pravoslavna i protestantska.
Da bi netko bio kršćanin i mogao se svrstat u kršćansku religiju MORA imati po esencijalnim pitanjima kršćanstva (tko je Bog, tko je Duh Sveti, Tko je Isus Krist, što je spasenje i sl.) isti odgovor.

Kako nekog tko ne priznaje Krista za Boga i po ostalim temeljnim pitanjima nema kršćanski odgovor možeš prozivati protestantom?! Niti jedan ozbiljan teolog ne bi tako što provalio. Jel ti namjerno podbadaš?

- ja shvaćam da tebe boli neke stvari što govore adventisti, ali ne možeš zbog toga sve protestante prozivati sektom iliti nekršćanima. Budi objektivan! Zar vi katolici zbilja nemate objektivnosti ni ko crno pod noktom?!

Ti imas problema sa semantikom, ali si doktrinarno potpuno u pravu.
Mormoni i JS- nisu krscani.

Adventisti su reformirani krscani, bar se tako nazivaju, ali su istovremeno i sekta. Oni se nazivaju crkvom, kao i sve protestantske reformirane crkve, ali to nema veze sa pravom crkvom, nego su sekta, jer su se odvojile od maticne crkve, a ta se zvala KC-.

Ne vidim puno problema, ako netko neku odvojenu, dakle reformiranu crkvu naziva sektom, jer to ona u stvari i jest. Ja sam sklon misljenju, da ce protestanti slijedeci svoje maxime: "sola scriptura", "solus Christus", "sola fide" i "sola gratia", tek onda biti potpuno zadovoljni u svom rusilackom partikularizmu, kada svaki protestant bude imao vlastitu crkvu, odnosno, sektu!Katol.Crkva- zašto sam katolik ili bi trebao biti - Page 8 Icon_flower

Na ovom forumu nisu samo adventisti,a ako neznas povijest adventista nemoj pisati niti neistine,od koga su nastali adventisti?Katol.Crkva- zašto sam katolik ili bi trebao biti - Page 8 Lol Katol.Crkva- zašto sam katolik ili bi trebao biti - Page 8 Lol Katol.Crkva- zašto sam katolik ili bi trebao biti - Page 8 Lol

Daj molio bih te da me ne nasmijavas! Povijest adventista mi je i vise nego poznata. Oni sebe smatraju nasljednicima velikog Reformatora. Wiliam Miller i Ghould White su bili samo vodonose, koje su uzele Bibliju jos striktnije od samog Reformatora, pa slave jos i Sabbat i nijecu besmrtnost duse.
Ali, oni stuju Sv. Trojstvo i nalaze se na putu reformiranih protestantskih crkava, dakle sekti, jer sve one se prakticki odvajaju od KC-, koja je jedina u Apostolskom kontinuitetu (Petar-Stijena!).

Zadnja promjena: Rafael; čet 29 lis 2009, 17:36; ukupno mijenjano 1 put. (Reason for editing : pravopis)

descriptionKatol.Crkva- zašto sam katolik ili bi trebao biti - Page 8 EmptyRe: Katol.Crkva- zašto sam katolik ili bi trebao biti

more_horiz
Rafael je napisao/la:
Dina je napisao/la:
Rafael je napisao/la:
Mila je napisao/la:
Mila je napisao/la:

da nije tako ne bi postojalo toliko puno reformiranih sekti i zajednica , koje samim svojim postojanjem dokazuju , da se međusobno ne slažu oko mase doktrina, nauka itd

Hrki, nemoj biti bezobrazan. Kršćani nisu sekta! Onaj tko je dio sekte nije kršćanin! Ako je netko protestant onda nije sektaš. Ako je sektaš (Jehovin svjedok, Mormon) onda nije protestant niti kršćanin!

koji je po tebi , jak argument , da po tebi mormon ili jehovin svjedok bude sekta, a da npr. adventist ine bude?

Ja vjerujem da ti Hrki dovoljno znaš teologiju, a nije mi jasno zašto se praviš da osonovne stvari ne znaš.
Niti katolička niti pravoslavna niti protestantska crkva NE PRIZNAJU Jehovine svjedoke i Mormone među kršćane (a samim time niti među protestante).
Kršćanske religije su: katolička, pravoslavna i protestantska.
Da bi netko bio kršćanin i mogao se svrstat u kršćansku religiju MORA imati po esencijalnim pitanjima kršćanstva (tko je Bog, tko je Duh Sveti, Tko je Isus Krist, što je spasenje i sl.) isti odgovor.

Kako nekog tko ne priznaje Krista za Boga i po ostalim temeljnim pitanjima nema kršćanski odgovor možeš prozivati protestantom?! Niti jedan ozbiljan teolog ne bi tako što provalio. Jel ti namjerno podbadaš?

- ja shvaćam da tebe boli neke stvari što govore adventisti, ali ne možeš zbog toga sve protestante prozivati sektom iliti nekršćanima. Budi objektivan! Zar vi katolici zbilja nemate objektivnosti ni ko crno pod noktom?!

Ti imas problema sa semantikom, ali si doktrinarno potpuno u pravu.
Mormoni i JS- nisu krscani.

Adventisti su reformirani krscani, bar se tako nazivaju, ali su istovremeno i sekta. Oni se nazivaju crkvom, kao i sve protestantske reformirane crkve, ali to nema veze sa pravom crkvom, nego su sekta, jer su se odvojile od maticne crkve, a ta se zvala KC-.

Ne vidim puno problema, ako netko neku odvojenu, dakle reformiranu crkvu naziva sektom, jer to ona u stvari i jest. Ja sam sklon misljenju, da ce protestanti slijedeci svoje maxime: "sola scriptura", "solus Christus", "sola fide" i "sola gratia", tek onda biti potpuno zadovoljni u svom rusilackom partikularizmu, kada svaki protestant bude imao vlastitu crkvu, odnosno, sektu!Katol.Crkva- zašto sam katolik ili bi trebao biti - Page 8 Icon_flower

Na ovom forumu nisu samo adventisti,a ako neznas povijest adventista nemoj pisati niti neistine,od koga su nastali adventisti?Katol.Crkva- zašto sam katolik ili bi trebao biti - Page 8 Lol Katol.Crkva- zašto sam katolik ili bi trebao biti - Page 8 Lol Katol.Crkva- zašto sam katolik ili bi trebao biti - Page 8 Lol

Daj molio bih te da me ne nasmijavas! Povijest adventista mi je i vise nego poznata. Oni sebe smatraju nasljednicima velikog Reformatora. Wiliam Miller i Ghould White su bili samo vodonose, koje su uzele Bibliju jos striktnije od samog Reformatora, pa slave jos i Sabbat i nijecu besmrtnost duse.
Ali, oni stuju Sv. Trojstvo i nalaze se na putu reformiranih protestantskih crkava, dakle sekti, jer sve one se prakticki odvajaju od KC-, koja je jedina u Apostolskom kontinuitetu (Petar-Stijena!).

Ti,pa opet ti,vjecni i nepromjenljiv,o hvala ti Boze da ovaj ekran ima samo sliku slova bez tona, ovako velikog i previse naucenog covjeka,inace bi se sve orilo od dernjave.Raskorak vjere i djela.Katol.Crkva- zašto sam katolik ili bi trebao biti - Page 8 Pop1 Katol.Crkva- zašto sam katolik ili bi trebao biti - Page 8 Pop1 Katol.Crkva- zašto sam katolik ili bi trebao biti - Page 8 Pop1Bas i ne prikazujes zorno popvijest adventizma,a bez E.G.White ti ne bi mogao zivjeti,kako li ti se pored tolikih svetica ona zamjerila????????????

more_horiz
Vjernost jedincatoj poruci
48. Za naviještanje Evanđelja nade nužna je čvrsta vjernost samom Evanđelju. Propovijedanje Crkve u svim svojim oblicima, dakle, uvijek mora biti usredotočeno na Isusovu osobu i uvijek mora sve više usmjeravati prema Njemu. Valja budno paziti da Ga se predstavi u njegovoj cjelovitosti: ne samo kao etički uzor nego ponajprie kao Sina Božjeg, jedinoga i nužnog Spasitelja sviju, koji živi i djeluje u svojoj Crkvi. Da bi nada bila prava i nerazoriva, "cjelovito, jasno i obnovljeno propovijedanje o uskrslom Isusu Kristu, o uskrsnuću i o vječnom životu"82 mora biti prioritet pastoralnog djelovanja sljedećih godina.
Dok je Evan
đelje što ga treba naviještati u svakom vremenu isto, razlièiti su naèini na koje se to naviještanje ostvaruje. Svatko je, dakle, pozvan "propovijedati" Isusa i vjeru u njega u svakoj okolnosti; "privlačiti" druge vjeri oblicima osobnoga, obiteljskoga, profesionalnoga i zajedničkog života, koji odražavaju Evanđelje; "zračiti" oko sebe radost, ljubav i nadu, da bi mnogi, videći naša dobra djela, slavili Oca koji je na nebesima (usp. Mt 5,16) te bili "zaraženi" i osvojeni; postati "kvasac" koji preobražava i iznutra nadahnjuje svaki kulturni izričaj.83
Svjedočenje životom
49.
Europa traži vjerodostojne navjestitelje evanđelja, èiji životi, u zajedništvu s Kristovim križem i uskrsnućem, blistaju ljepotom Evanđelja.84 Ti navjestitelji Evanđelja trebaju biti primjereno izobraženi.85 Danas je više nego ikad potrebna misionarska svijest svakog kršćanina, počevši od biskupa, prezbitera, đakona, redovnika, kateheta i vjeroučitelja: "Svaki krštenik kao Kristov svjedok treba steći izobrazbu primjerenu svom položaju, ne samo da mu se u neprijateljskom okruženju, kao što je sekularizirani svijet, vjera zbog nebrige ne osuši, nego i da bi podupro i potaknuo evangelizatorsko svjedočenje."86
Suvremeni čovjek "radije sluša svjedoke negoli učitelje ili, ako sluša učitelje, sluša ih zato što su svjedoci".87 Dakle, odlučujuće su važni prisutnost i znakovi svetosti: ona je bitan preduvjet za autentičniju evangelizaciju, sposoban ponovno oživjeti nadu. Potrebna su snažna osobna i zajednička svjedočanstva novog života u Kristu. Doista, nije dovoljno istinu i milost ponuditi samo propovijedanjem Riječi i slavljenjem sakramenata; neophodno je da ih se prihvaća i živi u svakoj konkretnoj okolnosti, na način da ih kršćani i crkvene zajednice doista žive. To je jedan od najvećih izazova Crkvi u Europi na početku novog tisućljeća.

55. Kao u zadaći "nove evangelizacije", i kad je riječ o naviještanju Evanđelja nade, potrebno je uspostaviti produbljen i razborit međureligijski dijalog, osobito sa židovstvom i islamom. "Shvaćen kao put i sredstvo upoznavanja te uzajamna obogaćivanja, nije u suprotnosti s misijom ad gentes, dapače, s njom je posebno povezan i jedan je od njezinih oblika."99 U tom se dijalogu pak ne smije dopustiti da ga zahvati "duh mlitavosti, vrlo raširen indiferentizam, pa i među kršćanima, često s korijenima u teološkim gledištima koja su neispravna, prožet vjerskim relativizmom koji je sklon reći da ‘jedna vjera vrijedi koliko i druga’".100

http://www.vatican.va/holy_father/john_paul_ii/apost_exhortations/documents/hf_jp-ii_exh_20030628_ecclesia-in-europa_hr.html

more_horiz
[quote="Mila"]
26. Mnoge protestantske «denominacije» uklonile su Euharistiju iz centra i žarišta kršćanskog bogoštovlja. Neki protestanti proslavljaju je samo mjesečno, ili čak kvartalno (Reformirani su čuveni po tome). To je protivno Tradiciji rane Crkve.

26. Ajd, to je bar istina. I ne opravdavam protestante u vezi toga.

....hm da stalno govorimo o nekoj tradiciji! da li
to znači da ako se ja ne držim tradicije da sam ja manje svet ili da
uopće nisam dobar vjernik? da li je netko veći vjernik od mene ako 3
puta tjedno prima sakramenat euharistije a ja samo 1 puta tjedno? da li
je moj život ono što je bitno znači kako se ponašam i što radim važno
da bi se vidjelo moje duhovno stanje ili tradicija koliko ju ispunjavam
i na koji način? da li se spašavamo tradicijom ili vjerom u Isusa?
pitam se onda da li se moja vjera bazira na tradiciji (koju su ljudi izumili, postavili)
ili na sveopće prihvaćenom svetom pismu? Katol.Crkva- zašto sam katolik ili bi trebao biti - Page 8 Pop1 Katol.Crkva- zašto sam katolik ili bi trebao biti - Page 8 Icon_scratch Katol.Crkva- zašto sam katolik ili bi trebao biti - Page 8 Icon_study

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply