I Sotona reče Isusu: "Da ću ti sva
ova kraljevstva, ako mi se pokloniš!"
Jovanova 2:15,
Ne ljubite svijeta ni što je na svijetu. Ako ko ljubi svijet, nema ljubavi očeve u njemu.
Hebrejima 11:13
U vjeri pomriješe svi ovi ne primivši obećanja, nego ga vidjevši izdaleka, i poklonivši mu se, i priznavši da su
gosti i došljaci na zemlji.
Vjerom dođe Avraam u zemlju obećanu, kao u tuđu, i u kolibama življaše s Isakom i s Jakovom, sunašljednicima obećanja toga.
Jer čekaše grad koji ima temelje, kojemu je zidar i tvorac Bog.
Vjerom Mojsije, kad bi veliki, ne htjede da se naziva sin kćeri Faraonove;
I volje stradati s narodom Božijim, negoli imati zemaljsku sladost grijeha:
Državši sramotu Hristovu za veće bogatstvo od svega blaga Egipatskog; jer gledaše na platu.
Ah, koliko mi samo pono očekujemo od političkih lidera, kao da će nas svojim odlukama približiti Hristu ili da će naši životi prosperirati zbog toga. Pogledajte samo na heroje vere, koliko su se oni osvrtali na politiku i koliko su zavisili od nje. Koliko li je Abrahamova vera zavisila od kraljeva Sodomskih i Gomorskih i njihovih odluka i ratova. A ipak kada su taknuli nešto što je pripadalo Bogu - Lota, Bog ih je sudio preko Abrahamove ruke i ubrzo nakon toga uništio.
Koliko mi samo danas očekujemo od Ekumenije, EU, UEN, NATO...itd, ko će nabrojati sva moderna udruženja, koja imaju isto toliko veze sa Bogom, kao i onaj koji je tražio od Gospoda Isusa da mu se pokloni.
Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org