Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Da vas niko ne osuđuje...

power_settings_newLogin to reply
+6
hrvoje hrki
Daniel
Justin
No Nick
dominik
Aladin
10 posters

descriptionDa vas niko ne osuđuje... - Page 5 EmptyRe: Da vas niko ne osuđuje...

more_horiz
Izgleda da neke stvari nisu jasne. Smile

jako ste zanimljivo sa ovoliko pretencioznim isticanjem subote i tolikim raspravama oko nje
da ne spominjem da već postoje barem 2 teme koje se tiču samo subote affraid

Izvini, prijatelju, a sta je ovde to lose?? 2 teme i to je problem? Da se cuti od strane neadventista, verovatno se nikada ne bi ni toliko pricalo o suboti, cisto info.

ali izgleda da je to danak tome što na ovom forumu "glavno kolo " vode adventisti , pa to stalno nameću i drugima

Uopste to nisam zapazio, a ako tipujes na 'religioznu slobodu'-ovde jos uvek nema 'lomaca', mislim na duhovne 'lomace', za razliku od mnogih drugih foruma gde ce te automatski, bez ikakvog objasnjenja izbaciti, jer nisi deo 'vecine'.

netko lijepo reče ( a ja sam to i ranije spominjao , da osjećam da kod mnogih prevladava STAROZAVJETNI DUH:!: )

Naravno. Isus je bio utemeljen u starozavetnoj teologiji, a osim toga tamo kaze se da je Bog milostiv, zalostiv, spor na gnev...Ili mislis, kao Marcion, da je Bog starog zaveta gnevan, ljut Bog, a Bog novog zaveta milostiv, prastajuci...? Smile

pogleajte samo nadimke -NIKOVE , avatare isl- sve same starozavjetne veličine i uzori ( gdje je marko , ivan, pavao, petar, matej,itd:?: )

Verovatni si primetio da ja nemam nikakvu sliku.

pa i danijel i aladin čitaju pismo
možda i više od tebe
pa opet priznaju nedjelju , kao što je priznaju svi "normalni" kršćani

da li vama adventistima smeta što je Isus uskrsnuo?? i svojim uskrsnućem nam otvorio nebo!!

Ne smeta, sto bi nam pa to smetalo? Hvala Bogu na tome. Usput, uskrsnuvis u nedelju, ispunio je Pismo, jer po Pismu je Isus trebao vaskrsnuti u prvi dan nedelje.

treba znati tumačiti bibliju- a to filtriranje , to tisućgodišnje tesanje , obrađivanje drveta , ka majstorskoj skulpturi , učinila je KC preko dugogodišnjeg egzegetskog rada svojih teologa

vidite li braćo reformirani , da oko svake teme koja se pokrene , svatko ima drugačije tumačenje
a svi tvrdite , da vi reformirani ste u pravu i da vi jedini ispravno tumačite Božju riječ - kada spuštate nama katolicima:pale:

ali, evo vidite , kako kad vas pustimo da međusobno raspravljate , koliko imate različita tumačenja
i svatko iz petnih žila . dokazuje drugome , da Bog nije mislio tako , nego ovako:!:

milijun reformiranih , a milijun i jedno tumačenje:pale: Question

Ovo uopste i ne mora da bude lose, mislim da sam to vec jednom kazao?? Bar koristimo svoj um, za razliku od onih koji imaju sve na tacnu, i kojima razum uopste nije potreban, i tesko da ga imaju. Mi se bar trudimo razumeti Pismo, a vi prihvatate tudje razumevanje, jer ne mozete drugacije. Pao bi citav sistem ukoliko bi neko poceo svojom glavom misliti, ili bi bilo nesto gore. Prema tome-istrazivacki duh je dobar i koristan, i ko god tako radi nece pogresiti, ako iskreno trazi Boga i Njegovu volju.

ne razumeš jer si u starozavjetnom duhu, poput izraelaca koji ne prihvatiše najavljivanog mesiju
pa ga do dan danas već 2000 godina uzaludno isčekuju pale

Jel' to neki proroci izidjose medju nama ili...?? Odakle ti ovakva tvrdnja?? Sta sad, i ti se bavis profilom moje licnosti, onoga sto ja verujem ili...?? Covece, na nekom drugom forumu pricam sa nekim likom, veruje u misterije nekakve i sl., pravoslavac je, a on mene optuzuje da sam katolik!!! Gle cuda!!! Optuzuje me da verujem u papu i sl.! Eto kako ljudi mogu povrsno posmatrati stvari! A za sta me sad ti optuzujes?? ili, u koju me kategoriju svrstavas?? Hvala lepo.

Izrael kaze:Nemojte zaboravit da su Gospodina razapeli veliki "vjernici i veliki pismoznanci".

Tacno tako. I velike vodje onoga vremena, pape, kardinali, biskupi, zar ne? Tako ja razumem tvoju analogiju. I jedni i drugi su krivci.

Tako da mi je potpuno jasno da uputa Kološanima 2:16: stoji upotpunosti i baca veliko svjetlo na razumijevanje pravog stanja stvari. A to je da je sam Bog sveo zapovjedi na dvije o ljubavi.

Prijatelju, sto nisi dao neki doprinos ovoj temi? I drugo, sto nas osudjujes, ako smatras da si u pravu?

A trece-zasto toliko praznika u katolickoj crkvi, toliko crvenih slova koji nisu utemeljeni ni Bogom ni Isusom pa ni apostolima, a nama nesto kazete...???

Mislim...nemoj da se uvredis, ali imate vi mnogo vecih problema u vasem drvoristu da bi ste imali ikakvo pravo ista prigovoriti adventistima za samo jedan jedini vecni praznik-subotu. Bar je utemeljen u Bibliji i na znazi je jos uvek, sto nije slucaj sa svim svecima u vasoj crkvi. Ok? bez uvrede, sto ovo kazem, nije mi namera da vredjam, ali ako ne zelite da pricate na temelju Pisma vec da se gradite svecima-onda ste naisli ne na pogresan forum, nego na pogresnu osobu koja ne voli licemerstvo i gledanje 'truna' u necijem oku, a pri tome se ne vidi 'brvno' u svom oku.

Mislim da je lepse pricati o ovoj temi i stvarima koje mogu doprineti uzajamnom razumevanju.

Ja bih priupitao Krizostoma gdje je onda njegovo apostolsko naslijeđe od smrti Ivanove do osnutka njegove crkve?
Tek toliko da vidimo zajedništvo a ne osuđjemo.

Eno ga zapisanog u Novom zavetu, hvala Bogu na tome.

Poz.

descriptionDa vas niko ne osuđuje... - Page 5 EmptyRe: Da vas niko ne osuđuje...

more_horiz
Aladine, evo ti nesto o antijudaizmu na

http://www.svetlostistine.com/Knjige/OdSuboteDoNedjeljeBacchiocchi/7.htm

Poz.

Izraele, izgleda da ces morati menjati nick. Smile

more_horiz
No Nick je napisao/la:

Bojim se da neznaš što pišeš ali edobro.

Eno ga zapisanog u Novom zavetu, hvala Bogu na tome.

Znači od smrti ivanove do osnutka tvoje crkve imamo zajedničko apostolsko naslijeđe ili bar do Luthera? ILI? study

more_horiz

No Nick je napisao/la:

Bojim se da neznaš što pišeš ali edobro.

Smile Naravno. Smile

Hrki je rekao: pogleajte samo nadimke -NIKOVE , avatare isl- sve same starozavjetne veličine i uzori ( gdje je marko , ivan, pavao, petar, matej,itd:?: )

Bojim se da znam sto pisem, ali dobro, nema veze. Smile

Poz.

more_horiz
A Jevrejin, gde ja spadam?

more_horiz
hrvoje hrki je napisao/la:

pogleajte samo nadimke -NIKOVE , avatare isl- sve same starozavjetne veličine i uzori ( gdje je marko , ivan, pavao, petar, matej,itd:?: )

pa eto mi priznamo da je Bog djelovao i u starom zavjetu jednako. moj nick je egipatski, ali zato mi je slika starozavjetna, kako je umjetnik doživio gideona. zašto gaziti stari zavjet...

more_horiz
Mislim ovako,

kada se Sveti Duh spusti i udje u coveka, On donosi Bozju ljubav u njegovo srce.

E da li smo sada zavrsili za Bozjim zakonom ili kokretno sa Subotom?
Naravno ne?
Zasto?

Zato sto je sustina (to je ono sto ovde neki ne shvataju), i Duh samog Bozjeg zakona LJUBAV. A ljubav je izvrsenje zakona.
Sta hocemo da kazemo?

Pa govorimo duhovne stvari duhovnima.
Ljubav koja se izlila u srca nasa Duhom Svetim donosi na prvom mestu, iako ne samo to, ljubav, veliku ljubav, prema Bogu. Jer Bog je ljubav. Ljubav Bozja, stvara ljubav prema Bogu. Ne mozemo mi ljubiti Boga sami po sebi.

Tako oni koji ljube Boga, ustvari ljube da cine ( citaj: izvrsavaju ) ono sto je On zapovedio.

Subota je cetvrta zapovest, i tada ljubav Duha u nasim srcima pokrece vernika ispunjenog Duhom da drzi sve Bozje zapovesti, a i Subotu.

To je pravi dokaz krstenja Svetim Duhom. Tako znamo da imamo Duha, Bozju ljubav, u svojim srcima prema Bogu ako zapovesti Njegove drzimo.

Upravo je to Isus i govorio kada je kazao: "Ako Me ljubite drzacete Moje zapovesti."

Prosto, i istinito.

I samo da kazem jos nesto, znam licno neke koji su krsteni Svetim Duhom prihvatili Subotu iako njihova Crkva ne uci da je Subota vazna za ovo nase vreme.
Zasto se to desilo? Zato jer je ljubav Bozja preko Svetoga Duha jaca od tela. Ljubav nagoni da volimo Boga ali i da hocemo i ucinimo kako je Njemu ugodno. A znamo da je LJUBAV izvrsenje Zakona.

more_horiz
Isusove zapovesti nisu bile da ljudi nastave držati odredbe Starog Zaveta, već nešto sasvim drugo. Trebalo bi da ponovo pročitaš Evanđelja, pa makar ti to bilo hiljaditi put.

Isus jeste grdio one koji su živeli u vreme SZ što ne drže Zakon, a šta bi drugo i mogli kada je Bog poslao toliko Svetla u to vreme. No sam Isus nikada nije došao da nauči ljude kako bolje da drže Zakon ili nešto slično. On je došao da bude SAVRŠENA ŽRTVA, Jagnje, i da otvori put dolasku Božijeg Duha na ljude.
Imamo bi pisati mnogo o tome, ali ovo je samo u najkraćim crtama.

Brat Aladin

www.nevesta-hristova.org

more_horiz
Ali sto je sa subotom?

A sto je sa drugom zapovjedi koju ne drze adventisti?:
Ne pravi sebi lika ni obličja bilo čega što je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodama pod zemljom.

A vidi lika Isusa (umjetnickog) gore na adventistickom forumu, a vidi sve te lipe avatare! Very Happy Tko tu pije, a tko placa? Laughing

more_horiz
Ne znam, pitaj njih?

A za drugu zapovest, lično ne mislim da je gore Isusuova slika kao pastira kršenje te zapovesti.

Mislim da ima mnogo važnijih stvari o kojima bismo mogli pričati.

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
Ali ako se drzimo 10 zapovjedi zar cemo tu iskljuciti?

I to nije Isusova slika, dragi brate, vec romantiziran prikaz fizickog izgleda naseg Spasitelja dok je bio ovdje na zemlji bez slave.

Znam da ima pametnijih stvar i slazem se, ali ovo upucujem adventistima, ako nama govore da drzimo 9, ja njima govorim da i oni drze 9. Smile

more_horiz
Aladine ne moras puno pisati, razumeo sam te.

Ocigledno je da gledamo stvari iz razlicitah uglova. Ali po meni krstenje Svetim Duhom vodi ka Bogu ili nas jos bolje receno spaja sa Bogom.

Ono nas spaja sa Njegovom duhovnom prirodom. I tada mi primamo Njegov Duh.

A to je ljubav.

A kada, molim te pazljivo me citaj, kada ljubav udje u srce onda se sve menja. Verujem da si to doziveo. Medjutim, mozda si ti stao na tome. Ja ne, ja sam se prepustio toj ljubavi da cini u meni da hocu i ucinim kako je Bogu ugodno.

I ON sam u meni cini da Ga ljubim. Tada sve, ne samo starozavetne ili novozavetne zapovesti zive u mom srcu prema Bogu.
Mogu da Ga ljubim svim srcem, svom snagom i svim mislima svojim.

A to nije samo neko osecanje, kako bi neki hteli da mislimo, vec i cista poslusnost svemu sto On hoce da cinim. Ovo treba covek doziveti da bi razumeo.
Ljubav me nagoni. I ja moram pustiti Boga da u meni cini sto Mu je ugodno.

To je predanje LJUBAVI da me vodi u pravcu koji ona zeli. I to nisu samo puka osecanja ljubavi, vec i nacelo, pazi kazem nacelo, u kome zapovesti oznacavaju da li Ga stvarno ljubim ili ne.

Verujem da me ne razumes.

Nije ni vazno ja ti govorim o mom duhovnom iskustvu. To mozda nije neko ushicenje ali je radost koju ne mogu opisati. On to jednostavno cini u meni~!

I onda, ja hocu i moram i zelim i uzivam, da cinim, ne ja, jer ja vise ne zivim, vec Hristos u meni. On izvrsava i danas Bozje zapovesti u meni. Ja ne zivim On zivi verom u mom srcu.

Znam da malo ljudi razume i dozivljava ovako Boga. I zato nikome necu da sudim. Ima vremena, mozda se i to shvati.

Pozdrav.

more_horiz
Da brate Jevrejine

Slažem se da Duh donosi ljubav i da to nisu senzacije, već predanje srca Bogu. No ja samo verujem, da Duh ne vodi ljude danas na SZ ploče, već na mnogo uzvišenije stvari. To su sve senke budućih dobara. Ali ako ti to tako doživljavaš, OK, ja nisam sudija ničije vere, nego pomagač ako mogu to biti.

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
dominik je napisao/la:
Ali sto je sa subotom?

Ne pravi sebi lika ni obličja bilo čega što je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodama pod zemljom.

A vidi lika Isusa (umjetnickog) gore na adventistickom forumu, a vidi sve te lipe avatare! Very Happy Tko tu pije, a tko placa? Laughing

...Ne klanjaj im se niti im služi...Jer ja, Jahve Bog sam ljubomoran .Kažnjavam grijehe otaca- koji me mrze- na djeci do trećeg i četvrtog koljena.."
Svi koji ne drže zapovijedi , pa i adventisti - čine grijeh!
Ako se klanjamo slikama i kipovima, ako ih idoliziramo odvračajući se od Boga i ne klanjamo se Njemu i ne držimo do časa suda - u velikoj smo opasnosti..
U toj zapovijedi - izraz "bilo čega" ne obuhvata Jahvea..No kada sliku bilo čega smatramo Bogom te se tome - bilo čemu klanjamo - tada činimo grijeh..Zato se treba čuvati da samu oslikanu imaginaciju Krista ne obožavamo i damo se prevariti ljubavlju prema slici odvajajući se od ljubavi prema Kristu..No klanjanje Bogu nema bez službe Kristu..Klanjanje kipovima , slikama odvraća od službe Kristu , slika našeg unutrašnjeg čovjke , "slika" je nastala preobraženjem gledanjem u slavu Božju..To nije naš posao - oslikavanje slike Kristovog lika u nama - karakter novog čovjeka..Međutim, ako se klanjamo svome karakteru - tada činimo grijeh..
Novi naš čovjek, unutrašnji čovjek nema ništa sa idolima, ako je zakonom zakonu umro tada ne obožava zakon kao sredstvo spasenja već tvori zakon po sili ispunjenja zakona koju smo primili kroz vjeru Kristovom pravednošću - opravdanjem kroz vjeru..
abraham

more_horiz
Aladin je napisao/la:
Da brate Jevrejine

Slažem se da Duh donosi ljubav i da to nisu senzacije, već predanje srca Bogu. No ja samo verujem, da Duh ne vodi ljude danas na SZ ploče, već na mnogo uzvišenije stvari. To su sve senke budućih dobara. Ali ako ti to tako doživljavaš, OK, ja nisam sudija ničije vere, nego pomagač ako mogu to biti.

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

Aladine brate,

naravno da ni ja ne osudjujem nikoga. Ali procitaj, to je moj savet, u starom zavetu prorocanstvo u Jezekilji proroku, gde se jasno i potpuno cisto objasnjava sta ce Bog uciniti u novom zavetu u srcu svoje dece. On kaze, pisem mojim recima, da ce poslati svog Duha u nasa srca, stvorice nam nova mesna, i upisace nam u njih svoje zakone, zapovesti i uredbe.
To ce biti novi zavet koji ce uciniti.

Ma ako imas sada ljubav prema Hristu, i On zivi u tebi umesto tebe, za tebe podsticuci te Njegovom ljubavlju, tada si na pravom putu. Vazno je da mi vise ne zivimo, vec verom ON u nama.

Niko ne moze zalutati ako je Hristos u njemu. Ma sta verovao ili mislio, jer ce ga On u njemu navesti da hoce i ucini ono sto je Bogu ugodno. Ma sta to bilo.
Svako dobro.

more_horiz
Aladin je napisao/la:
Da brate Jevrejine

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

Duh upisuje zakon na pločama srca kako bi naš unutrašnji se čovjek mogao
uspinjati po ljestvama Svetoga Duha u svijet viših dobara koje su svetost Božja u Kristu kako bi se Njegova punina oslikala u slavnom spoju Božanske i ljudske prirode - fizički..Tek po preobraženju ćemo moći osjetilno iskusiti pobožnost u svijetu slave, sada ga očekujemo i doživljavamo posredstvom Duha..a tada ćemo pod drvetom života kod Božjeg i Jagnjetovog prijestolja..Sada posredstvom Otkrivenja - a tada licem k licu..
abraham

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
<BLOCKQUOTE>
dominik je napisao/la:
Ali sto je sa subotom?

Hm,pa dragi Dominice,onda se ti ne smijes slikati a kamoli imati umjetnicku sliku,jer ti to sve stavljas pod ikonom,pa da ne bi bio sebi ikona,zamolit cu nekog tko bolje pozna ikonografiju da nam objasni kako jedna slika postaje ikona,da nas dragi Dominik, ne pomisli od svoje slike u osobnoj,jer ju mora imati da nije ikona,covjece koliko daleko moze ici ljudsko ne znanje i ruganje.A ovo kako sam znas, a podmeces nije adventisticki forum, nego interdenominacijski/interprotestanski,i kad imas tako jaku moc zapazanja,kako to nisi na istoj strani,tj,na portalu zamjetio da pise.Oh ,oprosti ,upravo zamjetih tvoj avatar,pa ti od ljubljenja svoje slike niti mozes druge vidjeti.obred obred obred obred obred </BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE>

more_horiz
Amen, brate Jevrejine, sve je to istina što kažeš. Naši pogledi se u mnogome slažu, sigurno kada neko bude imao obrezano srce on neće kršiti Zakon. No, ono što ja verujem da Zakon kao senka ima veću realnost, od Mojsijevog Zakona, te kada kaže da će upisati Božije zapovesti u srce, da je to na jednom višem kvalitetu.
Evo neki primeri:

Na primer rečeno je: "Ljubi bližnjeg svoga i mrzi na neprijatelje svoje. Ali Ja vam kažem da se ne opirete zlu...LJUBITE NEPRIJATELJE SVOJE..."

Drugi primer. Kada dođe Duh on neće navesti vernika da prinosi Jagnje kao žrtvu, jer to je senka, pa tako Hrist je naše Jagnje. Dakle, ponovo zakon samo na jednom višem nivou.

Treći primer: Kada nas Krsti Duh Sveti, mi ulazimo u Njegov počinak prema Isaiji 28:10-13. i Hebrejima 4.-ta glava. Budući da smo ušli u Njegov počinak ispunili smo starozavetnu senku toga što je bilo držanje Subote. Dakle, ispunili smo Zakon samo na jednom višem nivou.

Bog te blagoslovio!
Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply