Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Da vas niko ne osuđuje...

power_settings_newLogin to reply
+6
hrvoje hrki
Daniel
Justin
No Nick
dominik
Aladin
10 posters

descriptionDa vas niko ne osuđuje... - Page 4 EmptyRe: Da vas niko ne osuđuje...

more_horiz
Kako ko ga je potvrdio? Pa celo Hrišćanstvo od Pedesetnice do danas je potvrda da je Izrael oslepeo i odbio ući u Božiji počinak. Bog je ljudima koji su držali zapovest po zapovest i pravilo po pravilo...govorio drugim jezicima (To se ispunilo na dan Pentekost), i oni nisu ušli u počinak. Ko nije ušao u počinak? Pa Izrael. Ko je odbacio poruku koju je Sveti Duh dao u jezicima? Pa Izrael. Ko je oslepeo? Pa Izrael. Ko je držao zapovest po zapovest i pravilo po pravilo? Pa Izrael.

Braćo, to je toliko jasno da prosto ne znam kako bih jasnije to mogao napisati.

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

descriptionDa vas niko ne osuđuje... - Page 4 EmptyRe: Da vas niko ne osuđuje...

more_horiz
Sedamdeset sedmica.

Kada je Izrael otpao - vidi Daniela o sedamdeset sedmica1
Točan datum..
abraham

more_horiz
Pa brate Abrahame,

Zato nije potrebna nikakva komplikovana računica. Izrael je otpao odbacivanjem Hrista, zbog neverstva, ali će se ponovo nakalemiti nazad.
Rimljanima 11:17-...
Ako li se neke od grana odlomiše, i ti, koji si divlja maslina, pricijepio si se
na njih; i postao si zajedničar u korijenu i u masnoči masline;
Ne hvali se proti granama; a ako li se hvališ, ne nosiš ti korijena, nego
korijen tebe.
Reći ćeš dakle: Odlomiše se grane, da se ja pricijepim.
Dobro. Zbog nevjerstva odlomiše se, a ti stojiš zbog vjere. Ne ponosi se, nego
se boj!
Jer kad Bog nije rođenih grana sačuvao, da i tebe kako ne sačuva.
Gledaj dakle dobrotu i strogost Božju: strogost proti onima koji padoše, a prema
sebi dobrotu Božju, ako ostaneš u dobroti; inače i ti ćeš biti odsječen.
i oni, ako ne ostanu u nevjerstvu, pricijepit će se, jer ih Bog može opet
pricijepiti,
Jer ako si ti odsječen od rođene divlje masline i pricijepio se na nerođenu
pitomu maslinu, a kamoli oni, koji će se pricijepiti na rođenu svoju maslinu!
Jer vam, braćo, neću zatajiti tajne ove, da sami sebe smatrate mudrima, jer
sljepoća pade na jedan dio Izraela, dok ne uđu neznabošci u punom broju.
I tako će se spasiti sav Izrael, kao što je pisano: "Doći će od Siona Spasitelj
i odvratit će bezbožnost od Jakova.

Ostalo im je još polovina sedmice iz Danielovog proroštva, a to je vreme kada se napuni punina pagana.
Daniel 9:27.
I sklopit će savez s mnogima za jednu sedmicu: a u polovici sedmice prestat će žrtva i prinos:

Evo gde je to u NZ.

Otkrivenje 11.-ta glava je obnova Izraela i dva proroka u Izraelu, nakon Hristovog tajnog dolaska sa otvorenom knigom u 10.-oj glavi otkrivenja (Kao lupež u noći...)
Otkrivenje 11:1-2.
I dana mi je trska slična palici i rečeno mi je: "Ustani i izmjeri hram Božji i
žrtvenik i poklonike u njemu!
Vanjsko dvorište hrama mimoiđi, ne mjeri ga jer je dano poganima: gazit će
svetim gradom četrdeset i dva mjeseca.

42 meseca je POLOVINA SEDMICE, jer u Izraelu mesec ima 30 dana.

Dakle, ja mislim da to jedino ovako sve ima smisla.

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
eh brate aladine...

Kako ko ga je potvrdio? Pa celo Hrišćanstvo od Pedesetnice do danas je potvrda da je Izrael oslepeo i odbio ući u Božiji počinak. Bog je ljudima koji su držali zapovest po zapovest i pravilo po pravilo...govorio drugim jezicima (To se ispunilo na dan Pentekost), i oni nisu ušli u počinak. Ko nije ušao u počinak? Pa Izrael. Ko je odbacio poruku koju je Sveti Duh dao u jezicima? Pa Izrael. Ko je oslepeo? Pa Izrael. Ko je držao zapovest po zapovest i pravilo po pravilo? Pa Izrael.

Braćo, to je toliko jasno da prosto ne znam kako bih jasnije to mogao napisati.

Brat Aladin

Ovo sto ti ovde kazes meni mirise na antijudaizam, na antisemitizam. Koji je to izrailj obdacio ovo o cemu pricas? Ili bolje receno, u I veku ko je cinio hriscane ako to nisu bili jevreji i pagani? Izrailj+Pagani=Crkva, to je moje misljenje.

I drugo, ko je potvrdio da je ispunjeno prorocanstvo iz Isaije? Petar je govorio o Joilu a ne o Isaiji 28 (sto ne znaci da nije ispunjeno,mene samo zanima ko je to potvrdio).

Poz.

more_horiz
Ne No Nick, NEDAJ BOŽE DA IAMAM BILO ŠTA SA ANTISEMITIZMOM, ni ja ni moja porodica niti moja vera. Naprotiv, moja uverenja su u potpunoj suprotnosti antisemitizmu i antijudeizmu, ja sam najveći neprijatelj takvim doktrinama.

Inače da su Jevreji oslepeli za Evanđelje to ne samo da je istorijska činjenica već apsolutne istine Pisma koje se ne mogu poreći. Možda je sada glupo da iscitiram malo iz Pisma, ali neće ti škoditi, da bi me bolje razumeo.

Rimljanima 10:1-...
Braćo, želja je mojega srca i molitva Bogu za spasenje njihovo.
Jer im svjedočim, da imaju i revnost za Boga, ali ne po pravom po razumijevanju.
Jer ne poznajući pravde Božje i gledajući da svoju pravdu utvrde, ne pokoriše se
pravdi Božjoj.
Jer je Krist svršetak zakona za opravdanje svakomu, koji vjeruje.

Rimljanima 11:7-... Nedvosmisleno govori o padu Izraela i njihovoj slepoći, i kako su Pagani ušli u ono za čega su oni bili slepi.

Što dakle? Što je tražio Izrael, ono nije dobio, a izabrani su dobili; a ostali
su zaslijepili,
Kao što je pisano: "Dade im Bog duha nesvjestice, oči, da ne vide, uši, da ne
čuju, sve do današnjega dana."
I David veli: "Neka bude stol njihov zamka i mreža, i spotaknuće i odmazda
njima.
Velim dakle: Spotakoše li se da padnu? Bože sačuvaj! Nego njihovim padom postade
spasenje neznabošcima, da ih potakne na natjecanje.
A ako je pad njihov postao bogatstvo svijetu, i gubitak njihov bogatstvo
neznabošcima, koliko onda više njihov puni broj!
Gledaj dakle dobrotu i strogost Božju: strogost proti onima koji padoše, a prema
sebi dobrotu Božju, ako ostaneš u dobroti; inače i ti ćeš biti odsječen.

Cela 11.-ta glava Rimljanima, govori o padu Izraela i o ulasku Punine Pagana, pa nakon toga o ponovnom obraćenju ostatka Izraela.

Obnova države Izraela je Biblijska i istorijska činjenica, a svrha toga je da Evanđelje bude propovedano njima, i to će se i desiti kada se pojave dva proroka u 11.-oj glavi otkrivenja.

A što se tiče ko potvrđuje da se ispunio Isaija 28:10-13., pa to potvrđuje sam događaj na dan Pedeseti kada se izlio Sveti Duh.
A osim toga postoje mnoga proroštva u Pismu koja nije niko od apostola doslovno potvrdio na način: "To je to!" Ali to im uopšte ne oduzima niti značaj niti smisao.

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
Ne No Nick, NEDAJ BOŽE DA IAMAM BILO ŠTA SA ANTISEMITIZMOM, ni ja ni moja porodica niti moja vera. Naprotiv, moja uverenja su u potpunoj suprotnosti antisemitizmu i antijudeizmu, ja sam najveći neprijatelj takvim doktrinama.

Pa ako ovako nesto tvrdis, onda me prilicno iznenadjujes, iskren da budem. Vrlo sam se iznenadio ovome, u pozitivnom smislu, naravno, jer antisemitizam jos uvek zivi. Ako vec tako nesto kazes, onda me cudi da ne znas kako su stvari tekle u II veku i kasnije, a tice se upravo subote, npr. Ne mogu trenutn otvoriti site, ali dacu ti nesto da procitas u vezi toga.

A sto se tice citata koje si dao-gde Pavle govori o kompletnom Izrailju? Prijatelju, upravo ti textovi, zbog nerazumevanja, su doveli do antisemitizma. Osim toga, da li znas da je sastav Crkve u Rimu, kojima je i pisao Pavle, bila jevrejska+paganska?

Drugo, znas li koliko ima textova u delima o tome da su jevreji prihvatili Isusa Hrista?? Cak i medju njihovim vodjama??

Ono sto je strashno jeste sto se jedna grupa odvojila od hriscana, zapravo se zelela distancirati.

Mnogo toga je pocelo jos u I veku. Verovatno znas da su hriscani 'pobegli' u Pelu kada je rimska vojska okupirala Jerusalim. Apsolutno svi hriscani su pobegli, i prema izvestajima koje imamo iz onog vremena, nije poginuo ni jedan jedini hriscanin. Ni jedan jedini! Setili su se Isusovih reci o opsadi Jerusalima, poverovali su im, naravno, i tako spasili svoje glave. A ko su bili hriscani izmedju 65-70 AD? Samo pagani? Ne, verovatno je vecina bila jevreja.

Oni jevreji koji nisu prihvatili Hrista, bili su razocarani i kivni na one koji su otisli u Pelu, iz razloga sto im oni (hriscani) nisu pruzili podrsku u borbi protiv Rima.

I mislim da je tu pocelo polako distanciranje zvanicnog judaizma od hriscanstva, a hriscani su im, naravno "odgovorili" uz "pomoc" crkvenih otaca. I to ima svoje. Kada su jevreji dizali ustanke, hriscani da ne bi stradali, pokusavali su se na sve nacine distancirati od jevreja. Sta su sve crkveni oci pisali protiv njih-Boze sacuvaj. I taj rani antisemitizam je polako dostigao svoj vrhunac gde? U holokaustu. Holokaust doslovno znaci "zrtva paljenica", ne znam jesi li to znao? Uzet je iz latinske Vulgate, u tom prevodu 'zrtva paljenica' se prevodi sa "holokaust".

I tako, ima dosta toga o ovome da se kaze, ali to je to. Uopste nije tacno da su svi jevreji oslepeli, no samo neki. U to sam siguran, jer prva crkva je bila izrazito jevrejska, udruzena sa paganima, samarjanima, grcima itd itd. Mislim da krajem I veka i pocektom II veka su se stvari pocele polako menjati, mozda je poseban uzrok tome bio ustanak 132-135 godine pod Bar Kohbom, e to je mnogo toga donelo negativnog, i jevrejima i hriscanima.

Poz.

more_horiz
Da, stvari koje mi govoriš su mi prilično poznate. Apsolutno se slažem da je prvi vek imao dosta Jevreja obraćenih u Hrišćanstvo, čak šta više, Evanđelje je krenulo iz Jerusalima a ne iz Rima kako to danas tvrdi RC. Apostolsko nasleđe stoga ne može ići preko Rima, već bi trebalo ići iz Jerusalima, ako uopšte i postoji apostolsko naseđe, a ja verujem da ga sigurno nema na takav način na koji ti predstavlja religiozni Rim danas.

Svi apostoli su bili Jevreji, i stoga JEVREJI su bili nosioci Evanđelja u samom početku, A KO BI DRUGI I MOGAO TADA BITI.

OK, mnoge stvari koje si rekao su istina. No, ima to još nešto što bih mogao možda ubaciti. Veći deo Jevreja je ostalo u Judeizmu i nisu primili veru. Veći deo je bio čak i neprijateljski nastrojen prema Evanđelju, pogotovu religiozno vođstvo ali i veliki deo naroda, i to je takođe istina. Ali ta istina nije zato da bi mi prezirali Jevreje kao nevernike i Hristove neprijatelje, već moramo razumeti da ih je Bog oslepeo SA JEDNOM VELIKOM SVRHOM. A to je bila da bi se okrenuo Paganima i izabrao sebi narod iz svih Paganskih naroda.
Ono što većina ljudi ne zna, da se Bog bavi sa Izraelom ne samo kao pojedincima, već kao narodom. Tako da kada Bog počinje da se bavi sa njima on odmah daje Abrahamu i zemlju gde će oni uskoro živeti i gde će se Bog baviti sa njima. Naprimer, greh jednog pojedinca unutar Izraela (Ahanov greh), imao je ogroman uticaj i na celu naciju. Cela nacija bila je zaustavljena, ceo plan je stao. I nevini su stradali zbog greha nekog koga možda nisu ni poznavali u Izraelu.

Sa paganima nije tako. Sa paganima Bog se ne bavi kao naciom. Bog nikada nije paganima dao neko određeno parče zemlje na kojom će se baviti sa njima. Bog nikada nije kažnjavao neki ceo paganski narod, zato što je samo jedan pojedinac sagrešio unutar njega. I nepostoji nešto kao Hrišćanska nacija. To su izmišljotine crkava koje žele da se nametnu ljudima kao nacionalna crkva. Na primer, ako si Hrvat onda si Katolik, a ako si Srbin onda si Ortodoksan. To je Babilon.

Bog je rasejao Jevreje po svim narodima i oduzeo im državu što je bio znak da se On okreće paganima i stoga već nakon uništenja Jerusalima crkve postaju sve više paganskog sastava i to traje sve do danas.

Ali Isus je rekao u Mateju 24. da se naučimo od smokve, kada ona počne da pupi, da je vreme blizu. Smokva u toj priči predstavlja Izrael, jer je pre toga prokle smokvu koja mu nije dala roda kada je hteo da jede s nje, što je bio simbol da će Izrael uskoro na jedno duže vreme biti nerodan o odvojen od Hrista. Ali kada se ponovo budu videli pupoljci, to je kada počne ponovo obnova Izraela, onda je krak blizu. I mi živimo u tim danima, kada se mnoge stvari iz Mateja 24., ispunjavaju.

Ovo naravno nije podloga za antisemitizam, već slava Bogu što smo mi mogli ući unutra radi njihovog neverstva. i čak sam Bog je oslepeo Izrael dok punina Pagana ne uđe unutra. Mi treba da ih volimo, poštujemo i cenimo, znajući da smo njihovim padom mi oživeli. Ali kada oni ponovo ustanu, onda ćemo i mi vladati zajedno sa Hristom i Izraelom u Milenijumu.

Evo ko je oslepeo Izrael da bi mi ušli unutra:
Rimljanima:
Kao što je pisano: "Dade im Bog duha nesvjestice, oči, da ne vide, uši, da ne
čuju, sve do današnjega dana."

Zašto?
Velim dakle: Spotakoše li se da padnu? Bože sačuvaj! Nego njihovim padom postade
spasenje neznabošcima, da ih potakne na natjecanje.

Svrha njihovog pada?

Eto brate Nick, nadam se da me sada bolje razumeš.

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
No Nick je napisao/la:
Prijatelju, svako se boji toga, ne samo on. A ti ne? Sta ako subota jeste sedmi dan, i obavezna je, ti si kao spreman sve napustiti i svetkovati subotu?

Nemoj me zasmijavati, prijatelju, svi smo mi manje ili vise isti. Smile Svako misli da je u pravu, da je na pravoj strani. Nekad se pitam ima li uopce istine kada vidim more tumacenja i misljenja. Smile Tad mi najvise pomaze samoca sa Bogom, On i ja osobno, bez ikoga, bez icega, bez pomagala, teologije, mudraca, cega god...Pa i bez foruma. Smile U tisini se najbolje cuje Njegov glas.

Poz.

jako ste zanimljivo sa ovoliko pretencioznim isticanjem subote i tolikim raspravama oko nje
da ne spominjem da već postoje barem 2 teme koje se tiču samo subote:affraid:

ali izgleda da je to danak tome što na ovom forumu "glavno kolo " vode adventisti , pa to stalno nameću i drugima

netko lijepo reče ( a ja sam to i ranije spominjao , da osjećam da kod mnogih prevladava STAROZAVJETNI DUH:!: )

pogleajte samo nadimke -NIKOVE , avatare isl- sve same starozavjetne veličine i uzori ( gdje je marko , ivan, pavao, petar, matej,itd:?: )

more_horiz
No Nick je napisao/la:
da li se u toj samoći moliš Bog u da pošalje na tebe Njegovog Duha?

Daniele, a da li se ti molis??? Ja to isto tebe pitam?? Zasto ti mislis da ja to isto ne radim?? Radim, hvala Bogu na tome, jer nema mi druge. Moj je problem sto ne sledim i ne zelim da sledim savremene crkvene 'oce' u misljenjima, no pokusavam saznati sto Pismo uci. Eto, stojim na Pismu, tako mi Bog pomogao. Smile

pa i danijel i aladin čitaju pismo
možda i više od tebe
pa opet priznaju nedjelju , kao što je priznaju svi "normalni" kršćani

da li vama adventistima smeta što je Isus uskrsnuo?? i svojim uskrsnućem nam otvorio nebo!!

more_horiz
Što si mislio pod onim da glavno kolo vode adventisti...kad se sve sabere koliko adventista, a koliko ostalih dolazi na ovaj forum...i vidjet ćeš da su adventisti u manjini...

more_horiz
Aladin je napisao/la:
Dok sam pisao deca su vrzmala oko mene pa sam pogrešio. Ali samo sam napisao kako se osećam posle mnogih prepiski.
PUNO TEOLOGIJE A MALO HRISTA. Tako doživljavam mnoge nastupe. Nabijeni su prepirkama, ubeđivanjim, i često potpuno iskrivljenim tumačenjima, ma bar da je tumačenje iskrivljeno to bi podno, ali poricanje onog što piše u Reči, pa onda kažu da su... Nemislim sada na sve vernike na ovom forumu!

sviđa mi se jako tvoja misao
od reformiranih btw najviše mi se sviđa duh i tumačenje Biblije od uvaženog JUSTINA

ovim indirektno dokazuješ ono što mi katolici često ukazujemo "sola scriptura" krščanima

treba znati tumačiti bibliju- a to filtriranje , to tisućgodišnje tesanje , obrađivanje drveta , ka majstorskoj skulpturi , učinila je KC preko dugogodišnjeg egzegetskog rada svojih teologa

vidite li braćo reformirani , da oko svake teme koja se pokrene , svatko ima drugačije tumačenje
a svi tvrdite , da vi reformirani ste u pravu i da vi jedini ispravno tumačite Božju riječ - kada spuštate nama katolicima:pale:

ali, evo vidite , kako kad vas pustimo da međusobno raspravljate , koliko imate različita tumačenja
i svatko iz petnih žila . dokazuje drugome , da Bog nije mislio tako , nego ovako:!:

milijun reformiranih , a milijun i jedno tumačenje:pale: Question

more_horiz
Zašto je toliko reformiranih....Zato što su Wycliff, Hus, Luteher, Calvin, otkrili neke istine i onda stali i izgradili tvrđavu oko svoje nauke....onda dolaze anabaptisti, baptisti, metodisti i svatko od njih otkrije nešto novo...jer prava nauka bila je izgubljena u mraku srednjeg vijeka...ne samo u srenjem vijeku, kad su apostoli umrli, mislim na Ivana koji je umro oko 96.g. već je lažno učenje polako ulazilo u crkve....

Zadnja promjena: ; uto 03 tra 2007, 08:48; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
No Nick je napisao/la:
Pa ako se to prorostvo ispunilo pre 2000 godina, ko ga je potvrdio?? Zar je trebalo 2000 godina da se ono potvrdi?? Ne razumem ovo.

ne razumeš jer si u starozavjetnom duhu, poput izraelaca koji ne prihvatiše najavljivanog mesiju
pa ga do dan danas već 2000 godina uzaludno isčekuju:pale:

more_horiz
Aladin je napisao/la:
Pa ako se to iz Isaije ne ispunjava u Delima Apostolskim dolaskom Svetog Duha, reci mi gde se onda ispunjava?

A koliko je držanje subote bitno za novozavetne Hrišćane svedoči i sama činjenica da se uopšte i ne spominje njeno držanje u NZ. U novozavetnoj doktrini koja se nalazi u poslanicama apostola, nigde se ne spominje držanje subote kao nauka niti čak na bilo koji način. Dok se krštenje Svetim Duhom provlači kroz sve kao najbitniji element spasenja.

Kada stigne ORIGINAL, ko će još želeti senku, osim ako ga nisu tako naučili.

No ja ne mislim da ti grešiš kada posvetiš subotu Bogu. To je baš lepo, kamo sreće kada bi mogli svaki dan tako posvetiti Bogu!

Brat Aladin
[url=http://www.nevesta-hristova.org
www.nevesta-hristova.org[/quote[/url]]

slažem se brate Aladine u cijelosti:heart:

more_horiz
Nemojte zaboravit da su Gospodina razapeli veliki "vjernici i veliki pismoznanci".
Veći vjerojatno nego itko od nas ovdje, nebrojeno puta je ustao Isus protiv formalizma pismoznanaca a tvrdnja da netko ispunjava sve božje zapovjedi je jednostavno netočna i tko tako tvrdi bi prvo trebao znati broj božjih zapovjedi u Bibliji, puno je veći od 10. Isto tako više je nego jasan stav Gospodina o suboti.
Tako da mi je potpuno jasno da uputa Kološanima 2:16: stoji upotpunosti i baca veliko svjetlo na razumijevanje pravog stanja stvari. A to je da je sam Bog sveo zapovjedi na dvije o ljubavi.

more_horiz
Krizostom je napisao/la:
Zašto je toliko reformiranih....Zato što su Wycliff, Hus, Luteher, Calvin, otkrili neke istine i onda stali i izgradili tvrđavu oko svoje nauke....onda dolaze anabaptisti, baptisti, metodisti i svatko od njih otkrije nešto novo...jer prava nauka bila je izgubljena u mraku srednjeg vijeka...ne samo u srenjem vijeku, kad su apostoli umrli, mislim na Ivana koji je umro oko 96.g. već je lažno učenje polako ulazilo u crkve....

ivan je umro iza 105 godine, na gori patmos:heart:

more_horiz
Draga braćo,

Moja namera pokretanja ove teme je bila da niko ne bi nikoga osuđivao, ali i argumentovano da se iznesu stavovi iz Pisma.

Lično verujem da su Stari Zavet i Novi zavet kao muž i žena. I ako želite razumeti neku porodicu i kako ona funkcioniše morate postaviti svako na svoje mesto u poziciju koju je Bog odredio. Prenaglasiti SZ vodi u određena nerazumevanja Pisma, kao i zapostavljanje SZ i prenaglašavanje NZ.

Inače najbitnije je da Reč bude u balansu i da se i SZ i NZ nalaze u našim životima na način na koji ih je Bog postavio.

Mi definitivno živimo u eri NZ i ona je definitivno drugačija od SZ. No razumevanje SZ može u mnogome pomoći u razumevanju NZ i života uopšte.

A tebi brate Hrki,
To što se možda neki Protestanti međusobno neslažu, to uopšte ni najmanje ne znači da je Katolicizam zbog toga ispravan i tumačenje katoličkih teologa. Ja Katolike posmatram u ravnopravnom odnosu sa drugim crkvama, a ne kao neku super crkvu. Mišljenje jednog Katolika nije ništa ni veće ni manje nego što je to mišljenje ma kog Protestanta. Ja Hrišćane posmatram kao pojedince. Inače i unutar Katolicizma i Protestantizma postoje mnogo različitih pojedinaca koji imaju potpuno drugačiji odnos prema Pismu jedni od drugih, čak nevezano iako su iz iste crkve. neki su iskreni i traže Boga, verujući da se Bog otkrio u Bibliji, neki pak samo su formalni članovi, a neki do smrti veruju svojim teolozima. Dakle, ja ljudima pristupam kao pojedincima, a mislim da tako gleda i Bog na sve nas. Ne samo da li smo iz neke crkve, već pre svega naš odnos prema Njegovoj Reči.

A što se tiče Protestantizma, on je imao različite faze od Lutera, Veslija pa prema gore, sve bliže originalnoj crkvi čiji uzor imamo u Delima Apostolskim. Pa naravno da ima tu nekih nerazumevanja među protestantima, jer mnogi ne razumeju da je Protestantizam od Luter pa do danas u mnogome evoulirao i da nije ni nalik onome što je Luter započeo. nevesta Isusa Hrista na kraju vremena je sve više Njemu nalik.

"One koje je Bog pozvao, njih je i izabrao da budu jednaki obličju Njegovog Sina!"

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
Ja bih priupitao Krizostoma gdje je onda njegovo apostolsko naslijeđe od smrti Ivanove do osnutka njegove crkve?
Tek toliko da vidimo zajedništvo a ne osuđjemo.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply