Ne No Nick, NEDAJ BOŽE DA IAMAM BILO ŠTA SA ANTISEMITIZMOM, ni ja ni moja porodica niti moja vera. Naprotiv, moja uverenja su u potpunoj suprotnosti antisemitizmu i antijudeizmu, ja sam najveći neprijatelj takvim doktrinama.
Inače da su Jevreji oslepeli za Evanđelje to ne samo da je istorijska činjenica već apsolutne istine Pisma koje se ne mogu poreći. Možda je sada glupo da iscitiram malo iz Pisma, ali neće ti škoditi, da bi me bolje razumeo.
Rimljanima 10:1-...
Braćo, želja je mojega srca i molitva Bogu za spasenje njihovo.
Jer im svjedočim, da imaju i revnost za Boga, ali ne po pravom po razumijevanju.
Jer ne poznajući pravde Božje i gledajući da svoju pravdu utvrde, ne pokoriše se
pravdi Božjoj.
Jer je Krist svršetak zakona za opravdanje svakomu, koji vjeruje.
Rimljanima 11:7-... Nedvosmisleno govori o padu Izraela i njihovoj slepoći, i kako su Pagani ušli u ono za čega su oni bili slepi.
Što dakle? Što je tražio Izrael, ono nije dobio, a izabrani su dobili; a ostali
su zaslijepili,
Kao što je pisano: "Dade im Bog duha nesvjestice, oči, da ne vide, uši, da ne
čuju, sve do današnjega dana."
I David veli: "Neka bude stol njihov zamka i mreža, i spotaknuće i odmazda
njima.
Velim dakle: Spotakoše li se da padnu? Bože sačuvaj! Nego njihovim padom postade
spasenje neznabošcima, da ih potakne na natjecanje.
A ako je pad njihov postao bogatstvo svijetu, i gubitak njihov bogatstvo
neznabošcima, koliko onda više njihov puni broj!
Gledaj dakle dobrotu i strogost Božju: strogost proti onima koji padoše, a prema
sebi dobrotu Božju, ako ostaneš u dobroti; inače i ti ćeš biti odsječen.
Jer vam, braćo, neću zatajiti tajne ove, da sami sebe smatrate mudrima, jer
sljepoća pade na jedan dio Izraela, dok ne uđu neznabošci u punom broju.
Cela 11.-ta glava Rimljanima, govori o padu Izraela i o ulasku Punine Pagana, pa nakon toga o ponovnom obraćenju ostatka Izraela.
Obnova države Izraela je Biblijska i istorijska činjenica, a svrha toga je da Evanđelje bude propovedano njima, i to će se i desiti kada se pojave dva proroka u 11.-oj glavi otkrivenja.
A što se tiče ko potvrđuje da se ispunio Isaija 28:10-13., pa to potvrđuje sam događaj na dan Pedeseti kada se izlio Sveti Duh.
A osim toga postoje mnoga proroštva u Pismu koja nije niko od apostola doslovno potvrdio na način: "To je to!" Ali to im uopšte ne oduzima niti značaj niti smisao.
Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org