Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Da vas niko ne osuđuje...

power_settings_newLogin to reply
+6
hrvoje hrki
Daniel
Justin
No Nick
dominik
Aladin
10 posters

descriptionDa vas niko ne osuđuje... - Page 2 EmptyRe: Da vas niko ne osuđuje...

more_horiz
Pozdrav justine,

Hajde nacini tu egzegezu o tome zasto je subota obavezan dan, i zasto je svetkovati subotu potrebno za Spasenje.

Samo ako moze jedno malo licnije pitanje, koliko sam shvatio ti si rodjen u adventistickoj porodici?
Znaci od svog detinjstva, rane mladosti si upoznat sa adventizmom kao verom. Prihvatio si je od prvih dana svog zivota.

Onda bi morao svatitit da nisu svi u istoj poziciji i prosto da li si nekada pomislio da sama ta cinjenica dominantno utice na tvoje stavove.

Mislim zvucis kada kazes bacanje bisere pred svinje da ti imas potpuno otkrivenje koje nama donsis.

Da li si nekada dozvolio mogucnost bar teorecki da adventisti nisu upravu? Da li si pomislio nekada da tvoj zivto, cinjenica da si rodjen medju vernicima, u vernoj adventnoj porodici, utice na to da Bibliji pristupas sa stanovista da trazis cinjenice koje bi potkrepile tvoju veru, da li mozda proucavas samo da bi dokazao unapred formiran stav.

Malo je licno pitanje i ne moras odgovoriti ako ne zelis.

Pozdrav

descriptionDa vas niko ne osuđuje... - Page 2 EmptyRe: Da vas niko ne osuđuje...

more_horiz
No Nick je napisao/la:
Prijatelju, svako se boji toga, ne samo on. A ti ne? Sta ako subota jeste sedmi dan, i obavezna je, ti si kao spreman sve napustiti i svetkovati subotu? Nemoj me zasmijavati, prijatelju, svi smo mi manje ili vise isti. Smile Svako misli da je u pravu, da je na pravoj strani. Nekad se pitam ima li uopce istine kada vidim more tumacenja i misljenja. Smile Tad mi najvise pomaze samoca sa Bogom, On i ja osobno, bez ikoga, bez icega, bez pomagala, teologije, mudraca, cega god...Pa i bez foruma. Smile U tisini se najbolje cuje Njegov glas. Poz.
da li se u toj samoći moliš Bog u da pošalje na tebe Njegovog Duha?

more_horiz
Oh, brate u pravu si. Ovo je tema da VAS NIKO NE OSUĐUJE.

Ja vas ne osuđujem što svetkujete subotu ili ne jedete svinjetinu i ostale stvari. To je već između vas i Boga. Ali da li je i sa vaše strane isto?

Ono što mi bode oči a definitivno to ne piše u Bibliji, a to je da Hrist nije ušao u najsvetije mesto do 1844 a za to nema niti jedan Bibilijski dokaz. Naprotiv čitava 8.-ma glava Hebrejima uči baš suprotno. Ponavljam samo jedan stih odande.

Hebrejima 9:12.
Niti je s krvlju jaraca, ni junaca, nego sa svojom krvlju ušao jednoć zauvijek u
Svetinju nad svetinjama i stekao vječni otkup.

Večni otkup moguće je zadobiti samo u najsvetijem mestu šatora ili hrama, bilo zemaljskog bilo nebeskog.

I malo pre neko je rekao da je to još jedna Subota koja je ostala za počivanje Božijem narodu. Ali za ime sveta, pa to ne piše u Hebrejima 4.-ta glava. Evo šta tamo piše:

Opet određuje jedan dan "danas govoreći u Davidu iza tolikog vremena, kao što je
prije rečeno: "Danas, ako glas njegov čujete, neka ne otvrdnu srca vaša!"

DANAS nije ovde subota već Efežanima 1:13.
U njemu se i vi, čuvši riječ istine, evanđelje spasenja svojega, i vjerovavši
zapečatiste Svetim Duhom obećanja,

Počivanje u N.Z. vezano je za iskustvo krštenja Svetim Duhom što je Božiji pečat, a ne za držanje nekog dana!

Pa dobro možete ostati na svojim stanovištima ako želite, a ja se iskreno nadam da ćemo se sresti u večnosti.

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
Daniel je napisao/la:
misliš li da si ti vjerniji Bogu zatp što držiš subotu nego onaj koji po cijele služi Bogu u Africi gdje misionari i pomaže domorocima, a uči ih da svetkuju Boga nedjeljom?

Subota nije sredstvo spasenja ali je bitna za spasenje jer bolje kao stvarnost Kristove stvarnosti ukazuje na Krista.Subota se može iskusiti opravdanjem kroz vjeru i upoređivanjem onoga što je u njenoj stvarnosti sjene više stvarnosti bolje od kojeg drugog dana - može se iskusiti svetost subote.Isus je gospodar sjene i svoje stvarnosti - taj dio stvarnosti "sjene" - vlasništvo nad sjenom u stvarnosti ističe subota kao sastajalište sa Gospodarem sjene i stvarnosti..Prekosedmično sječanje na milinu stvarnosti u subotnji je dan obnovljenje stvarnosti kroz odmor smrtnoga tijela - koje je sjena slave kroz vjeru u obećanje stvarnosti slavnoga tijela u kojemu ćemo zaista doživjeti nebeski original slavnoga života bez raspadnuća u duhovnom tijelu čiju sadašnju sjenu imamo u vjeri...

Molim , ako možete naći vrijeme i proučiti egzegezu subote po Bachiochiu na
www.svetlostistine.com

gdje je na pr. pokazano što je u stvari bit Kološana 2,16..

abraham

more_horiz
da li se u toj samoći moliš Bog u da pošalje na tebe Njegovog Duha?

Daniele, a da li se ti molis??? Ja to isto tebe pitam?? Zasto ti mislis da ja to isto ne radim?? Radim, hvala Bogu na tome, jer nema mi druge. Moj je problem sto ne sledim i ne zelim da sledim savremene crkvene 'oce' u misljenjima, no pokusavam saznati sto Pismo uci. Eto, stojim na Pismu, tako mi Bog pomogao. Smile

more_horiz
Da li ima makar jedno mesto u N.Z. (Novi Zavet počinje prolivanjem novozavetne Krvi na krstu i dolaskom Duha na dan Pedeseti-Pentekost) da su apostoli vikali ili grdili one koji ne drže subotu, ili da su rekli da zato što neko ne drži subotu da će zato izgubiti svoje spasenje? Da li je to ikada rekao Isus, da je subota esencionalna za naše spasenje i veoma bitna?

Brat Aladin

more_horiz
Hm, a zasto bi neko tako nesto morao reci? Cuj, prijatelju, pa apostoli nisu bili retardi kojima je moralo bas sve da se kaze. Sta je Isus govorio i radio protiv subote, da cujem, sto bio navodno moglo apostolima dati prava za aboliciju subote? Subota je jednostavno ostala na vaznosti, jer ju je Bog tako uspostavio, sta ja da radim zbog toga?

Ako tebi se to ne svidja i ne prihvatas i ne verujes, to je zaista tvoj licni problem. Nemoj samo da kazes i dajes ovakve izjave, nisu ozbiljne. Idi bre, gde je Isus pricao protiv pedofilije, molim te reci mi gde???

more_horiz
U Novom Zavetu apostoli su sve MORALI reći što je bilo bitno za spasenje. Jedan od velikih razloga jer se Evanđelje propovedali Paganima koji nisu u velikom broju slučajeva znali nešto puno a često ništa o Zakonu, Hebrejskoj religiji i držanju subote. Pagani NISU DRŽALI SUBOTU. Pa kada su apostoli počeli propovedati Evanđelje i stvari vezane za spasenje i ostalo, pa da je subota bila toliko bitna za spasenje, sigurno bi to makar na jednom mestu pomenuli i objasnili u Novom Zavetu, makar PAGANSKIM CRKVAMA koje nisu znale puno o Zakonu i Hebrejskoj religiji.

Zar je ovo što sam napisao suprotno Novom Zavetu, logici i zdravoj pameti. Ako je Subota toliko bitna za spasenje (kao što neka braća tvrde na ovom forumu), a da se čak niti jednom ne pomene njeno držanje u Novom Zavetu, makar Paganima, Hmmmmmmmm????????

Brat Aladin

more_horiz
Sad znam zašto ne želim biti egzegeza. Juh.Za to treba imati živaca, ma kakvi, ja za to nisam. Kuku meni!

nemojte se ljutiti, ja odoh pisati sladunjave pjesmice o ptičicama i proljeću.

more_horiz
Amen! Setro Ruta. Ni ja nisam ta reč kako se ono izgovara "egzegeza", i te stvari me jako zamaraju. Mnoge stvari su tako jednostavne u Pismu a ljudi ih toliko komplikuju.

Sve sam pokušao da raskomplikujem neke stvari, ali OK, izgleda da nisam uspeo. Žele da krštavaju decu, da drže dana, da ugađaju Bogu hranom, da ne plaćaju desetak i da pričaju kako ljube Hrista, žele svetce i Mariju; a jako malo znaju o originalnom iskustvu krštenja Svetim Duhom, o Božanskom isceljenju, o duhovnim darovima, o rodovima Duha. Pričaju kada je Isus ušao u Svetinju nad svetinjama... Ah, kakva zbrka!

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
Aladin je napisao/la:
Amen! Setro Ruta. Ni ja nisam ta reč kako se ono izgovara "egzegeza", i te stvari me jako zamaraju. Mnoge stvari su tako jednostavne u Pismu a ljudi ih toliko komplikuju.

Sve sam pokušao da raskomplikujem neke stvari, ali OK, izgleda da nisam uspeo. Žele da krštavaju decu, da drže dana, da ugađaju Bogu hranom, da ne plaćaju desetak i da pričaju kako ljube Hrista, žele svetce i Mariju; a jako malo znaju o originalnom iskustvu krštenja Svetim Duhom, o Božanskom isceljenju, o duhovnim darovima, o rodovima Duha. Pričaju kada je Isus ušao u Svetinju nad svetinjama... Ah, kakva zbrka!

Brat Aladin
[url=http://www.nevesta-hristova.org
www.nevesta-hristova.org[/quote[/url]]

Zato pozivaj izlazak iz Babilona - vrlo jednostavan poziv iz Otkrivenja 14,6-12 i Otkrivenja 18,1-5.
Pozivaj na originalno iskustvo krštenja Svetim Duhom..o duhovnim darovima..rodovima Duha..o beznačajnosti Svetinje i subote a o značaju novog Ilije koji prema Bibliji nije osoba već - pokret..
pozdravljam
abraham

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Aladin je napisao/la:

Brat Aladin
[url=http://www.nevesta-hristova.org
www.nevesta-hristova.org[/quote[/url]]
A ti napravis jos vecu zbrku,pa umjesto da se obratis sestri noemi obracas se setri Ruti,ali to nije strasno,ali se ja nebi tako lacala Duha svetoga i s njim tukla sve koji ne pristaju na njegovo,a jos i ne doreceno.I ljudi koju posjeduju Sveta Duha iz njih zrace rijeci,mira,ljubavi,znanja,njeznosti,i teznju ka vecim znanjima Bozje istine.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Dok sam pisao deca su vrzmala oko mene pa sam pogrešio. Ali samo sam napisao kako se osećam posle mnogih prepiski.
PUNO TEOLOGIJE A MALO HRISTA. Tako doživljavam mnoge nastupe. Nabijeni su prepirkama, ubeđivanjim, i često potpuno iskrivljenim tumačenjima, ma bar da je tumačenje iskrivljeno to bi podno, ali poricanje onog što piše u Reči, pa onda kažu da su... Nemislim sada na sve vernike na ovom forumu!

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Aladin je napisao/la:
Dok sam pisao deca su vrzmala oko mene pa sam pogrešio. Ali samo sam napisao kako se osećam posle mnogih prepiski.
PUNO TEOLOGIJE A MALO HRISTA. Tako doživljavam mnoge nastupe. Nabijeni su prepirkama, ubeđivanjim, i često potpuno iskrivljenim tumačenjima, ma bar da je tumačenje iskrivljeno to bi podno, ali poricanje onog što piše u Reči, pa onda kažu da su... Nemislim sada na sve vernike na ovom forumu!

Molim argumente za ovakvu tezu i prozivku!!!!!!!!!!!!!</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Ah, nekim ljudima trebaju kilometarski argumenti i ne bi im nikada bilo dovoljno, uvek bi imali repriku na to.
Osim toga nisam prozvao sve članove foruma!

more_horiz
Nisam prozvao ni tebe sestro!

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Aladin je napisao/la:
Ah, nekim ljudima trebaju kilometarski argumenti i ne bi im nikada bilo dovoljno, uvek bi imali repriku na to.
Osim toga nisam prozvao sve članove foruma!
U ime prozvanih te molim,a za ovakve stvari postoji u dnu foruma sobicak za raspravu,kako se u diskusiji ne bi ometali ostali clanovi foruma.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
U Novom Zavetu apostoli su sve MORALI reći što je bilo bitno za spasenje. Jedan od velikih razloga jer se Evanđelje propovedali Paganima koji nisu u velikom broju slučajeva znali nešto puno a često ništa o Zakonu, Hebrejskoj religiji i držanju subote. Pagani NISU DRŽALI SUBOTU. Pa kada su apostoli počeli propovedati Evanđelje i stvari vezane za spasenje i ostalo, pa da je subota bila toliko bitna za spasenje, sigurno bi to makar na jednom mestu pomenuli i objasnili u Novom Zavetu, makar PAGANSKIM CRKVAMA koje nisu znale puno o Zakonu i Hebrejskoj religiji.

Zar je ovo što sam napisao suprotno Novom Zavetu, logici i zdravoj pameti. Ako je Subota toliko bitna za spasenje (kao što neka braća tvrde na ovom forumu), a da se čak niti jednom ne pomene njeno držanje u Novom Zavetu, makar Paganima, Hmmmmmmmm????????

A kojim su se to danima sastajali apostoli, pise u Delima. Nema potrebe da kompliciramo. I oni (pagani) ne bi postavljali nikaka komplikovana pitanja u vezi subote, kao mi danas, jer jednostavno je subota sedmi dan. Nikada to nije bio ni jedan drugi, nedelja najmanje.

Ne moramo isto tako vrsiti ni nikakvu egzegezu.

Naomi, egzegeza je najlepsa stvar, mogu je samo ljudi zakomplikovati.

Eto, jednostavno.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply