Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Seksualnost, hormoni i snovi

power_settings_newLogin to reply
3 posters

descriptionSeksualnost, hormoni i snovi - Page 8 EmptyRe: Seksualnost, hormoni i snovi

more_horiz
Malo ozbiljnosti molim, ovo je bilo na naucno filozofskom nivou.

descriptionSeksualnost, hormoni i snovi - Page 8 EmptyRe: Seksualnost, hormoni i snovi

more_horiz
O spavanju i snovima...

Tko ne voli spavati? Poznato je da neka djeca u vrtićima ili predškolskom odgoju ne žele i ne mogu spavati pod strogim režimom svojih teta. Odrasli ljudi uglavnom shvaćaju da je san nužan za normalno funkcioniranje tijekom radnog dana. Svima nama san predstavlja nužnost, baš poput hrane ili starenja, zraka ili vode te stanovanja. Ponekad imamo to sve, a opet ne uspijevamo imati miran san.

Znanstvenici su poremećaje u spavanju svrstali u četiri skupine:

-ljudi koji imaju problem kako zaspati,

-oni koji teško zaspu i često se bude tijekom noći,

-oni koji pak ustaju prerano (obično oko 4 ujutro),
oni koji više ili manje uspješno proguraju noć, ali se ujutro opet osjećaju umornima.

Razlozi za sve navedeno protežu se u rasponu između osobnih unutarnjih poteškoća do poteškoća koje nastaju kao posljedica životnog stila; odnosno, između unutarnjih i vanjskih faktora koji sprječavaju miran san. Bojišnica je, kao i kod drugih psiho-socijalnih poremećaja, uvijek čovjek.
Kako si pomoći? Izbjegavati dnevno dremuckanje. Općenito, spavanje tijekom dana ne preporuča se odraslim ljudima, ono je poželjno samo kod djece u razvoju i naravno kod ljudi koji rade noćne smjene. U istraživanjima je otkrivena uzročno-posljedična veza motorno/mišićne aktivnosti i održavanja budnosti. Stoga, ako se naglo prekida dnevna razina aktivnosti organizma povremenim «spavuckanjem», organizam lako izlazi iz ravnoteže i smanjuje mu se efikasnost. U ovom kontekstu važno je spomenuti ljude koji «gdje god ih postaviš, oni zaspu». Ova se pojava može dijagnosticirati kao narkolepsija, dok s druge strane ima ljudi koji koriste posebne tehnike opuštanja nakon kojih se organizam odmori kao da je čitavu noć najbolje spavao.

more_horiz
Josua,ti ovo fino isprica o spavanju,daj ti nama nesto o sanjanju,kad se sanja cjele noci,ili ujutro,ili koliko ono san traje kao na javi ili puno krace,da li polozaj tjela utjece na san,hrana koju jedemo,mislim da ce Jevrejin imati i konkretnija pitanja poznavajuci njegovu cud i znatizelju,a nisam sigurna da i ostale ne zanimaju ta podrucja.

more_horiz
Ja sam vec Noemi objasnio da se oko svih ovih pitanja bavim samo na naucnoj osnovi.

A sad, ako bas bude zanimljivo, mogu se i drugacije angazovati.

more_horiz
A zasto ja neki put kada spavam sanjam seks? Zasto onda sanjam neku tamo a ona lepa pa seksi i sve tako, ja zaljubljen do usiju, tako to?

Koce mi to objasniti.

Nije problem sto sanjam seks, aj to i nije u snu neki put i tako lose, nego sto sanjam mlade i lepe zene? Tako da nesmem ni zeni da kazem, bukvalno bi m ubila jer je ljubomornija od psa.

Aj da vas vidim, i to na naucno filizofskom nivou.

more_horiz
naučnici bi ti rekli da ono što podsvjesno želiš, u snu sanjaš....

more_horiz
Pogresno,

jer ja uopste ne razmisljam o zenama.

Naucnici nisu u pravu.

more_horiz
ma kakvi, Razz nisu u pravu...

vi muškarci mislite samo o kuhanju, krpanju i spremanju, a o ženama, ma ni čut! lol!

more_horiz
Ja samo mometalno razmisljam o tebi i forumu, jesam u pravu!

more_horiz
jesi, i sada ću ti poželiti laku noć, sa lijepim snovima o cvijeću i proljeću, i kako letimo ususret Gospodu , on je naša ljubav I love you

more_horiz
Noemi je napisao/la:
jesi, i sada ću ti poželiti laku noć, sa lijepim snovima o cvijeću i proljeću, i kako letimo ususret Gospodu , on je naša ljubav I love you

Naravno Noemi, samo se salim vama, molim vas nemoj neko pogresno da me razume, hvala na lepim zeljama i laku noc.

Isus je nasa ljubav.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Jevrejin je napisao/la:
A zasto ja neki put kada spavam sanjam seks? Zasto onda sanjam neku tamo a ona lepa pa seksi i sve tako, ja zaljubljen do usiju, tako to?

Koce mi to objasniti.

Nije problem sto sanjam seks, aj to i nije u snu neki put i tako lose, nego sto sanjam mlade i lepe zene? Tako da nesmem ni zeni da kazem, bukvalno bi m ubila jer je ljubomornija od psa.

Izgleda da si poceo stariti..........za mlade kazu mlado pa ludo a za starije staro pa................to ti je sve na naucnoj osnovi.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Seksualnost, hormoni i snovi - Page 8 P

<BLOCKQUOTE>
Jevrejin je napisao/la:

Koce mi to objasniti.

E da si slusao mene,da sto vise budes sa zenicom svojom,imao bi i ljepse snove,ali ajd pokaj se i idi cini,ljubi svoju zenicu,pokaci joj njeznost,sitnicama ne zaboravi Jevrejine,i sve ce biti dobro,znamo mi da ti vise rjecima grjesis nego djelima........Seksualnost, hormoni i snovi - Page 8 090105_emYA17_prv</BLOCKQUOTE>

more_horiz
apostol je napisao/la:

<BLOCKQUOTE>
Jevrejin je napisao/la:

Koce mi to objasniti.

Izgleda da si poceo stariti..........za mlade kazu mlado pa ludo a za starije staro pa................to ti je sve na naucnoj osnovi.</BLOCKQUOTE>

Koji sad pa ti?

Jesi li musko ili zensko da bih znao sta da ti odovorim?

more_horiz
aha, sad sam te uhvatila, jeverejine, drugčije pričaš sa ženama nego s muškima, aha...sad sam te...lol!

eh, šta ti hormoni rade ljudima ccc...Razz

more_horiz
Ma jesi li videla ima 43 godine, a koju je mozda i sakrio a kaze mi da sam mator.

Ovo je previse.

A ti Noemi, samo se rugaj, ako ako, vraticu ti ja to.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Jevrejin je napisao/la:
Ma jesi li videla ima 43 godine, a koju je mozda i sakrio a kaze mi da sam mator.

Ovo je previse.

A ti Noemi, samo se rugaj, ako ako, vraticu ti ja to.

E pa zar nevidis taj bi te s obzirom na bioloski sat najbolje razumio.....kak ne kuzis.....a i ja potvrdjujem ovo sto Noemi kaze tesko tebi sad s nama.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Da znas Dina, sam sebi sam kriv.

Ajoj, sta ce biti bice!

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply