Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Seksualnost, hormoni i snovi

power_settings_newLogin to reply
3 posters

descriptionSeksualnost, hormoni i snovi - Page 7 EmptyRe: Seksualnost, hormoni i snovi

more_horiz
Oni koji upraznjavaju seks pre braka, ako znaju za Boga poznace zasto im je nalozeno da se uzdrze dok ne budu u braku,

drugi nemaju pojma u cemu je sustina njihovih problema i muce se do kraja svog zivota.

Taj lepi pakao, gori je od pravog.

descriptionSeksualnost, hormoni i snovi - Page 7 EmptyRe: Seksualnost, hormoni i snovi

more_horiz
Oni koji znaju za Boga i zajedno su, ionako su u braku već odavno.

more_horiz
E vidis, ima puno tumacenja, pa da ne bi smo sada usli oko toga u polemiku, mogu samo da ti iznesem moje licno misljenje, malo tu ima licnog iskustva.

Bog je rekao ne. Ja tako mislim; On zna zbog cega.

Da li sam sada u pravu, saznaje se tek u braku.

more_horiz
Ali prijatelju moj, problem je u tome sto i pre braka rade hormoni, zar ne?

more_horiz
To je sada velik problem za mlade koji slijede razno razne trendove i povode se za svojim vršnjacima.Problem je također u odgoju te djece.Što se tiče nas odraslih,ne bih iznosio svoje mišljenje da ne bih nekog naveo na krivi put.Znam samo da je Bog zbog toga stvorio muško i žensko da bi bili kao jedno,ali ipak mislim da je to najbolje prakticirati u bračnoj zajednici.

more_horiz
Ja draga braco, iskreno vam kazem, znam da je najbolje sacekati prvu bracnu noc.

Put koji je Bog dao, najsigurniji je.

more_horiz
Eto Dina sta si uradila.

Zena nece nocas vise da me primi u krevet. Znas li koliko je sati?

more_horiz
Jevrejin je napisao/la:
Ja draga braco, iskreno vam kazem, znam da je najbolje sacekati prvu bracnu noc.

Put koji je Bog dao, najsigurniji je.

U potpunosti se slažem,ja i moj muž smo čekali da se vjenčamo i tek onda smo bili zajedno.Kad to pričam ljudi nemogu vjerovat kako smo izdržali,eto uz pomoć Božju smo pazili i čuvali se grijeha.Upoznali smo se u prvom mjesecu,zaručili u trečem a vjenčali 1.06.1996 znači nismo dugo morali čekati,bolje tako nego tri godine u vezi pa u grijehu.E kako smo blagoslovljeni zbog toga!Ponekad pomislim da sve ono naj ljepše je Bog nama dao.Zaista treba poslušati Boga jer je to za NAŠE dobro.Nikad ni jedna rječ od Boga nije bezveze napisana.Kad smo poslušni Bogu izobilje je blagoslova nama namjenio.Poslušnost je milija od žrtve kaže naš Gospod.
A ta prva bračna noć mislimmmmmm nije za pričat kako nam je bilo lijepo.
slad

more_horiz
Bog je Ljubav, zar ne?
I ono dvoje koje se ljubi i koje jedno pred drugom iskažu ljubav, predanje jedno drugom do same duše, oni su to učinili pred Bogom, oni su u Ljubavi. I što Bog-Ljubav združi neka čovjek ne razdruži. Od tog čina, svojevrsnog vjenčanja duša, dvoje postaju Jedno, i zajednici ljubavi mogu činiti što žele. Hoće li ta njihova predanost Bogu gdje se Bog prepoznaje u onome drugome, biti predstavljena vanjskim obrednim ceremonijama posve je Bogu nebitno. Jer, ako tvrdite da jest bitno, tada možemo ući u raspravu kako su Sveti sakramenti kako ih obavlja Katolička crkva jedini potpuni put spasenja. Jer, poanta je ista....

more_horiz
Da mislim da si ovde u pravu.

Ako se covek i zena vezu, moze to da bude i pre vencenja, onda su oni muz i zena, stoga ceremonija tu ne igra neku preveliku ulogu.

Brak se postize, onog trenutka, kada se devojka legalno pred roditeljima isprosi, i onda "upoznaju", mislim na bliski susret sklapanja braka i pre ceremonije vecanja, stupanja u intimnu vezu. Oni postaju jedno, jedna dusa i jedno telo.

Samo sada vise nema rastave i odbacivanja bracnih obaveza.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Jevrejin je napisao/la:
Eto Dina sta si uradila.

Zena nece nocas vise da me primi u krevet. Znas li koliko je sati?

Ma morala bi ja tvoju zenicu cuti,ti izgleda pobrkas i vrijeme i mjesto,Asobzirom da si se uplasio na bioloski sat,mozda i na brzinu,moras sve imati u obzir,a prije svega pazi na bracne sitnice,zivi pored zenice,ko svoj,budi njezan,a ne samo 5 minuta prije.Mi smo osjetljive nama treba njeznosti,zar nisi vidio sto mali princ pise u par postova prije,njezno Jevrrjenin njezno,zena nije trgovina,ona je tvoja dusica,miluj je voli ju ko sebe,i kad ona to osjeti tebe ce duplo voljeti i milovati koristi taj Bouji dar.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Ja se nocas rvao sa hormonima, neznate vi sta to znaci.

Znojio sam se, bacao po krevetu, cak sam i priguseno rezao, i nista mi nije moglo pomoci.

Kakva agonija od sumanutih hormona, i samo se ti Dina smej, ovo je da umres od muke.

A snovi, da ti ne pricam, a kamo li da zena sazna.

more_horiz
Seksualnost, hormoni i snovi - Page 7 P

<BLOCKQUOTE>
Mali princ je napisao/la:
Bog je Ljubav, zar ne?
I ono dvoje koje se ljubi i koje jedno pred drugom iskažu ljubav, predanje jedno drugom do same duše, oni su to učinili pred Bogom, oni su u Ljubavi. I što Bog-Ljubav združi neka čovjek ne razdruži. Od tog čina, svojevrsnog vjenčanja duša, dvoje postaju Jedno, i zajednici ljubavi mogu činiti što žele. Hoće li ta njihova predanost Bogu gdje se Bog prepoznaje u onome drugome, biti predstavljena vanjskim obrednim ceremonijama posve je Bogu nebitno. Jer, ako tvrdite da jest bitno, tada možemo ući u raspravu kako su Sveti sakramenti kako ih obavlja Katolička crkva jedini potpuni put spasenja. Jer, poanta je ista....

Znas Mali prince,Bog prizna bracnu zajednicu i bez ceremonija ,i nije tu problem.Problem je, sto mi pravimo vise tih bracnih zajednica,i ono sto kaze Jevrejin je poslije pakao.Zivim u visoko razvijenoj industrijskoj zemlji, i cesto srecem bol tih ljudi, koji zive godinama skupa,i onda kazu,e ustanovili smo mi nismo jedno za drugo,ne vidim sebe pored tebe,jednako pate i muskarci i zene,i te rane vidaju psihijatri,koji su opet pametni i to cine sedativima,a farmaceutska drustva sve bogatijima, i tako to je citav lanac toga,a sad bi Izrael ,rekao masonerija,sto se ja slazem s tim a i mamonerija.Svidja mi se ovo sto je Sandra pisala ,prije,imam slicno iskustvo,za 15 dana sam rekla mom dragom muzu bit cu vjecno njegova zenica,cin vjencanja je uslijedio nakon 7 mjeseci.Ako netko nije ustanju prepoznati,da li je jedno za drugo nakon par mjeseci,taj isti nece prpoznati i nakon par godina i nakon par decenija garant.Brak je Bozja institucija,koju je Bog dao covjeku,to treba postivati a ne isprobavati od zenske do zenske, ili od muskog do muskog.Jer nikad covjek nece sresti idalnu osobu,a ni sam nije idealan,i u tome brak ima svoje cari,da ti ono sto je razlicito od tvog prihvatis kao da je tvoje,Seksualnost, hormoni i snovi - Page 7 080104_emTE5_prv i obrnuto dozivis,i da to ne bude razlika nego harmonija razlika.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Tko kaže da nema idealnog čovjeka, viđe mene!
Nekad sam bio umišljen, ali sada sam savršen....

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Mali princ je napisao/la:
Tko kaže da nema idealnog čovjeka, viđe mene!
Nekad sam bio umišljen, ali sada sam savršen....

E da vidis kad se druzis s dobrima postajes dobar,tako ti je i u braku,ako se dvoje vole i druze u dobru njima je uvijek dobro.Prince,za tebe samo treba naci dobru curu i ni brige,daj,proljece je vidi malo,samo nemoj,da vise ne nadjes vreme za forum</BLOCKQUOTE>

more_horiz
jel bi mogla ja proći kao cura umirem od smijeha

more_horiz
Ljudi sta sve nece da prouzrokuju ovi hormoni i seks.

more_horiz
hahahahahahahaha....

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply