Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Biblija ili Kuran

power_settings_newLogin to reply
+39
usamljena
stefani
amos
gane
Gubavac
crusader
otpadnik
ILIJA
Konin
bbgt1987
Magic Master
Medeni
Izrail
tetova
JustMe
Pravednik
Darko
RahatLokum
Sejfudeen
vijesnik
vivi
moki72
cubela
Velikomucenik
Euro
No Nick
Totus Tuus
Ermin
Justin
ziger
laodikejac
Spart
Van_Helsing
Wiklif
Alem
Jasmin(Jason)
Mali princ
dominik
kainos
43 posters

descriptionBiblija ili Kuran - Page 28 EmptyRe: Biblija ili Kuran

more_horiz
amos je napisao/la:

Tako da bi potpun odgovor na tvoje pitanje u mom razumevanju bi bio da svako kome se ponudi Hrist kao spasitelj treba da Ga prihvati ako zeli da bastini zivot vecni.Ako Ga odbije nece bastiniti zivot vecni ma kako bio pobozan,religiozan, moralan ili iskren vernik bilo kojeg drugog imena ili puta.To je biblijsko naucavanje, svako drugo iskrivljavanje i razblazivanje te istine je jeres i laz, gledano iz ugla nanovo-rodjenih Hriscana.

Vidiš, ja mislim na nitko ne može prihvatiti Krista samo zato što je za njega od nekoga čuo ili je nešto pročitao, bitan je osobni susret s Njim, i tek tada je čovjek osposobljen, prihvatiti ga kao svoga spasitelja.

more_horiz
usamljena je napisao/la:

Vidiš, ja mislim na nitko ne može prihvatiti Krista samo zato što je za njega od nekoga čuo ili je nešto pročitao, bitan je osobni susret s Njim, i tek tada je čovjek osposobljen, prihvatiti ga kao svoga spasitelja.

Oprosti sto cu sada da te gadjam stihovima iz reci ali moram mislim da je potrebno.
Rimljanima 10.13 Jer: Tko god prizove ime Gospodnje, bit će spašen.14 Ali kako da prizovu onoga u koga ne povjerovaše? A kako da povjeruju u onoga koga nisu čuli? Kako pak da čuju bez propovjednika? 15 A kako propovijedati bez poslanja? Tako je pisano: Kako li su ljupke noge onih koji donose blagovijest dobra.16 Ali nisu svi poslušali blagovijesti - evanđelja! Zaista, Izaija veli:Gospodine, tko povjerova našoj poruci? 17 Dakle: vjera po poruci, a poruka riječju Kristovom.

Dakle u nacelu se slazem da osoba ne moze doci do Boga samo slusanjem, ali je ono preduslov, i dani nacin da osoba dodje do vere spasonosne, naravno nakon izgovorene reci i primljene poruke gubi se mogucnost bilo kakvog izgovora i ako tada odbije poruku to je zato sto jednostavno je otvrdnula srce i to je to.Ali dok mi govorimo rec postoji jedna osoba koja pre svega i u toku i posle deluje na srce coveka to je Sveti Duh koji je poslan zato da zajedno sa nama svedoci za Hrista Ivan 15.26 A kada dođe Branitelj koga ću vam poslati od Oca - Duh Istine koji od Oca izlazi - on će svjedočiti za mene. 27 I vi ćete svjedočiti jer ste od početka sa mnom.
Tako da ako osoba ima priliku da cuje rec, sigurno ce tu biti i Sveti Duh koji uverava u greh.Ali ako osoba cuje rec onda vise nema izgovora za greh, i Isus to kaze u Ivan 15.22 Da nisam došao i da im nisam govorio, ne bi imali grijeha; no sada nemaju izgovora za svoj grijeh. I tako da kada covek dodje u susret sa recju Hristovom i odbije je, nema vise izgovora za greh, i tu se prica zavrsava.

more_horiz
Dakle, rezime gore iznesenog jest, jedino pod silom Duha Svetoga čovjek (ne)vjernik može spoznati svoju duhovnu bijedu (grijeh) i tek tada s punom odgovornošću može prihvatiti Krista, pa tako prosvijetljen više ga ne može ni odbiti ? Znači, bit vjere je u Duhu prosvjetitelju, a sve ostalo, su samo pomagala, koja utiru put Duhu Svetomu ?

more_horiz
usamljena je napisao/la:
Dakle, rezime gore iznesenog jest, jedino pod silom Duha Svetoga čovjek (ne)vjernik može spoznati svoju duhovnu bijedu (grijeh) i tek tada s punom odgovornošću može prihvatiti Krista, pa tako prosvijetljen više ga ne može ni odbiti ? Znači, bit vjere je u Duhu prosvjetitelju, a sve ostalo, su samo pomagala, koja utiru put Duhu Svetomu ?

Od Njega , po Njemu i za Njega, sve je u Bogu i po Bogu, mi smo samo Njegovo svestenstvo ovde, oni koje On koristi sebi na slavu.Mada mislim da covek koji je dotaknut Svetim Duhom moze odbiti poziv, naravno postoje ljudi koji se nece sloziti samnom oko toga, ali tako verujem.Nisam pobornik potpunog predodredjenja, verujem da i covek u tome ima deo kada je rec o prihvatanju, u stvari tacnije priznavanju da jesam gresan i da mi treba pomoc.Ali bez Svetog Duha i reci nebi ni mogao da bira, birao bi tada iskljucivo i samo zlo, jer je zao.

more_horiz
Neznam zašto K uran vjernog muslimana ne dovodi
do spoznaje boga ? Ako je za kršćanina biblija jedini pravi put ka
bogu, zašto to nebi K uran bio za islam ? Jer svatko se u svojoj vjeri
spašava, i ne mora zato postati kršćanin.

Kuran ne dovodi do spoznaje Boga jer direkno odbacuje Isusa Hrista kao Sina božijeg kojeg Je Bog dao za Otkup čovečanstva. Nema drugog Imena pod kojim se narodi mogu spasiti.
Kuran ljude koji veruju u Isusa kao Sina Božijeg naziva nevernicima.
Kuran govori da Isus nije nije umro na krstu već da se to ljudima pričinilo.
Time kuran promašuje sve što je prorokovano u starom zavetu za dolazećeg Mesiju.
Činjenica je da je kuran pisao čovek koji nije bio nanovorodjen. Čovek koji je imao za učitelja jednog hrišćanina, time je bio upoznat sa učenjima hrišćanstva. Činjenica je da je Kuran napisao čovek koji je bio izopačenog uma. Silovao zarobljene žene. Činjenica je da je Kuran pisao čovek koji je bio ubica.
Čovek za kojega biblija nije nudila nasledstvo pa je zato morala da se napiše još jedna objava Boga gde će muslimani biti obećani narod a ne jevreji. Činjenica je da je Kuran nastao, neznam tačno ali oko 300 godina posle novog zaveta.
Odbaciti Sina božijeg kao Otkupitelja, ja zaista ne znam kako će se iko Otkupiti.
Još nešto Kuran ljudima ne obećava spasenje i večnu sigurnost.
Ali hvala Bogu za Njegovu Milost što će svaku svoju ovcu iz tog tora privesti sebi i spasiti je baš kao što je mnoge, pa i nas izabrao medju paganaima.

more_horiz
Quran:[5.17] Certainly they disbelieve who say: Surely, Allah-- He is the Messiah, son of Marium.

more_horiz
stefani je napisao/la:
Kuran ne dovodi do spoznaje Boga jer direkno odbacuje Isusa Hrista kao Sina božijeg kojeg Je Bog dao za Otkup čovečanstva. Nema drugog Imena pod kojim se narodi mogu spasiti.
Time kuran promašuje sve što je prorokovano u starom zavetu za dolazećeg Mesiju.
Činjenica je da je kuran pisao čovek koji nije bio nanovorodjen. Čovek koji je imao za učitelja jednog hrišćanina, time je bio upoznat sa učenjima hrišćanstva. Činjenica je da je Kuran napisao čovek koji je bio izopačenog uma. Silovao zarobljene žene. Činjenica je da je Kuran pisao čovek koji je bio ubica.
Čovek za kojega biblija nije nudila nasledstvo pa je zato morala da se napiše još jedna objava Boga gde će muslimani biti obećani narod a ne jevreji. Činjenica je da je Kuran nastao, neznam tačno ali oko 300 godina posle novog zaveta.
Odbaciti Sina božijeg kao Otkupitelja, ja zaista ne znam kako će se iko Otkupiti.
Ali hvala Bogu za Njegovu Milost što će svaku svoju ovcu iz tog tora privesti sebi i spasiti je baš kao što je mnoge, pa i nas izabrao medju paganaima.

"Stefani" ne mislim braniti K¸uran, ali nisam sigurna da je to baš tako kao što si napisala.I dalje ostajem pri tvrdnji, da se svatko spašava po svome zakonu,i poštujući moralni zakon u sebi. Pozdrav i ugodnu noć ti želim.

more_horiz
usamljena
"Stefani" ne mislim braniti K¸uran, ali nisam
sigurna da je to baš tako kao što si napisala.I dalje ostajem pri
tvrdnji, da se svatko spašava po svome zakonu,i poštujući moralni zakon
u sebi. Pozdrav i ugodnu noć ti želim.

O to je, usamljena, najmanji problem biti nesiguran. Ja te ne pozivam da slediš mene i moje uverenje jer je ono sigurno u mnogo čemu pogrešno jer sam čovek koji je podložan slabostima i rastem u Hristu kao malo dete. Sve ove stvari se mogu proveriti, a ako si zaiteresovana mogu ti dati neke od linkova pa proveri sama.
Da je nešto jasno nepostoji niti jedna vrsta spasenja ponudjena ljudima do sam Bog. Svi ljudi su pali i lišeni su slave božije i kazna za greh je bila smrt. Bog je dao zalog Otkupljenja svoga jedinorodjenog Sina da ko u Njega veruje ima večni život.
Kuran je došao kao objava Alahova po andjelu Gabrijelu i uči drugačije jevandjelje od Isusovog. Drugačije od Pavlovog koje je Pavle primio od Živog Isusa. Pavle je upozorio da ako bi vam se pojavio i sam andjeo a propovedao bi vam drugačije jevandjelje ,da je proklet. Pa na temelju pisma mogu dati izjavu da je kuran kao zakon pod prokletstvom i ko ga drži po mojem vidjenju ne može zadobiti spasenje. Ali naravno to sam ja.
Kuran Njegovo božanstvo negira i ne samo to već uči da On nije umro i da nije bio razapet već da se to ljudima pričinilo. Pazi čovečanstvo je palo i jedini način da se Otkupi od kazne greha je bilo savršeno jagnje božije, čovek bez greha na sebi, čovek sa božijom krvi jer krv jednog smrtnika nije mogla izbrisati greh.
Isus je time postao jedini put do Boga, jer samo preko Njega možemo doći Bogu.
Isus je bio obećano ženino seme koje je Bog obećao Evi. Ceo stari zavet je svedočio o dolazećem Mesiji. A školovani fariseji, jevreji su promašili da vide ispunjenje pisma iako je ispunitelj stajao pred njihovim očima. Misliš li da su oni koji su ga razapeli ,a nisu se pokajali, imaju večni život i spasenje?
Oni koji su Ga razapeli držali su zakon i poštovali moralni u sebi, da li će ih to spasiti ?
Kaži mi koji je to moralni zakon koji svi ljudi imaju u sebi?
Lijep pozdrav.

more_horiz
stefani je napisao/la:

Kaži mi koji je to moralni zakon koji svi ljudi imaju u sebi?
Lijep pozdrav.

Evo stefani pročitaj:

Moralni je zakon djelo božanske Mudrosti. Možemo ga, u biblijskom smislu, označiti kao očinsku pouku, kao Božju pedagogiju. Propisuje čovjeku putove, pravila životnog ponašanja koja vode k obećanom blaženstvu; zabranjuje stranputice zla koje udaljuju od Boga i od njegove ljubavi. U isto je vrijeme strog u svojim propisima, a sladak u svojim obećanjima.

Lijep pozdrav i ugodnu noć ti želim.

more_horiz
stefani je napisao/la:

Znaš stefani, kad čitam Stari Zavjet, uvijek se nanovo čudim, zašto se proliva toliko krvi, toliko suza, toliko istrebljenja i ratova, toliko silnih progona ? Mučna je povijest starog zavjeta, ubijalo se i progonilo u ime Jahvino, i kako je to bilo moguće ?
Zar i ovo nisu (možda) radili ljudi izopačena uma, kao i onaj što je pisao K'uran, kako si gore napisala?

more_horiz
usamljena je napisao/la:

Znaš stefani, kad čitam Stari Zavjet, uvijek se nanovo čudim, zašto se proliva toliko krvi, toliko suza, toliko istrebljenja i ratova, toliko silnih progona ? Mučna je povijest starog zavjeta, ubijalo se i progonilo u ime Jahvino, i kako je to bilo moguće ?
Zar i ovo nisu (možda) radili ljudi izopačena uma, kao i onaj što je pisao K'uran, kako si gore napisala?

Cijela Božja riječ, Njegovim je Duhom nadahnuta. Kako Novi, tako i Stari zavjet. SZ je kamen spoticanja mnogima ali samo zato jer ne gledaju širu sliku. Vidiš, Bog jasno kaže da je poganima u Kanaanu davao 400 godina vremena da se obrate od svojih zlih puteva a oni ga nisu poslušali. Zato je naseljavanje Izraelaca i brojni ratovi bio Božji sud nad tim narodima. Isto tako je Bog i druge narode upotrebljavao kao sud nad Izraelcima kad bi oni upali u pobunu.
Većina ljudi gleda na Isusa i njegovu službu i kaže da je Bog NZ različit od SZ. Ali to nije tako. Slijedeći put Isus dolazi kao Kralj koji će suditi. I taj sud će biti strašan. Tada Isus neće biti janje već lav.

Strašno je upasti u ruke Boga živoga. (Heb 10:31)

more_horiz
Feba je napisao/la:

Cijela Božja riječ, Njegovim je Duhom nadahnuta. Kako Novi, tako i Stari zavjet. SZ je kamen spoticanja mnogima ali samo zato jer ne gledaju širu sliku. Vidiš, Bog jasno kaže da je poganima u Kanaanu davao 400 godina vremena da se obrate od svojih zlih puteva a oni ga nisu poslušali. Zato je naseljavanje Izraelaca i brojni ratovi bio Božji sud nad tim narodima. Isto tako je Bog i druge narode upotrebljavao kao sud nad Izraelcima kad bi oni upali u pobunu.
Većina ljudi gleda na Isusa i njegovu službu i kaže da je Bog NZ različit od SZ. Ali to nije tako. Slijedeći put Isus dolazi kao Kralj koji će suditi. I taj sud će biti strašan. Tada Isus neće biti janje već lav.

Strašno je upasti u ruke Boga živoga. (Heb 10:31)

"Feba" tko je ustvari pisao Stari Zavjet, koga je Duh nadahnuo, jako me zanima, zaista ne znam ? I još nešto ? Objasni mi ovo (Heb 10,31)

more_horiz
pa, ti usamljena kao da si musliman?
da ti neće biti sledeće pitanje na kom jeziku je napisan stari zavet?

more_horiz
stefani je napisao/la:
pa, ti usamljena kao da si musliman?
da ti neće biti sledeće pitanje na kom jeziku je napisan stari zavet?

Hvala ti stefani na opaski, ne nisam muslimanka, ja sam hrišćanka, pa dobro, zašto mi nebi bilo baš takvo i sledeće pitanje ?

more_horiz
"Objasni mi ovo (Heb 10,31)"

pa stihovi iznad bi ti trebali dat uvid u značenje toga stiha, idemo pogledat kontekst u kojemu je smješten taj stih 31

Hebrejima 10, 26-31: "Jer ako svojevoljno griješimo pošto primismo spoznanje istine, nema više žrtve za grijehe,  nego strašno isčekivanje suda i bijesa ognja što će proždrijeti protivnike. Je li tko prekršio Zakon Mojsijev, bez milosrđa biva pogubljen na osnovi dvojice ili trojice svjedoka. Zamislite koliko li će goru kaznu zavrijediti tko Sina Božjega pogazi, i nečistom smatra krv Saveza kojom je posvećen, i Duha milosti pogrdi? Ta poznajemo Onoga koji je rekao: Moja je odmazda, ja ću je vratiti; i još: Sudit će Gospodin svome puku. Strašno je upasti u ruke Boga živoga."

nadam se da ti je sad jasnije...a što se tiče mog pitanja, niste mi odg. što je starije, biblija il kur'an.

Zadnja promjena: vega; pon 15 lip 2009, 01:54; ukupno mijenjano 2 put/a.

more_horiz
aha, sad sam vidio da jeste, nadam se da je točno! xD

"oko 300 godina posle novog zaveta."

fino, sada bih izrazio svoje mišljenje:kur'an je ništa drugo doli kopija biblijske doktorine, sa mjestimičnim "preinakama", i naravno sa direktnim negiranjem  Isusa kao "Istina, Put i Život" - što meni zvuči kao luciferovo maslo, naravno sa jednom i jedinom svrhom, a to je propast čovjeka. mrzi nas odkad smo stvoreni, a moć zavođenja mu je poprilično velika, ako je uspio zavest adama i evu koji su pred Gospodom stajali, još gore, ako je 1/3 nebeskih anđela uspio slagat i zavest, ]Otkrivenje 12, 4: "a rep mu povlači trećinu zvijezda nebeskih - i obori ih na zemlju...." >>> Otkrivenje 12, 8-9: "ali ne nadvlada. I ne bijaše im više mjesta na nebu. Zbačen je Zmaj veliki, Stara zmija - imenom Đavao, Sotona, zavodnik SVEGA svijeta. Bačen je na zemlju, a s njime su bačeni i anđeli njegovi."[ kako nebi mogao zavesti muhameda, što me odmah upučuje na: Luka 18, 8: "Kažem vam, ustat će žurno na njihovu obranu. Ali kad Sin Čovječji dođe, hoće li naći vjere na zemlji?"

hoće li? sada je pitanje koje vjere?? kakve vjere? ekumenske??

idemo vidjet jel to ta...Luka 17, 26-33: "I kao što bijaše u dane Noine, tako će biti i u dane Sina Čovječjega: jeli su, pili, ženili se i udavali do dana kad Noa uđe u korablju. I dođe potop i sve uništi. Slično kao što bijaše u dane Lotove: jeli su, pili, kupovali, prodavali, sadili, gradili. A onog dana kad Lot iziđe iz Sodome, zapljušti s neba oganj i sumpor i sve uništi. Tako će isto biti u dan kad se Sin Čovječji objavi. U onaj dan tko bude na krovu, a stvari mu u kući, neka ne siđe da ih uzme. I tko bude u polju, neka se ne okreće natrag. Sjetite se žene Lotove! Tko god bude nastojao život svoj sačuvati, izgubit će ga; a tko ga izgubi, živa će ga sačuvati." (pitam se kako ekumena te stihove objašnjava...isto imate i u Matej 24)

islamske? (xy??) 1 Ivanova 2, 22-23: "Tko je lažac, ako ne onaj koji tvrdi da Isus nije Krist? Antikrist je onaj tko niječe Oca i Sina. Svaki koji niječe Sina, nema ni Oca, a tko priznaje Sina, ima i Oca."

da ne nabrajam dalje, samo pogledajte kako je to bilo u Noine dane, i u Lotovo doba...koliko je ljudi bilo spašeno?? (od koliko) dakle ako riječ kaže da če slično biti i u taj dan (koji je vrlo blizu) vidimo da sotona laže poprilično puno...pitam se kako se kur'an izjašnjavao sljedečem:

tko je po kur'anu uzrok zla i krivih nauka? zašto i sa kojom svrhom?jeli alah pravedan?

more_horiz
Pozdrav svim ljudima dobre volje i namjera..........

Ovlas sam pregledao temu....pored razumjevanja, ukrstanja i preklapanja misljenja i stavova....vidim i drugih nimalo dobrih komentara....
Upalo mi je u oci i to da je taj musliman sa kojim se vodila rasprava...nestao....mozda bas zbog tih nimalo dobrih komentara.....

Po meni sama postavka teme nije bas najprihvatljivija...krenuvsi od samog naziva..... Kuran i Biblija bi bilo puno prihvatljivije i dostojniji naziv......

Sve rasprave ovog tipa...krenu dobro ali se nakon toga pocnu razvijati u, za neke pogresnom, a za neke zeljenom smjeru.... Pocinje grupisanje i odvajanje, razmimoilazenje stavova i tamo gdje ih nema, uvlacenje u sopstvene vjerske ljusture......

Mislim da bi puno bolje bilo da se raspravlja i traze spone izmedju Kurana i Biblije, izmedju muslimana i krscana, na kraju krajeva izmedju ljudi, brace (koja to u ovom slucaju nisu samo zbog vjere, mada je vjera ta koja i kaze da smo svi braca)......
Nebitno, malo sam razocaran nekim komentarima, ja sam za dijalog i razumjevanje i istrazivanje onog sto nas spaja a ne onog sto nas razdvaja

more_horiz
stefani je napisao/la:
Činjenica
je da je kuran pisao čovek koji nije bio nanovorodjen. Čovek koji je
imao za učitelja jednog hrišćanina, time je bio upoznat sa učenjima
hrišćanstva. Činjenica je da je Kuran napisao čovek koji je bio
izopačenog uma. Silovao zarobljene žene. Činjenica je da je Kuran pisao
čovek koji je bio ubica.
Čovek za kojega biblija nije nudila
nasledstvo pa je zato morala da se napiše još jedna objava Boga gde će
muslimani biti obećani narod a ne jevreji. Činjenica je da je Kuran
nastao, neznam tačno ali oko 300 godina posle novog zaveta.
Ali
hvala Bogu za Njegovu Milost što će svaku svoju ovcu iz tog tora
privesti sebi i spasiti je baš kao što je mnoge, pa i nas izabrao medju
paganaima.

Mnogo je postova koje bi komentirao....al cu krenuti od ovog....

- O tome dali Kuran dovodi do spoznaje Boga...suvisno je i raspravljati....
Kuran ne priznaje Isusa kao sina bozijeg niti Mariju kao majku boziju.....jer samo je jedan Bog.....a i sam Isus nigdje i nikada nije rekao da je sin boziji niti da je njegova majka- majka Bozija......
Po Kuranu Isus je jedan od najodabranijih Bozijih poslanika a Marija ili po Islamu Merjema jedna od najodabranijih zena.....sta je sad u svemu tome sporno.... Musliman nije musliman ako nepriznaje isusa za Bozijeg poslanika.

Kuran
ljude koji vjeruju da je Isus Boziji sin naziva nevjernicima jer se takvi ljudi svrstavaju u mnogobozce.....a Bog je samo jedan....nije rodjen niti je rodio
Da, Kuran tvrdi i muslimani vjeruju da Isus nije razapet na krstu, vec je uzdignut na nebo....kroz otvor na krovu prostorije u kojoj se nalazio....te da ce pred Sudnji dan biti spusten na zemlju.....ubiti lasca.....razbiti krst, ubiti svinju i ukinuti dziziju. Imat ce veliku moc i snagu....predvodit ce sve vjernike....i na kraju umrijeti prirodnom smrcu....kao musliman....i bit ce kao musliman ukopan u S. Arabiji.......

Tvrdnja da je Kuran pisao covjek koji nije nanovorodjen mi je nekako u najmanju ruku cudna.... Sta se time zeli reci...da je trebao biti reinkarnacija Isusa ili sta vec.....nemam pojma sta se time htjelo reci.....Bas me interesuje.

Muhamed a.s je bio covjek kao i svi drugi....i nije imao hriscanina za ucitelja....glupost
A tvrdnja da je Muhamed bio covjek izopacenog uma...silovao zene..i bio ubica su sve samo ne tvrdnje a ponajmanje dobronamjerne tvrdnje ili stavovi..... Nije ni cudo sto sa ovog sajta odlaze muslimani koji su spremni za dijalog za krscanima....Takve uvrede nisu uopste dobre....a nasuprot tome nikada od jednog muslimana necetu cuti niti vidjeti niti ijednu uvredu za bilo kojeg Bozijeg poslanika pocevsi od Adema ili Adama pa sve do Muhameda kao posljednjeg Bozijeg poslanika......jer nam to vjera ne dozvoljava....niti to ijedan musliman misli ili tvrdi.

Puno je nebuloza (unaprijed se izvinjavam) u navedenom postu....neke sam komentarisao...neke svjesno i namjerno nisam a neke sam u potpunosti ignorisao.....

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply