Jevrejin je napisao/la:Kada je Isus govorio o vecnom zivotu dotakao se srzi istine. Rekao je to vrlo upecatljivim recima:
"Ovo je zivot vecni da UPOZNAJU ... "
Ako je ovo tacno, a jeste jer je to izgovorio sama Istina, Isus Hristos, onda je vera kao i sve drugo rezlutat poznavanja Boga.
Verujem da znam sta vam govorim.
Ova tvrdnja promenila je moj zivot. Ja sam doziveo Boga tek posle prihvatanja cinjenice da je zivot vecni POZNAVANJE BOGA.
I molim vas, obratite paznju sta zelim kazati, sve o veri, delima, opravdanju, ostaje nejasno dok covek ne utone u Hrista kroz zajednicu upoznavanja.
Upoznati Hrista, ili napor da Ga upoznamo, daruje spoznaju. Sve pocinje tada i od tog trenutka. Prema tome ako mi krenemo iz bilo kog drugog pravca da diskutujemo o ovoj temi, zalutacemo i nista nece biti potpuno jasno.
Molim vas, opravdanje verom, se nemoze dokuciti umom, ono je van telesnog poimanja jer ne proizilazi iz razumevanja i tumacenja. Ono je bozanske prirode, i spoznaje se samo u iskustvu. Samo u trenutku kada je Isus u coveku, kada je potpuno u srcu. Kada je stvarno tu, kada je ON u Duhu Svetom usao u coveka.
Zato vas molim da postavimo osnovu pre nego udjemo u dublju analizu ovog predmeta, kako bi smo prvo ucinili napor da ga primimo, imamo, pa tek onda o njemu govorimo dok ga dozivljavamo.
Treba svaki interesent za ovu zivotnu istinu, imati zajednicu sa Isusom, u naporu da Ga upozna, da bi mogao o njoj govoriti.
Jer ona je neuhvatljiva telu bez Hrista u srcu. Ako telo nije u Hristu, a Hristos u telu, sve sto mi kazemo ili zakljucimo bice pogresno.
lijepo si rekao ,samo to djelima ne ispovijedaš
hristos u telu će ti biti kad prihvatiš EUHARISTIJSKU NAZOčNOST ISUSOVU
koju su tvoji preci prihvaćali do 16.stoleća
u stvari po govori vidim da si potomak pravoslavaca
a oni Bogu hvala i dan danas štuju euharistijskog Isusa i Bogorodicu , Kraljicu mira, Majku milosrđa i Kraljicu anđela...