[quote="Caesar"]
Dobro je ako tako i činite, ali odmah ispod to niječete sa svecima.
[quote="Caesar"]
Poštovanje je jedna stvar, koja se vidi u ovim stihovima, a klanjanje pred Bogom je druga stvar, umjesto pred ljudima i oni su padali ničice iz poštovanja pred njima, a nisu im se se molili i bili su im poslušni kao prema stariješinama. Zar bi se Židov klanjo čovjeku kada mu je u srcu bila prva zapovijed. Mrtvima se ne moli i to je po Bibliji zabranjeno i uvid na zemlju ima samo Isus i nitko drugi.
Ma koji članak prijatelju, jedini "članci" su napisani u Pismu. Kakv je to stav o Bogu koji nije kompletan i savršen pa mu treba čovjek da nadopuni ono čega je On autor po Duhu Sv.
Da, mislim da je tumačenje moje zajednice u svakom slučaju ispravno jer u njoj djeluje Duh Sv. sa svojim darovima i darovima službe, pa stoga imamo i učitelje koji su nadahnuti Duhom Sv. i kojima je dano na uvid sve što je Istina.
Posredovanje koje se ovdje spominje je posredovanje u molitvi za braću, tako da ne vidim što nije jasno tu. Posredničaka molitva je kada posredujete za nekoga i to je to.
Ne bih baš rekao da je tako jer poslije Očenaša ide Zdravo Marijo i na taj način se obraćate mrtvome koji nema ovlast nad zemljom nego slavi Isusa na nebu sa drugim svetima.
Jedno je spasenje, a drugo je nagrada koju ćemo primiti jer nije svejedno što ko radi dok je u Kristu znajući da ćemo mu svi dati račun kada dođemo k Njemu i nagradu po dijelima koje smo napravili. Znači spasenje je zagarantirano jer je Isus uzeo i prošle i buduće grijehe naše inače nebi bilo molitve da nam Otac oprosti kada nešto zgriješimo. Naravno da je bio pod utjecajem, inače nebi ovo bilo napisano jer je Duh Sv. autor Biblije.
Ne znam što se traži, vjerodostojnost dokumenta!? Dovoljno je da znate da ova zajednica slijedi Krista i da svi mi znamo da ćemo dati račun Isusu i da se stoga ne bavimo lažima i da sve što stavimo na svoju stranicu, prije provjerimo. Zar u vas ima mogućnost manipulacije? U nas nema.
Blagoslov.
magdalena je napisao/la:
Poštujem Mariju kao majku mog Gospodina i Spasitelja.Smatram je primjerom vjere,poslušnosti i predanja Bogu.Ne molim joj se,niti klečim pred njenom slikom ili kipom, jer za mene je moj Gospodin jedini posrednik i za mene jedini pred kojim klečim i klanjam Mu se.
"Bog je Duh,i koji mu se klanjaju,moraju mu se klanjati u duhu i istini."(Iv 4:24)
Ne vidim smisao u molitvi Mariji.Isus je umro za mene,prolio svoju svetu krv da bi sve nas spasio i jasno nam kaže da je On u Ocu i Otac u Njemu.Tko ima Njega ima Oca.
Marija je i sama rekla:"Što god vam rekne,učinite!"(Iv 2:5)
Dobro je ako tako i činite, ali odmah ispod to niječete sa svecima.
[quote="Caesar"]
magdalena je napisao/la:Upravo tako - klanjamo se jedino Bogu, dok Mariju i svece poštujemo kao Božje prijatelje koja su Ga svojim životom proslavili i ostavili nam primjer kako nasljedovati Krista, kao što uostalom i sam apostol Pavao svjedoči (1 Kor 1,11). Mislim da je glavni problem uskogrudno poimanje Božje veličine i nerazvijena predodžba o općinstvu svetih - da ćemo Krista staviti negdje u stranu ako molimo svete na nebesima da nas zagovaraju, no to je vrlo daleko od toga da bude točno. Ako poštujemo nečijeg prijatelja, a još više njegovu majku,te znamo da među njima vladaju osnosi neizmjerne ljubavi, zar neće tom istu prijatelju biti posebno drago ako vidi da poštujemo njegovu obitelj? I koliko li će više Isusi biti drago ako vidi da osim što Njega samoga kojeg slavimo kao pravog Boga i pravog čovjeka, poštujemo njegovu majku i prijatelje?
Sv. Pismo uostalom na brojnim mjestima potvrđuje opravdanost takve prakse, gdje se Božjim poslanicima iskazuje počast:
''Kad se Jošua približio gradu Jerihonu, podiže oči i ugleda čovjeka kako pred njim stoji s isukanim mačem u ruci. Jošua mu pristupi i upita ga: "Jesi li ti s nama ili s našim neprijateljima?" A on odgovori: "Ne, ja sam vođa vojske Jahvine i upravo sam došao ..." Tada Jošua pade ničice, pokloni mu se i reče: "Što zapovijedaš Gospodaru, sluzi svome?" A vođa vojske Jahvine odgovori Jošui: "Skini obuću s nogu svojih, jer je sveto mjesto na kojem stojiš." I Jošua učini tako.'' (Jš 5, 13-15)
I kad je Obadija bio na putu, eto mu u susret Ilije; poznavši ga, pade ničice i reče: "Jesi li to ti, gospodaru Ilija?" (1 Kr 18,7)
Uto dođe David do Ornana, a on, pogledavši i opazivši Davida, dođe s gumna i pokloni se Davidu licem do zemlje. (1 Ljet 21,21)
Nato kralj Nabukodonozor pade ničice i pokloni se pred Danielom. Naredi da mu prinesu dar i kad. (Dn 2,46)
Zatim ustade David, iziđe iz pećine i vikne za Šaulom: "Gospodaru kralju!" A kad se Šaul obazre, David se baci ničice na zemlju i pokloni mu se (1 Sam 24,9)
Poštovanje je jedna stvar, koja se vidi u ovim stihovima, a klanjanje pred Bogom je druga stvar, umjesto pred ljudima i oni su padali ničice iz poštovanja pred njima, a nisu im se se molili i bili su im poslušni kao prema stariješinama. Zar bi se Židov klanjo čovjeku kada mu je u srcu bila prva zapovijed. Mrtvima se ne moli i to je po Bibliji zabranjeno i uvid na zemlju ima samo Isus i nitko drugi.
Južnjak je napisao/la:Da, mislim i to u potpunosti jer je sve pokrijepljeno Biblijom, a ako vama nije Božja Riječ pisana u Bibliji autoritet nego crkvena predaja odnosno tradicija, onda se uopće ne možemo razumijeti.
Caesar je napisao/la:Apostolutno da Biblija jest autoritet vjere, ali je isto tako točno da usmena Predaja vjere - nauk koji je primljen od apostola i prenosi se usmenim putem, također važi kao izvor Božje objave (1 Kor 11,2; 2 Sol 2,15; 2 Sol 3,6; 2 Tim 1,13; 2 Tim, 2, 1-2). To znači da u knjigama sv. Pisma nije zapisana kompletna objava i postoji mogućnost da neke vjerske istine u njoj nisu eksplicitno navedene. Kako god, na temelju Biblije može se dobiti bitno drkčija slika od onoga što stoji u članku:
http://ecclesiaesuaesanctae.blog.hr/2008/08/index.html#dan10
Misliš li da je tumačenje tvoje zajednice u svakom slučaju ispravno ili postoji mogućnost za drukčiji rasplet?
Ma koji članak prijatelju, jedini "članci" su napisani u Pismu. Kakv je to stav o Bogu koji nije kompletan i savršen pa mu treba čovjek da nadopuni ono čega je On autor po Duhu Sv.
Da, mislim da je tumačenje moje zajednice u svakom slučaju ispravno jer u njoj djeluje Duh Sv. sa svojim darovima i darovima službe, pa stoga imamo i učitelje koji su nadahnuti Duhom Sv. i kojima je dano na uvid sve što je Istina.
Južnjak je napisao/la:Za nas je Biblija autoritet i smatramo da bi trebala biti za svakog istinskog vjernika. Nigdje u Bibliji ne piše da se Mariju štuje niti da je se stavlja u poziciju posrednice jer lijepo kaže Riječ, Ivan 14:6
"Ja sam Put i Istina i Život:nitko ne dolazi Ocu osim po meni.
Caesar je napisao/la:Dok je točno da je Isus jedini Spasitelj i Otkupitelj svijeta te savršeni posrednik novoga saveza, isto je tako točno da su svi kršćani na neki način pozvani da sudjeluju u njegovom posredništvu, što se tiče molitve i posebnih službi koje je uspostavio Gospodin:
''A i vi ćete nam pomagati molitvom da bi mnogi za nas zahvaljivali Bogu na milosti koja nam je darovana posredovanjem mnogih.'' (2 Kor 1:11)
''Tako ćete se u svemu obogatiti za svakovrsnu darežljivost koja se, našim posredovanjem, izvija u zahvalnicu Bogu.'' (2 Kor 9:11)
Posredovanje koje se ovdje spominje je posredovanje u molitvi za braću, tako da ne vidim što nije jasno tu. Posredničaka molitva je kada posredujete za nekoga i to je to.
Zar mislite da vam Isus neće dati pristup bez Marije, ma gdje to piše u Bibliji i ako piše i ja ću se tako moliti!? To je glupost, bez uvrijede jer mi to nije namjera.
Koja Gospa od La Salettea? Pa i da postoji Gospa, zar nije zbunjujuće, koliko imena ima i to vašoj mladeži nikako nije jasno kako nije bilo i meni i kad sam doznao Istinu i oslobodio se te konfuzije nitko sretniji nije bio od mene.
Caesar je napisao/la:Gospa od La Sallettea nije naziv koji bi određivao neku drugu osobu, već značajke djelovanja po kojima je ista Gospa poznata vezano za određenu lokaciju. Nije stvar u tome da bi netko mislio da neće dobiti pristup Ocu bez marije već jednostavno smatramo da dajemo posebnu hvalu Bogu time što poštujemo njegove prijatelja koje su ga svojim životom proslavili ovdje na zemlji. Ništa drugo.
Ne bih baš rekao da je tako jer poslije Očenaša ide Zdravo Marijo i na taj način se obraćate mrtvome koji nema ovlast nad zemljom nego slavi Isusa na nebu sa drugim svetima.
Možete dobiti sve "blagoslove" ovoga svijeta, ali ako niste sigurni u vaše spasenje i život vječni, Duha tu nema.
Caesar je napisao/la:“Nego krotim svoje tijelo i zarobljavam da sam ne budem isključen pošto sam drugima propovijedao.” (1 Kor 9, 27)
“Ne bih li kako, suobličen smrti njegovoj, prispio k uskrsnuću od mrtvih. Ne kao da sam već postigao ili dopro do savršenstva, nego - hitim ne bih li kako dohvatio jer sam i zahvaćen od Krista. Braćo, ja nipošto ne smatram da sam već dohvatio. Jedno samo: što je za mnom, zaboravljam, za onim što je preda mnom, prežem, k cilju hitim, k nagradi višnjeg poziva Božjeg u Kristu Isusu. (Fil 3, 11-14)
Je li Pavao bio pod utjecajem Duha Svetoga kad je zapisivao ove riječi?
Jedno je spasenje, a drugo je nagrada koju ćemo primiti jer nije svejedno što ko radi dok je u Kristu znajući da ćemo mu svi dati račun kada dođemo k Njemu i nagradu po dijelima koje smo napravili. Znači spasenje je zagarantirano jer je Isus uzeo i prošle i buduće grijehe naše inače nebi bilo molitve da nam Otac oprosti kada nešto zgriješimo. Naravno da je bio pod utjecajem, inače nebi ovo bilo napisano jer je Duh Sv. autor Biblije.
Evo linka odakle je uzeto ono svjedočanstvo.
BLAGOSLOV.
http://www.rijeczivota.hr/novost/article/marija-tocnonetocno/?tx_ttnews%5BbackPid%5D=1&cHash=1c13f9689a
Caesar je napisao/la:Ovdje nema onoga što se traži. Pozdrav u Gospodinu.
Ne znam što se traži, vjerodostojnost dokumenta!? Dovoljno je da znate da ova zajednica slijedi Krista i da svi mi znamo da ćemo dati račun Isusu i da se stoga ne bavimo lažima i da sve što stavimo na svoju stranicu, prije provjerimo. Zar u vas ima mogućnost manipulacije? U nas nema.
Blagoslov.