Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Najnovije vijesti o posljednjem vremenu

power_settings_newLogin to reply
+20
NJEGOVA
Euro
aleksa1962
Djuro Djuric
Bhakti
vivi
Totus Tuus
Justin
dominik
No Nick
Češljugar
jurky
Darko
Spart
hrvoje hrki
braslav
kainos
Mali princ
Izrail
Daniel
24 posters

descriptionNajnovije vijesti o posljednjem vremenu - Page 2 EmptyRe: Najnovije vijesti o posljednjem vremenu

more_horiz
Daniel je napisao/la:
tko si ti Mali Prinče u Kristovoj Vojsci? suditelj braće koji ni ne razumije duhovan rat? ili pak vojnik spreman za bitku?

Ministar obrane! Razz

Nego, nemaš frke, nisi me uvrijedio...sve je ok, samo se znaš malo uzbuditi kada su ti neki stavovi u pitanju.

Milsim, jedno je biti spreman i budan čekati Krista, a drugo je zabrijati na fatalizam. Nemoj naginjati u ovo drugo...

descriptionNajnovije vijesti o posljednjem vremenu - Page 2 EmptyRe: Najnovije vijesti o posljednjem vremenu

more_horiz
što za tebe znači biti budan? 

more_horiz
Živjeti u Božjoj nazočnosti.

more_horiz
hmmmm, objasni mi molim te to...živjeti u Božjoj nazočnosti je širok pojam jer i krćani koji spavaju žive u Božjoj nazočnosti...

more_horiz
Daniel je napisao/la:
što za tebe znači biti budan?

Biti budan - Biblija daje odgovor.

more_horiz
upravo tako

more_horiz
Biti budan znači postići onu Pavlovu: ne živim više ja, nego Krist živi u meni. To je sva mudrost... Nestati u Bogu...

more_horiz
Mali princ je napisao/la:
Biti budan znači postići onu Pavlovu: ne živim više ja, nego Krist živi u meni. To je sva mudrost... Nestati u Bogu...
ajme meni, pa ti si sada rekao da 99% Crkve u svijetu spava...ne nije točno mali prinče, budnost ne znači to...Krist živi u meni je krajnost kršćanskog života kojem bi svi mi trebali težiti, no to znači odreći se SVEGA za Krista, a to rijetki kršćani naprave, svaka čast misionarima i velikim svećenicima i pastorima, Galaćani 2:20 znači nema faks, škola, posao, žena, djeca, rodbina, hobiji, gozbe, itd. nema toga...to znači živjeti za Evanđelje i od Evanđelja...budnost znači BITI SPREMAN, da li si ti spreman? i ovo nije zafrkancija...

more_horiz
Daniel je napisao/la:
ajme meni, pa ti si sada rekao da 99% Crkve u svijetu spava...ne nije točno mali prinče, budnost ne znači to...Krist živi u meni je krajnost kršćanskog života kojem bi svi mi trebali težiti, no to znači odreći se SVEGA za Krista, a to rijetki kršćani naprave, svaka čast misionarima i velikim svećenicima i pastorima, Galaćani 2:20 znači nema faks, škola, posao, žena, djeca, rodbina, hobiji, gozbe, itd. nema toga...to znači živjeti za Evanđelje i od Evanđelja...budnost znači BITI SPREMAN, da li si ti spreman? i ovo nije zafrkancija...

Nasljedovati potpuno Krista mozemo i da idemo na faks, On je ipak vecinu vremena na Zemlji proveo uz svoj zanat radeci kao tesar. Imam osjecaj da mnogi koji slijede Krista zanemaruju to da je On imao zavrseno obrazovanje i stalan posao kroz najveci dio svog zivota, a tek u zadnjoj desetini zivota se potpuno posvetio svom poslanju.

Zadnja promjena: ; pet 26 sij 2007, 21:42; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Istina, 99.99% kršćana spava...zapravo, oni niti nisu kršćani, oni su katolici, protestanti, pravoslavci, itd...

Ili Krist ili ništa!

I to ti znači naslijedovati Krista, predati se Bogu poput Njega, predati se kroz sve što činimo, i kroz faks, školu, posao, ... dati sve od sebe za Boga kroz svaki tren koji živiš...

more_horiz
drugo je nasljedovati i svjedočiti za Krista, a drugo je reći da ne živiš više ti nego Krist u tebi! Krist je radio kao stolar zato što je Njegovo vrijeme bilo isplanirano a i iz simbolike...ako ćemo već kod toga i Pavao je radio šatore...no stvar je u tome da Krist kada živi u tebi potpuno, živi kao u svojoj Službi a NE PRIJE...nemojmo se opravdavati ljudi...ako želimo biti kao Galaćani 2:20, svijet u CJELOSTI mora umrijeti u nama, a to znači sve prepustiti Evanđelju...imali prije završena 2 magisterija ili samo osnovnu školu...

more_horiz
Daniel je napisao/la:
drugo je nasljedovati i svjedočiti za Krista, a drugo je reći da ne živiš više ti nego Krist u tebi! Krist je radio kao stolar zato što je Njegovo vrijeme bilo isplanirano a i iz simbolike...ako ćemo već kod toga i Pavao je radio šatore...no stvar je u tome da Krist kada živi u tebi potpuno, živi kao u svojoj Službi a NE PRIJE...nemojmo se opravdavati ljudi...ako želimo biti kao Galaćani 2:20, svijet u CJELOSTI mora umrijeti u nama, a to znači sve prepustiti Evanđelju...imali prije završena 2 magisterija ili samo osnovnu školu...

Onda je bolje da se ima prije zavrsena dva magisterija.

more_horiz
Istina, 99.99% kršćana spava...zapravo, oni niti nisu kršćani, oni su katolici, protestanti, pravoslavci, itd... Ili Krist ili ništa! I to ti znači naslijedovati Krista, predati se Bogu poput Njega, predati se kroz sve što činimo, i kroz faks, školu, posao, ... dati sve od sebe za Boga kroz svaki tren koji živiš...
da li si ti umro na križu i Krist živi u tebi?

more_horiz
braslav je napisao/la:
Daniel je napisao/la:
Onda je bolje da se ima prije zavrsena dva magisterija.
2 magisterija i osnovna škola je simbolični bilo za Pavla i Petra

more_horiz
To da svijet u cjelosti umre za nekoga znači da više nema niti jedne jedine stvari u svijetu koja ga može ispuniti osim Boga u njemu samome, to znači da Sin čovječji više nema gdje glavu nasloniti....a djelovanje u svijetu se tada svodi na pokazivanje Božje veličine kroz ono što je Bog za određenog čovjeka isplanirao. I to djelovanje nije za svijet, niti za svjetska dobra, nisu ona motiv djelovanja, nego je motiv Bog-Krist u čovjeku, u stvari to tada Krist djeluje.

more_horiz
u tome se slažem...

more_horiz
Daniel je napisao/la:
da li si ti umro na križu i Krist živi u tebi?

To pitanje prvo postavi samom sebi, to se druge osobe ne pita. Kad ti je odgovoran pozitivan tada više nemaš potrebe takva pitanja postavljati drugim ljudima.

more_horiz
znaš li zašto te pitam to?

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply