Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Kršćanska Adventistička Crkva

power_settings_newLogin to reply
+20
bogec
patriot_1
Debora
magdalena
Caesar
otpadnik
Filozofska misao
ILIJA
Rahela
ziger
Pravednik
dragan
hrvoje hrki
No Nick
dominik
apostol
Mali princ
kainos
Izrail
Wiklif
24 posters

descriptionKršćanska Adventistička Crkva - Page 5 EmptyRe: Kršćanska Adventistička Crkva

more_horiz
Molitelj je napisao/la:
Mislim da priznaje svako, koje je izvrseno uronjavanjem, odraslog coveka. Ustvari ovo ti je prava i pouzdana informacija.

E znači ja bi trebao opet na krštenje scratch a kršten sam, da li to znači kako me adventisti ne smatraju kršćaninom confused

Zadnja promjena: ; čet 27 ruj 2007, 14:41; ukupno mijenjano 1 put.

descriptionKršćanska Adventistička Crkva - Page 5 EmptyRe: Kršćanska Adventistička Crkva

more_horiz
Nastavak, citat iz Dokumenata i smjernica:

Potvrđujemo da se prava religija zasniva na savjesti i osvjedočenju. Stoga trebamo stalno nastojati da ljudi u našu zajednicu ne budu privučeni sebičnim interesima i privremenim prednostima; osim toga, vjernik se treba vezati uz nju samo ako vjeruje i ako je osvjedočen da se tako uspio povezati s Kristom. Ako promjena osvjedočenja navede vjernika naše crkve na zaključak da više nije u skladu s adventističkom vjerom i praksom, smatramo ne samo pravom već i odgovornošću tog vjernika da bez osjećaja srama promjeni vjersku pripadnost u skladu sa svojim vjerovanjem. Očekujemo da druge vjerske zajednice reagiraju istim duhom vjerske slobode.

4. Prije primanja u vjerništvo osoba iz druge vjerske zajednice treba provjeriti da li su kandidati na promjenu vjerske pripadnosti potaknuti svojim vjerskim uvjerenjem i zahvaljujući svojoj osobnoj zajednici s Bogom.

5. Osobu koja je pod stegom u drugoj vjerskoj zajednici zbog jasno utvrđenih nedostataka u kršćanskom moralu ili karakteru, ne treba smatrati podesnom za članstvo u Crkvi adventista sedmog dana dok nema dokaza o pokajanju i promjeni.

http://www.adventisti.hr/dokumenti.html

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Molitelj je napisao/la:
Mislim da priznaje svako, koje je izvrseno uronjavanjem, odraslog coveka. Ustvari ovo ti je prava i pouzdana informacija.

E znači ja bi trebao opet na krštenje scratch a kršten sam, da li to znači kako me adventisti ne smatraju kršćaninom confused

Adventistička Crkva nije potpisala dokument o međusobnom priznavanju krštenja, koliko je meni poznato.Osim toga , bez sofizma, adventisti smatraju sve kršćane - kršćanima.Ti si za mene kršćanin jer slijediš Krista bez obzira na krštenje...Vjerujem da imaš svijest o tome da si iskusio kako si sa Kristom suukopan - stvarno itd.

more_horiz
Mislim da netko nije krscanin samo po krscetnju nego i po zivljenju.Znas ima jedna narodna,sidi disi,ni za disi nisi.Ako netko nije u dusi u nacinu zivota,dozivio obracenje niti krstenje ga nece spasti.
Znam jednu zgodnu salu....u jednom katolickom selu zivio zidov David,i kako katolici u petak navece jedu ribu,a zidov David,patku,mirisalo to ljudima...zali li se velecasnom..i dodje velecasni Davidu...i isprica mu o cemu se radi..pa rece,...cuj da selo bude mirno i svi zadovoljni..idem ja tebe krstit..a David kaze..pa kad mora onda me krsti..dodje petak navece..a iz Davidove kuce mirise patka,dodje drugi petak navece,a ono opet miris patka....treceg petka dodje velecasni pa pita ..Davide..pa jesam li te krstio..sto petkom navece jedes opet patku...a David na to rece..ma nije velecasni to je riba...Davide pa ja vidim..da ,da velecasni ali ja sam patku prekrstio sad ti je to riba....Kad nesto nije od srca i u srcu uradjeno,i srcem prihvaceno-nista ne vrijedi.Nama ne trebaju
clanovi nego vjerni ljudi Kristu,,,ljudi koji su vjerni kao magnetna igla polu,ljudi koji se ne mogu niti kupiti niti prodati nego ljudi koji ce za Krista i s Kristom zivjeti.A vjerujem da je i kod katolika tako.

more_horiz
Dina je napisao/la:
To Izrael nije podjela medju nama,nego sloboda vjerovanja,ne mogu ja nekome nametnuti nesto sto on ne prihvata, ali i obrnuto. Prema tome ako sam ja naucila od E.G.White mnoge dobre stvari, u mom odgoju, ako sam, stekla temelje, pravilnog vođenja domacinstva, kao postena uredna, koja zna upravljati materijalnim dobrima, ako sam kod nje naucila, sto je pravilan odnos prema suprugi i suprugu, relaciju roditelja djece, ja cu to prisvojiti, a i od E.G. White sam bas naucila ne biti fanaticna, ja sam nju prihvatila kao savjetovalicu zivota, mislim da ti koji govore da je fanaticna, nisu niti temeljno proucili njena djela, i poznato je da novije generacije, sve to onako, znas na brzake, ali adventizam je stil zivota,koji se ne odvija 2 sata u crkvi, ne 7x24 sata i jos x365 x eto tko koliko je dugo adventista. Znaci, ja sam 100% ubjeđena da je za mene i moj karakter ova denominacija najispravnija. Ne trazim, niti zelim da tko djeli ovo moje misljenje i ovaj moj stil zivota.

Pa da bi bila takva osoba ne treba ti nikakva vjera već normalan odgoj u normalnoj obitelji.

more_horiz
Pravednik je napisao
.
Pa da bi bila takva osoba ne treba ti nikakva vjera već normalan odgoj u normalnoj obitelji.

Takvih uvjeta je sve manje - normalnih ...Normalno bi bilo da u krscanskoj obitelji vlada istinska poboznost..
Pogledajmo korupciju, sva je zemlja isprepletena mrezom u sirinu , visinu i dubinu drustva..Sto si mislio sa citatom o Kartagi i o Onome koji je bio u Kartagi?

more_horiz
H.Clinton i Adventisti sedmoga dana:
https://www.youtube.com/watch?v=OIrugadxBpE&mode=related&search=

Bush
https://www.youtube.com/watch?v=tOjTLNDrkOc&mode=related&search=

more_horiz
Pogledajte o adventistickoj crkvi:
Kršćanska Adventistička Crkva - Page 5 Download_iconpreuzmite fajlove...

Preuzmite Media Player Classic

veličina u MB (aprox.)
Kršćanska Adventistička Crkva - Page 5 Download
preuzmite fajlove...

Kršćanska Adventistička Crkva - Page 5 REAL%20OSX%20IMOVIE

on line

gledanje

Emisija broj 1

42

Kršćanska Adventistička Crkva - Page 5 Download_icon

Kršćanska Adventistička Crkva - Page 5 AQUA%20ICONS%20APPLICATIONS%20MEDIA%20PLAYER

Emisija broj 2

36

Kršćanska Adventistička Crkva - Page 5 AQUA%20ICONS%20APPLICATIONS%20MEDIA%20PLAYER

Emisija broj 3

46

Emisija broj 4

43

more_horiz
Ljudi da vas malo nasmije, Mijo Nikić djeli adventiste na vjerovali ili ne

"subotare"
i "ne subotare"

more_horiz
inliner je napisao/la:
Ljudi da vas malo nasmije, Mijo Nikić djeli adventiste na vjerovali ili ne

"subotare"
i "ne subotare"

Ne vidim sto je tu smjesno....zapravo svi cekaoci Krista su adventisti,samo neki drze subotu drugi ne,mozda si ti slabo informiran o ovom pitanju.

more_horiz
Blazenstva audio
http://adventisti.info/audio/blazenstva.mp3

more_horiz
Bok ekipa!
Znate kaj vam imam reći:
čitao sam vašu EGW i kak je smješna. Ho ho ho!
Ta ona je bila crni komičar, ne?
Tolike ljude je naučila herezi (krivovjerju), žsalosno Sad
Znam da se vi adventisti nećete pomiriti s tim nažalost, ali molit ću za vas.
I još: pravovjernicima ne možete iš nametnuti, a neki od vas s raspravom to i pokušavaju.
PRAVOVJERJE!
Radikalni kršćanin,
Ziger

more_horiz
Pa ako ti je namjera bila, da nađeš nešto smješno, onda si sigurno ostvario svoj cilj, isto kao što i oni, kojima je namjera da nađu nešto smješno u Bibliji, obično u tome uspiju.

Ako želiš ozbiljno diskutirat o EGW, imaš već otvoreno nekoliko tema o njoj, pa tamo piši što te je toliko nasmijalo.
No meni se ipak čini da ti namjera nije bila razgovor i diskusija, nego samo provokacija, i to poprilično jadna.

more_horiz
ziger je napisao/la:
Bok ekipa!
Znate kaj vam imam reći:
čitao sam vašu EGW i kak je smješna. Ho ho ho!
Ta ona je bila crni komičar, ne?
Tolike ljude je naučila herezi (krivovjerju), žsalosno Sad
Znam da se vi adventisti nećete pomiriti s tim nažalost, ali molit ću za vas.
I još: pravovjernicima ne možete iš nametnuti, a neki od vas s raspravom to i pokušavaju.
PRAVOVJERJE!
Radikalni kršćanin,
Ziger

Ziger ovako se ne ponasaju ljudi koji znaju,da je Krist prolio svoju dragocjenu krv za svakog covjeka.
I dao mogucnost spasenja svakome tko ga primi.

more_horiz
Draga Dina,
oproti i ti i svi.
Ja samo želim reći istinu i živjeti ju.
Znam da sam u revoltu rekao ovo što sam rekao, ali bio sam pogođen jednom vješću koj me jako pogodila, a poslije nje je došla druga.
Ne bih ovdje to iznosio.
Po pitanju foruma i svega o EGW, vašoj crkvi... želim reći da mi je dosta veličanja ljudi na nivo Boga i njihovih knjiga na nivo Biblije.
Tu mislim na EGW.
Ajmo već jednom okrenut se samo Bibliji i Isusu našemu kralju, hajdemo već jednom na izvor i u osvajanje svijeta za Krista.
Hajdemo propovjedati Evanđelje, a ne opet robovati zakonu, hajdemo prestati praviti kompromise sa nebiblijskim stvarima i ići u propast.
Da Dina, i ja sam adventist- čekam Isusa, ali slavim nedjelju jer je tada On uskrsnuo.
Ja ne robujem zakonu, jer Krist me oslobodio. Po Zakonu spoznah grijeh, a po Kristu dobih oproštenje, izmirenje, vječni život i slobodu.
Još jednom isprika što sam bio oštar.
amen

more_horiz
ziger je napisao/la:
Draga Dina,
oproti i ti i svi.
Znam da sam u revoltu rekao ovo što sam rekao, ali bio sam pogođen jednom vješću koj me jako pogodila, a poslije nje je došla druga.
Ne bih ovdje to iznosio.
Po pitanju foruma i svega o EGW, vašoj crkvi... želim reći da mi je dosta veličanja ljudi na nivo Boga i njihovih knjiga na nivo Biblije.
Tu mislim na EGW.
Ajmo već jednom okrenut se samo Bibliji i Isusu našemu kralju, hajdemo već jednom na izvor i u osvajanje svijeta za Krista.
Hajdemo propovjedati Evanđelje, a ne opet robovati zakonu, hajdemo prestati praviti kompromise sa nebiblijskim stvarima i ići u propast.
Da Dina, i ja sam adventist- čekam Isusa, ali slavim nedjelju jer je tada On uskrsnuo.
Ja ne robujem zakonu, jer Krist me oslobodio. Po Zakonu spoznah grijeh, a po Kristu dobih oproštenje, izmirenje, vječni život i slobodu.
amen

Dragi Ziger,
ovo ima i druge epitete,
mozes vjerovati sto god hoces,ja tebi i drugima ne branim,ali u istom nit dopustam da meni tko brani.Ovo o EGW.su ciste izmisljotine,ona sama poziva kako trebamo zivjeti izvorno,po Bibliji,ona sama za sebe ne kaze da je prorok,ne razumijem o kakvom robovanju zakona govoris,isto kao sto je kontradiktorno pozivanje zivljenje na Bibliju,ali valjda poderanu,pa u istom tom NZ,pisu neke stvari a druge se jednostavno ne citaju.
Znas dobro Ziger da nivo ovakvog dijaloga na ovom forumu je neprihvatljiv,za ovakve stvari se dobijaju sankcije,a ti vec drugi put cinis istu stvar.
Ne brini,ako netko zeli biti casni i posteni adventista,bez kalkulacije s Bogom i ljudima je dosta tesko...to ti govorim iz iskustva,jer znam sto sam sve prezivjela od ljudi.

more_horiz
ziger je napisao/la:
Draga Dina,
oproti i ti i svi.

Hoćeš reći da je tvoj prethodni post bio upravo to?

Ne bih ovdje to iznosio.

Ni ne treba. To što si doživio u svom privatnom životu, riješi sa osobama koje su u tim događajima sudjelovale, ili možda imaš onaj rasistički pogled na svijet, da su svi subotari isti, pa ti je svejedno na kog se istreseš?

I meni je dosta. Baš zato sam i član crkve u kojoj to nije tako.

Tu mislim na EGW.

Ako misliš da je neko ovdje na forumu veličao EGW na nivo Boga, izvoli se javit na tu temu pa riješi. Ili reci samo meni na kojoj je to temi pa ću rješit ja. Sigurno ću u osudi takve prakse bit oštriji od tebe.

Ako smatraš da ćeš bit u stanju da bes predrasuda razumiješ koji je zvanični stav adventističke crkve po pitanju nadahnuća EGW, preporučujem ti da odeš na http://adventisti.info/dl.php?itemid=975&catid=13 i pogledaš drugu temu u playlisti.

Pa mi smo već odavno na tom putu i pozivamo te da nam se pridružiš.

Pa ne robujemo ni mi adventisti zakonu. Baš uživamo u slobodi koju imamo.

amen

Ma nisi ti brate bio oštar, ti si bio jadan, i jedina osoba koja je imala štete od tvog posta si ti sam.

more_horiz
Okrećem i drugi obraz!Sad
Oprosti ak sam te uvrijedil fakat.
Evo i drugi obraz pa udari i po njemu Sad

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply