Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Kur'an

power_settings_newLogin to reply
+17
braslav
stranac
SIPA
Salem
Rafael
Jasmin(Jason)
kainos
zanki
dragan
Euro
stefani
Gubavac
Adnan
Didahe
estera
Fazlija
Moderator
21 posters

descriptionKur'an - Page 15 EmptyRe: Kur'an

more_horiz
U ime Allaha Milostivog Samilosnog

Ja sam naveo oko 30 argumenata a imam ih jos oko 70 da Biblija sadrzi greske i da nije Bozija Rijec nego ljudska tvorevina kako ti sam rece da su je pisali nebrojeni ljudi kroz stoljeca, tu se evo vidis slazemo!!I pisali su je ljudi po svom nahodjenju!!

more_horiz
Dobro, ako to nisi, a pravis se pametan vise nego sto jesi..znas li ko je osnovao prvi univerzitet u svijetu..

Indijci tj. Hindusi još prije 6-og stoljeća

Znas li ko je donio civilizaciju u Evropu..u vrijeme kada su ljudi u evropi umirali od kuge, prouzrokovane necistocom, na naski, bosanski, receno-pesinlukom...

Evropa je bila odavno "civilizirana". Mada je neki nepravedno nazivaju kolijevkom civilizacije što je nepravedno prema drugim narodima pogotovo istočnim.

ko je izgario prvi vodovod u Evropi...prve kupaonice...

Rimljani...prve saune i terme i vodovode te kanalizaciju.

gdje su se skolovali katolicki svestenici...

To je točno da su se školovali kod Arapa u Španjolskoj među njima i jedan katolički svećenik koji je postao kasnije papa Silvestar.

Isus Krist nam jasno kaze u Ivanovu Evandjelju, da nitko, ponavljam, nitko nije vidio Boga osim Sina, koji je sisao na zemlju. I ta tvrdnja je ISTINA!
Ako si procitao Toru, onda si mogao primjetiti, da je Bog Mojsija stavio u jednu pecinu ispred koje je cak stavio i svoju ruku, kako bi iz nje Mojsije mogao iskljucivo vidjeti Bozja ledja, kad prodje pored pecine. To je misticki izraz za "unio mystica", kada se Bog spusti u srce covjeka i ispuni ga, tako da isti moze osjetiti Bozju prisutnost, ali lica Bozjega ne moze vidjeti, jer bi umro. Oni mistici, kojima je Bog dozvolio da ga vide, umrli su kod tog dogadjaja, pa nam nisu mogli dati nikakav opis. Dakle,vidjeti Boga i umrijeti, ta maksima ima i danas svoju konjunkturu i vrijednost.

Pa ima i suprotnih primjera u Bibliji gdje se tvrdi suprotno:

Po 32:25
Jakov ostane sam. I neki se čovjek rvao s njim dok nije zora svanula.

Po 32:26
Videći da ga ne može svladati, ugane mu bedro pri zglobu,tako da se Jakovu kuk
iščašio dok su se rvali.

Po 32:27
Potom reče: "Pusti me jer zora sviće!" Ali on odgovori: "Neću te
pustiti dok me ne blagosloviš."

Po 32:28
Nato ga onaj zapita: "Kako ti je ime?" Odgovori: "Jakov."

Po 32:29
Onaj reče. "Više se nećeš zvati Jakov nego Izrael, jer si se hrabro borio
i s Bogom i s ljudima
i nadvladao si."

Po 32:30
Onda zapita Jakov: "Reci mi svoje ime!" Odgovori onaj: "Za moje
me ime ne smiješ pitati!" I tu ga blagoslovi.

Po 32:31 Onom mjestu Jakov nadjene ime Penuel jer - reče – "Vidjeh Boga licem u
lice, i na životu ostadoh
."

A Mojsije je gledao Boga licem u lice:

Izl 33:11 Tako bi Jahve razgovarao s Mojsijem licem u lice, kao što čovjek govori s prijateljem. Mojsije bi se poslije vratio u tabor, ali se njegov pomoćnik Jošua, sin Nunov, mlađarac, iz šatora ne bi micao.

pozdrav

Euro

more_horiz
Tako je Euro, ima kontradikcije u Bibliji, ja neznam kako vama nije jasno da je Kur an Bozija Objava nema manjkavosti, nema kontradikcija, nema gresaka i nadnaravan je!!Postavio vam je izazov koji jos nije niko uspio izvrsiti, pa ako sumnjate fatite se Kur ana i nadjite nesto ili se odazovite na izazov ili primite islam!!

more_horiz
Indijci tj. Hindusi još prije 6-og stoljeća

Al-Azhar 940. godine..

Zingrid Hunke kaze:

»Muslimani su imali univerzitetske ustanove, koje su vec u 13. vijeku dozivjele svoj procvat, i od Gerbertove vladavine, kada dolazi do, istina male, uspostave odnosa i kontakata između muslimana i krscana u Pirinejima i Evropljani počinju pripremati tlo za formiranje univerziteta.«

Gustav
Lubon kaze:

»Svi evropski univerziteti i visokoskolske ustanove su se
500-600 godina koristili prevodima djela islamskih autora. U Francuskoj su Ibn Sinina djela koristena sve do kraja XIX stoljeca, a pisani su i brojni komentari na njih. Do
XV
stoljeća se nijedan naucni rad koji nije bio
zasnovan na arapskim izvorima nije smatrao relevantnim.«

Evropa je bila odavno "civilizirana". Mada je neki nepravedno nazivaju kolijevkom civilizacije što je nepravedno prema drugim narodima pogotovo istočnim.

Eto sam si rekao...istocni narodi...

Rimljani...prve saune i terme i vodovode te kanalizaciju.

Provjeri istoriju Sarajeva, Spanije

more_horiz
estera je napisao/la:
allah je bilo ime poganskoga boga mjeseca (btw. zato vam je kod muslimana i simbol polumjesec i zvijezda i sve se računa po lunarnom kalendaru). EL ILAH se na arapskom zvao bog. tek su kasnije arapi, sa prihvaćanjem islama, prihvatili ime allah za imenicu bog...

Simbol islama...potpuno pogresno...Mjesec i zvijezda se nalaze na zastavama islamskih zemalja...Ako je za vrijeme Muhameda a.s. vezanje simbolike uz Islam (kao sto je napravljeno sa Judeizmom i Kriscanstvom) bilo zabranjeno, onda isto treba da danas bude zabranjeno.

I pazi jos jednu stvar..Muslimani ne obozavaju mjesec i zvijezdu. Kad obavljaju molitvu ne drze u rukama mjesec i zvijezdu. Kao sto krscani drze krst. Dakle ne obozavaju stvoreno vec Stvoritelja.

Bismillah,

"Tebarake ellethi dzeala fi ssemai burudjen we dzeala fiha siradjen we qameren mmunira"

"Neka je uzvishen Onaj koji je na nebu sazvijezdja stvorio i u njima dao
svjetiljku i Mjesec koji sja." (Furqan 61. ajet)

pozz

more_horiz
Didahe je napisao/la:
Fazlija je napisao/la:
Pa rijec allah na arapskom jeziku jednostavno znaci - bog. To nije osobno ime, nego imenica "bog".

Ima Allah potjece jos 40 godina prije nego sto je islam nastao. Muhamdov otac se zvao Abdullah, sto znaci - rob Bozji. Otuda Allah kod muslimana.

Islam nije nastao sa Muhammedom s.a.v.s. Islam je od prvog covjeka na zemlji. Adema a.s.

more_horiz
estera je napisao/la:
Mi na srca njihova pokrivace stavljamo da Quraan ne shvate, i gluhim ih cinimo

baš tako. allah ovo radi i priznaje da nas čini gluhima i onda nas krivi zbog toga. oličenje pravednosti nema šta.

Sad mi je jasno zasto tako mislis o Kur'anu..jer uzimas samo dijelove
koji ti odgovaraju..Ova recenica ce ti biti mnogo jasnija kada procitas
i onu prethodnu....

evo ti jos jednom

" I ima li nepravednijeg od onoga koji, kad se
dokazima Gospodara svoga opominje, za njih ne haje, i zaboravlja na
posljedice onog sto je ucinio?
Mi na srca njihova pokrivace stavljamo
da Quraan ne shvate, i gluhim ih cinimo; i ako ih ti na Pravi put
pozoves oni, kad su takvi, nikada nece Pravim pute poci. "
(18:57)

more_horiz
estera je napisao/la:

Allah vam je zemlju učinio RAVNOM, (bisata)

Poslije toga je Zemlju okruglom učinio.

(79- An-Nazi'at, 30)

"Allah vam je Zemlju ucinio ravnom."

E sta mislis sad da je nama zemlja okrugla? Da je Allah nama nije ucinio ravnom. Bi li smo mogli normalno zivjeti?

Ako je tebi kontradkicija tvoje nerazumijevanje onda ok. Ali kad citas Kur'an, citaj svaku rijec pazljivo. Bice ti mnoge stvari jasnije.

P.S. Nemoj sad misliti da je nakon sto ju je ucinio ravnom ucinio okruglom ili obrnuto. Ajet je naveden iz drugog konteksta, koji govori o stvaranju nebesa i zemlje. Ja sam ga ...... da ti predocim neke stvari.

more_horiz
estera je napisao/la:
adnan , uz sve dužno poštovanje u kuranu je zemlja ravna ko' daska, baš kao što je i "prostirka" ravna. ovi ajeti to jasno dokazuju. ama baš svi. ama baš svaka arapska riječ korištena za opis zemlje znači RAVNA. ti vjeruješ da je kuran od boga, pa ne možeš ovo prihvatiti. mi koji promatramo nepristrano stvari u kuranu, jasno nam je kao dan šta je pisac što se tiče ove teme htio reći. ne brini se da su allah ili muhamed htjeli reći da je sferična , ...... bi neki drugi izraz od ovih. ali opet, muslimani moraju REINTERPRETIRATI situaciju govoreći da se čini ravna i tako to... ali to je vaš problem, a ne naš. ovih dana sam u gužvi jer putujem. kad se vratim s putovanja postavit ću ti neka pitanja u vezi kurana i islama jer me zanimaju stvari u vezi islama. pozz do tada

Eto bas ti koji promatraju Kur'an nepristrasno i koji traze greske u njemu, samo ti su malo pametniji od tebe, napravili su program u koji su ubacili kompletan Kur'anski tekst na arapskom jeziku s ciljem da pronadju eventualne gramaticke i jos kojekakve greske vezane uz knjizevnost.
znas li koji je bio rezultat. 0.....velika nula...

more_horiz
[quote="Gubavac"]

Što se tiče bilja , da si čitao riječ Božju vidio bih da je svijet stvoren savršen ali nakon pada čovjeka u grijeh grijeh se očitovao u degradaciji i prirode kao takve. Grijeh se nije samo zadržao na čovjeku već je prešao i na njegovo prebivalište tj. zemlju. I tu nema ništa čudno i kontradiktorno jer kako bi grešno ljudsko biće moglo živjeti u bezgrešnom i savršenom okolišu i prirodi? to bi bilo kontradiktorno.
[quote]

ha ha ha...bas me nasmija...grjeh presao na zemlju...presao na bilje...sad i bilje snosi posljedice...divno...
ljekovita biljka je uvijek ljekovita biljka...covjek moze biti grijesan koliko hoce...a biljka ce i dalje biti ljekovita...

A Allah ne kaznjava neposlusne tako sto biljku koja je bila ljekovita danas ucini otrovnom sutra...
postoji mnogo drugih nacina...tzv. elementarne nepogode, kuga, SIDA i sl.

Covjek sam sebi sipa otrov.

more_horiz
estera je napisao/la:

Vi imate pouku i u stoci: "Mi vam dajemo da iz utroba njenih mlijeko čisto pijete, koje nastaje od grizina u buragu i od krvi - ukusno onima koji ga piju.

ovaj ajet je apsurd da ne može biti veći.

86:5-7

1. Nek čovjek pogleda od čega je stvoren!
    Kur'an - Page 15 Space

2. Stvoren je od tekućine koja se izbaci,
    Kur'an - Page 15 Space

3. koja između kičme i grudi izlazi,

evo gdje muhamedu izlazi sperma. vrlo znanstveno,. nema šta.

16:79

evo samo da odgovorim na neke stavke ovog posta....

sto se sperme tice...prouci malo anatomiju i fiziologiju, biohemiju i td...onda ce ti ovo leci.....

a kada je rijec o mlijeku.....evo dokaz...da napomenem da je ovo preuzeto...da nisam licno pisao...

Vi imate pouku i u stoci: "Mi vam dajemo da iz utroba njenih
mlijeko čisto pijete, koje nastaje od grizina u buragu i od krvi -
ukusno onima koji ga piju. (16- An-Nahl, 66)

Svi smo svjedoci kako koze, ovce i krave jedu travu. Pijući
mlijeko, ili konzumirajući mliječne proizvode, puter, jogurt, sir i
slično, u većini slučajeva mi uopće te nezaobilazne namirnice ne
dovodimo u vezu sa travom koju jedu životinje koje nam ih daju.
Međutim, ove životinje Uzvišeni Allah hrani travom i, preobražajem ove
trave u njihovim tijelima, stvara mlijeko, jednu od temeljnih životnih
namirnica.

Oko 1000 godina nakon Muhammeda, a. s., William Harvey otkrio je
cirkulaciju krvi. U vrijeme Vjerovjesnika nije se znalo da krv prenosi
materije izdvojene iz hrane u mliječne žlijezde, koje prerađuju ovaj
materijal i pretvaraju ga u mlijeko.

Materijal koji životinja na početku uzima kao travu, u tijelu se
pretvara u prerađenu hranu i krv, a poslije mliječne žlijezde iz toga
formiraju rafinirani, ukusni i najsavršeniji proizvod na svijetu.
Kur'an je tako upozorio na činjenice koje se u vrijeme kada je on
objavljen nisu znale i uputio ljude da u tome sebi traže pouku.

Materije nastale od svarene hrane, krv prenosi do svih organa, pa
tako i do mliječnih žlijezda, koje proizvode mlijeko. Do ovog procesa
dolazi zahvaljujući kontaktu krvi sa sadržajem crijeva na njegovom
zidu. U crijevu se iz prerađene hrane upijaju potrebni sastojci i,
nakon toga, ova hrana nastavlja svoj put kroz krv. Ova sazanja su
postignuta otkrićima iz oblasti biologije, hemije i fiziologije
probave, a bila su potpuno nepoznata u VII stoljeću, kada je živio naš
Pejgamber.

Mlijeko
je prva hrana mladunčadi sisara. Svi mladunci sisara, od mladunčadi
kitova, do ljudskih beba, u prvom periodu svoga života hrane se
majčinim mlijekom. Bez ikakvih napora, beba dolazi do čudesne hrane.
Majčino mlijeko je najkorisnija i najpodesnija hrana za razvoj svakog
novorođenčeta. Uzmimo samo primjer čovjeka. Da novorođej bebi date bilo
koju drugu hranu, nijedna od njih ne bi mogla zamijeniti majčino
mlijeko. A poznajemo hiljade vrsta jestive hrane. Da je svemir nastao
slučajno, da nije po srijedi svjesno stvaranje, ne bi bilo razloga da,
među hiljadama mogućih vrsta hrane, majčino mlijeko bude najpodesnija i
najsavršenija hrana. Ovaj savršen sistem, koji vrijedi za sve sisare,
dokaz je kako Stvoritelj svemira sve stvara savršenim planom. Materije
koje su u početku bile prerađena hrana, krv, u majčinoj dojci postaju
mlijeko, koje je Stvoritelj odredio novorođenoj bebi. Pristupi li se
najjednostavnijom logikom, ili proračunom mogućnosti, činjenica da se,
nakon rađanja, mladunče susreće sa majčinim mlijekom kao idealnom
hranom, može se objasniti samo svjesnom kreacijom. Ljudsko mladunče se
sisanjem prsta u majčinoj utrobi priprema za sisanje mlijeka nakon
rođenja. Dok je majčina dojka spremna za davanje mlijeka, dijete se
sprema za sisanje. Mlijeko iz dojke se ne rasipa, nego se pojavljuje u
optimalnoj količini potrebnoj bebi, što je također čudesno.

Naša veza sa mlijekom, sa kojim smo se upoznali sišući majčino
mlijeko, nastavlja se tokom cijelog života. Ništa među životinjskim
proizvodima u potpunosti ne podmiruje potrebe našeg tijela kao mlijeko:
šećer – laktoza, mirerali poput kazeina, kalcijuma i fosfora, vitamini
od esencijalne važnosti,... što mlijeko čini nezamjenjivom namirnicom.
A tu su i mliječni proizvodi kao što su sir, puter ili jogurt. Može se,
štaviše, reći da je i najosnovnija namirnica...

Koristi koje našem organizmu osiguravaju sve materije iz mlijeka,
njeni minerali i vitamini, toliko su mnogobrojne da nadmašuju ovo
poglavlje knjige. Tekstovi o koristima mlijeka objavljuju se često u
štampi i elektronskim medijima. Kada se susretnemo sa njima, prisjetimo
se kur'anskog ajeta u kome Allah, dž. š., kaže da je mlijeko stvorio od
svarene hrane i krvi. A i prilikom svakog korištenja mlijeka i
mliječnih proizvoda...

Pa, koju blagodat Gospodara svoga poričete?!

(55- Ar-Rahman, 18)

more_horiz
Kako vidimo neki od muslimana ne samo da neznaju sto je jedan diskurs, nego oni i dalje u svojoj zabludi i misiji kroce na nasilnom Allahovu putu, sa ciljem osvajanja cijelog svijeta.

Neki politicki i religijski krugovi uspavljuju i anesteziraju islam "tepajuci" mu da je nekad bio svjetlo u tami, ali to nikad nije bilo. Islamski osvajaci iz arapske pustinje, ne samo da su bili nekultivirani i nazadni, nego su i u svojoj krvolocnoj maniri najprije pobili sve Zidove u Medini i krscane na arapskom poluotoku i Etiopiji, pa onda istim tonom nastavili dalje.

Sluzili su se "dzihadom" na Allahovu putu ubijanja, pljacke, ugnjetacine i razaranja. Da li je ovo religija ze razumne ljude?

Jedan njemacki politicar je rekao:
Ako bi kuran bio program jedne politicke stranke, onda bi bilo puno razloga da se ta stranka zabrani."
Pa ipak, iako je i politicki sustav i religija u jednom, islam svojom politikom i demografijom osvaja svijet, jer se krscanske elite u poniznosti i pokori busaju u prsa za sve sto su ucinili i sto nisu ucinili, kako bi zaustavili islam na njegovu nasilnom pohodu na cijeli svijet, ali to je obicni lapsus, jer ne shvacaju, da islam ne trazi ispriku, nego konverziju i pokornost..

Nasilje koje se u kuranu opisuje nije od Boga, nego od tzv. samozvanog proroka. U 204 versa u kuranu se poziva na ubijanje nevjernika, proklinje ih se i ocrnjuje na sve moguce nacine u ciji red spadaju i oni "vjerni-nevjernici" knjige, dakle krscani i Zidovi.

Kako bi okarakterizirao nacin islamske agitacije lazima i nasilnom misijom, posluzio bih se Tabarijem, koji se poziva na samozvanog proroka.
"Lazi su grijeh, ali iznimno ne, ako se laze na dobrobit muslimana"
(Al-Tabari-kronika)

U kuranu imamo ove tekstove protiv Zidova:
Sura 2:
174. Oni koji taje ono što je Allah u Knjizi objavio i to zamjenjuju za nešto što malo vrijedi - oni u trbuhe svoje ne trpaju ništa drugo do ono što će ih u vatru dovesti; na Sudnjem danu Allah ih neće ni osloviti, niti ih očistiti - njih čeka patnja nesnosna.

175. Oni su umjesto Pravoga puta izabrali zabludu, a umjesto oprosta zaslužili patnju; - i koliko su oni samo neosjetljivi na vatru!

Sura3:
21. Onima koji ne vjeruju u Allahove dokaze i koji su vjerovjesnike, ni krive ni dužne, ubijali, a ubijaju i ljude koji traže da se postupa pravedno, navijesti bolnu patnju.
[size=9]22. To su oni čija djela ne vrijede ni na ovome ni na onome svijetu; i niko im neće priteći u pomoć.

[size=9]23. Zar ne vidiš kako neki od njih kojima je dat dio Knjige odbijaju, kad budu pozvani, da im sudi Allahova Knjiga* - a oni ionako glave okreću -
[size=9]86. Allah neće ukazati na Pravi put onim ljudima koji su postali nevjernici, nakon što su bili vjernici i tvrdili da je Poslanik istina, a pruženi su im i jasni dokazi! - Neće Allah ukazati na Pravi put narodu koji sam sebi nepravdu čini.

U Suri 4 se obrusava i diskriminira zene:

[size=9]34. Muškarci vode brigu o ženama zato što je Allah dao prednost jednima nad drugima i zato što oni troše imetke svoje. Zbog toga su čestite žene poslušne i za vrijeme muževljeva odsustva vode brigu o onome o čemu trebaju brigu voditi, jer i Allah njih štiti. A one čijih se neposlušnosti pribojavate, vi posavjetujte, a onda se od njih u postelji rastavite, pa ih i udarite; a kad vam postanu poslušne, onda im zulum ne činite! - Allah je, zaista, uzvišen i velik!

U Suri 47 se on opet obrusava na nevjernike opcenito:
[size=9]4. Kada se u borbi s nevjernicima sretnete odsjecite im glave, i nacinite nad njima pokolj, sve dok ih ne oslabite, a onda ih vežite, i poslije, ili ih velikodušno sužanjstva oslobodite ili otkupninu zahtijevajte, sve dok borba ne prestane. Tako učinite! Da Allah hoće, On bi im se osvetio, ali On želi da vas iskuša jedne pomoću drugih. On neće poništiti djela onih koji na Allahovu putu poginu,

32. Oni koji ne vjeruju i od Allahova puta odvraćaju, koji su Poslanikovi protivnici, kad im je već postao jasan Pravi put, zaista neće nimalo Allahu nauditi On će djela njihova poništiti.

U suri 8:
13. Zato što se suprotstavljaju Allahu i Poslaniku Njegovu; a onoga ko se suprotstavlja Allahu i Posalniku Njegovu, Allah će zaista strašno kazniti.
[size=9]39. I borite se protiv njih dok mnogoboštvo ne iščezne i dok samo Allahova vjera ne ostane. Ako se oni okane - pa, Allah dobro vidi šta oni rade;
[size=9]40. a ako leđa okrenu, znajte da je Allah vaš zaštitnik, a divan je On zaštitnik i divan pomagač!

U Suri 22:
[size=9]9. hodeći nadmeno da bi s Allahova puta odvraćali; njih na ovome svijetu čeka poniženje, a na onome svijetu daćemo im da iskuse patnju u ognju.

U Suri 33 se ocito aludira, da muslimanima Allah daje sve one zemlje, koje je Muhamedu obecao, a oni misle da je to cijeli svijet, (nepoznata zemlja"), put u pustolovine je otvoren:

[size=9]25. Allah je nevjernike pune srdžbe odbio - nisu nimalo uspjeli - i vjernike je Allah borbe poštedio - Allah je, uistinu, moćan i silan -
[size=9]26. a sljedbenike Knjige, koji su ih pomagali, iz utvrda njihovih je izveo, i strah u srca njihova ulio, pa ste jedne pobili, a druge kao sužnje uzeli,
[size=9]27. i dao vam je da naslijedite zemlje njihove i domove njihove i bogatstva njihova, i zemlju kojom prije niste hodali - Allah sve može.

U Suri 5 se opet obrusava na Zidove i Krscane:
[size=9]51. O vjernici, ne uzimajte za zaštitnike jevreje i kršćane! Oni su sami sebi zaštitnici! A njihov je onaj među vama koji ih za zaštitnike prihvati; Allah uistinu neće ukazati na Pravi put ljudima koji sami sebi nepravdu čine.

[size=9]52. Zato ti vidiš one čija su srca bolesna kako se žure da s njima prijateljstvo sklope, govoreći: "Bojimo se da nas kakva nevolja ne zadesi." A Allah će, sigurno, pobjedu ili nešto drugo od sebe dati, pa će se oni zbog onoga što su u dušama svojim krili kajati,
[size=9]53. a oni koji vjeruju reći će: "Zar su to oni koji su se zaklinjali Allahom, svojom najtežom zakletvom, da su zaista s vama?" Djela njihova biće poništena, i oni će nastradati.

Iz ovih sura je evidentno, da stvarne miroljubive koegzistencije sa islam nema, niti je moze biti, jer islam je politicki totalitaristicki sustav, koji zeli osvojiti cijeli svijet. Zato i Krscani i Zidovi trebaju biti jako oprezni, kad vode dijalog sa muslimanima, jer Takya je njihova svakidasnja opcija zavaravanja nevjernika svojim tzv. pseudo-pacifizmom.

U Suri 2, 3 , 30 i inim, prorok opisuje bitke sa nevjernicima, upravo onako kako njemu odgovara, a to znaci da kuran nije rjec Bozja, nego jednog obicnog samozvanog proroka, koji je svojim politicko-religijskim sustavom uzurpirao cijeli svijet.
Islam u sebi nosi:

1) Pripravnost na nasilje, sto svakodnevno i prakticira. Ako pogledamo javne medije, onda nam isti donose iskljucivo tragicne vijesti iz islamskog svijeta.

2) Islam propagira "Dzihad", a sehidi, odnosno mucenici na Allahovu putu odlaze odmah u islamski puteni raj, gdje ih ocekuju djevice, Hurije i potoci meda, mlijeka i vina, prema potrebi. Medjutim, gledajuci islamsku povijest, onda se opravdano postavlja pitanje: "Da li je islamski raj vec potpuno prazan, jer tiliki broj "sehida" nije moguce zadovoljiti, pa makar njihov Allah djevice kreiorao na tekucoj vrpci.

3) Islam krsi ljudska i Bozja prava, jer ugnjetava zene, unakazava njihovu genitalnu anatomiju i ne smatra ih jednakima miskarcima.

4) Antisemitizam i Antikrscanstvo su udarne maksime islama. Oni su misljenja, da Judeo-Krscanstvo uzurpira i huska cijeli svijet na islam, koji pati u neimastini i zaostalosti.

5) Islam ne poznaje i nepriznaje odpad od religije. Iz islama mozes iskljucivo izici kao les-, a to je nijekanje pravoga Boga i slobode koju je dao ljudima, da se mogu cak i protiv Njega opredijeliti.

6) U islamskim zemljama je zabranjena sva misija, i svatko se u tim zemljama mora religijski deklarirati. Oni ne trpe ateiste.

Sura 9 je obicna katastrofa, a ovi dolje versi su primjerni za to:
111. Allah je od vjernika kupio živote njihove i imetke njihove u zamjenu za Džennet koji će im dati - oni će se na Allahovu putu boriti, pa ubijati i ginuti. On im je to zbilja obećao u Tevratu, i Indžilu, i Kur’anu - a ko od Allaha dosljednije ispunjava obećanje Svoje? Zato se radujte pogodbi svojoj koju ste s Njim ugovorili, i to je veliki uspjeh.

[size=9]5. Kada prođu sveti mjeseci, ubijajte mnogobošce gdje god ih nađete, zarobljavajte ih, opsjedajte i na svakome prolazu dočekujte! Pa ako se pokaju i budu molitvu obavljali i zekat davali, ostavite ih na miru, jer Allah zaista prašta i samilostan je.

[size=9]29. Borite se protiv onih kojima je data Knjiga, a koji ne vjeruju ni u Allaha ni u onaj svijet, ne smatraju zabranjenim ono što Allah i Njegov Posalnik zabranjuju i ne ispovijedaju istinsku vjeru - sve dok ne daju glavarinu poslušno i smjerno.

Dakle, borite se dok sve ne unistite na Allahovu putu mrznje i krvi!!! A to upravo i rade fundamentalisti islama i teroristickim bombaskim napadima diljem svijeta, i javni mediji su puni njihovih nedjela i zla.
Losi plodovi!!!
[/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size]

more_horiz
Rafael je napisao/la:
Kako vidimo neki od muslimana ne samo da neznaju sto je jedan diskurs, nego oni i dalje u svojoj zabludi i misiji kroce na nasilnom Allahovu putu, sa ciljem osvajanja cijelog svijeta.

Neki politicki i religijski krugovi uspavljuju i anesteziraju islam "tepajuci" mu da je nekad bio svjetlo u tami, ali to nikad nije bilo. Islamski osvajaci iz arapske pustinje, ne samo da su bili nekultivirani i nazadni, nego su i u svojoj krvolocnoj maniri najprije pobili sve Zidove u Medini i krscane na arapskom poluotoku i Etiopiji, pa onda istim tonom nastavili dalje.

Sluzili su se "dzihadom" na Allahovu putu ubijanja, pljacke, ugnjetacine i razaranja. Da li je ovo religija ze razumne ljude?

Jedan njemacki politicar je rekao:
Ako bi kuran bio program jedne politicke stranke, onda bi bilo puno razloga da se ta stranka zabrani."
Pa ipak, iako je i politicki sustav i religija u jednom, islam svojom politikom i demografijom osvaja svijet, jer se krscanske elite u poniznosti i pokori busaju u prsa za sve sto su ucinili i sto nisu ucinili, kako bi zaustavili islam na njegovu nasilnom pohodu na cijeli svijet, ali to je obicni lapsus, jer ne shvacaju, da islam ne trazi ispriku, nego konverziju i pokornost..

Nasilje koje se u kuranu opisuje nije od Boga, nego od tzv. samozvanog proroka. U 204 versa u kuranu se poziva na ubijanje nevjernika, proklinje ih se i ocrnjuje na sve moguce nacine u ciji red spadaju i oni "vjerni-nevjernici" knjige, dakle krscani i Zidovi.

Kako bi okarakterizirao nacin islamske agitacije lazima i nasilnom misijom, posluzio bih se Tabarijem, koji se poziva na samozvanog proroka.
"Lazi su grijeh, ali iznimno ne, ako se laze na dobrobit muslimana"
(Al-Tabari-kronika)

U kuranu imamo ove tekstove protiv Zidova:
Sura 2:
174. Oni koji taje ono što je Allah u Knjizi objavio i to zamjenjuju za nešto što malo vrijedi - oni u trbuhe svoje ne trpaju ništa drugo do ono što će ih u vatru dovesti; na Sudnjem danu Allah ih neće ni osloviti, niti ih očistiti - njih čeka patnja nesnosna.

175. Oni su umjesto Pravoga puta izabrali zabludu, a umjesto oprosta zaslužili patnju; - i koliko su oni samo neosjetljivi na vatru!

Sura3:
21. Onima koji ne vjeruju u Allahove dokaze i koji su vjerovjesnike, ni krive ni dužne, ubijali, a ubijaju i ljude koji traže da se postupa pravedno, navijesti bolnu patnju.
[size=9]22. To su oni čija djela ne vrijede ni na ovome ni na onome svijetu; i niko im neće priteći u pomoć.

[size=9]23. Zar ne vidiš kako neki od njih kojima je dat dio Knjige odbijaju, kad budu pozvani, da im sudi Allahova Knjiga* - a oni ionako glave okreću -
[size=9]86. Allah neće ukazati na Pravi put onim ljudima koji su postali nevjernici, nakon što su bili vjernici i tvrdili da je Poslanik istina, a pruženi su im i jasni dokazi! - Neće Allah ukazati na Pravi put narodu koji sam sebi nepravdu čini.

U Suri 4 se obrusava i diskriminira zene:

[size=9]34. Muškarci vode brigu o ženama zato što je Allah dao prednost jednima nad drugima i zato što oni troše imetke svoje. Zbog toga su čestite žene poslušne i za vrijeme muževljeva odsustva vode brigu o onome o čemu trebaju brigu voditi, jer i Allah njih štiti. A one čijih se neposlušnosti pribojavate, vi posavjetujte, a onda se od njih u postelji rastavite, pa ih i udarite; a kad vam postanu poslušne, onda im zulum ne činite! - Allah je, zaista, uzvišen i velik!

U Suri 47 se on opet obrusava na nevjernike opcenito:
[size=9]4. Kada se u borbi s nevjernicima sretnete odsjecite im glave, i nacinite nad njima pokolj, sve dok ih ne oslabite, a onda ih vežite, i poslije, ili ih velikodušno sužanjstva oslobodite ili otkupninu zahtijevajte, sve dok borba ne prestane. Tako učinite! Da Allah hoće, On bi im se osvetio, ali On želi da vas iskuša jedne pomoću drugih. On neće poništiti djela onih koji na Allahovu putu poginu,

32. Oni koji ne vjeruju i od Allahova puta odvraćaju, koji su Poslanikovi protivnici, kad im je već postao jasan Pravi put, zaista neće nimalo Allahu nauditi On će djela njihova poništiti.

U suri 8:
13. Zato što se suprotstavljaju Allahu i Poslaniku Njegovu; a onoga ko se suprotstavlja Allahu i Posalniku Njegovu, Allah će zaista strašno kazniti.
[size=9]39. I borite se protiv njih dok mnogoboštvo ne iščezne i dok samo Allahova vjera ne ostane. Ako se oni okane - pa, Allah dobro vidi šta oni rade;
[size=9]40. a ako leđa okrenu, znajte da je Allah vaš zaštitnik, a divan je On zaštitnik i divan pomagač!

U Suri 22:
[size=9]9. hodeći nadmeno da bi s Allahova puta odvraćali; njih na ovome svijetu čeka poniženje, a na onome svijetu daćemo im da iskuse patnju u ognju.

U Suri 33 se ocito aludira, da muslimanima Allah daje sve one zemlje, koje je Muhamedu obecao, a oni misle da je to cijeli svijet, (nepoznata zemlja"), put u pustolovine je otvoren:

[size=9]25. Allah je nevjernike pune srdžbe odbio - nisu nimalo uspjeli - i vjernike je Allah borbe poštedio - Allah je, uistinu, moćan i silan -
[size=9]26. a sljedbenike Knjige, koji su ih pomagali, iz utvrda njihovih je izveo, i strah u srca njihova ulio, pa ste jedne pobili, a druge kao sužnje uzeli,
[size=9]27. i dao vam je da naslijedite zemlje njihove i domove njihove i bogatstva njihova, i zemlju kojom prije niste hodali - Allah sve može.

U Suri 5 se opet obrusava na Zidove i Krscane:
[size=9]51. O vjernici, ne uzimajte za zaštitnike jevreje i kršćane! Oni su sami sebi zaštitnici! A njihov je onaj među vama koji ih za zaštitnike prihvati; Allah uistinu neće ukazati na Pravi put ljudima koji sami sebi nepravdu čine.

[size=9]52. Zato ti vidiš one čija su srca bolesna kako se žure da s njima prijateljstvo sklope, govoreći: "Bojimo se da nas kakva nevolja ne zadesi." A Allah će, sigurno, pobjedu ili nešto drugo od sebe dati, pa će se oni zbog onoga što su u dušama svojim krili kajati,
[size=9]53. a oni koji vjeruju reći će: "Zar su to oni koji su se zaklinjali Allahom, svojom najtežom zakletvom, da su zaista s vama?" Djela njihova biće poništena, i oni će nastradati.

Iz ovih sura je evidentno, da stvarne miroljubive koegzistencije sa islam nema, niti je moze biti, jer islam je politicki totalitaristicki sustav, koji zeli osvojiti cijeli svijet. Zato i Krscani i Zidovi trebaju biti jako oprezni, kad vode dijalog sa muslimanima, jer Takya je njihova svakidasnja opcija zavaravanja nevjernika svojim tzv. pseudo-pacifizmom.

U Suri 2, 3 , 30 i inim, prorok opisuje bitke sa nevjernicima, upravo onako kako njemu odgovara, a to znaci da kuran nije rjec Bozja, nego jednog obicnog samozvanog proroka, koji je svojim politicko-religijskim sustavom uzurpirao cijeli svijet.
Islam u sebi nosi:

1) Pripravnost na nasilje, sto svakodnevno i prakticira. Ako pogledamo javne medije, onda nam isti donose iskljucivo tragicne vijesti iz islamskog svijeta.

2) Islam propagira "Dzihad", a sehidi, odnosno mucenici na Allahovu putu odlaze odmah u islamski puteni raj, gdje ih ocekuju djevice, Hurije i potoci meda, mlijeka i vina, prema potrebi. Medjutim, gledajuci islamsku povijest, onda se opravdano postavlja pitanje: "Da li je islamski raj vec potpuno prazan, jer tiliki broj "sehida" nije moguce zadovoljiti, pa makar njihov Allah djevice kreiorao na tekucoj vrpci.

3) Islam krsi ljudska i Bozja prava, jer ugnjetava zene, unakazava njihovu genitalnu anatomiju i ne smatra ih jednakima miskarcima.

4) Antisemitizam i Antikrscanstvo su udarne maksime islama. Oni su misljenja, da Judeo-Krscanstvo uzurpira i huska cijeli svijet na islam, koji pati u neimastini i zaostalosti.

5) Islam ne poznaje i nepriznaje odpad od religije. Iz islama mozes iskljucivo izici kao les-, a to je nijekanje pravoga Boga i slobode koju je dao ljudima, da se mogu cak i protiv Njega opredijeliti.

6) U islamskim zemljama je zabranjena sva misija, i svatko se u tim zemljama mora religijski deklarirati. Oni ne trpe ateiste.

Sura 9 je obicna katastrofa, a ovi dolje versi su primjerni za to:
111. Allah je od vjernika kupio živote njihove i imetke njihove u zamjenu za Džennet koji će im dati - oni će se na Allahovu putu boriti, pa ubijati i ginuti. On im je to zbilja obećao u Tevratu, i Indžilu, i Kur’anu - a ko od Allaha dosljednije ispunjava obećanje Svoje? Zato se radujte pogodbi svojoj koju ste s Njim ugovorili, i to je veliki uspjeh.

[size=9]5. Kada prođu sveti mjeseci, ubijajte mnogobošce gdje god ih nađete, zarobljavajte ih, opsjedajte i na svakome prolazu dočekujte! Pa ako se pokaju i budu molitvu obavljali i zekat davali, ostavite ih na miru, jer Allah zaista prašta i samilostan je.

[size=9]29. Borite se protiv onih kojima je data Knjiga, a koji ne vjeruju ni u Allaha ni u onaj svijet, ne smatraju zabranjenim ono što Allah i Njegov Posalnik zabranjuju i ne ispovijedaju istinsku vjeru - sve dok ne daju glavarinu poslušno i smjerno.

Dakle, borite se dok sve ne unistite na Allahovu putu mrznje i krvi!!! A to upravo i rade fundamentalisti islama i teroristickim bombaskim napadima diljem svijeta, i javni mediji su puni njihovih nedjela i zla.
Losi plodovi!!!
[/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size]

Ja ti opet porucujem ne obrazuj se sa TV-a----padas u zabludu masona....
A obiljezja istih se nalaze na najsvetijim katolickim mjestima...

i procitaj medinsku povelju.....

Drugi dio Povelje obuhvata 25 članova (25-53), a u cjelosti se
odnosi na priključenje jevrejskih skupina islamskom društvu na
principima savezništva i učešća u odbrani zajedničke im domovine. U
ovim skupinama ne nalazimo tri velika jevrejska plemena; Benu Nedir,
Kajnaka i Kurejza. Za pretpostaviti je da su ovi članovi Povelje dodati
nakon iseljavanja ovih plemena iz Medine 6/627. godine.

Ključ ovog čitavog dijela Povelje su dva njegova člana, 29 i 30. Iz
njihovog sadržaja vidimo da je el-umma smatrala jevrejske skupine, koje
su ostale u Medini, svojim saveznicima. Dozvolila im je učešće u ratu s
njima radi odbrane grada, s tim da dijele troškove rata zajedno s
muslimanima.

Jevrejski rodovi spomenuti u Povelji postali su dijelom el-umme, s
tim da imaju pravo na ispovijedanje svoje vjere. Ako neko od njih
napravi prestup, kaznu snosi samo on ili njegova uža porodica, a ne
ostali.

Daljnji članovi iz ove skupine sadrže uvjete savezništva i pravila
rada i odnosa s ovim jevrejskim zajednicama. Najbitnije u tome je da
muslimansko pleme ne snosi posljedice prestupa i grešaka savezničkog
jevrejskog roda ili plemena, i obrnuto.

more_horiz
Muhamed je prekrsio svoj sporazum sa Zidovima Medine i sve ih na koncu pobio, ucinio robovima ili preprodao kao roblje. Banu Nadir, Kajnaka i Kurejza. U Medini je stavljen temeljac za unistenje Zidova. Genocid, koji ce kasnije poprimiti stvarni karakter.

Bukari pise:
"Prorok Allahov je rekao:"Strasni sud se nece dogoditi, dok se vi sa Zidovima ne obracunate, i svaki ce kamen, iza kojeg se bude skrivao jedan Zidov, reci: "O muslimane!" Iza mene se skriva jedan Zidov, ubij ga!"

Ovo je pocetak genocida nad Zidovima, kojeg je samozvani prorok sam inicirao. Muhamed je rekao, da su svi Zidovi majmuni.

Banu Nadir je posvecena cijela jedna Sura, naime Sura 59.

Prvotna islamska zajednica, umet, je bila jedna federacija beduinskih plemena, a ne nikakva republika. Zato je Muhamed ocistio tu federaciju od Zidova i krscana. Banu Nadir, Kaab ibn AL`asraf je bio kod bitke kod Badr-a toliko frivolan, da je sam otisao u Meku i tamo izazivao Koraisite. Kad se vratio u Medinu, onda je poceo vrijedjati muslimane, bludnicenjem sa njihovim zenama. Muhamed je upitao svoje pratioce, tko ce ga osloboditi od ovoga covjeka?

Muhamed ibn Maslama je odgovorio, on ce to uciniti. Mohamed je na to pristao i on ga je ubio.
U bitci kod brijega Uhud, Abu Sofian, vodja Koraisita je imao kontakt sa Banu Nadir i poslije izgubljene bitke, u kojoj je Muhamed sam bio ranjen i bili su mu izbijeni zubi, On je obracunao sa Banu Nadir. Iako oni nisu prekrsili sporazum, nego je Muhamed imao samo dojam, da su to ucinili.
Poslije dvotjednog opsjedanja, predali su se. Njihova sudbina je poznata.
Sa ostalima je bio isti slucaj.

A Kurejza su bili u kontaktu sa Ban Nadir, a poslije Bitke kod "Medinskog jarka", on ih je okrivio da su suradjivali sa Koraisitima i kasnije, poslije povlacenja Mekanaca, on je htio konstituirati jedan primjer na ovom zidovskom plemenu, tj. pokazati, da religijska zajednica ide preko politickog i plemenskog interesa.

Opsjedao je i njihovo selo, utvrdu, a kada su zatrazili slobodno povlacanje uz odricanje svih dobara, ni to im nije dozvolio, nego je trazio konverziju na islam, sto oni nisu mogli napraviti. Jedan Arap iz plemena Aus je bio kao sudac. On je pak trazio smrt svih muskaraca. Zene djecu i starce su pretvorili u roblje. Po nekim kronikama bili su svi ubijeni. Oko 700 muskaraca i 2500 ostalih. Cijeli tjedan su ubijali ljude.

To nije Bozja volja. A kako bi to sve prikazao kao Bozju volju, onda je to opisao u Surama, kao Bozju volju. Kojeg li apsurda!

To je tvoj pacifisticki islam! A i danas nije nista drugacije. Islamisticki teror je sveprisutan, a krv i dalje tece u potocima u ime Allaha.
Kako je to moguce u 21 stoljecu? Vasa doktrina to omogucava!!!

more_horiz
Rafael je napisao/la:
Muhamed je prekrsio svoj sporazum sa Zidovima Medine i sve ih na koncu pobio, ucinio robovima ili preprodao kao roblje. Banu Nadir, Kajnaka i Kurejza. U Medini je stavljen temeljac za unistenje Zidova. Genocid, koji ce kasnije poprimiti stvarni karakter.

Bukari pise:
"Prorok Allahov je rekao:"Strasni sud se nece dogoditi, dok se vi sa Zidovima ne obracunate, i svaki ce kamen, iza kojeg se bude skrivao jedan Zidov, reci: "O muslimane!" Iza mene se skriva jedan Zidov, ubij ga!"

Ovo je pocetak genocida nad Zidovima, kojeg je samozvani prorok sam inicirao. Muhamed je rekao, da su svi Zidovi majmuni.

Prvotna islamska zajednica, umet, je bila jedna federacija beduinskih plemena, a ne nikakva republika. Zato je Muhamed ocistio tu federaciju od Zidova i krscana. Banu Nadir, Kaab ibn AL`asraf je bio kod bitke kod Badr-a toliko frivolan, da je sam otisao u Meku i tamo izazivao Koraisite. Kad se vratio u Medinu, onda je poceo vrijedjati muslimane, bludnicenjem sa njihovim zenama. Muhamed je upitao svoje pratioce, tko ce ga osloboditi od ovoga covjeka?

Muhamed ibn Maslama je odgovorio, on ce to uciniti. Mohamed je na to pristao i on ga je ubio.
U bitci kod brijega Uhud, Abu Sofian, vodja Koraisita je imao kontakt sa Banu Nadir i poslije izgubljene bitke, u kojoj je Muhamed sam bio ranjen i bili su mu izbijeni zubi, On je obracunao sa Banu Nadir. Iako oni nisu prekrsili sporazum, nego je Muhamed imao samo dojam, da su to ucinili.

A Kurejza su bili u kontaktu sa Ban Nadir, a poslije Bitke kod "Medinskog jarka", on ih je okrivio da su suradjivali sa Koraisitima i kasnije, poslije povlacenja Mekanaca, on je htio konstituirati jedan primjer na ovom zidovskom plemenu, tj. pokazati, da religijska zajednica ide preko politickog i plemenskog interesa.

Opsjedao je i njihovo selo, utvrdu, a kada su zatrazili slobodno povlacanje uz odricanje svih dobara, ni to im nije dozvolio, nego je trazio konverziju na islam, sto oni nisu mogli napraviti. Jedan Arap iz plemena Aus je bio kao sudac. On je pak trazio smrt svih muskaraca. Zene djecu i starce su pretvorili u roblje. Po nekim kronikama bili su svi ubijeni. Oko 700 muskaraca i 2500 ostalih. Cijeli tjedan su ubijali ljude.

To nije Bozja volja. A kako bi to sve prikazao kao Bozju volju, onda je to opisao u Surama, kao Bozju volju. Kojeg li apsurda!

To je tvoj pacifisticki islam! A i danas nije nista drugacije. Islamisticki teror je sveprisutan, a krv i dalje tece u potocima u ime Allaha.

Samo jedno pitanje...gdje pronalazis svoje podatke...
Ja znam za Buharija...Isto tako znam da je Ebu-Sufjan bio vodja Kurejsija...Ne Koraisita...

A ti mi nadji u arapskom svijetu jednog Bukarija ili te Koraisite...

Ti bolan pricas o islamskom ekstremizmu....i pricas o islamu u medijima...
eto opet te podsjecam na masone...
Znas li ko je bio Horus...znas li detalje o njegovom rodjenju...
i sta znaci sunce na oficijelnom papinom prijestolu...

Znas li ciji je simbol mitra....zapravo jedan od simbola..

napominjem, ostavi se medijskog vidjenja muslimana, oni manipulisu i tobom i mnom..i ako ti neke stavke u Kur'anu nisu jasne ili su ti nelogicne...posluzi se Tefsirom...pomoce ti da razrijesis dilemu...
Kada je rijec o hadisima...moras paziti na njihovu vjerodostojnost...jer postoje stepeni vjerodostojnosti....

more_horiz
Salem je napisao/la:
Rafael je napisao/la:

Bukari pise:

Ja znam za Buharija...Isto tako znam da je Ebu-Sufjan bio vodja Kurejsija...Ne Koraisita...

napominjem, ostavi se medijskog vidjenja muslimana, oni manipulisu i tobom i mnom..i ako ti neke stavke u Kur'anu nisu jasne ili su ti nelogicne...posluzi se Tefsirom...pomoce ti da razrijesis dilemu...
Kada je rijec o hadisima...moras paziti na njihovu vjerodostojnost...jer postoje stepeni vjerodostojnosti....

Kako vidis, ja imam daleko vise pojma o tvom proroku od dvije trecine tzv. muslimana, koji nemaju blage veze niti sto stoji u kuranu, niti sto stoji u hadisima.
A u mojoj argumentaciji se koristim Mohamedovom biografijom od Sergio Jona, koja je islamu vrlo naklonjena.

Ti se nalazis u slijepoj ulici, pa jos uvijek imas sanse da se vratis na pocetak i pocnes svoj put iz nova.

Religija, koja ne dopusta slobodu izbora religije, nije religija, nego totalitarizam!!!

more_horiz
Rafael je napisao/la:
Salem je napisao/la:
Rafael je napisao/la:

Bukari pise:

Kako vidis, ja imam daleko vise pojma o tvom proroku od dvije trecine tzv. muslimana, koji nemaju blage veze niti sto stoji u kuranu, niti sto stoji u hadisima.
A u mojoj argumentaciji se koristim Mohamedovom biografijom od Sergio Jona, koja je islamu vrlo naklonjena.

Ti se nalazis u slijepoj ulici, pa jos uvijek imas sanse da se vratis na pocetak i pocnes svoj put iz nova.

Religija, koja ne dopusta slobodu izbora religije, nije religija, nego totalitarizam!!!

"La iqrahe fi-d-in...."

"Nema prisile u vjeri" (Al-Baqara 256)

vidim da itekako imas pojma....u vjerodostojnim (sahih) hadisima je najbolje opisan Poslanikov s.a.v.s. zivot...ako znas sta je sahih hadis...
ti nisi u slijepoj ulici.....ti padas niz liticu...

more_horiz
Salem je napisao/la:
Rafael je napisao/la:
Salem je napisao/la:
Rafael je napisao/la:

Bukari pise:

"La iqrahe fi-d-in...."

"Nema prisile u vjeri" (Al-Baqara 256)

vidim da itekako imas pojma....u vjerodostojnim (sahih) hadisima je najbolje opisan Poslanikov s.a.v.s. zivot...ako znas sta je sahih hadis...
ti nisi u slijepoj ulici.....ti padas niz liticu...

U vjeri ne, ali tim vise u religiji!
Nadam se da pravis distinkciju!

Hahahahaha,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,a prorok je rekao, da se Irtidad kaznjava smrcu.
Nesto mi je ovdje prisutno previse kontradikcije u svemu, sto ti pises.

Osim toga, naveo sam izvore o islamu, njegovim pocecima i biografiji samozvanog proroka.

Najpoznatija, najvjerodostojnija i najautenticnija biografija je od Ibn Ishaaka, prepravljena od Ibn Hishama i opet kronizirana u Tabarijevim kronikama.

Sve kasnije biografije samozvanog proroka, kojima se na zalost muslimani najvise sluze su iskicene legendama i pretjeranim barsunastim tekstovima.
A to nisu povijesni fakti!!!Kur'an - Page 15 Sleep

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply