Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Kur'an

power_settings_newLogin to reply
+17
braslav
stranac
SIPA
Salem
Rafael
Jasmin(Jason)
kainos
zanki
dragan
Euro
stefani
Gubavac
Adnan
Didahe
estera
Fazlija
Moderator
21 posters

descriptionKur'an - Page 26 EmptyRe: Kur'an

more_horiz
Rafael je napisao/la:
Onda je tvoj Allah u velikoj kontradikciji sa samim sobom, jer upravo u Surama koje sam ja naveo, dakle Sura 9, 5 i Sura 47, 4, on trazi ubijanje nevjernika. Da li su oni nevini ili krivi, to se uopce ne implicira!!

9,5: Nakon što proteknu sveti mjeseci, ubijajte mnogobožce, gdje god da
ih nađete; zarobljavajte ih, opsjedajte ih, postavljajte zasjede protiv
njih.

Ali ako se pokaju, ako obavljaju molitvu, ako dijele milostinju,
ostavite ih slobodnima. – Allah je onaj koji oprašta, on je milosrdan. –

Ovdje se dakle radi o mnogobošcima, poganima. Što Stari zavjet govori o obožavateljima Ba'ala, onima koji vrše obrede na uzvišicama, o Babiloncima?Kur'an međutim ostavlja mogućnost pokajanja i molitve (ne piše nužno da to mora biti muslimanska molitva, a ne kršćanska ili židovska).
47,4: Kad vi susretnete nevjernike, udarajte ih u potiljak sve dok ih ne
oborite: svežite ih čvrsto; potom izaberite između njihovog oslobađanja
i otkupa da bi prestao rat.

Koliko vidim, ovdje se ne spominje ubijanje, već samo obraćivanje (mrtve se ne može osloboditi). Obraćivanje je doduše poprilično nasilno.

more_horiz
U ime Allaha Milostivog Samilosnog
Kao prvo ja sam rekao DA NEOPRAVDAVAM UBIJANJE NEVINIH LJUDI I DA TO ISLAM STROGO ZABRANJUJE i kako ces ga privesti zakonu ako SAM REKAO DA MU ZAKONSKI NEMOZES NISTA!!

I svi ajeti koji se odnose na ubijanje nevjernika odnose se na bitku izmedju muslimana i nevjernika!!

Dok npr Biblija nema nista protiv ubijanja dijece, zena, pa imamo kako Samson ubija 1000 Palestinaca zatim im pali usjeve, pa David takodjer ubi 200 Palestinaca neznam vas Bog nesto posebno voli Palestince!!Vas Bog pun ljubavi nema nista protiv toga!Cak vasa Biblija Poslanike optuzuje za najvece grijehe Lota za incest,Salomona za obozavanje kipa,Noa za pijanku i razgolicavanje!!

Kako ste samo mogli ovako nesto smisliti i Lut as i Sulejman as i Nuh as svi su oni cisti od toga!A vi cete odgovarati za svoje lazi sigurno!!
Kako nerazmisljate!!!

more_horiz
Rafael je napisao/la:
1) Daj se vec jednom uozbilji! Pa nece te Bog nazvati telefonom i reci: miskec4096, ja sam Bog? Kada bi to i napravio, nebi se nista promjenulo, jer bi ti mislio da se radi o sali, ili te netko zeza. Sam znas da se radi o vjeri, na bazi povijesnih izvora. A to je meni dovoljno, jer imam Bozansku nauku i potvrdu iste.

A što je objava nego upravo tako nešto, gdje se Bog obraća nekomu i veli "Ja sam Bog"?
Kako se Jahve objavio Mojsiju?

Što se tiče vjere - povijest također potvrđuje Muhameda, muslimanima je to dovoljno. Imaju Kur'an i potvrdu. Malo više razumijevanja druge strane ne bi škodilo. Objektivno rečeno, sigurnost dokaza je jednaka.

Glede Isusove izjave da je donio mac na svijet, moras je uzeti u konteksu u kojem je izrecena. Isus je svojom naukom podijelio ondasnji svijet u Izraelu. On je prakticno donio mac medju ljude, ali ne hladno zeljezo, nego nauku.

Da, nauku. A ne vjeru.

2) Daj ne sramoti se jos vise! U Evandjeljima mi imamo sve sto govori da je Isus Bog. Uskrsnuce, cudesa! Ne mozes ti to ocjeniti tako, kao da se nista nije dogodilo.

Rekao sam ti već - ništa od onoga što je Isus izveo u evanđeljima ne bi mogao izvesti neki jogi. To nije dokaz Isusova boštva, već njegove produhovljenosti. A to nisam nikada ni poricao.

3) Tvoj link je plagijat. Nitko, i nikada nije mogao niti pokazati niti dokazati, da bi Flavijev tekst bio falsifikat. Iskljucivo!

The topic of the Testimonium's authenticity has attracted much scholarly discussion. Louis Feldman
counts 87 articles published during the period of 1937-1980, "the
overwhelming majority of which question its authenticity in whole or in
part
".

Nitko ne tvrdi da je čitav tekst falsifikat, već samo interpretacija Isusa.
To ti je kao da ti danas nađeš neki članak o Slobodanu Miloševiću iz sedamdesetih, i onda unutra ubaciš dodatak "ratni zločinac". Tekst je autentičan, Milošević je autentičan, ali epitet je naknadno dodan.

more_horiz
بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ

إِنَّا نَحۡنُ نَزَّلۡنَا ٱلذِّكۡرَ وَإِنَّا لَهُ ۥ لَحَـٰفِظُونَ

Mi, uistinu Kur'an objavljujemo i Mi cemo nad njim bdjeti.

(Al-Higr, 9)

Postoji li ijedna knjiga na svijetu, sem Kur'ana, koju je moguce zapamtiti od slova do slova, od zaraza do zareza, od rijeci do rijeci, bez izmjene u jednom jedinom slovu, jednoj jedinoj duzini, bez izmjene u redoslijedu? Dajte primjer pa da vam povjerujem. Navedite naziv te knjige i broj ljudi koji je znaju napamet. Onako kako hafizi znaju Kur'an.

more_horiz
U kršćanstvu ne postoji ideja suda za nevjernike?

Zapravo ne. Bitini su plodovi, a ne vjera. Nije vazno je li stablo urodilo plodom u pustinji nevjere ili na plodnim poljima vjere bitni su plodovi. Gledao sam emisiju o Meki koja je pratila zivot tri muslimana na hodocascu u taj grad. Samo jedan od ta tri muslimana i to najsiromasniji od trojce je ucinio dijelo milosrdja tako sto je kupio hrane za gladnu djecu, cak se cudio kako malo drugih muslimana cini isto. On je urodio dobrim plodom koji mu se nece oduzeti.

more_horiz
Cak vasa Biblija Poslanike optuzuje za najvece
grijehe Lota za incest,Salomona za obozavanje kipa,Noa za pijanku i
razgolicavanje!!

Kako ste samo mogli ovako nesto smisliti i Lut
as i Sulejman as i Nuh as svi su oni cisti od toga!A vi cete odgovarati
za svoje lazi sigurno!!
Kako nerazmisljate!!!

Zapravo ti grijesi ih cine ljudskijima i zapravo slave Boga, jer se On sluzi nedostojinim ljudima da obavi svoj posao kako bi se znalo da je Bozje, a ne ljudsko djelo.

more_horiz

A zasto je on to uradio?Zato sto je imao vjeru u Boga i zato sto se on
nada nagradi od Boga i zato sto ga je njegov Gospodar tako poucio!!
Zasto bi neki ateista cinio dobra djela jer on nevjeruje da ce mu to
ikad biti vraceno?Moze jedino da se pokaze pred ljudima nastojeci tako
da mu se tako poveca ugled kod ljudi jer on samo vidi ovaj svijet!!

Sto znaci iskreno cinjenje dobrih dijela nemoze bez vjere!!Bez vjere
zivot nema smisla a bez prave vjere zivot nije zivot!Zato vas ja
pozivam da se vratite jedinoj ispravnoj vjeri dok jos imate vremena!!

more_horiz
Salem je napisao/la:
Postoji li ijedna knjiga na svijetu, sem Kur'ana, koju je moguce zapamtiti od slova do slova, od zaraza do zareza, od rijeci do rijeci, bez izmjene u jednom jedinom slovu, jednoj jedinoj duzini, bez izmjene u redoslijedu? Dajte primjer pa da vam povjerujem. Navedite naziv te knjige i broj ljudi koji je znaju napamet. Onako kako hafizi znaju Kur'an.

Ima ljudi koji znaju Mahabharatu napamet (a ona ima ukupno 1,8 milijuna riječi, dulja je deset puta od Ilijade i Odiseje zajedno).

To što netko može neki tekst naučiti napamet, još uvijek ne znači da je taj tekst istinit, a osim toga, svrha Kur'ana nije da ga se nauči napamet, nego da prenese Božju poruku.
Čitava ta priča s učenjem Kur'ana napamet proizlazi iz sljedećega: Bog je ljudima dao Tevrat i Indžil, ali oni su očito od ljudi bili s vremenom iskrivljeni. E sad, kako ljudi više ne bi mogli iskriviti Božju riječ, potrebno je da se ona prenosi od riječi do riječi onako kako je objavljena, baš zato da ne dođe do slobodnih interpretacija.
No naravno, kako vidimo, jezik se mijenja, pa iako je jezični plan Kur'ana isti kroz čitavo to vrijeme gube se neke semantičke nijanse, pa se onda pojedini dijelovi mogu tumačiti različito, jer je neka riječ mogla značiti više stvari (kao ona priča o tome znali li riječ "vječnost" ili samo "vrlo dugo vremensko razdoblje").

more_horiz
A zasto je on to uradio?Zato sto je imao vjeru u Boga i zato sto se on nada nagradi od Boga i zato sto ga je njegov Gospodar tako poucio!! Zasto bi neki ateista cinio dobra djela jer on nevjeruje da ce mu to ikad biti vraceno?Moze jedino da se pokaze pred ljudima nastojeci tako da mu se tako poveca ugled kod ljudi jer on samo vidi ovaj svijet!! Sto znaci iskreno cinjenje dobrih dijela nemoze bez vjere!!Bez vjere
zivot nema smisla a bez prave vjere zivot nije zivot!Zato vas ja
pozivam da se vratite jedinoj ispravnoj vjeri dok jos imate vremena!!

Moja teta je ateist pa me kritizira da ja jedino cinim dobro
jer gledam u tome korist za sebe kada ce mi Bog vratiti, dok ona kao ateist ne ocekujuci ista od Boga cini dobro zbog dobra samog. Nije li time ona u prednosti pred nekim tko cini dobro zbog racunice koju ima s Bogom. Od tada se stvrano trudim promijeniti svoju svijest i ciniti dobro zbog dobra samog, a ne jer cu dobiti nagradu. Vece je ciniti dobro zbog dobra samog nego zbog racunice koja ukljucuje Boga. Istinski dobra osoba cini dobro zbog dobra samog.

more_horiz
Adnan je napisao/la:
A zasto je on to uradio?Zato sto je imao vjeru u Boga i zato sto se on nada nagradi od Boga i zato sto ga je njegov Gospodar tako poucio!!
Zasto bi neki ateista cinio dobra djela jer on nevjeruje da ce mu to
ikad biti vraceno?Moze jedino da se pokaze pred ljudima nastojeci tako
da mu se tako poveca ugled kod ljudi jer on samo vidi ovaj svijet!!

U tome i jest čitav problem. Kako vidiš, i ateisti čine dobra djela, i to ne nužno da bi se pokazali pred ljudima.
Bez obzira je li ti motivacija da se pokažeš pred ljudima ili da stekneš poene kod Boga koji će te nagraditi, obje su motivacije pogrešne. Potrebno je činiti dobra djela radi dobrih djela samih. Ljudi imaju tendenciju stalno svoje postupke pripisvati nečemu u budućnosti. Radimo da bismo si mogli kupiti to i to, kupujemo ženi cvijeće kako bi ona vidjela da smo uglađeni, dajemo milostinju kako bismo bili nagrađeni od Boga. Zašto jednostavno ne bismo radili to što radimo radi toga samog? Želimo davati milostinju radi same milostinje.

O tome govori ova priča:

A Zen Teacher saw five of his students return from the market, riding
their bicycles. When they had dismounted, the teacher asked the
students, "Why are you riding your bicycles?" The first student
replied, "The bicycle is carrying this sack of potatoes. I am glad that
I do not have to carry them on my back!" The teacher praised the
student, saying, "You are a smart boy. When you grow old, you will not
walk hunched over, as I do." The second student replied, "I love to
watch the trees and fields pass by as I roll down the path." The
teacher commended the student, "Your eyes are open and you see the
world." The third student replied, "When I ride my bicycle, I am
content to chant, nam myoho renge kyo." The teacher gave praise to the
third student, "Your mind will roll with the ease of a newly trued
wheel." The fourth student answered, "Riding my bicycle, I live in
harmony with all beings." The teacher was pleased and said, "You are
riding on the golden path of non-harming." The fifth student replied,
"I ride my bicycle to ride my bicycle." The teacher went and sat at the
feet of the fifth student, and said, "I am your disciple."

Sto znaci iskreno cinjenje dobrih dijela nemoze bez vjere!!Bez vjere
zivot nema smisla a bez prave vjere zivot nije zivot!

Vjere da, ali vjere koja se ne oslanja na buduću sreću i na strah od kazne.

more_horiz
miskec4096 ajde konacno se slazemo oko necega. Smile

more_horiz
miskec4096 je napisao/la:
Rafael je napisao/la:
Onda je tvoj Allah u velikoj kontradikciji sa samim sobom, jer upravo u Surama koje sam ja naveo, dakle Sura 9, 5 i Sura 47, 4, on trazi ubijanje nevjernika. Da li su oni nevini ili krivi, to se uopce ne implicira!!

9,5: Nakon što proteknu sveti mjeseci, ubijajte mnogobožce, gdje god da
ih nađete; zarobljavajte ih, opsjedajte ih, postavljajte zasjede protiv
njih.

Ali ako se pokaju, ako obavljaju molitvu, ako dijele milostinju,
ostavite ih slobodnima. – Allah je onaj koji oprašta, on je milosrdan. –

Ovdje se dakle radi o mnogobošcima, poganima. Što Stari zavjet govori o obožavateljima Ba'ala, onima koji vrše obrede na uzvišicama, o Babiloncima?Kur'an međutim ostavlja mogućnost pokajanja i molitve (ne piše nužno da to mora biti muslimanska molitva, a ne kršćanska ili židovska).
47,4: Kad vi susretnete nevjernike, udarajte ih u potiljak sve dok ih ne
oborite: svežite ih čvrsto; potom izaberite između njihovog oslobađanja
i otkupa da bi prestao rat.

Koliko vidim, ovdje se ne spominje ubijanje, već samo obraćivanje (mrtve se ne može osloboditi). Obraćivanje je doduše poprilično nasilno.

Ne vidim razloga da branis jednu nauku, a sam vidis da je neispravna. Mnogobostvo je za ondasnje Arape koji su bili politeisti pravi naziv, a po islamskom ucenju su oni nevjernici. Kuran naziva i krscane i Zidove, kao nevjernike, iako su u posjedu knjige.
Druga sura je preuredjena.
"Kad sretnete nevjernike, onda im odsijecite glave, dok ne napravite krvoprolice medju njima, a onda preostale povezite." (Sura 47, 4)
Udarati u potiljak sabljom znaci odsjeci glavu, covjece Bozji! Gdje ti zivis. Oni prepravljaju i plagiraju Sure, po volji.

more_horiz
Salem je napisao/la:

Ima ljudi koji znaju Mahabharatu napamet (a ona ima ukupno 1,8 milijuna riječi, dulja je deset puta od Ilijade i Odiseje zajedno).

To što netko može neki tekst naučiti napamet, još uvijek ne znači da je taj tekst istinit, a osim toga, svrha Kur'ana nije da ga se nauči napamet, nego da prenese Božju poruku.
Čitava ta priča s učenjem Kur'ana napamet proizlazi iz sljedećega: Bog je ljudima dao Tevrat i Indžil, ali oni su očito od ljudi bili s vremenom iskrivljeni. E sad, kako ljudi više ne bi mogli iskriviti Božju riječ, potrebno je da se ona prenosi od riječi do riječi onako kako je objavljena, baš zato da ne dođe do slobodnih interpretacija.
No naravno, kako vidimo, jezik se mijenja, pa iako je jezični plan Kur'ana isti kroz čitavo to vrijeme gube se neke semantičke nijanse, pa se onda pojedini dijelovi mogu tumačiti različito, jer je neka riječ mogla značiti više stvari (kao ona priča o tome znali li riječ "vječnost" ili samo "vrlo dugo vremensko razdoblje").

Bit cu slobodan i reci....GLUP SI ..upravo zbog ovog sto si napisao....

more_horiz
@miskec4096 pise:

A što je objava nego upravo tako nešto, gdje se Bog obraća nekomu i veli "Ja sam Bog"?
Kako se Jahve objavio Mojsiju?

Što se tiče vjere - povijest također potvrđuje Muhameda, muslimanima je to dovoljno. Imaju Kur'an i potvrdu. Malo više razumijevanja druge strane ne bi škodilo. Objektivno rečeno, sigurnost dokaza je jednaka.

Da, ali sto bi to vrijedilo kod tebe, to sam ti vec napisao. Cemu ovakve stvari? Za onog tko vjeruje su stvari jasne.
Glede Muhamedove objave ona je suspektna, kao i Mojsijeva. Ako Isus Krist nebi bio potvrdio Mojsijevu Objavu, sumnjam da bi ja u nju povjerovao. To je cinjenica! A Mohameda niti je najavio, niti je o njemu igdje ista u Bibliji napisano. Fakti!

Rekao sam ti već - ništa od onoga što je Isus izveo u evanđeljima ne bi mogao izvesti neki jogi. To nije dokaz Isusova boštva, već njegove produhovljenosti. A to nisam nikada ni poricao.

Koliko mi je poznato, jos niti jedan Yogin nije uskrsnuo!Kur'an - Page 26 Lol

The topic of the Testimonium's authenticity has attracted much scholarly discussion. Louis Feldman
counts 87 articles published during the period of 1937-1980, "the
overwhelming majority of which question its authenticity in whole or in
part
".

Nitko ne tvrdi da je čitav tekst falsifikat, već samo interpretacija Isusa.
To ti je kao da ti danas nađeš neki članak o Slobodanu Miloševiću iz sedamdesetih, i onda unutra ubaciš dodatak "ratni zločinac". Tekst je autentičan, Milošević je autentičan, ali epitet je naknadno dodan.

I upravo ti napisah, to je plagijat!

more_horiz
Salem je napisao/la:

Ti ili ne razumijes vlastiti maternji jezik ili... Sta da kazem?
Buduci da si napisao
kao ona priča o tome znali li riječ "vječnost" ili samo "vrlo dugo vremensko razdoblje
ne znam s kojim pravom spominjes arapski ili koji vec jezk-pa ni svoj ne kontas

more_horiz
Arapski tekst Kur ana je uvijek isti bio je prije 14 stoljeca i danas je i bice tako sve dok Allah svt drukcije ne odredi!!A ako je neki prevodioc Kur ana napravio pogresku pa on je samo covjek i moze pogrijesiti i zbog prebogatog Kur anskog izrazaja nemoguce ga je doslovno prevesti zato su moguca i odstupanja u prevodima!!Medjutim isti slucaj nije s Biblijom jer njih ima 36 razliciti vrsta!!
A tebe pitam miskec koja je svrha tvog zivota?Zasto ti postojis?
Ko kaze da je milostinja dobro djelo?Ko ti je to usadio u tebe da znas da je milostinja dobro djelo?I zasto bi neko udjeljivao milostinju zbog milostinje?

more_horiz
@miskec4096 pise:

To nema nikakve veze. Iako su bili učeni, bili su u zabludi.

Na tvoju veliku zalost, jednako kao i oni koji su tu nauku sirili. Einstein je ocijenio i geocentricni i heliocentricni sustav jednakovrijednim. Oba su bila neispravna.

Jasno, ali je u odnosu na geocentrični sustav bio korak naprijed prema istini.
Kopernika nisu mogli progoniti jer je umro dan nakon objave svoje knjige.

Kopernikov tekst je RKC- bio poznat 75 godina prije nego Galileu i ona ga je koristila u kalendarske svrhe. Ali taj tekst nije bila dokazana istina i Kopernik je to znao, pa je i cekao sa objavom teksta.

Po čemu je on bio kriminalac? Predlagao je heliocentrizam i to da je svemir beskonačan. Usto je bio panteist. Ja ovdje ne vidim nikakav zločin vrijedan spaljivanja.

Bruno je bio kriminalac i prgav covjek. Od Italije, preko Ceske i Austrije, Francuske i Engleske, svugdje se zamjerio svim znanstvenicima i plemstvu od kojih je fakticno zivio. Ostao je duzan svima velike svote novca.
Glede doktrinarnih grijeha, on je bio panteist ili musliman. I jedno i drugo bi bilo moguce. Nisam nikad bio za njegovu smrt, ali kao covjeka i znanstvenika ga nikad nisam cijenio, jer je bio obicni kriminalac. On je lux iskljucivo neprijateljima RKC- a ne nikakvim stvarnim znanstvenicima.

Pa da, Zeus je poprilično sličan ljudima.

Radi se o Ezekijelu 36, 24 i jos jednom drugom, kojeg sada nemogu traziti, a ovaj znam napamet!

Ne možeš, jer slobodna odluka podrazumijeva da su posljedice za tebe više-manje slične. Ako te jedan odabir vodi u život vječni, a drugi u kaznu, onda to nije slobodna odluka, tim više jer se ovdje eksplicitno govori o tome da će Bog biti taj koji će odlučivati o kazni.

Covjece Bozji, da li zelis uopce ista shvatiti?
Ako se ti odlucis slobodno i protiv Boga, ti si donio svoju slobodnu odluku i konsekvencije koje iz te odluke slijede.Kur'an - Page 26 Lol

more_horiz
Kur`an - sura Alu-Imran- ajet 70 71
O sljedbenici Knjige, zašto u Allahove dokaze ne vjerujete, a da su istina, dobro znate?
O sljedbenici Knjige, zašto istinu neistinom zamračujete i svjesno istinu krijete?

Sljedbenici knjige su Jevreji i Krscani. Oni se u Kur`anu zovu tako. Sad pazi sta sam podcrtao iz Kur`ana- svesno istinu neistinom zamracujete- sta to rade. Kriju da je u njihovim knjigama najavljen Muhamed a.s. i da je poslanik. Sad ces reci ma nema to u Bibliji ili Evandjelju ali stos i jeste u tome da je izbrisano iskrivljeno i tako dalje sve ono sto se tad direktno u Bibliji odnosno Evandjeljima ili Tori nalazilo o Muhamedu.

Ippak neke dokaze o tome kako se molio Isus (Issa a.s) imamo i danas-prvo se sjetite kako se mole Muslimani.
Pa haj, mada nakon onoliko iskrivljivanaj i ispravljanja Bibilje po mjeri ljudi ostalo je malo ali ima.
"ode i pade nicice te je dugo molio Bogu"
"pade nicice na tle pred bozjom Slavom"
"prozori su mu gledali prema Jeruzalemu i svaki je dan padao na koljena moleci Boga..."

(Evanðelje po Mateju 26,39)
I ode malo dalje, pade nicice moleci: "Oèe moj! Ako je moguæe, neka me mimoiðe ova èaša. Ali ne kako ja hocu, nego kako hoæeš ti."

I tako dragi moji, Isus se klanja (pada nicice na tle), kao i Muslimani danas, i jos kaze nece biti kako ja hocu nego kako hoces ti (Boze)- pa sad neka neko ovo upakuje u to Trojstvo, bas me zanima kako ce?

svako dobro od mene

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply