[quote="Rafael"]
SIPA je napisao/la:Ja mislim Rafael da ste vi malo pobrkali lončiće! Ja sam izjavio: Bog Alah je isti Bog Jahve i znam da to znate samo mi nije jasno zašto pitate što znate!Ja nisam govorio o svetom trojstvu niti sam podupirao misao na koju vi navodite. A ona je da Isus Hrist nije Bog. Prije svega ja sam govorio o Ocu Jahvi koji je Bog isti kao i kod islama prema tome osnovne heretičke misli nemožete da u mom slučaju povezujete sa apostolom Pavlom i njegovim izjavama jer one nemaju veze sa mojom izjavom. Na prvi pogled mi se čini da ne poznajete strukturu gramatike. Bog je isti u ovoj mojoj izjavi međutim mogao bih se složiti da islam ne vjeruje u iste osobe jer se one otkrivaju tek sa dolaskom Isusa Hrista pa tek nakon 400 god. se nalaze činjenice o lažnim svjedočenjima i sl. što prouzrokuje osnivanje islama. Dalje ako islam ne vjeruje u istog Boga ko je onda Jahve prema vama. Neznam šta vi tvrdite ali znam šta Biblija tvrdi Jahve je Otac a On je Bog i prema tome ako islam kaže da je i Alah Bog tad je Bog isti. A dalji je grijeh što islam ne prizna Isusa Hrista za Boga a nije meni jer ja vjerujem da jeste ali ne zato što je Isus rekao da je Bog većma zato što starokanonski spisi potvrđuju dolazak Isusa Hrista i što djela Isusa Hrista potvrđuju starokanonske zapise. A vi povezujete moju izjavu sa Pavlom koji je istinu zborio. Ali prema mjerilu moje izjave i izjave Pavla nema paralele u tim dvjema izjavama. A o konzistenciji mislim da nema potrebe da obrazlažem jer iz priloženog s moje strane se ne očitava niti ikakva kontradiktornost većma se ona desila samo u vašoj pretpostavci da ja tvrdim da je teorija islama o Alahu i hrišćanstva o Jahvi neparalelna. A dalje ja navodim da redukcija problema ili pretpostavke se često naziva i očuvanje konzistencije. Očuvati konzistenciju problema znači reducirati problem na problem. Ovdje je osnovni problem što islam ne vjeruje u cjelokupnost Boga a nije ovdje problem Alah ili Jahve. Tako da u ovom slučaju konzistencija znači da nije moguće polovično definisanje Boga. Jer ako jedan dio definicije je tačan, a drugi nije ili ne postoji definicija je ravna nepoznanici. A što se tiče vas esencijalno je da budete konzistentni, što znači da unutar sebe sadržite istinsku Ljubav , koja jedino može biti otkrivena putem prestanka pretposavljanja. Pozdrav!Moderator je napisao/la:Dakle imam par pitanja. Što mislite o poimanju Boga u Kur'anu?
Kakav je taj Bog Allah u odnosu na kršćanskog Boga Jahvu?
Koliko znam to je isti Abrahamov Bog, ali čemu onda razlike u imenima?
Bog Alah je isti Bog Jahve i znam da to znate samo mi nije jasno zašto pitate što znate!Pozdrav!
Nebih se slozio sa tvojom tvrdnjom. Ona je iz krscanskog aspekta ne samo ne konzistentna, nego i potpuno "hereticna". Islamski teolozi su misljenja, da se radi o istom Bogu, ali ako uzmes argumente iz kurana i Biblije, onda se jasno vidi, da to ne moze biti istina.
Krscanstvo zastupa doktrinu trinitarnog Boga, pa vec samim tim stoji dijametralno oprecno islamu. Onaj tko dobro poznaje Bibliju, posebno NZ- , taj nikad nece reci ili napisati, da je Allah identican trinitarnom Bogu.
Svaki krscanin, koji je misljenja da se radi o istom Bogu je krivovjernik, i bolje bi mu bilo da konvertira na islam, nego da iznutra razvodnjava krscanstvo. A ti to cinis, bez ikakvog razloga. Mi krscani nemamo nikakve potrebe misliti nesto takvo, niti takvim misljenjem dekapitirati krscansku religiju.
Jer ako bi krscani i muslimani vjerovali u istog Boga, onda bi krscanstvo bila obicna farsa, jer islam nijece Bozji Trinitet. A to je temelj krscanske doktrine, sa kojom ono i zivi i pada. Zato islam i napada iskljucivo trinitarnog Boga. Oni koji mu povjeriju, postaju heretici. Oni nisu vise krscani. Jer ako Isus Krist nije umro na krizu, bio pokopan i treci dan uskrsnuo i kao druga Osoba Triniteta uzisao na nebo, onda je po misljenju sv. Pavla uzaludna nasa vjera. I to je istina! A upravo islam negira Isusovo Bozanstvo i time se stavlja u red antikristove religije.
Islam je djelo jednog neukog samozvanog proroka, koji s Bozjom naukom nema bas puno zajednickog, osim volje da to bude tako.