Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Kur'an

power_settings_newLogin to reply
+17
braslav
stranac
SIPA
Salem
Rafael
Jasmin(Jason)
kainos
zanki
dragan
Euro
stefani
Gubavac
Adnan
Didahe
estera
Fazlija
Moderator
21 posters

descriptionKur'an - Page 19 EmptyRe: Kur'an

more_horiz
[quote="Rafael"]
SIPA je napisao/la:
Moderator je napisao/la:
Dakle imam par pitanja. Što mislite o poimanju Boga u Kur'anu?
Kakav je taj Bog Allah u odnosu na kršćanskog Boga Jahvu?
Koliko znam to je isti Abrahamov Bog, ali čemu onda razlike u imenima?

Bog Alah je isti Bog Jahve i znam da to znate samo mi nije jasno zašto pitate što znate!Pozdrav!

Nebih se slozio sa tvojom tvrdnjom. Ona je iz krscanskog aspekta ne samo ne konzistentna, nego i potpuno "hereticna". Islamski teolozi su misljenja, da se radi o istom Bogu, ali ako uzmes argumente iz kurana i Biblije, onda se jasno vidi, da to ne moze biti istina.

Krscanstvo zastupa doktrinu trinitarnog Boga, pa vec samim tim stoji dijametralno oprecno islamu. Onaj tko dobro poznaje Bibliju, posebno NZ- , taj nikad nece reci ili napisati, da je Allah identican trinitarnom Bogu.

Svaki krscanin, koji je misljenja da se radi o istom Bogu je krivovjernik, i bolje bi mu bilo da konvertira na islam, nego da iznutra razvodnjava krscanstvo. A ti to cinis, bez ikakvog razloga. Mi krscani nemamo nikakve potrebe misliti nesto takvo, niti takvim misljenjem dekapitirati krscansku religiju.

Jer ako bi krscani i muslimani vjerovali u istog Boga, onda bi krscanstvo bila obicna farsa, jer islam nijece Bozji Trinitet. A to je temelj krscanske doktrine, sa kojom ono i zivi i pada. Zato islam i napada iskljucivo trinitarnog Boga. Oni koji mu povjeriju, postaju heretici. Oni nisu vise krscani. Jer ako Isus Krist nije umro na krizu, bio pokopan i treci dan uskrsnuo i kao druga Osoba Triniteta uzisao na nebo, onda je po misljenju sv. Pavla uzaludna nasa vjera. I to je istina! A upravo islam negira Isusovo Bozanstvo i time se stavlja u red antikristove religije.

Islam je djelo jednog neukog samozvanog proroka, koji s Bozjom naukom nema bas puno zajednickog, osim volje da to bude tako.
Ja mislim Rafael da ste vi malo pobrkali lončiće! Ja sam izjavio: Bog Alah je isti Bog Jahve i znam da to znate samo mi nije jasno zašto pitate što znate!Ja nisam govorio o svetom trojstvu niti sam podupirao misao na koju vi navodite. A ona je da Isus Hrist nije Bog. Prije svega ja sam govorio o Ocu Jahvi koji je Bog isti kao i kod islama prema tome osnovne heretičke misli nemožete da u mom slučaju povezujete sa apostolom Pavlom i njegovim izjavama jer one nemaju veze sa mojom izjavom. Na prvi pogled mi se čini da ne poznajete strukturu gramatike. Bog je isti u ovoj mojoj izjavi međutim mogao bih se složiti da islam ne vjeruje u iste osobe jer se one otkrivaju tek sa dolaskom Isusa Hrista pa tek nakon 400 god. se nalaze činjenice o lažnim svjedočenjima i sl. što prouzrokuje osnivanje islama. Dalje ako islam ne vjeruje u istog Boga ko je onda Jahve prema vama. Neznam šta vi tvrdite ali znam šta Biblija tvrdi Jahve je Otac a On je Bog i prema tome ako islam kaže da je i Alah Bog tad je Bog isti. A dalji je grijeh što islam ne prizna Isusa Hrista za Boga a nije meni jer ja vjerujem da jeste ali ne zato što je Isus rekao da je Bog većma zato što starokanonski spisi potvrđuju dolazak Isusa Hrista i što djela Isusa Hrista potvrđuju starokanonske zapise. A vi povezujete moju izjavu sa Pavlom koji je istinu zborio. Ali prema mjerilu moje izjave i izjave Pavla nema paralele u tim dvjema izjavama. A o konzistenciji mislim da nema potrebe da obrazlažem jer iz priloženog s moje strane se ne očitava niti ikakva kontradiktornost većma se ona desila samo u vašoj pretpostavci da ja tvrdim da je teorija islama o Alahu i hrišćanstva o Jahvi neparalelna. A dalje ja navodim da redukcija problema ili pretpostavke se često naziva i očuvanje konzistencije. Očuvati konzistenciju problema znači reducirati problem na problem. Ovdje je osnovni problem što islam ne vjeruje u cjelokupnost Boga a nije ovdje problem Alah ili Jahve. Tako da u ovom slučaju konzistencija znači da nije moguće polovično definisanje Boga. Jer ako jedan dio definicije je tačan, a drugi nije ili ne postoji definicija je ravna nepoznanici. A što se tiče vas esencijalno je da budete konzistentni, što znači da unutar sebe sadržite istinsku Ljubav , koja jedino može biti otkrivena putem prestanka pretposavljanja. Pozdrav!

more_horiz
@"SIPA"

Kako se svi mogu uvjeriti Vi poistovjecujete JAHVU i Allaha, sto takodjer nije adekvatna tvrdnja. U mom gornjem upisu se mozes uvjeriti u ovo sto cu ti jos jednom priopciti. Allah je ime jednog arapskog bozanstva i imao je svoj kip u Kabi u Meki.

Muhamed ga kasnije cini, po uzoru na judeo-krscanstvo slicnim JHVH, ali je sve ostalo na pokusaju, jer Jahve je isti Bog kao i Isus Krist, samo su razlicite Osobe.

Mi imamo dokaz za trinitarnog Boga cak i u SZ-, u Postanku, gdje Abraham ugoscuje Boga kao trojicu, a oslovljava ih kao "Gospodin", u jednini. Ako Zidovi nijecu ovu egzegezu, onda ni oni nemaju pravih predodzbi o Bogu. Sve postaje nesigurno kao i u kuranu, jer -JHVH- u Bibliji dozivljava vise "metamorfoza". U NZ- imamo zavrsetak Matejeva Evandjelja kao dokaz. I to imas u mom gornjem upisu.

Slijedeca stvar: Bog je Trojstvo. U tome se slazemo. Na koncilima u Niceji i Konstantinopolisu se TRINITET potvrdio. Imamo i vjerovanja na osnovi tih zakljucaka, koje svaki krscanim mora akceptirati, ako zeli biti krscanin.

A sada problem: ako Isus Krist nebi bio Bog, i mi njegovu nauku nebi smatrali istinom, onda je sve laz, jer bez Isusova svjedocanstva mi nemamo drugih vjerodostojnih izvora da Bog jest. Isus Krist potvrdjuje TORU i Proroke. On to sam kaze.

Bez Isusa Krista i njegove nauke, mi nebi imali objavljenih "dokaza", odnosno pokaza da Boj jest. Onda bi i Zeus, i Jahve i Allah i Vishnu i Shiva bili identicni idoli, djela ljudi.

Ivanovo Evandjelje nam to jasno predocava: Samo je Isus Krist dosao od Oca i predocio nam stvarno stanje stvari, odnosno, da je bog TRINITET. Sve ostalo je laz. To nas uci NZ-. Onaj koji misli nesto drugo, taj nije krscanin.

more_horiz
Volio bih napomenuti da sam otvorio temu dijalog (misleci na dijalog s muslimanima) gdje sam zatrazio vas muslimane da opisete sto vas je privuklo Islamu, kako je Kur'an osvojio vasa srca. To je nesto sto bih citao s uzitkom. Oprostite sto unosim nesto offtopic.

more_horiz
Naravno, pa moji su upisi ocrtali sadrzaj
kurana, kojeg ti zacjelo ne poznajes, ako cemo suditi po ovom sto
pises, jer takvo nesto nebih napisao.

Za moje poznavanje Kur'ana se ti ne moraš brinuti. Pobrini se samo za to da fundamentalizam pojedinih Muslimana ne projiciraš na sve Muslimane.

Ako je doktrina kurana takva, da je non-stop u
sebi kontradiktorna ili vec iz prvotnog aspekta neistinita, onda nije
potrebno da me na nesto upozoravas, sto je meni daleko bolje poznato,
nego tebi, kako svi mogu vidjeti. Ne vrijedi nikom zatvoriti laznu nauku u trezor,
i ocuvati je za kasnije generacije nepatvorenu, jer ona ostaje i dalje
neistinita, i ne mutira nikada u istinu. U 204 versa u kuranu se poziva
na ubijanje nevjernika i mnogobozaca.

Konkretan primjer Sura 9, vers 5:
"Kada
prodju sveti mjeseci, ubijajte mnogobosce gdje god ih nadjete,
zarobljavajte ih, opsjedajte i na svakom prolazu docekujte! Pa ako se
pokaju i budu molitvu obavljali i zekat davali, ostavite ih na miru,
jer Allah zaista prasta i samilostan je."

Koja religija poziva ovako otvoreno na ubijanje mnogobozaca?
Ovdje
je rijec o tzv. mjesecima mira u predislamskom arapskom drustvu, koje
je bilo politeisticko... Radi se o mjesecima Radzab, Dhu`l-Qa´-da,
Dhu`l´Hidza i Moharam. U ovim mjesecima je mirovao beduinski svijet.
Svi ratovi i plemenske krvne osvete su bili zabranjeni. A prorok to
onda interpretira kao posebnu Suru u kuranu i poziva vjernike, na
ubijanje mnogobozaca kad prodju sveti mjeseci... Samo ova Sura 9, obara
vjerodostojnost o miroljubivom islamu i kuranu kao nauci mira i
tolerancije.
Na ovakve i na slicne argumente muslimani ne reagiraju.

Ne znam od kuda daješ sebi za pravo da jedini tumačiš Kur'an?
Zar drugi ne mogu napisati ni slovo o tome što piše u Kur'anu?

Meni se ne sviđaju dijelovi Kur'ana kao npr. onaj gdje piše da Muslimani ne smiju imati prijatelja Židova ili kršćanina.
No, to mi ne daje za pravo da tvrdim kako niti jedan Musliman nema prijatelja kršćanina ili Židova.

Dragi moj, okreni se ti lijepo oko sebe i pogledaj kako žive oni Muslimani koji su najbliži tebi.

Sigurno kod mene u Zagrebu ti isti Muslimani ne drže automatske puške u ormarima, a također se ne raznose eksplozivom u središtu grada.

A također te uvjeravam da ti zagrebački Muslimani nakon svetih islamskih mjeseci ne idu po Zagrebu i rafalnom paljbom ubijaju katolike !!!
To ti garantiram !

Gledao sam velika slavlja po ulicama
palestinskih gradova i sirom islamskog svijeta, kada su teroristi
unistili Tornjeve moci u New Yorku i napali Pentagon. Takodjer sam
vidio simpatiziranje i solidarnost islamskog svijeta sa protestnim
marsevima mrznje i odmazde protiv zapadnih zemalja, Danske ili neke
druge glede karikatura o Muhamedu. Samo slijepci nisu toga svijesni.

A ti si slijep i indoktriniran TV propagandom koja pokazuje tisuću okupljenih Arapa na palestinskom teritoriju kako pale američku zastavu u vrijeme napada na Blizance u New Yorku.
I odmah stvaraš zaključak - svi su Muslimani takvi.
To što preostalih 1,2 milijuna Palestinaca nisu bili okupljeni na tom skupu tebi ne znači ništa.
Ti si našao razlog za svoju islamofobiju u tome što su tri ili četiri čovjeka u Iranu palili američku zastavu, a oko njih je bilo pet tisuća ljudi.

Naravno, za tebe je bitno onih pet tisuća, ali preostalih 80 milijuna stanovnika Irana koji ne pale zastave nisu kod tebe naišli na razumijevanje.

Predsjednik Irana, Ahmadinedzad je jednom
prilikom rekao, da ce unistiti Izrael i pobiti sve Zidove, a on slijedi
islamsku nauku, koju je po Bukhariju navjestao sam Muhamed, gdje ce cak
i svaki kamen progovoriti i pozvati muslimana, da ubije Zidova koji se
iza njega sakriva. To sam citirao u jednom od mojih prvotnih postova.

Taj isti brbljivi i kontradiktorni Ahmadinedžad nakon toliko godina predsjednikovanja još nije ubio niti jednog Židova, niti su u Iranu po njegovoj naredbi ubijani Židovi.

Što misliš o tome?

Jednom
drugom prilikom je rekao, da ako Zapad napadne Iran poradi nuklearki i
atomskog naoruzanja, da ce on poslati na zapadni svijet 40 000
Mudzahedina samoubojica, koji ce zapaliti cijeli zapadni svijet, a
posebno Vatikan i USA.

Zapad je pomogao jednom Pakistanu, u kojem inače vlada šerijatsko pravo, da 1975-te napravi atomsku bombu.
Tako da je šerijatska zemlja Pakistan zemlja sa jakim nuklearnim naoružanjem.

Po tebi su šerijatske zemlje opasne, pa te pitam je li Pakistan opasna zemlja?

A što se tiče prijetnje Zapada, one nikoga ne ostavljaju hladnim. To smo vidjeli nakon drugog svjetskog rata puno puta kada je Zapad izazivao ratove širom svijeta, a sebe je nazivao demokratski ustrojenim poretkom.
To su samo u Vijetnamu platili životima 4 milijuna ljudi.

Zato kada ti Zapad prijeti, ne možeš ostati niti kao kršćanin ravnodušan prema tim prijetnjama.

Ima na pretek takvih i slicnih
izvjestaja koji nas dostizu iz islamskog svijeta. Ako jedna nauka nije
u sebi pacifisticka, kako ce biti oni ljudi pacifisti koji ju
ispovijedaju? To mi nije jasno!

Ispovijedaju li Muslimani ubijanje kako to ti upozoravaš?

Zato je i podrzavanje terora terorizam!!!

Zato je i podržavanje američkih i zapadnjačkih terorističkih akcija u Iraku i Afganistanu također terorizam!!!

Potpuno drugacije od tvrdnji skeptika i onih
koji nijecu TRINITET, ipak je i vise nego evidentno, da se Trinitet ne
protivi logici, nego lezi supralogicno. Kako vidimo, radi se o
Misteriju, a ne kontradikciji. Time teologija naglasava, da je Bog po
svome Bitku jedan, a u tri persone. Dakle, personalni Bog.

Zar je i Duh Sveti osoba? To prvi puta čujem, moram iskreno priznati.

Btw. kada već spominješ Ivanovo Evanđelje, pročitaj što Isus kaže u njemu:

Ivan 4:24 Isus:"Bog je Duh i koji se njemu klanjaju, u duhu i istini treba da seklanjaju."

lijepi pozdrav

Euro

more_horiz
Sta je Muslimane privuklo Islamu, bilo je pitanje. Pa sad, izmedju toliko mnogo stvari je i ovo:

Kur`an - sura Er-Ra`d - ajet 19-22
Zar je onaj koji zna da je istina ono što ti se objavljuje od Gospodara tvoga kao onaj koji je slijep? A pouku samo razumom obdareni primaju:
oni koji obavezu prema Allahu ispunjavaju i ne krše obećanje;
i oni koji poštuju ono što je Allah naredio da se poštuje i Gospodara svoga se boje i obračuna mučnog plaše;
i oni koji trpe da bi postigli naklonost Gospodara svoga, i koji molitvu obavljaju, i koji od onoga što im Mi dajemo i tajno i javno udjeljuju, i koji dobrim zlo uzvraćaju – njih čeka najljepše prebivalište

Kur`an - sura El - Asr - ajet 1-3
Tako mi vremena –
čovjek, doista, gubi,
samo ne oni koji vjeruju i dobra djela čine, i koji jedni drugima istinu preporučuju i koji jedni drugima preporučuju strpljenje.

Ne vidim nista ni blizu Islama Kur`ana, ovo ne pisem podrugljivo, ne zelim da tako shvatite, ali je tako, bar meni.

svako dobro

more_horiz
Ovaj cinizam kad je u pitanju terorizan bar u nase vrijeme je no comment: Bara za ovaj post. Ne zelim da izazivam revolt kod bilo koga, ali najiskrenije bih preporucio serijal The arrivals (Dolasci). Rijec je o dolasku Antkrista (u Islamu se on zove Dedzal) te priprem njegovog dolaska i sotonistima te kakoo se to odrazilokroz istoriju a kako danas na Islam Krscanstvo i Judaizam. Ovaj seriijal je dugacak oko 8 sati, ali nije antikrscanski ili slicno tome: Ne kazem da mi se cini da je u njemu sve 100% tacno ali je jako poucan sa argumnentima za dosta toga. Volio bh da se javi neko ko je ga pogledao a ostalim savjetujem da pogledaju.
Na youtube ima i sa prevodom i bez prevoda, pa kako kome stima. Ugodno gledanje

svako dobro

more_horiz
Rafael, pises veoma opsirno pa ti ne mogu stici odgovoriti na svaku tvoju tvrdnju. Samo da ti ukratko kazem:

Prije nego reknes: -"Allah je jedno pustinjsko bozanstvo ili Bog je trinitet" itd. reci:-"to je moje misljenje" ili -"ja tako vjerujem". Jer ne vjeruju ni svi krscani isto.

A de ti meni reci zasto krscani koji govore arapski mole se Allahu? Zasto je Biblija na arapskom prepuna rijeci Allah? Zasto je Allah srodna sa onim Isusovim aramejskim rijecima Eloi, Eloi (negdje prevedeno Elohi ili Eli)?

Tri dosljaka Abrahamu bili su meleci. "Boga niko nije vidio i ostao ziv", mislim da su rijeci Biblije. Tvoje tumacenje (ili mozda tudje tumacenje koje si prihvatio) je samo tvoje i samo je tumacenje. Biblija ne tvrdi nigdje da je to u vezi sa trojstvom. To je samo ono sto ti smatras.
Muslimani posebno kod tumacenja na kraju kazu:-A Allah najbolje zna".

Isto se odnosi i na ostatak tvoga teksta.

more_horiz
Kad si vec kod trojstva kojeg vidis u Ibrahimovim dosljacima, interesantno je kako ne vidis simboliku trojstva u judaizmu, krscanstvu i islamu. Svi potekli od Abrahama. Mozes li mozda vidjeti u tri sveta mjesta islama Meki, Medini i Jerusalimu ona tri dijela hrama Solomonovog gdje su servirani kruh, vino i meso? Mozes li vidjeti ovakvo "trojstvo"?

Zadnja promjena: RahatLokum; ned 18 lis 2009, 19:02; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Nije li od Ismaila poteklo 12 plemena.
Nije li od Israila poteklo 12 plemena.
Slicnih li imena: Ismail i Israil!?

A nisu li u hramu bila 24 svecenika? Jedan nad njima 25. bio je starjesina.
Nije li Ivan vidio 24 starjesine sa krunama i 25. jagnje Isus koji polomi pecate.
Nije li u Kur'anu spomenuto 24 poslanika i Muhammed 25. koji je zavrsnica poslanstva.

Vidis li ovdje ona tri dosljaka Ibrahimu Rafaele?

more_horiz
A Allah najbolje zna!

more_horiz
svašta je ovdje napisano. cccc ... .... uglavnom, ne LAŽITE da su teroristi židovi sa arapskim imenima. NE LAŽITE OK!?

nadalje, pali su i neki izazovi. mislim da bi trebalo izazvati muslimane da sastave jednu suru bolju od ove:

1 korićanima 13

<tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr>
Ako jezike ljudske i anđeoske govorim, a ljubavi nemam, onda sam kao mjed, koja ječi, ili cimbal, koji zveči.I ako imam dar proročanstva i znam sve tajne i sve znanje, i ako imam svu vjeru, da i gore premještam, a ljubavi nemam, ništa sam.I kad bih razdao sve imanje svoje, i ako predam tijelo svoje, da se spali, a ljubavi nemam, ništa mi ne koristi.Ljubav dugo trpi, dobrostiva je; ljubav ne zavidi, ne ponosi se, ne nadima se.Ne čini što ne valja, ne traži svoje, ne razdražuje se, ne misli o zlu,Ne raduje se nepravdi, a raduje se istini,Sve pokriva, sve vjeruje, svemu se nada, sve trpi.Ljubav nikad ne prestaje, a proročanstva ako će i prestati, ili Jezici ako će umuknuti, ili znanje ako će proći.Jer dijelom znamo i dijelom prorokujemo.A kad dođe, što je savršeno, prestat će, što je djelomično.Kad sam bio dijete, govorio sam kao dijete, mislio sam kao dijete, sudio sam kao dijete. Kad sam postao muž, odbacio sam, što je bilo djetinje.Jer sada u ogledalu slabo vidimo, a tada ćemo licem u lice. Sad poznajem dijelom, a tada ću poznati, kao što sam i poznat.

pozdrav.
A sad ostaje vjera, ufanje, ljubav, ovo troje, ali je najveća među njima je ljubav.

more_horiz
još nešto. nisam sve postove od moga posljednjega puta pročitala ali mi se učinilo da je euro optužio rafaela za "islamofobiju".

pa samo malo. šta znači taj termin. islamo-fobija. pa islam nije ništa više nego ideologija koju svatko ima pravo kritizirati. hey pa živimo u demokraciji, a ne šerijatu. šta vam je. još se čovjek mora na kraju ispričavati što koristi islamske izvore. svašta.

more_horiz
Mislim da ovo spada pod temu Kur'an
evo link za stranicu sa kuranskim kontradikcijama (koje su gotovo sve oborene kao lazne kontradikcije jer stranica dopusta muslimanima da daju svoje odgovore)
http://www.answering-islam.org/Quran/Contra/

Jel ima neka slicna stranica sa kontradikcijama u Bibliji? Ako znate nemojte stavljati post ovdje jer je tu tema Kur'an vec je stavite na temu dijalog.

Zadnja promjena: braslav; pon 19 lis 2009, 18:36; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
estera je napisao/la:
još nešto. nisam sve postove od moga posljednjega puta pročitala ali mi se učinilo da je euro optužio rafaela za "islamofobiju".
pa samo malo. šta znači taj termin. islamo-fobija. pa islam nije ništa više nego ideologija koju svatko ima pravo kritizirati. hey pa živimo u demokraciji, a ne šerijatu. šta vam je. još se čovjek mora na kraju ispričavati što koristi islamske izvore. svašta.

Estera,

Ne bi bilo loše kad bi prije mog posta pročitala post koji je Rafael uputio meni.

Tek onda možeš suditi o mojim riječima.

Islamofobija nije kritiziranje Kur'ana i islama ili Muhameda.

Islamofobija je kada netko napiše da Muslimani nakon svojih vjerskih praznika idu po gradu i ubijaju kršćane, jer tako piše u Kur'anu.

Ja se ispričavam ako griješim Estera, ali kod mene u Zagrebu kao niti u Teheranu ili Sarajevu ti isti Muslimani ne idu po gradu ubijati kršćane nakon Ramazana ili bilo kojeg drugog muslimanskog praznika.

A da to piše u Kur'anu to je istina što je Rafael napisao.

Međutim, slova na papiru ili u svetom spisu nisu uvijek jednaka ovom istinskom životu koji živimo.

pozdrav

Euro

more_horiz
euro,

priznajem nisam pročitala nego samo preletila. ok.

e sada, taj pojam islamofobija se zloupotrebljava. već sam napisala da je islam ideologija i apsolutno je svatko ima pravo kritizirati. drugo je što to muslimani ne mogu trpiti. pa naša sveta knjiga je u povijesti čovječanstva bila ta koja je najviše bila kritizirana. sa svih strana. pa šta sada. neću ubijat ljude šta ne misle kao ja.

nadalje, slažem se da teorija i praksa nije isto. i ne slažem se sa tim rafaelovim stavom da su "svi muslimani teroristi", ali se slažem da npr. da je iz ajeta 9:5 izvukao takvo mišljenje. muslimani dosta puta kažu da se treba islamu suditi po kuranu i muhamedu a ne njima. mislim da to ima smisla. ovdje bi se trebalo koncentrirati na teologiju, a ne na nekakva osobna mišljenja.

pozdrav.

more_horiz
o čemu ti braslav. oborene kao lažne kontradikcije? hahah ma nemoj. zavisi , kako gledaš . pa zašto imaju abrogacije onda ako je sve tako kristalno jasno. plus, kuran za sebe kaže da je jasan, a ne može se skužit bez hadisa. superrrrrrrr.

more_horiz
još nešto braslav. fino ti u dnu stranice piše da su muslimani isto napisali na svojoj stranici "kontradikcije u bibliji", ali oni za razliku od nas ne daju da se čuje i naša strana. toliko o intelektualnom poštenju.

more_horiz
@Euro pise:
Za moje poznavanje Kur'ana se ti ne moraš brinuti. Pobrini se samo za to da fundamentalizam pojedinih Muslimana ne projiciraš na sve Muslimane.

@Rafael:
Zacjelo ti je izmaklo iz vida, da se ova tema zove Kuran! Dakle, mi se bavimo diskusijom o kuranu, kao doktrini islama, koju oni zvu "Rijec Bozja" i smatraju je cistom ljubavlju i pacifozmom.! A moji upisi su puni citata iz kurana, koji nam jasno pokazuju, da se tu ne radi o nikakvoj doktrini ljubavi, a jos manje o nekoj vrsti "Rijeci Bozje!". To oni samo tako mogu zvati, ali dokaze za te tvrdnje ne mogu donijeti. A ti jos manje, pa mi je zao, da to moram ustvrditi za jednog moderatora, koji zeli biti objektivan.
U 204 versa u kuranu se poziva na ubijanje nevjernika i mnogobozaca. Konkretan primjer Sura 9, 5 i 47, 4, kako bih upozorio na pozivanje da se ubijaju nevjernici. A to ne moze biti Rijec Bozja!!! Koja to jos religija poziva na ubijanje nevjernika i mnogobozaca?

@Euro pise:
Ne znam od kuda daješ sebi za pravo da jedini tumačiš Kur'an?
Zar drugi ne mogu napisati ni slovo o tome što piše u Kur'anu?

@Rafael:
Zasto ne! Zasto ne pisu i objasne mi kako su zlocini kompatibilni sa Bozjim zakonima!? I ti mi mozes objasniti taj problem, pa onda izvoli!

@Euro pise:
Meni se ne sviđaju dijelovi Kur'ana kao npr. onaj gdje piše da Muslimani ne smiju imati prijatelja Židova ili kršćanina.
No, to mi ne daje za pravo da tvrdim kako niti jedan Musliman nema prijatelja kršćanina ili Židova.

@Rafael:
E vidis, to sto ti pises nije istina. Muslimani po sarijetskom zakonu i kuranu ne mogu imati prijatelje u drugim religijama. Poznanstva i interesne odnose ja, ali pravo prijateljstvo ne. Gostoprimstvo ja, ali ne prijateljstvo. To je iskljucivo. A ti muslimani, koji su tvoji tzv. prijatelji oni to u stvari nisu. Ako budes imao jedan konflikt sa jednim drugim muslimanom, onda ce tvoji tzv. prijetelji muslimani se uvijek prikloniti muslimanu, pa makar ga i nepoznvali, a protiv tebe, jer im to doktrina nalaze. Ti nemas puno pojma o suzivotu muslimana i drugih religija, a ja imam osobno iskustvo, jer sam sa muslimanima odrastao.

@Euro pise:
Dragi moj, okreni se ti lijepo oko sebe i pogledaj kako žive oni Muslimani koji su najbliži tebi.
Sigurno kod mene u Zagrebu ti isti Muslimani ne drže automatske puške u ormarima, a također se ne raznose eksplozivom u središtu grada.

@Rafael:
Jos ne! Koji si ti naivcina! Pa znas li ti covjece, da u BiH- ima oko 40 tisuca tzv. Al-Qaidinih spavaca. U cijeloj Europi ih ima oko 100 tisuca. Ako situacija bude povoljna i za islam sudbonosna, onda ces i na svojoj vlastitoj kozi u Zagebu osjetiti prijateljstvo tih Mudzahedina.

@Euro: pise:
A također te uvjeravam da ti zagrebački Muslimani nakon svetih islamskih mjeseci ne idu po Zagrebu i rafalnom paljbom ubijaju katolike !!!
To ti garantiram !

@Rafael:
Toliko naivnosti ne vidjeh odavno na internetu! Ja se osobno pitam: koju ti ovdje zadacu imas? Da me lazes braneci jednu doktrinu koja nema veze sa pacifizmom i ljubavlju Bozjom, ili da diskreditiras ljude koji ti donose argumente koje nisi u stanju opovrgnuti, pa se onda egzaltiras u neznanju i uvredama? Glede svetih mjeseci si mogao u mom tekstu nesto nauciti. Radi se o arapskim pred-islamskim svetim mjesecima, koji su se provodili u miru. Dakle i oni tzv. pogani, politeisti u arapskoj pustinji su tri mjeseca mirovali i nitko nikog nije napadao za vrijeme tih mjeseci.

Islam je rascistio sa tim svetim mjesecima i osim ramadana nema nikakvih drugih svetih mjeseci, a i u ramadanu se oni mogu obrusiti na nevjernike, samo ako imaju snage i ako ih post toliko ne iznuri, da nisu u stanju isto napraviti. Osim toga, poslije skoro svake molitve u Al-Aksa moseji=dzamiji, palestinski dzihaderi napadaju Zidove, a po mogucnosti ih i ubijaju. Diljem svijeta, a takodjer poslije svake molitve u petak, muslimani protestiraju protiv nekog ili neceg, ali uvjek nasilno i sa velikim zrtvama. Od 250 milijuna krscana, koji zive po drugim zemljama gdje je krscanstvo u manjini, i koji su proganjani samo zato jer su krscani, njih najveci dio zivi u muslimanskom ozracju i izvrgnuti su nevidjenim torturama,represiji i ubojstvima. Zapad na to suti, iako je goruci zastupnih ljudskih prava, ali na drugoj strani je nafta u pitanju, pa se onda za par stotina milijuna ugrozenih krscana skoro nitko ne brine. Ako se dogodi, da se negdje u svijetu ugroze prava samo jednog jedinog muslimana, onda se podigne cijeli muslimanski svijet u obranu, a i pseudokrscani, kojima je u cilju unistenje _religio vera_.

Afrika, Indonezija, Bliski i Srednji Istok su zivi primjeri netolerancije i progona krscana. Svakodnevna izvjesca krscanskih organizacija nam predocavaju nesnosljivo stanje krscana u muslimanskim zemljama. Sramota je, da si ti ili u kolu neznalica ili ptpunih cinika, pa se nisi izdigao iznad obicne islamske Takye. Mi na Zapadu, a ja zivim vec dugo na Zapadu pruzamo muslimanima sva prava koja i sami imamo i konzumiramo, ali i vise od toga: mi njima dopustamo i misioniranje, a isto zabranjujemo krscanima medju muslimanima.
Dakle, Zapad se sam "unistava", jer unistava svoj judeo-krscanski fundament. A to je dekadencija "kulture smrti", koju relativisti sire po zapadnom svijetu i u simbiozi sa islamistima zele, ne samo temeljito uzdrmati fundamente krscanstva, nego im je cilj, da ga uniste. Ali to se zacjelo nece dogoditi. Bog stiti svoj narod!

@Euro pise:
A ti si slijep i indoktriniran TV propagandom koja pokazuje tisuću okupljenih Arapa na palestinskom teritoriju kako pale američku zastavu u vrijeme napada na Blizance u New Yorku.
I odmah stvaraš zaključak - svi su Muslimani takvi.
To što preostalih 1,2 milijuna Palestinaca nisu bili okupljeni na tom skupu tebi ne znači ništa.

@Rafael:
Daj uozbilji se! Ovakve nebuloze moze pisati samo onaj, kojem istina nije vazna. Oni koji nisu bili na ulicama su slavili u kucama i gledali na TV- ekranima urusavanje "sajtanovih tornjeva moci". A da je cijeli islamski svijet bio iza toga zlocina svjedoce nam skoro nikakve ili iskljucivo lazne sucuti iz muslimanskog svijeta. Nitko nije stvarno zazalio za 3 500 nevinih zrtava, jer muslimani kazu, to su napravili Zidovi iz Amerike, iako fakti govore nesto drugo. Uozbilji se!

@Euro pise:
Ti si našao razlog za svoju islamofobiju u tome što su tri ili četiri čovjeka u Iranu palili američku zastavu, a oko njih je bilo pet tisuća ljudi.
Naravno, za tebe je bitno onih pet tisuća, ali preostalih 80 milijuna stanovnika Irana koji ne pale zastave nisu kod tebe naišli na razumijevanje.

@Rafael:
Ne budali! Islamofobija mi je strana, jer sam odrastao sa muslimanima! Iako si moderator, nitko ti ne dozvoljava da pises neistine po internetu!!! Ahmadinedzad se i danas prijeti Zidovima potpunim unistenjem, a nitko ne reagira! Nijece Holocaust i moze putovati po svijetu gdje ga volja, a kada to nijece jedan tzv. krscanski Biskup, onda se cijeli svijet digne protiv krscana i trazi sankcije. Cak se i Papu blati, krscanstvo osudjuje i trazi represija prema tome biskupu, sto je potpuno ispravno, iako isti nema nikakve politicke moci.! Ali zasto to isto ne ucine sa ovim ludjakom iz Irana, koji se i Zapadu prijeti, kada kaze, ako bi Zapad pokusao unistiti perzijska nuklearna postrojenja, da bi on; Ahmadinedzad, poslao na Zapad oko 50 tisuca "Pazdarana" elitnih, indoktriniranih islamskih samoubojica? Pa iz jednostavnog razloga, jer se ne zele zamjeriti islamu. A svi mi znamo, da muslimani nebi mogli piti naftu i zivjeti od nje, ako im se ista ne otkupi. Pa zasto se to ne ucini? Vrlo jednostavan odgovor: Radi se o perfidnoj politici ucjena!!!

@Euro pise:
Taj isti brbljivi i kontradiktorni Ahmadinedžad nakon toliko godina predsjednikovanja još nije ubio niti jednog Židova, niti su u Iranu po njegovoj naredbi ubijani Židovi.
Što misliš o tome?

@Rafael:
Kojeg li pitanja, Boze dragi! Od ovoliko naivnosti mi se kosa na glavi jezi! Pa zar ti nije jasno, da niti najveci zlocinac svijeta, Hitler, nije osobno ubio niti jednog Zidova! Ali su to cinili njegovi zlocinci, kao i Ahmadinedzadovi, Hisbolah i Hamas idioti!!! Kakvu ti argumentaciju nudis, to je stvarno nevjerojatno. Bolje bi bilo, da se povuces, jer ovoliko gafofa ne trpi nitko, tko ima imalo obraza!!!

@Euro pise:
Zapad je pomogao jednom Pakistanu, u kojem inače vlada šerijatsko pravo, da 1975-te napravi atomsku bombu.
Tako da je šerijatska zemlja Pakistan zemlja sa jakim nuklearnim naoružanjem.
Po tebi su šerijatske zemlje opasne, pa te pitam je li Pakistan opasna zemlja?

@Rafael:
Pa naravno da je to jedna vrlo opasna zemlja, i da im Amerikanci ne sjede za vratom, davno bi oni obracunali sa Indijom! Pogledaj danas, sto se tamo dogadja, i ne egzaltiraj se u budalastinama.

@Euro pise:
A što se tiče prijetnje Zapada, one nikoga ne ostavljaju hladnim. To smo vidjeli nakon drugog svjetskog rata puno puta kada je Zapad izazivao ratove širom svijeta, a sebe je nazivao demokratski ustrojenim poretkom.
To su samo u Vijetnamu platili životima 4 milijuna ljudi.

@Rafael:
Kao i do sada, ti zelis optuziti Zapad, za komunisticke svirepe radnje. Zapad je iskljuciovo reagirao, braneci svoje interese i svoje saveznike. To da je tamo bilo zrtava, to je u jednom ratu i za ocekivati. Ali onaj, kojem te zrtve ne znace puno, taj je na losem putu. Ima puno stvari koje je Zapad napravio, a nisu bile potrebne. To nitko ne brani. Ali, zasto pokusavas onda braniti islam?

@Euro pise:
Ispovijedaju li Muslimani ubijanje kako to ti upozoravaš?

@Rafael:
Pa najbolje je da se uvjeris i sam sto muslimani mogu procitati u kuranu. Procitaj ga i sam. U 204 Versa se poziva na ubijanje nevjernika, pa i onih "knjige, dakle krscana i Zidova. Da li je to onda ispravna doktrina? Ti si misljenja, da Dzihaderi Al- Qaide ne poznaju kuran, hadise i sariju? Gdje ti zivis!?

@Euro pise:
Zato je i podržavanje američkih i zapadnjačkih terorističkih akcija u Iraku i Afganistanu također terorizam!!!

@Rafael:
Ja sam misljenja, da ti ovdje iskljucivo zelis braniti islamisticki teror. Iako nikad nisam bio za ratnu opciju protiv Dzihadera, ipak mislim, da je americka, odnosna zapadnjacka intervencija u te dvije zemlje bila i vise nego opravdana. Sadam Husein je bio zlocinac, jer je pobio vise od milijun nevinih ljudi, posebno Kurda i krscana. ...... je i otrovne plinove protiv Kurda, gdje je stradao veliki broj djece.
A u Afganistanu su Talibani bili stvarna horor haranga, koja je prijetila svojim zlocinackim akcijama cijelom svijetu. Da li ti ovdje zelis braniti teroriste!?

@Euro pise:
Zar je i Duh Sveti osoba? To prvi puta čujem, moram iskreno priznati.
Btw. kada već spominješ Ivanovo Evanđelje, pročitaj što Isus kaže u njemu:
Ivan 4:24 Isus:"Bog je Duh i koji se njemu klanjaju, u duhu i istini treba da seklanjaju."

@Rafael:
Pa sudeci po tvom cijelom upisu, meni je zao, ali moram priznati, da ti ne nudis nigdje ni znanje ni argumente, nego obicna insinuativna laprdanja.

Bog jest DUH. Nitko i nikad nije napisao, da je Bog nesto drugo osim Duha. Ali, Bog je omniscijentan, omnipotentan i omnibenevolentan, i moze se nama ljudima obratiti kako zeli, pa se cak i inkarnirati u fizicko tijelo, kao sto je i ucinio. Isus Krist je druga osoba Sv. Trojstva. On ima dvije naravi, bozansku i ljudsku u jednoj OSOBI, drugoj Osobi Sv. Trojstva. A Bog je u svom Bitku kao Duh jedan, ali u tri OSOBE. OTAC-SIN-DUH SVETI -. Ljubav trazi onog nasuprot, dakle, onog koga se ljubi. Dakle, Otac ljubi Sina od vjeka, A ljubav izmedju Sina i Oca je Duh Sveti. Tako odprilike A. Augustinus objasnjava Sv. Trojstvo. Dakle, unutrasnji medjuodnos u Bogu je troosoban, a u Bitku se radi o jednom BOGU.
Ne radi se o tri BITKA, nego o Tri Osobe u jednom BITKU: Sve tri Osobe su jedan te isti Bog. Misterij vjere!!!

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply