Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Kur'an

power_settings_newLogin to reply
+17
braslav
stranac
SIPA
Salem
Rafael
Jasmin(Jason)
kainos
zanki
dragan
Euro
stefani
Gubavac
Adnan
Didahe
estera
Fazlija
Moderator
21 posters

descriptionKur'an - Page 17 EmptyRe: Kur'an

more_horiz
Salem je napisao/la:
Rafael je napisao/la:
Salem je napisao/la:
Rafael je napisao/la:
Salem je napisao/la:
Rafael je napisao/la:
Muhamed je prekrsio svoj sporazum sa Zidovima Medine i sve ih na koncu pobio, ucinio robovima ili preprodao kao roblje. Banu Nadir, Kajnaka i Kurejza. U Medini je stavljen temeljac za unistenje Zidova. Genocid, koji ce kasnije poprimiti stvarni karakter.

Bukari pise:
"Prorok Allahov je rekao:"Strasni sud se nece dogoditi, dok se vi sa Zidovima ne obracunate, i svaki ce kamen, iza kojeg se bude skrivao jedan Zidov, reci: "O muslimane!" Iza mene se skriva jedan Zidov, ubij ga!"

Ovo je pocetak genocida nad Zidovima, kojeg je samozvani prorok sam inicirao. Muhamed je rekao, da su svi Zidovi majmuni.

Banu Nadir je posvecena cijela jedna Sura, naime Sura 59.

Prvotna islamska zajednica, umet, je bila jedna federacija beduinskih plemena, a ne nikakva republika. Zato je Muhamed ocistio tu federaciju od Zidova i krscana. Banu Nadir, Kaab ibn AL`asraf je bio kod bitke kod Badr-a toliko frivolan, da je sam otisao u Meku i tamo izazivao Koraisite. Kad se vratio u Medinu, onda je poceo vrijedjati muslimane, bludnicenjem sa njihovim zenama. Muhamed je upitao svoje pratioce, tko ce ga osloboditi od ovoga covjeka?

Muhamed ibn Maslama je odgovorio, on ce to uciniti. Mohamed je na to pristao i on ga je ubio.
U bitci kod brijega Uhud, Abu Sofian, vodja Koraisita je imao kontakt sa Banu Nadir i poslije izgubljene bitke, u kojoj je Muhamed sam bio ranjen i bili su mu izbijeni zubi, On je obracunao sa Banu Nadir. Iako oni nisu prekrsili sporazum, nego je Muhamed imao samo dojam, da su to ucinili.
Poslije dvotjednog opsjedanja, predali su se. Njihova sudbina je poznata.
Sa ostalima je bio isti slucaj.

A Kurejza su bili u kontaktu sa Ban Nadir, a poslije Bitke kod "Medinskog jarka", on ih je okrivio da su suradjivali sa Koraisitima i kasnije, poslije povlacenja Mekanaca, on je htio konstituirati jedan primjer na ovom zidovskom plemenu, tj. pokazati, da religijska zajednica ide preko politickog i plemenskog interesa.

Opsjedao je i njihovo selo, utvrdu, a kada su zatrazili slobodno povlacanje uz odricanje svih dobara, ni to im nije dozvolio, nego je trazio konverziju na islam, sto oni nisu mogli napraviti. Jedan Arap iz plemena Aus je bio kao sudac. On je pak trazio smrt svih muskaraca. Zene djecu i starce su pretvorili u roblje. Po nekim kronikama bili su svi ubijeni. Oko 700 muskaraca i 2500 ostalih. Cijeli tjedan su ubijali ljude.

To nije Bozja volja. A kako bi to sve prikazao kao Bozju volju, onda je to opisao u Surama, kao Bozju volju. Kojeg li apsurda!

To je tvoj pacifisticki islam! A i danas nije nista drugacije. Islamisticki teror je sveprisutan, a krv i dalje tece u potocima u ime Allaha.
Kako je to moguce u 21 stoljecu? Vasa doktrina to omogucava!!!

Samo jedno pitanje...gdje pronalazis svoje podatke...
Ja znam za Buharija...Isto tako znam da je Ebu-Sufjan bio vodja Kurejsija...Ne Koraisita...

A ti mi nadji u arapskom svijetu jednog Bukarija ili te Koraisite...

Ti bolan pricas o islamskom ekstremizmu....i pricas o islamu u medijima...
eto opet te podsjecam na masone...
Znas li ko je bio Horus...znas li detalje o njegovom rodjenju...
i sta znaci sunce na oficijelnom papinom prijestolu...

Znas li ciji je simbol mitra....zapravo jedan od simbola..

napominjem, ostavi se medijskog vidjenja muslimana, oni manipulisu i tobom i mnom..i ako ti neke stavke u Kur'anu nisu jasne ili su ti nelogicne...posluzi se Tefsirom...pomoce ti da razrijesis dilemu...
Kada je rijec o hadisima...moras paziti na njihovu vjerodostojnost...jer postoje stepeni vjerodostojnosti....

Kako vidis, ja imam daleko vise pojma o tvom proroku od dvije trecine tzv. muslimana, koji nemaju blage veze niti sto stoji u kuranu, niti sto stoji u hadisima.
A u mojoj argumentaciji se koristim Mohamedovom biografijom od Sergio Jona, koja je islamu vrlo naklonjena.

Ti se nalazis u slijepoj ulici, pa jos uvijek imas sanse da se vratis na pocetak i pocnes svoj put iz nova.

Religija, koja ne dopusta slobodu izbora religije, nije religija, nego totalitarizam!!!

"La iqrahe fi-d-in...."

"Nema prisile u vjeri" (Al-Baqara 256)

vidim da itekako imas pojma....u vjerodostojnim (sahih) hadisima je najbolje opisan Poslanikov s.a.v.s. zivot...ako znas sta je sahih hadis...
ti nisi u slijepoj ulici.....ti padas niz liticu...

U vjeri ne, ali tim vise u religiji!
Nadam se da pravis distinkciju!

Hahahahaha,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,a prorok je rekao, da se Irtidad kaznjava smrcu.
Nesto mi je ovdje prisutno previse kontradikcije u svemu, sto ti pises.

Osim toga, naveo sam izvore o islamu, njegovim pocecima i biografiji samozvanog proroka.

Najpoznatija, najvjerodostojnija i najautenticnija biografija je od Ibn Ishaaka, prepravljena od Ibn Hishama i opet kronizirana u Tabarijevim kronikama.

Sve kasnije biografije samozvanog proroka, kojima se na zalost muslimani najvise sluze su iskicene legendama i pretjeranim barsunastim tekstovima.
A to nisu povijesni fakti!!!Kur'an - Page 17 Sleep

Ko je rekao da se muslimani koriste biografijama samoprozvanih proroka...
Muhammed s.a.v.s. nije prorok....nego Boziji poslanik...nesto kasnis sa odgovorima...puno tragas po netu za njima...pa naletis na prvo sto ti odgovara u kontekstu....

daj mi definiciju religije...

Ako covjek sve sto ti pises uzme i sabere, pod zajednickim nazivnikom ostane iskljucivo rijec "misija". Ti misioniras, ali dozlaboga lose i inkonzistentno. Postiras C/P i nista vise. A ne poznajes niti razliku izmedju vjere i religije.
Vrijeme je da ides na edukaciju, kako bi mozda zaustavio propagandu i ispiranje mozga.
Pozdrav!

more_horiz
Krizostom je napisao/la:
Pa u nekim zemljama čovjek ne smije ni spomenuti Bibliju i Isusa, a da ne dobiješ smrtnu kaznu. Gdje tu sloboda. Zašto su neki kršćani poubijani prije par godina u Turskoj koji su tiskali kršćanske knjige. Zašto su nedavno dvije djevojke zatvorili u zatvor u Iranu, samo zato što su prihvatili kršćanstvo. Siguran sam kad bi kršćani slobodno mogli vršiti evangelizacije u nekim islamskim zemljama gdje to zabranjeno, da bi se tisuće i tisuće ljudi obraćalo na kršćanstvo. Čuo sam priču da muslimani stoje u redovima pored kršćanskih crkava u jednoj islamskoj zemlji da bi se kršćani molili za njih. Dok s druge strane muslimani mogu slobodno propovijedati islam u kršćanskim zemljama.....

Tako je na nasu veliku zalost. Agresivnost islama je evidentna. U S. Arabiji nitko tko nije musliman nema pravo zivjeti tamo. Ako nisi musliman, ne mozes kupit nekretninu u S. Arabiji. Tako se islam stiti od misioniranja drugih religija i ateizma, a u zapadnim zemljama svesrdno siri svoju agresivnu religiju. Osim toga u islamskim se zemljama svi moraju deklarirati kao vjernici, pa za one koji nisu, kao ateisti, nema mjesta. Iskljucivo se tamo mogu zadrzati poslovno, ali i tada krscani ne-smiju unijeti u zemlju Bibliju.

Kako vidimo, u islamskim zemljama se ne smje misionirati, jer na misiju stoji smrtna kazna. Kako gore napisah u nekim zemljama samo za unosenje Biblije se kaznjava smrcu. Asimetrija u tretmanu je evidentna. Islam se stiti svim sredstvima od rasula i utjecaja drugih religija.

U islamskim zemljama je javni odpad od islama kaznjiv smrcu. Fundirano kuranom. Konverzija na drugu religiju javno nije moguca. Dakle, islam mozes iskljucivo napustiti kao les u mrtvackom kovcegu. IRTIDAD=apostazija je prakticno nemoguca!

Jednoj muslimanki je zabranjena udaja za nemuslimana. I ta vrsta represije povecava islamski prirast. Na drugoj strani, muslimani mogu ozeniti zenu iz bilo koje religije, ali je onda privesti na islam, sto takodjer rezultira porastom islama.

Agresivnom demografijom islam zeli osvojiti svijet, jer je inace svim drugim svjetskim religijama u svim domenama inferioran. Islam je najjednostavnija od svih svjetskih religija, po ritusu i nauci.

Sociolozi i statisticari su misljenja, da su muslimanke toliko degradirane, da ih se tretira kao porodiljne strojeve i nista vise. Ako pogledamo muslimanke koje zive na Zapadu, onda je evidentno da to odgovara istini. Jednu muslimanku na ulici mozes iskljucivo sresti sa djecijim kolicima. U kolicima gura jedno ili dvoje djece, a u uterusu nosi isto toliko. U dvije ruke vodi dvoje djece, a dvoje ih se okaci o njezine duge crne skute, odnosno crne mantile, koji sezu do zemlje, neovisno da li je temperatura vani +35 ili minus -20.

Nitko ih ne pita sto one zele kao individue, nego je iskljucivo vazna islamska zajednica-umet. Dakle, muslimani ne samo da ugnjetavaju i ponizavaju zene, nego oni krse i Bozji milodar slobode, odnosno pravo na konverziju.

Pa sam sklon misljenju politologa i politicara, da je islam represivan i agresivan, i da se radi o jednom politickom sustavu. Neki idu cak tako daleko kao njemacki politicar Martin Hohmann koji kaze: "Ako bi kuran bio program jedne politicke stranke, onda bi bilo puno razloga da se tu stranku zabrani." I ja sam toga misljenja. Islam je sarijetskim zakonima ogranicena, odnosno totalitarna politika.

Medjutim, mi krscani snosimo takodjer odredjenu krivicu da se islam tako razantno siri. Nase zene su postale karijeristice. Abortus je legaliziran, neovisno da li je zemlja vecinskim dijelom krscanska ili ne. Legaliziraju se i homo-brakovi, dakle ne samo partnerstva.

A to su sve opcije, koje osporavaju natalitet. Nase drustvo je gerontizirano, a islamski gladni svijet zeli na svu silu u "zapadni raj", kako bi participirao na tom silnom bogatsvu krscanskih zemalja. To im nitko ne moze zabraniti, jer je imigracijska politika Zapada uperena protiv krscanske kulture i samih krscana. Neki politicki krugovi su misljenja, da tako mogu osigurati penzije starijim generacijama, sto se pkazalo netocnim, jer su mladi ljudi koji dodju iz islamskih zemalja jako neuki i ostaju socijalnim sustavima na skrbi, a ne uklapaju se u radnicki proces... Integracija nije moguca, jer se islam getoizira i zivi po svojim zakonima, dakle sarijatskim zakonima. Misija im je dozvoljena, a krscanima zabranjena misionirati muslimane, te se i tu vidi cista asimetrija u tretmanu.

Facit: i politika i crkva su zakazali na svim podrucjima. Uveli su "kulturu smrti" i time osujetili reprodukciju i regeneraciju, a "uvezli" mladost iz druge kulture, koja nije sposobna opskrbiti zapadnu starost, buduci da ljudi na Zapadu zive sve duze poradi dobre zdravstvene obskrbe. Tako imamo onda sve sto netrebamo: zastarjelo drustvo i mladost koja nema nikakve perspektive. Bezizlazna situacija, koja ponekad eskalira u neredima.
Kako bi se situacija popravila, krscanski bi svijet trebao startati novu misiju, preobrazbu i "reformaciju". Povratak na stare uhodane i funkcionirajuce tradicije. Povratak BOGU!

more_horiz
Tako je na nasu veliku zalost. Agresivnost islama je evidentna. U S. Arabiji nitko tko nije musliman nema pravo zivjeti tamo. Ako nisi musliman, ne mozes kupit nekretninu u S. Arabiji. Tako se islam stiti od misioniranja drugih religija i ateizma, a u zapadnim zemljama svesrdno siri svoju agresivnu religiju. Osim toga u islamskim se zemljama svi moraju deklarirati kao vjernici, pa za one koji nisu, kao ateisti, nema mjesta. Iskljucivo se tamo mogu zadrzati poslovno, ali i tada krscani ne-smiju unijeti u zemlju Bibliju.

Kako vidimo, u islamskim zemljama se ne smje misionirati, jer na misiju stoji smrtna kazna. Kako gore napisah u nekim zemljama samo za unosenje Biblije se kaznjava smrcu. Asimetrija u tretmanu je evidentna. Islam se stiti svim sredstvima od rasula i utjecaja drugih religija.

Mogu li ja otici i zivjeti u Vatikanu kao musliman..Kupiti tamo posjed i misionirat????

U islamskim zemljama je javni odpad od islama kaznjiv smrcu. Fundirano kuranom. Konverzija na drugu religiju javno nije moguca. Dakle, islam mozes iskljucivo napustiti kao les u mrtvackom kovcegu. IRTIDAD=apostazija je prakticno nemoguca!

U islamskim zemljama...jer to znaci izdaja drustva...drustva u kojem si izabrao da zivis...A kako se tretiralo odmetnistvi u svim civilizacijama kroz historiju?
Kad si u islamu sahrane te lijepo..u tabutu, cefinima, okupaju, namirisu...
Kad ga napustis oni drugi te sahrane kao les u kovcegu....

Jednoj muslimanki je zabranjena udaja za nemuslimana. I ta vrsta represije povecava islamski prirast. Na drugoj strani, muslimani mogu ozeniti zenu iz bilo koje religije, ali je onda privesti na islam, sto takodjer rezultira porastom islama.

Vidis kako je islam pametna religija....
Dok neki praktikuju celibat...

Sociolozi i statisticari su misljenja, da su muslimanke toliko degradirane, da ih se tretira kao porodiljne strojeve i nista vise. Ako pogledamo muslimanke koje zive na Zapadu, onda je evidentno da to odgovara istini. Jednu muslimanku na ulici mozes iskljucivo sresti sa djecijim kolicima. U kolicima gura jedno ili dvoje djece, a u uterusu nosi isto toliko. U dvije ruke vodi dvoje djece, a dvoje ih se okaci o njezine duge crne skute, odnosno crne mantile, koji sezu do zemlje, neovisno da li je temperatura vani +35 ili minus -20.

Nitko ih ne pita sto one zele kao individue, nego je iskljucivo vazna islamska zajednica-umet. Dakle, muslimani ne samo da ugnjetavaju i ponizavaju zene, nego oni krse i Bozji milodar slobode, odnosno pravo na konverziju.

Pa sam sklon misljenju politologa i politicara, da je islam represivan i agresivan, i da se radi o jednom politickom sustavu. Neki idu cak tako daleko kao njemacki politicar Martin Hohmann koji kaze: "Ako bi kuran bio program jedne politicke stranke, onda bi bilo puno razloga da se tu stranku zabrani." I ja sam toga misljenja. Islam je sarijetskim zakonima ogranicena, odnosno totalitarna politika.

Dobro si rekao da su oni misljenja...tj. da nisu ustvrdili...kad pricas tako o zeni u islamu..nemoj da gledas kako se muslimani ponasaju prema zeni...vec kako islam trazi od njih da se ponasaju...nemoj uzeti samo jedan ajet..procitaj sve...ne samo jedan hadis...vec sve...

Medjutim, mi krscani snosimo takodjer odredjenu krivicu da se islam tako razantno siri. Nase zene su postale karijeristice. Abortus je legaliziran, neovisno da li je zemlja vecinskim dijelom krscanska ili ne. Legaliziraju se i homo-brakovi, dakle ne samo partnerstva.

Divna vam je religija koja legalizira ubistvo i homoseksualizam, homo brakove...cak ih u crkvama vjencavate...te iste koji su prouzrokovali nastanak AIDS-a...

A to su sve opcije, koje osporavaju natalitet. Nase drustvo je gerontizirano, a islamski gladni svijet zeli na svu silu u "zapadni raj", kako bi participirao na tom silnom bogatsvu krscanskih zemalja. To im nitko ne moze zabraniti, jer je imigracijska politika Zapada uperena protiv krscanske kulture i samih krscana. Neki politicki krugovi su misljenja, da tako mogu osigurati penzije starijim generacijama, sto se pkazalo netocnim, jer su mladi ljudi koji dodju iz islamskih zemalja jako neuki i ostaju socijalnim sustavima na skrbi, a ne uklapaju se u radnicki proces... Integracija nije moguca, jer se islam getoizira i zivi po svojim zakonima, dakle sarijatskim zakonima. Misija im je dozvoljena, a krscanima zabranjena misionirati muslimane, te se i tu vidi cista asimetrija u tretmanu.

Da zapad je upravo protiv vas krscana..dok nas muslimane miluje...pa ovako svaki dan posalje nekoliko borbenih aviona da tuce po neduznom muslimanskom narodu...

Islamska zemlja je ona zemlja u kojoj vlada serijatski zakon..
Sve ostale u kojima vlada ovosvjetski zakon, pogotovo u demoktratskim drustvima nisu islamske niti krscanske...Jedino se mogu tretirati kao zemlje sa najbrojnijim islamskim ili krscanskim stanovnistvom...

Neizmjerno mi je drago sto ima takvih kao sto si ti..jer sto vas je vise islam je sve jaci...muslimani sve brojniji...ti ces se u svojim promisljanjima tako zakomplikovati da neces znati kud si posao kud dosao...ako uopce znas promisljati...ili samo znas slusati ono sto ti je rekao jedan svecenik..ono sto su rekli najveci protivnici islama...oni koji po islamu tuku dan i noc svaki dan dajucu nove neduzne zrtve..zene, djecu, starce...
ja ne slusam hodze...Allah mi je dao razum da mogu da promisljam..i zakljucujem...
i dao mi zadacu sa prvim objavljenim Kur'anskim rijecima....IQRE...sto znaci UCI....

A sacekajmo samo da Izrael preuzme tron od Amerike..pa cemo da vidim onda kako ce stvari da stoje....

more_horiz
Molit ću sugovornike da malo smire tenzije....vidim da se prešlo i na politiku i "Sveti rat". Pa bih molio da se vratite na temu.

more_horiz
Krizostom je napisao/la:
Molit ću sugovornike da malo smire tenzije....vidim da se prešlo i na politiku i "Sveti rat". Pa bih molio da se vratite na temu.

samo navodim nepobitne dokaze...ionako ova rasprava ne vodi nicemu...jer vidim da raspravljam sa ljudima koji su uskog kruga razmisljanja...i sa onima koji izvrcu cinjenice u svoju korist...bas kao sto su srbi pretvorili gotovo svaki svoj poraz u "historijsku pobjedu"...

more_horiz
Salem:
Mogu li ja otici i zivjeti u Vatikanu kao musliman..Kupiti tamo posjed i misionirat????

Salem:
Provjeri koliko krscana zivi u tzv. islamskim zemljama... Tu izuzmi Mekku i Medinu...Isto kao sto ja izuzimam Vatikan...

???

more_horiz
Divna vam je religija koja legalizira ubistvo i ...

Reci mi da li je ubijanje ljudi koji napuste islam ili ubijanje onih koji šire krišćanstvo legalizirano ubistvo?

Znam da si mislio na abortus i slažem se da je to ubistvo.

Možeš li se videti koji te duh vodi?
Za mene čovek koji digne ruku na drugoga bez obzira koji je razlog u pitanju, je ubica. Život nikome nismo dali pa ga ne smemo ni oduzeti. Zato postoji božiji sud koji će doći na kraju vremena. Kakav je to bog koji svoj sud prepušta čoveku?

Ne razumem zašto su dela kontradiktorna onome što Quran uči, koga Alah privoli itd...Islam nije nasilan i čovek dobrovoljno prihvata islam. Kako je onda dete koje se rodi u muslimanskoj porodici dobrovoljno izabralo islam kada će biti ubijeno ako prihvati nešto drugo? Gde je tu Alah koji spasava?
Ili Alah nije bog jer treba ljude da mu šire veru jer je nesposoban da privoli ljude sam sebi? Nerazumem zaista?

more_horiz
Muslimani su duzni da pozivaju u vjeru, a Allah s.v.t. je Onaj koji upucuje:

Kur`an - sura Er-Ra`d - ajet 7
A oni koji ne vjeruju govore: ”Zašto mu Gospodar njegov ne pošalje čudo?” Tvoje je da opominješ, a svaki narod je imao onoga ko ga je na Pravi put upućivao.

Kur`an - sura Er-Ra`d - ajet 27
Nevjernici govore: ”Zašto mu Gospodar njegov ne pošalje čudo?”Reci: ”Allah ostavlja u zabludi onoga koga On hoće, a k Sebi upućuje onoga ko Mu se pokajnički obraća,

Procitajte ove ajete, i citajte Kur`an i skontacete jednostavno da upucuje u vjeru samo vas Gospodar, a svi mi samo pozivamo. Jednostavno je.

E sad sta da ti kazem, za ovo ubijanje. Prvo ako nisi primijetio je to kako da medju arapskim narodina ima oko 14 miliona krscana, koji su medju njima vec stoljecima? Odakle onda ostadose zivi Kopti, medju Egipcanima, itd. S druge strane sta je sa Muslmanima u Spaniji, ko je vodio krizarske ratove i protiv koga, s kojim ciljem. Ko to danas ubija po Palestini, ko je okupirao Irak i Afganistan i s kojim ciljem? Da uvede demokratiju, ma nemoj mi reci. Ko to izvrsi genocid u Srebrenici, zasto bas njega spominjem, zato sto je trebalo hiljade lljudi da ga izvrse. Ako su neki zlocini cinili pojedinci i mozda se moglo reci to treba individualizirati, onda sta je sa hiljadama ljudi? Toliko o ubijanju i milosrdju. Primjera je more moj Rafael.
Kad je vasa Crkva progonila koga je stigla, hiljadu godina kasnije palila na lomaci i svoje ljude, u Kur`anu jos prije 1400 godina je receno:

Kur`an - sura Et-Tevbe - ajet 6
Ako te neki od mnogobožaca zamoli za zaštitu, ti ga zaštiti da bi saslušao Allahove riječi, a potom ga otpremi na mjesto pouzdano za njega. To zato što oni pripadaju narodu koji ne zna.

Vec jednom sam ti rekao pa mogu i sad zasto ne nadjes nesto sporno u Kur`anu? Ne mozes! Mozes okratati misljenja i misljenja, ali sta reci. Evo ti izazova:

Kur`an - sura En-Nisa - ajet 82
A zašto oni ne razmisle o Kur’anu? Da je on od nekog drugog, a ne od Allaha, sigurno bi u njemu našli mnoge protivrječnosti.

Kur`an - sura El-Bekare - ajet 23 i 24
A ako sumnjate u ono što objavljujemo robu Svome, načinite vi jednu suru sličnu objavljenim njemu, a pozovite i božanstva vaša, osim Allaha, ako istinu govorite.
Pa ako ne učinite, a nećete učiniti, onda se čuvajte vatre za nevjernike pripremljene, čije će gorivo biti ljudi i kamenje.

Sta je jos potrebno, naucnih cinjenica je put sveti Kur`an dokaz za nase doba. opet cu ih poceti iznositi.
Da nas Stvoritelj nebesa i zemlje uputi na pravi put. Amin.

Kur`an - sura Es-Sura - ajet 13

On vam propisuje u vjeri isto ono što je propisao Nuhu i ono što
objavljujemo tebi, i ono što smo naredili Ibrahimu i Musau i Isau:
”Pravu vjeru ispovijedajte i u tome se ne podvajajte!” Teško je onima koji Allahu druge ravnim smatraju da se tvome pozivu odazovu. Allah odabire za Svoju vjeru onoga koga On hoće i upućuje u nju onoga ko Mu se iskreno obrati.

Kur`an - sura El-Kehf - ajet 57

I ima li nepravednijeg od onoga koji, kad se dokazima Gospodara
svoga opominje, za njih ne haje, i zaboravlja na posljedice onog što je učinio? Mi na srca njihova pokrivače stavljamo da Kur’an ne shvate, i gluhimih činimo; i ako ih ti na Pravi put pozoveš, oni, kad su takvi, nikada neće Pravim putem poći.

Bozija zapovijest je odgovor na to sto pitate, i usput Estera volio bih da nam navedes podatke za svoju statistiku to sam zaboravio da te pitam, i zasto ne spominjes 45 000 prelazaka na Islam u USA godisnje a nkon 11. 09. 2001 gotine preko 70 000 prelazaka na Islam samo U USA i to godisnje. Mozda ovo najbolje pokaazuje ko se to boji Islama.

svako dobro

more_horiz
stefani je napisao/la:
Salem:

Salem:
Provjeri koliko krscana zivi u tzv. islamskim zemljama... Tu izuzmi Mekku i Medinu...Isto kao sto ja izuzimam Vatikan...

???

nije ti jasno pitanje???pa postavljas pitanje na pitanje..

more_horiz
Moderator je napisao/la:
Dakle imam par pitanja. Što mislite o poimanju Boga u Kur'anu?
Kakav je taj Bog Allah u odnosu na kršćanskog Boga Jahvu?
Koliko znam to je isti Abrahamov Bog, ali čemu onda razlike u imenima?

Zanima me i odnos personalnog Boga nasuprot impersonalnog Boga.
Islam i hrišćanstvo su dvije najveće religije na svijetu koje od svih ostalih religija imaju najizrazitije misionarsko usmjerenje. Njihova vjerovanja su u mnogim područjima veoma slična. Obje su monoteističke, osnovali su ih pojedinci u tačno određenom i pouzdanom istorijskom trenutku, obje su univerzalnog (vaseljenskog) karaktera, vjeruju u postojanje anđela, raja i pakla, budućeg vaskrsenja i obje vjeruju da čovjek može da spozna Boga jer mu se On sam otkrio.
Međutim, postoje i neke očite razlike među njima, pogotovo u vezi sa odnosom prema ličnosti Isusa Hrista, putu spasenja, kao i u odnosu prema spisu ili spisima vjerovanja svake od ovih dviju religija. Ove razlike obuhvataju same temeljne principe obje od ove dvije religije, i stoga, dok postoji mogućnost da obje budu lažne, nije moguće da obje budu istinite.
Moja lična namjera je da ispitam apologetiku obiju religija, tj. njihovu odbranu svoje vjere, i da utvrdim da li su te izjave valjane. I mislim da bi ovo trebao da bude stav svakog čovjeka.

Islam, kao i hrišćanstvo, vjeruje da lična vjera mora biti razumska isto onoliko koliko je i subjektivna; da Boga trebamo obožavati našim umovima isto onoliko koliko i našim srcima. Razmatrajući ovo zajedničko stanovište koje hrišćanstvo ima sa muslimanima, želim da ispitam i da se informišem zašto muslimani veruju ono što veruju jer sam ja hrišćanin koji je na strani Boga i kao takav istražujem sve one vjere koje zastupaju istog Boga kao hrišćanstvo.A čemu drugo ime možda je Bočje da pitamo Bibliju!Bog Alah je isti Bog Jahve i znam da to znate samo mi nije jasno zašto pitate što znate!Pozdrav!

more_horiz
Rafael je napisao/la:

gdje ovo nađeKur'an - Page 17 Icon_scratch

more_horiz
za sve nas je odlicno da pogledamo debatu izmedju ucenih Muslimana i ucenih Krscana, to oni rade bolje od nas
https://www.youtube.com/watch?v=d8lq7b07W8Y&feature=related

more_horiz
Premda je ovo član braslav postavio na novoj temi, ovo se itekako tiče ove teme.

https://izaija95.forumcroatian.com/crkva-f6/zanimljivo-t1729.htm#53001

more_horiz
[quote="SIPA"]
Moderator je napisao/la:
Dakle imam par pitanja. Što mislite o poimanju Boga u Kur'anu?
Kakav je taj Bog Allah u odnosu na kršćanskog Boga Jahvu?
Koliko znam to je isti Abrahamov Bog, ali čemu onda razlike u imenima?

Bog Alah je isti Bog Jahve i znam da to znate samo mi nije jasno zašto pitate što znate!Pozdrav!

Nebih se slozio sa tvojom tvrdnjom. Ona je iz krscanskog aspekta ne samo ne konzistentna, nego i potpuno "hereticna". Islamski teolozi su misljenja, da se radi o istom Bogu, ali ako uzmes argumente iz kurana i Biblije, onda se jasno vidi, da to ne moze biti istina.

Krscanstvo zastupa doktrinu trinitarnog Boga, pa vec samim tim stoji dijametralno oprecno islamu. Onaj tko dobro poznaje Bibliju, posebno NZ- , taj nikad nece reci ili napisati, da je Allah identican trinitarnom Bogu.

Svaki krscanin, koji je misljenja da se radi o istom Bogu je krivovjernik, i bolje bi mu bilo da konvertira na islam, nego da iznutra razvodnjava krscanstvo. A ti to cinis, bez ikakvog razloga. Mi krscani nemamo nikakve potrebe misliti nesto takvo, niti takvim misljenjem dekapitirati krscansku religiju.

Jer ako bi krscani i muslimani vjerovali u istog Boga, onda bi krscanstvo bila obicna farsa, jer islam nijece Bozji Trinitet. A to je temelj krscanske doktrine, sa kojom ono i zivi i pada. Zato islam i napada iskljucivo trinitarnog Boga. Oni koji mu povjeriju, postaju heretici. Oni nisu vise krscani. Jer ako Isus Krist nije umro na krizu, bio pokopan i treci dan uskrsnuo i kao druga Osoba Triniteta uzisao na nebo, onda je po misljenju sv. Pavla uzaludna nasa vjera. I to je istina! A upravo islam negira Isusovo Bozanstvo i time se stavlja u red antikristove religije.

Islam je djelo jednog neukog samozvanog proroka, koji s Bozjom naukom nema bas puno zajednickog, osim volje da to bude tako.

more_horiz
Salem je napisao/la:
estera je napisao/la:
hey, ne pričaj gluposti. ja svako malo idem u francusku. pa pun si islamske propagande. oni su najsekularnija zemlja u europi . tamo se ama baš nikakvo istraživanje ne provodi o vjeri, niti je ikoga briga za vjeru. pa 70 000. hahahahahahahahahahahahahahhhhhahahahahahah

hajde polij se hladnom vodom. mislim da bi se sada svaki francuz kojega znam nasmijao. tamo ljude nije briga ni za kakvu vjeru, a uskoro će i zabraniti burke. živiš u nekakvim islamskim snovima.

ja sam već poslala link za 6 milijuna... znam da samo slušaš islamsku propagandu, ali to je tvoj problem , a ne moj.

http://www.faithfreedom.org/oped/sina31103.htm

a intelektualci kažeš.- pa znaš li ti u britaniji za council of ex muslims i da svaki dan prijete myriam namazie smrću?? pa uguglaj malo pa ćeš znati tko je otišao iz islama. za SAD sam ti već komentirala, dođu i kako dođu tako i odu.. mislim brojke su vam stvarno presmješne.

a molim te to ta michael jacksona pa vi ste ti koji ubijate druge, a ne mi. si čuo ikada za thea van ghoga??? pa informiraj se malo. mi živimo u demokraciji, a ne šerijatu. fala bogu naravno.

malcom x,,, a šta se ono svega to dogodilo sa martinom lutherom????????????????????????

hajde sad, dosta se sramotiš ovuda. počni čitati literaturu sem islamske propagande.

HAHAHAH.... vi ste prvi poceli spominjati serijat...i hvatati za njega...

sam vatikan je objavio da je islam religijija sa najvecim porastom...ne natalitetom....6 miliona da...ali krscana koji su presli na islam....

Islam se siri iskljucivo kroz naprasnu misiju:
-dakle zenidbom jedne nemuslimanke musliman uvijek privodi tu osobu na islam. Ako brak bude rastavljen, djeca ostaju kod oca po sarijatskom zakonu.
-nekontroliranom demografijom, jer svaka muslimanska obitelj ima u prosjeku 4 djece, a neke cak imaju i po desetero.
-Preko zabrane apostaziranja= Irtidada- islam ne dopusta slobodnu konverziju. Dakle, iz islama ne mozes javno izici i konvertirati na neku drugu religiju. To se moze iskljucivo dogoditi tajno.
-U zapadnim zemljama islam se siri razantno preko imigracije, zenidbenih i misionarskih akcija, poligamijom, te zabranom odpada od islama.
Kako vidimo, sve restriktivne mjere. Treba li se onda cuditi njihovu prirastu? A u svojim zemljama progone sve religije i nikom ne dozvoljavaju misioniranje.

more_horiz
zanki je napisao/la:
za sve nas je odlicno da pogledamo debatu izmedju ucenih Muslimana i ucenih Krscana, to oni rade bolje od nas
[url=https://www.youtube.com/watch?v=d8lq7b07W8Y&feature=related
https://www.youtube.com/watch?v=d8lq7b07W8Y&feature=related[/quote[/url]]

Hahahahahahahaha,,,,,,,,,,,,,,,,,,ovo je nesto novo!Kur'an - Page 17 Icon_biggrin

Da li ima i ucenih muslimana?Kur'an - Page 17 Bom

more_horiz
Euro je napisao/la:
Koliki je broj muslimana koju su presli na krscanstvo, ?

Prema podacima koje su pretprošle godine objavili Amerikanci, u roku od 10 godina u Africi je preko 45 milijuna muslimana prešlo na kršćanstvo.

No, mislim da to nije razlog za prepucavanje po Forumu...

pozdrav

Euro

Ponekad je kvaliteta vaznija od kvantitete.Kur'an - Page 17 Thumbs1d

more_horiz
Salem je napisao/la:
stefani je napisao/la:
Salem:

Salem:

???

nije ti jasno pitanje???pa postavljas pitanje na pitanje..

Vatikan je simbolicna krscanska-katolicka drzava, koja nema ama bas nikakve svjetovne vaznosti. Osim moralne vaznosti za krscane, kao sjediste Pape, on je inace beznacajan. Tu nemaju ni zaposleni u Vatikanu mjesta, a kamo li netko drugi. Docim u Saudijskoj Arabiji je nesto sasvim drugo. Tu je zabranjena misija, kupovina nekretnina ili bilo koji drugi oblik zaposjedanja zemlje od stranaca, jer se radi o tzv. Alllahovom ozemlju. To nemamo cak niti u Svetoj Zemlji, Izraelu.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply