Salem je napisao/la:Rafael je napisao/la:Salem je napisao/la:Rafael je napisao/la:Salem je napisao/la:Rafael je napisao/la:Muhamed je prekrsio svoj sporazum sa Zidovima Medine i sve ih na koncu pobio, ucinio robovima ili preprodao kao roblje. Banu Nadir, Kajnaka i Kurejza. U Medini je stavljen temeljac za unistenje Zidova. Genocid, koji ce kasnije poprimiti stvarni karakter.
Bukari pise:
"Prorok Allahov je rekao:"Strasni sud se nece dogoditi, dok se vi sa Zidovima ne obracunate, i svaki ce kamen, iza kojeg se bude skrivao jedan Zidov, reci: "O muslimane!" Iza mene se skriva jedan Zidov, ubij ga!"
Ovo je pocetak genocida nad Zidovima, kojeg je samozvani prorok sam inicirao. Muhamed je rekao, da su svi Zidovi majmuni.
Banu Nadir je posvecena cijela jedna Sura, naime Sura 59.
Prvotna islamska zajednica, umet, je bila jedna federacija beduinskih plemena, a ne nikakva republika. Zato je Muhamed ocistio tu federaciju od Zidova i krscana. Banu Nadir, Kaab ibn AL`asraf je bio kod bitke kod Badr-a toliko frivolan, da je sam otisao u Meku i tamo izazivao Koraisite. Kad se vratio u Medinu, onda je poceo vrijedjati muslimane, bludnicenjem sa njihovim zenama. Muhamed je upitao svoje pratioce, tko ce ga osloboditi od ovoga covjeka?
Muhamed ibn Maslama je odgovorio, on ce to uciniti. Mohamed je na to pristao i on ga je ubio.
U bitci kod brijega Uhud, Abu Sofian, vodja Koraisita je imao kontakt sa Banu Nadir i poslije izgubljene bitke, u kojoj je Muhamed sam bio ranjen i bili su mu izbijeni zubi, On je obracunao sa Banu Nadir. Iako oni nisu prekrsili sporazum, nego je Muhamed imao samo dojam, da su to ucinili.
Poslije dvotjednog opsjedanja, predali su se. Njihova sudbina je poznata.
Sa ostalima je bio isti slucaj.
A Kurejza su bili u kontaktu sa Ban Nadir, a poslije Bitke kod "Medinskog jarka", on ih je okrivio da su suradjivali sa Koraisitima i kasnije, poslije povlacenja Mekanaca, on je htio konstituirati jedan primjer na ovom zidovskom plemenu, tj. pokazati, da religijska zajednica ide preko politickog i plemenskog interesa.
Opsjedao je i njihovo selo, utvrdu, a kada su zatrazili slobodno povlacanje uz odricanje svih dobara, ni to im nije dozvolio, nego je trazio konverziju na islam, sto oni nisu mogli napraviti. Jedan Arap iz plemena Aus je bio kao sudac. On je pak trazio smrt svih muskaraca. Zene djecu i starce su pretvorili u roblje. Po nekim kronikama bili su svi ubijeni. Oko 700 muskaraca i 2500 ostalih. Cijeli tjedan su ubijali ljude.
To nije Bozja volja. A kako bi to sve prikazao kao Bozju volju, onda je to opisao u Surama, kao Bozju volju. Kojeg li apsurda!
To je tvoj pacifisticki islam! A i danas nije nista drugacije. Islamisticki teror je sveprisutan, a krv i dalje tece u potocima u ime Allaha.
Kako je to moguce u 21 stoljecu? Vasa doktrina to omogucava!!!
Samo jedno pitanje...gdje pronalazis svoje podatke...
Ja znam za Buharija...Isto tako znam da je Ebu-Sufjan bio vodja Kurejsija...Ne Koraisita...
A ti mi nadji u arapskom svijetu jednog Bukarija ili te Koraisite...
Ti bolan pricas o islamskom ekstremizmu....i pricas o islamu u medijima...
eto opet te podsjecam na masone...
Znas li ko je bio Horus...znas li detalje o njegovom rodjenju...
i sta znaci sunce na oficijelnom papinom prijestolu...
Znas li ciji je simbol mitra....zapravo jedan od simbola..
napominjem, ostavi se medijskog vidjenja muslimana, oni manipulisu i tobom i mnom..i ako ti neke stavke u Kur'anu nisu jasne ili su ti nelogicne...posluzi se Tefsirom...pomoce ti da razrijesis dilemu...
Kada je rijec o hadisima...moras paziti na njihovu vjerodostojnost...jer postoje stepeni vjerodostojnosti....
Kako vidis, ja imam daleko vise pojma o tvom proroku od dvije trecine tzv. muslimana, koji nemaju blage veze niti sto stoji u kuranu, niti sto stoji u hadisima.
A u mojoj argumentaciji se koristim Mohamedovom biografijom od Sergio Jona, koja je islamu vrlo naklonjena.
Ti se nalazis u slijepoj ulici, pa jos uvijek imas sanse da se vratis na pocetak i pocnes svoj put iz nova.
Religija, koja ne dopusta slobodu izbora religije, nije religija, nego totalitarizam!!!
"La iqrahe fi-d-in...."
"Nema prisile u vjeri" (Al-Baqara 256)
vidim da itekako imas pojma....u vjerodostojnim (sahih) hadisima je najbolje opisan Poslanikov s.a.v.s. zivot...ako znas sta je sahih hadis...
ti nisi u slijepoj ulici.....ti padas niz liticu...
U vjeri ne, ali tim vise u religiji!
Nadam se da pravis distinkciju!
Hahahahaha,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,a prorok je rekao, da se Irtidad kaznjava smrcu.
Nesto mi je ovdje prisutno previse kontradikcije u svemu, sto ti pises.
Osim toga, naveo sam izvore o islamu, njegovim pocecima i biografiji samozvanog proroka.
Najpoznatija, najvjerodostojnija i najautenticnija biografija je od Ibn Ishaaka, prepravljena od Ibn Hishama i opet kronizirana u Tabarijevim kronikama.
Sve kasnije biografije samozvanog proroka, kojima se na zalost muslimani najvise sluze su iskicene legendama i pretjeranim barsunastim tekstovima.
A to nisu povijesni fakti!!!
Ko je rekao da se muslimani koriste biografijama samoprozvanih proroka...
Muhammed s.a.v.s. nije prorok....nego Boziji poslanik...nesto kasnis sa odgovorima...puno tragas po netu za njima...pa naletis na prvo sto ti odgovara u kontekstu....
daj mi definiciju religije...
Ako covjek sve sto ti pises uzme i sabere, pod zajednickim nazivnikom ostane iskljucivo rijec "misija". Ti misioniras, ali dozlaboga lose i inkonzistentno. Postiras C/P i nista vise. A ne poznajes niti razliku izmedju vjere i religije.
Vrijeme je da ides na edukaciju, kako bi mozda zaustavio propagandu i ispiranje mozga.
Pozdrav!