Mi na sva vasa pitanja smo imali razumne odgovore hvala Allahu svt i ispravne pa sad zadovoljili oni vas ili ne, to nije do nas ali vi cak nemozete ni dati razumne odgovore na nasa pitanja vama!!Da sam na vasem mjestu ja bih se zapitao!!
estera je napisao/la:adnane argumenti ti nisu nikakvi.
kad stigoše do mravlje doline, jedan mrav reče: "O
mravi, ulazite u stanove svoje da vas ne izgazi Sulejman i vojske njegove, a da
to i ne primjetite!" (Mravi, 18)
Allah svt nigdje nekaze da su oni pricali ljudskim glasom,
čekaj, navedeš ovaj gornji ajet i onda izvališ takvu glupost. i kako to da je mrav prepoznao solomona iz daljine? odakle se njih dvojica znaju? jesu li to najbolji prijatelji pa se znaju sa kave ili šta?
nadalje, čovjek je stvoren od tekućine koja izlazi između kičme i grudi.
ajet ne govori o embrionskom periodu. ne stavljaj muhamedu u usta ono šta nije rekao. ovaj ajet je pogrešan, da vi trebate izmišljati gluposti da biste ga opravdali. btw. znaš li ti uopće odakle izlazi sperma?
lmao što se tiče zemlje. dolazi tu do krivoga prijevoda arapskih riječi. to vi radite samo tako bez problema. u suru gdje se dozvoljava udariti ženu na engleskom prijevodju namjerno stavljate LIGHTLY , nadalje ne prevode se mnoge stvari kako bi se trebale ili se namjerno iskrivljuju kao ova.
naprimjer ajet 21:91
A i onu koja je sačuvala djevičanstvo svoje, u njoj život udahnusmo* i nju i sina njezina znamenjem svjetovima učinismo.
e vidite. ovdje je arapska riječ FARJ za ono što je autor preveo "U NJU". farj znači ni više ni manje nego vagina. e sada, vidite kako je marija po allahu zatrudnila. tako što je allah upuhnuo duh u njezinu vaginu! kladim se da ni vi muslimani ovo niste znali, ali eto tako je to. apsolutno uvijek manipulirate arapskim jezikom.
evo sada dokaza iz islamskih izvora da FARJ znači vagina:
Here is the final Muslim example showing that farj refers to the female organ:
<blockquote>
Narrated Basrah:
A man from the Ansar called Basrah said: I married a virgin woman in her veil. When I entered upon her, I found her pregnant. (I mentioned this to the Prophet). The Prophet (peace_be_upon_him) said: She will get the dower, for you made her VAGINA (farj) lawful for you. The child will be your slave. When she has begotten (a child), flog her (according to the version of al-Hasan). The version of Ibn AbusSari has: You people, flog her, or said: inflict hard punishment on him. (Sunan of Abu Dawud, Book 11, Number 2126)
evo još jedan dokaz da znači vagina u slučaju kada tafsir od ibn kathira raspravlja je li u islamu dozvoljen ili nije analni sex:
Ibn Kathir provides additional evidence that farj refers to the female organ. In his comment on S. 2:223 and the impermissibility of anal sex, he writes:
<blockquote>
<... as Allah has ordained for you.>
this refers to Al-Farj (THE VAGINA), as Ibn ‘Abbas, Mujahid and other scholars have stated. Therefore, anal sex is prohibited, as we will further emphasize afterwards, Allah willing ...
Ibn Jurayj (one of the reporters of the Hadith) said that Allah's Messengers said ...
((From the front or from behind, as long as it occurs IN THE FARJ (VAGINA).)) ...
Abu Bakr bin Ziyad Naysaburi reported that Isma‘il bin Ruh said that he asked Malik bin Anas, "What do you say about having sex with women in the anus?" He said, "You are not an Arab? Does sex occur but in the place of pregnancy? Do it only IN THE FARJ (VAGINA)." (Tafsir Ibn Kathir (Abridged), Volume 1, Parts 1 and 2 (Surat Al-Fatihah to Verse 252 of Surat Al-Baqarah), first edition January 2000, pp. 618, 619, 622; bold and capital emphasis ours)</blockquote></blockquote>
ta sura što si citirao je isto krivo prevedena u tom slučaju. evo jednoga drugoga prijevoda:
79:30
30. Poslije toga je Zemlju poravnao,
ovo je TOČAN prijevod jer dahaha znači RAVAN... nemoj ti meni ove izvedenice one... to uopće ne znači jaje ni nojevo jaje. jedna IZVEDENICA , ali ne riječ koju je allah koristio da opiše zemlje znači mjesto gdje noj polaže svoje jaje. znači MJESTO , a ne nojevo jaje! e sad, sorry, možeš mutiti drugima, ali ne meni jer ja poznajem islam i vaše taquiyya metode!
(دَحَا): الله الأرضَ (يَدْحُوهَا وَيَدْحَاهَا دَحْواً) بَسَطَها |
دَحَا الشيءَ: بسطه ووسعه. يقال: دحا اللهُ الأَرض |
Adnan je napisao/la:Vec smo objasnili na kakav nacin treba da bude to udaranje stoga nema potrebe da ponovno to pisem, a ako je tebi smijesno sto nisi na pravom putu to je tvoj problem!!Ti mozes napadati islam koliko hoces i govoriti o navodnim "mracnim stranama islama" ali ja znam jednu stvar da ti sto ga vise napadas sve si vise uvjerena da je on istina,mozes ti govoriti da nije tako al ja znam da jest hvala Allahu!!I islam je jedina vjera danas koja se siri to dokazuje statistika ostale ili stoje na istom ili opadaju!!Neznam ako se zanki pravi gluh na mongo stvari kako cemo onda nazvati tebe kad ja trazim da napises odgovore na moja pitanja a ti nikad ili reci da neznas ili da je nemoguce odgovoriti?I nemoj mi nekakve linkove stavljati ni na engleskom ni na nasem jeziku nego mi ti napisi kad ti kazes da to nisu argumenti pa de da vidimo onda???
|
|