Pa ovdašnji kućni Kalvin Dizma vjeruje u realnu duhovnu prisutnost našeg Gospodina Isusa Krista u sakramentu večere Gospodnje ili svete pričesti ali se nikako ne može slagati sa doktrinom transupstancijacije.
inliner je napisao/la:"po Juliji Kim"??? ovo je postalo bizarno:)
Ostaje ipak činjenica da su sakramenti duboko ukorijenjeni u Sveto Pismo i ustanovljeni od Gospodina.
Molio bih da mi netko tko ne vjeruje u sakramente KC da mi malo pojasni citate iz Biblije koje je izrekao osobno Isus- naš Spasitelj i Otkupitelj
zanima
me kako tumačite Isusove citate iz zajedničke nam Objave , sukladno
vama temeljnoj doktrini sola scriptura, a i tome da Bibliji ne smijemo
nišrta dodavati , ali ni oduzimati
Ivan 20,22-23
to rekavši dahne u njih i kaže im:
"Primite DUHA SVETOGA,
Kojima ( vi apostoli-svećenici-op HH) OTPUSTITE GRIJEHE,
OTPUŠTAJU IM SE,
kojima zadržite
zadržani su im"
ovo je po nama katolicima OČITO ustanovljenje sakramenta ISPOVIJEDI od strane Isusa, dana vlasnost apostolima ( prvim svećenicima) da budu vidljiv znak Isusovog otpuštanja grijeha ljudima
na teologiji- tema: sakramenti-biblijska podloga postoje detaljna objašnjenja kako tumačimo
barem sam ja dao detaljan pogled na to , ostali , više-manje
Uh, citao sam. Kratko, doduse, ne bas sve, jer kada sam video da se pocelo skretati sa teme-nemam potrebe da je citam, jer Ivan nije mislio sigurno na ukazanja i slicno.
Osim toga, dao si text iz Biblije, a tumacenje rimokatolicke crkve.
Ja bih samo pitao: gde ovaj text sadrzi ideju pokajanja, priznanja, i slicno?
Drugo, sta zapravo znace Isusove reci: "Kao sto Otac mene salje, i Ja saljem vas..."?
Trece, do III veka nije bila poznata nauka o tome da pojedinac moze oprastati grehe, kako katolici tvrde. U stvari, Hippolitys je to pisao, o 'pastoru' Calixtusu I, koij je bio pastor u Rimu oko 220, i koji je prvi izjavio da on moze prastati ljudima grehe u ime Boga.
U novom zavetu necemo naci ni jedan jedini primer da su apostoli ikome prastali grehe. Zato je meni ovaj text bio jako zanimljiv za istrazivati-sto je Isus htio reci.
Pozdrav.
No Nick je napisao/la:Pa nije lose, ko rece da je lose?? Jos manje mislim da je lose izloziti stav bilo kog protestanta, kakav god da on (stav) izgleda!
Da, znam da nisi nameravao nametnuti svoja razmisljanja i licne impresije, ali i da jesi-ne smeta, jer to nije vredjanje.
Cuj, nije ni katolicka crkva meni autoritet, pa sto sad!!! Eto, tebi jeste, to respektujem.
Poz.
Dizma je napisao/la:Pa ovdašnji kućni Kalvin Dizma vjeruje u realnu duhovnu prisutnost našeg Gospodina Isusa Krista u sakramentu večere Gospodnje ili svete pričesti ali se nikako ne može slagati sa doktrinom transupstancijacije.
da , ali je problem sa svakim
POJEDINAČNIM tumačenjem svakog JEDINCATOG reformatora
jer oni nemaju drugih tumača biblije doli njih samih, svakog POJEDINAČNO:!:
samo se sada ipak javlja VELIKI problem:affraid:
čije od tog 10-tina milijuna OSOBNIH tumačenja je ISPRAVNO
teoretski moguće je za svaku stvar , citat u bibliji MALI MILIJUN RAZLIČITIH
tumačenja:pale:
reci mi čije je ispravno:pop:
samo kućni kalvin nikako da
nam pojasni svoje tumačenje pojma kalvin. PREDESTINACIJE:?:
Totus Tuus je napisao/la:Sram
vas bilo nemate osnovnog ljudskog poštovanja prema tuđoj vjeri koje imaju i
pogani. Izrugivat se tuđim svetinjama... i nazivate sebe krščanima?
Jesam ja vas zvao oholicama, iskušanicima sotoninim i hereticima? Nisam. Zato,
nek bude rasprava na nivou
Noemi je napisao/la:Evo, Hrki, mene to zanima također, pa ja izlazim iz tišine, idem otvoriti topik predestinacija, valjda nije već otvoren, idemo pitati i pisati, želim znati što Biblija kaže o tome, udružimo se u otkriću Istine na osnovu Biblije...
|
|