Ibrahim je napisao/la:Nisi mi odgovori na pitanje, u sta verujes.Jeli Isus Hrist za tebe Bog, i jedini put , istina i zivot?
Ovo je osnov-temelj moje vjere.Isus (Bog) je ljubav,a ljubav se ne zatvara definicijama.Mislim da je tu razlika u našim pristupima vjeri, odnosno poimanja Boga (Isusa).Dok tebi i nekima netko mora definirati ljubav, meni to objašnjava Bog u mom srcu.Ako ti je teško pratiti moju misao reci.Mogu ja i prestati.
Cuj , ako mi je tesko, cini mi se da petljas po mojoj sujeti.No dobro, idemo dalje.Vera srca je prava vera i to je biblijska cinjenica.Ali reci ljubav, to je dosta nejasno zar ne.Postoje razlicite vrste ljubavi naravno, i covek moze sa tim da pomesa Boziju ljubav.I da bi mogao da razumes Boziju ljubav i koja je to ljubav, potrebno je da si upoznat sa definicijom ljubavi koja se nalazi u pismu.I onda to lepo uporedis i vidis dali si na pravom putu, ili si u zabludi.Postoje razliciti stavovi koje ljudi zauzimaju po pitanju ljubavi Bozije i kako ona deluje, tako da ljubav ne zatvaras definicijama nego ljubav ima svoju definciju koja se nalazi u pismu.Jer i danas mnogi imaju zabludu po pitanju ljubavi.Neki misle da je ljubav takva da ti dopusta da radis sta god hoces, i to jednostavno nije tako.Ljubav se brine da radis stvari koje su dobre za tebe, a stvari koje su dobre za tebe se nalaze u pismu.Isus (Bog) jeste ljubav, ali ne samo ljubav.Bog pored toga sto je ljubav i i mnogo drugih atributa, tako da svesti Ga samo na ljubav je pogresan stav i osiromasen.
I tu ulazimo u ono cime se bavi ova tema :Ko je Isus i koji su Njegovi atributi.I dobro si poceo.Bog jeste ljubav.Ali ima jos, Bog je i pravda, i istina, i sudija, i kralj kraljeva, i jagnje koje daje zivot za greh, i jos mnogo drugih stvari pored ljubavi.I mozemo nastaviti dalje ako zelis u tom smeru, ali reci samo ljubav to je na vrhu ledenog brega, koji je ogroman i samim tim jako obimna tema.