Isus,dakle sam Bog se i nije moga roditi u nekom drugom ambijentu i od nekih imućnijih roditelja.Njegova misija na zemlji kod obespravljenog i ispaćenog naroda nebi bila ispunjena.
Ako pažljivije pročitaš što sam napisao, vidjet ćeš da sam napisao da materijalno
nije važno za ocjenu dostojnosti.
Božja je volja da se utjelovio u siromašnom okruženju, upravo iz ranije navedenog razloga.
Ti, zbog čije budućnosti je Bog "sišao" na zemlju nebi mu povjerovali u ono u što ih je podučavao.
Da ne pogađaš što ja mislim a što ne mislim, što bih a što ne bih povjerovao, dopusti mi da sam kažem koji je osnovni silogizam po kojem sam ja prihvatio Krista.
Naime, osnovna misao je Bog je apsolutno savršen. Apsolutno pravedan i apsolutno milostiv.
1. Po pravdi, svi smo osuđeni, po milost, svi možemo biti oslobođeni.
2. Pravda i milosrđe nisu suprotstavljeni.
3. Pravda i milosrđe može biti u skladu samo ako postoji "žrtva pomirnica", tj. ako netko drugi na sebe preuzme naše grijehe.
To znači, čovjek nikad nije toliko pravedan da bi mogao stati pred savršeno pravedne Božje oči, a u isto vrijeme i najveći grijeh može biti oprošten ako se čovjek pokaje, jer nikad čovjekov grijeh ne može biti veći od Božje ljubavi.
To oproštenje nije na uštrb pravde jer je Krist za nas položio svoju žrtvu.
Dakle, bez otkupljenja grijeha, čovjek nema šansu biti u raju.
Naravno, onda dolaze drugi razlozi, no to bi bilo previše pisanja za jedan ovakav post. Uglavnom, ako misliš što ja mogu a što ne mogu prihvatiti, bolje pitaj mene nego da sam pogađaš.
U tim ljudima, izvaranih od svih vođa i svećenstva, vjeru kako će oni ispaćeni biti snaga koja će pobjediti zlo budu li vjerovali u postulate koje im je Isus iznosio, mogao je usaditi samo jedan od njima ravnih,jedan koji je kao i sami oni okusio bjedu koja ih tare.
Hehe, e pravi si psiholog, nema što
Samo bih te podsjetio na par stvari: kršćanstvo nisu prihvatili samo siromašni, nego i bogati, ne samo neuki, nego i najobrazovaniji ljudi, ne samo sluge nego i carevi. Razni ljudi su mogli naći različit razlog za vjeru, no ovkvo simplificiranje kakvo pokazuješ je uistinu smiješno. I, naravno, pogrešno.
A sada me interesira zašto se puku i dan danas govori o Isusu kao sinu Božjem?
Zato što On jeste Sin Božji. To nije samo pučki govor.