Mrvek je napisao/la:Kao prvo meni je Pismo iznad svega! Kao drugo kršćanska tradicija ima svoje utemeljenje u Riječi i samim time ne može biti iznad svojeg temelja! I recimo da mariologija jest utemeljena na Pismu! Molio bih citat gdje je pisano da Marija mora imati uloga u životu kršćanina koju ima danas u životima ljudi i to u velikoj većini! Ništa što nije utemeljeno na riječi ne priznajem iz razloga što u samom pismu piše da sve , s čime god dolazimo u dodir, moramo uzeti i usporediti sa Pismom i ako potvrđuje Pismo ili je u skladu sa čime Pismo govori onda je za nas dobro da čitamo itd, a ako nije da odbacimo jer će nas navesti da skrenemo sa puta istine ali opet i ovo što je po Pismu ne može biti iznad samog Pisma. jer je ono temelj i mjerilo sa kojim uspoređujemo sve drugo. Ja ne dovodim u pitanje tradiciju utemeljenu na Pismu nego onu koja to nije ! Nego koja je rezultat nekih političkih odluka ili drugih povijesno-etičkih utjecaja jer takva tradicija razvodnjuje i uništava istinu i samim time i tradicionalno kršćanstvo koje je utemeljeno na Pismu. A retci kojim bi potvrdio autoritet Pisma u kršćansko životu su: Svo je Pismo Bogom nadahnuto i korisno za učenje, za karanje, za popravljanje, za odgajanje u pravednosti. 2. Timoteju 3:16
A ovo najprije znajte, da se nijedno proročanstvo Pisma ne smije samovoljno tumačiti. Jer nikad nije bilo proročanstvo javljeno po volji čovječjoj, nego su ponukani od Duha Svetoga govorili sveti Božji ljudi. 2.Petrova 1:20,21
Ova Radosna vijest o kraljevstvu navješćivat će se po svemu svijetu za svjedočanstvo svima narodima. Tada istom dolazi svršetak. Matej 24:14
Ja nikad nisam Pismo objašnjavao svojevoljno već sam uspoređivanjem našao najbolji mogući prijevod sa originala i jednostavno citirao i objašnjavao kako je i pisano. A mogu reći da i u mojoj i ostalim denominacijama sam vidio koji kršćane nemaju temelje na Riječi mojim očima; način na koji žive i ponašaju se; te mogu slobodne duše reći da su jedno veliko ruglo Kristu jer njihovo ponašanje ne samo da ne sliči jednom Kristovom predstavniku nego su 10 puta gori od ljudi koji uopće ne vjeruju u Boga ! I to je sve zasluga tradicionalizma bez Riječi i tradicionalizma koji nije utemeljen na Riječi jer kako ti možeš reći da znaš kršćansku tradiciju kada je sama ta tradicija na Riječi i utemeljena!! A Riječ ti nije temelj u životu ? Nego nešto čime se tu i tamo koristiš? Pa zar nije to samovolja u tumačenju riječi??!! Lijep pozdrav! Obilje vam Božjih blagoslova i mir U isusu Kristu Gospodinu našemu.
Ukrao si mi avatar....Emanuel.