Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Mariologija

power_settings_newLogin to reply
+45
10
servus dei
jakob
Surrealist
Medeni
pavao
apostol
Istina
emanuel
Caesar
Peaceful_warior
ILIJA
moki72
tomahowk1
mikic
Trešnja
Djuro Djuric
Češljugar
gideon
Tomasso
forestsilvy
Stena
dominik
Totus Tuus
cubela
bolna
No Nick
kon
Darko
Sinke
Mistagog
Justin
Živac
braslav
Wiklif
Spart
Izrail
laodikejac
hrvoje hrki
Daniel
Ruta
Mali princ
samaritanka
mirjam
kainos
49 posters

descriptionMariologija - Page 28 EmptyRe: Mariologija

more_horiz
laodikejac je napisao/la:
ti razmišljaš ono što je ljudski a ne ono što je Božje! Kad bi ti znao Boga, ne bi tako govorio i pisao! Ti čekaš na neki odgovor, a odgovora imaš i to ne jedan već više njih!
Na ovom forumu možeš da pišeš i napadaš, niko ti ništa neće, a kad sam bio tamo na katolič.živa nepravda, no drago mi je da možete da se ogledate!
Jedan apostol piše: da nijednoga nema pravedna, nijednoga nema celog, svi su sagrešili i izgubili su slavu Božju! Pod ovim je apostol podrazumevao i Mariju! Jer i ona treba krv Isusa Hrista za očišćenje greha!
Te molitve koje se upućuju njoj, nije ništa drugo nego idolopoklonstvo, čime dražite Boga, nećete i ne želite da upoznate Boga, jer ne čitate, ne istražujete, kad bi čitali(study)i istraživali Bog bi vam otkrio, dirnuo bi vaša srca i nj. dobrota bi vas vodila na pokajanje! Ja od vas ne iziskujem da se kajete, to mi trebamo svi, ali vaša dela i vaši postupci i same vaše reči govore ko stoji iza vas! Tu ne treba čovek biti teolog da bi sve to vidio i razumio!
Možda ove moje reči izgledaju oštre, ali nisu, jer nisu izišle iz zavisti niti mržnje prema vama, za razliku od vas-ja vas ne nazivam "HERETICIMA" ali mogu reći ono što i Biblija govori: da svaki koji laž čini čini i preljubu, da ko sagreši u jednoj zapovesti kriv je za sve, dakle nijedan idolopoklonik neće naslediti carstva Božjega.
A ja i mnogi ovde bi hteli da svi mi budemo jednog dana sa Isusom na nebu! Kad bude došo da se nađemo čisti od svakog kurvarstva i idolopoklonstva! Ako mislite da ste na pravom putu(mislim na upućivanje molitve Mariji)dokažite iz Svetog Pisma, da se i mi molimo! Ako li nema onda ostavite put idolopoklonički!
Ja drugo da vam kažem nemogu, i ovo da razumete(a nećete)biće dovoljno za napredak!

Svako dobro vam želim u Gospodu Isusu Hristu, koji je LICE BOŽJE!

ja brate opet ne vidjeh odgovor
samo puno filozofije i krokodilskih suza

btw, mene i izraila ( koji je bio i baniran 10 dana) kroz mnoge teme je vrijeđano -npr. otvorenim pisanjem 3-4 reformirana člana da je KC bludnica iz otkr, da je papa antikrist , a svi koji ga štuju sotonini sljedbenici itd- o tome smo pisali ranije
nije mi namjera opet otvarati rane , pa neću dalje o tome, ali svatko može provjeriti na temama koje se malo više dotiču KC , šta je i tko je šta pisao

ali ne skreči od teme
odgovori: tko je rodio Isusa.-Boga Sina

ako ga je rodila BDMarija- šta je onda ona??
( nije rodila Boga Oca , ali je rodila Boga Sina- onoga koji nam je otvorio Nebo- Otkupitelja i Spasitelja)
pa ako je ona Majka Otkupiteljeva, uzaslužuje li barem od nekih reformiranih da se njeno ime piše VELIKIM slovom , ako ništa , onda barem zato jer je to žensko ime

eto o tome se radi

more_horiz
papa je jedan veliki igrač koji sebe smatra Božjim (Kristov, a Krist je Bog) namjesnikom na zemlji. Ja vjerujem da nije, odnosno da je lažac i da su njegove tvrdnje lažne. To što on govori da nije samo Isus nas otkupio, nego je Marija suotkupiteljica, je jasan dokaz da je on antikrist. Tko god nječe Oca i Sina taj je antikrist. Osim toga, cijelo vrijeme predstavlja sebe kao Oca, i Svetog Oca, iako Bi blija kaže da samo Oca na nebesima zovemo Ocem.

more_horiz
Dragi moj hrki
Marija je od trojedinog Boga odabrana da porodi Isusa. Jednako kao što je David od Boga odabran da napiše Psalme, jednako kao što je Mojsije od trojedinog Boga odabran da vodi odabrani narod, jednako kao što je ubojica kršćana Savao od Boga odabran da napiše većinu Novog Zavjeta.
Dali ti uzdižeš na isti način i Pavla i Mojsija i Davida kao što veličaš Mariju?
Misliš li da bi knjiga Psalama postojala da nije bilo kralja Davida? Ja vjerujem da bi, jer je to suverenea Božja volja, jednako kao što je suverena Božja volja da se utjelovi kroz Mariju, jednako kao što je suverena Božja volja da u Isusovom rodoslovlju bude i prostitutka Rahaba.

more_horiz
ti razmišljaš ono što je ljudski a ne ono što je Božje! Kad bi ti znao Boga, ne bi tako govorio i pisao! Ti čekaš na neki odgovor, a odgovora imaš i to ne jedan već više njih!
Na ovom forumu možeš da pišeš i napadaš, niko ti ništa neće, a kad sam bio tamo na katolič.živa nepravda, no drago mi je da možete da se ogledate!
Jedan apostol piše: da nijednoga nema pravedna, nijednoga nema celog, svi su sagrešili i izgubili su slavu Božju! Pod ovim je apostol podrazumevao i Mariju! Jer i ona treba krv Isusa Hrista za očišćenje greha!
Te molitve koje se upućuju njoj, nije ništa drugo nego idolopoklonstvo, čime dražite Boga, nećete i ne želite da upoznate Boga, jer ne čitate, ne istražujete, kad bi čitali(study)i istraživali Bog bi vam otkrio, dirnuo bi vaša srca i nj. dobrota bi vas vodila na pokajanje! Ja od vas ne iziskujem da se kajete, to mi trebamo svi, ali vaša dela i vaši postupci i same vaše reči govore ko stoji iza vas! Tu ne treba čovek biti teolog da bi sve to vidio i razumio!
Možda ove moje reči izgledaju oštre, ali nisu, jer nisu izišle iz zavisti niti mržnje prema vama, za razliku od vas-ja vas ne nazivam "HERETICIMA" ali mogu reći ono što i Biblija govori: da svaki koji laž čini čini i preljubu, da ko sagreši u jednoj zapovesti kriv je za sve, dakle nijedan idolopoklonik neće naslediti carstva Božjega.
A ja i mnogi ovde bi hteli da svi mi budemo jednog dana sa Isusom na nebu! Kad bude došo da se nađemo čisti od svakog kurvarstva i idolopoklonstva! Ako mislite da ste na pravom putu(mislim na upućivanje molitve Mariji)dokažite iz Svetog Pisma, da se i mi molimo! Ako li nema onda ostavite put idolopoklonički!
Ja drugo da vam kažem nemogu, i ovo da razumete(a nećete)biće dovoljno za napredak!

Svako dobro vam želim u Gospodu Isusu Hristu, koji je LICE BOŽJE!

evo ako mi ne vjeruješ . vidi šta opet govori inliner
u ranijem postu nisam htio poimenice spominbjati imena - mada je inlainer bio jedan od tih
hoćeš li njemu sada držati govore o slobodi i kulturi pisanja??
ali mene to ne smeta , i ne čudi od reformiranih , pa ne inzistiram daljnju raspravu o tome, ovo rekoh samo da se zna

ali odgovorite mi svi
ako je Isus Bog , a BDMarija ga rodila
da li je BDM Bogorodica:pop:

pitanje nije teško , zar ne?

ako nije Bogorodica, a zašto onda nije? može odgovor barem na to:sunny:

more_horiz
Marija nije Bogorodica!
Kada bi netko mogao roditi Boga tada bi taj netko bio Bog.

more_horiz
gideon je napisao/la:
Marija nije Bogorodica!
Kada bi netko mogao roditi Boga tada bi taj netko bio Bog.

pa brate, odgovori
da li je Isus Bog?
ili ti misliš da to što je Bog Sin nije isto Bog??study

pazi , to je hereza još od prvih stoljeća

more_horiz
hrvoje hrki je napisao/la:

ali odgovorite mi svi

apsolutno ne
prvo, tko kaže da je Isus naslijedio genetski materijal od nje? koliko znam, i njegovo začeće je bilo čudesno, dakle bez genetskog materijala nekog ovozemaljskog oca, pa bi bilo razumno za očekivati da genetski materijal nije bio ni od majke. evo učinimo malu usporedbu sa majkama u koje se stavi jajna stanica druge majke. ona je rodila to dijete, ali to dijete nema njezine gene.
zašto nije bogorodica? (izvinjavam se na malim slovima, velika slova pišem samo kad spominjem božanstva i Božju Riječ, a mariju poštujem samo kao ženu) pa valjda zato što ona nije rodila Sina već ga samo prenijela na zemlju, a on je od vječnih vremena. a ako je on od vječnih vremena (kako bi trebali shvaćati svi kršćani na temelju Biblije), onda njen genetski materijal nije bio potreban niti je ona mogla utjecati na Isusa kakav će on ispasti, jer je on prosto rečeno već potpuno bio formiran prije nego je došao u njenu utrobu kao embrij

more_horiz
imhotep je napisao/la:

ali odgovorite mi svi

apsolutno ne
prvo, tko kaže da je Isus naslijedio genetski materijal od nje? koliko znam, i njegovo začeće je bilo čudesno, dakle bez genetskog materijala nekog ovozemaljskog oca, pa bi bilo razumno za očekivati da genetski materijal nije bio ni od majke. evo učinimo malu usporedbu sa majkama u koje se stavi jajna stanica druge majke. ona je rodila to dijete, ali to dijete nema njezine gene.
zašto nije bogorodica? (izvinjavam se na malim slovima, velika slova pišem samo kad spominjem božanstva i Božju Riječ, a mariju poštujem samo kao ženu) pa valjda zato što ona nije rodila Sina već ga samo prenijela na zemlju, a on je od vječnih vremena. a ako je on od vječnih vremena (kako bi trebali shvaćati svi kršćani na temelju Biblije), onda njen genetski materijal nije bio potreban niti je ona mogla utjecati na Isusa kakav će on ispasti, jer je on prosto rečeno već potpuno bio formiran prije nego je došao u njenu utrobu kao embrij

vidiš li koliko se bespotrebno koprcamo , a sve samo da ne priznamo ono što uče najstarije crkve - KC i ortodoksna

kakvi su ovo pametni odgovori, te rodila ga , ali nije dala gene , te nosila ga , ali on je već formiran , genetski materijala mu nije bio potreban isl- odosmo puno u kvaziznanstvenu analizu nepotrebnu da logički odgovorimo na jednostavno pitanje

ako je Bog Sin- BOG
A Boga Sina je rodila BDMarija, da li je onda ona time Bogo RODICA
ne kaže se ni slovo više od BogoRodica I love you

more_horiz
vidiš li koliko se bespotrebno koprcamo , a sve samo da ne priznamo ono što uèe najstarije crkve - KC i ortodoksna

kakvi su ovo pametni odgovori, te rodila ga , ali nije dala gene , te nosila ga , ali on je veæ formiran , genetski materijala mu nije bio potreban isl- odosmo puno u kvaziznanstvenu analizu nepotrebnu da logièki odgovorimo na jednostavno pitanje

ako je Bog Sin- BOG

Hm, samo ovde postoji nekoliko problema.

Prvo, to sto ti je imhotep kazao vredno je zapazanja, bar meni. ne znam zasto tako cinican stav.

Drugo, kako Bog moze biti rodjen? Hajde da malo na dubljem nivou pricamo ovoj temi?

A trece, kada se istorijski prvi puta pocelo pricati o "theotokos" i sta ti ja znam kojim sve terminima, da bi se stvorila dogma o Mariji i sl.? Gde ti imas apostole koji su o njoj razgovarali takvim terminima??

Prijatelju, budi iskren i nemoj natezati stvari tamo gde to ne ide. Niko od tebe ne trazi da menjas svoje verovanje u nju, ili bilo koje drugo verovanje. Ali nemoj tako kategorican biti za stvari za koje nisi u pravu.

Poz.

more_horiz

vidiš li koliko se bespotrebno koprcamo , a sve samo da ne priznamo ono što uče najstarije crkve - KC i ortodoksna

kakvi su ovo pametni odgovori, te rodila ga , ali nije dala gene , te nosila ga , ali on je već formiran , genetski materijala mu nije bio potreban isl- odosmo puno u kvaziznanstvenu analizu nepotrebnu da logički odgovorimo na jednostavno pitanje

ako je Bog Sin- BOG

prvo, vidiš protestanti imaju jednu finu osobinu a ta je da razmišljaju svojom glavom i ne znači im ništa što je rekla crkva ako to proturiječi Bibliji, pa tako ni meni ne znači ništa što uče najstarije crkve jer svi znamo koliko su one znale pogriješiti
drugo, molim te nemoj na takav ironičan način odbacivati neke normalne pojmove, to mi stvarno ništa ne znači jer sam se dosta bavio obiteljskim pravom pa znam što je moguće.
treće, očito nisi još na čisto što znači riječ Bog, pa smatraš da se Bogom može postati. mislim da nije tako, jer da je "vječna djevica" marija rodila Boga, i sama bi morala biti Bog prije nego što ga je rodila. ovako, Bog je u nju "usadio" začetog Isusa koji je neovisno o naslijeđu od nje rođen posredstvom nje. a ona je po tvom mišljenju prije bila obična žena, a poslije je rodivši Boga postala bogorodicom. kako ona kao obična žena sa svojim jadnim genima može stvoriti Boga. zanimljiva teorija
četvrto, svijet vrvi slikama majki božica koje drže svoje dijete boga u naručju, pa se eto i kršćanska crkva malo potrudila da to usvoji jer glupo bi bilo da svi to imaju a mi nemamo...

more_horiz
No Nick je napisao/la:
vidiš li koliko se bespotrebno koprcamo , a sve samo da ne priznamo ono što uèe najstarije crkve - KC i ortodoksna

kakvi su ovo pametni odgovori, te rodila ga , ali nije dala gene , te nosila ga , ali on je veæ formiran , genetski materijala mu nije bio potreban isl- odosmo puno u kvaziznanstvenu analizu nepotrebnu da logièki odgovorimo na jednostavno pitanje

ako je Bog Sin- BOG

Hm, samo ovde postoji nekoliko problema.

Prvo, to sto ti je imhotep kazao vredno je zapazanja, bar meni. ne znam zasto tako cinican stav.

Drugo, kako Bog moze biti rodjen? Hajde da malo na dubljem nivou pricamo ovoj temi?

A trece, kada se istorijski prvi puta pocelo pricati o "theotokos" i sta ti ja znam kojim sve terminima, da bi se stvorila dogma o Mariji i sl.? Gde ti imas apostole koji su o njoj razgovarali takvim terminima??

Prijatelju, budi iskren i nemoj natezati stvari tamo gde to ne ide. Niko od tebe ne trazi da menjas svoje verovanje u nju, ili bilo koje drugo verovanje. Ali nemoj tako kategorican biti za stvari za koje nisi u pravu.

Poz.

a brate,

ti onda pobijaš sveto Trojstvo
ako je Isus-kao čovjek i Bog tj BogoČovjek
a zna se da je njega rodila BDMarija, onda implicira da je ona Bogorodica

jedino ako ne smatraš da je Isus- Bog
onda stoje sve vaše teze da Marija nije Bogorodica , jer po vama ni Isus nije Bog nego samo Čovjek

žao mi je što sam na kraju morao izreći tešku Herezu , ali potreba me natjerala na to!

poz.

more_horiz
a brate,

onda stoje sve vaše teze da Marija nije Bogorodica , jer po vama ni Isus nije Bog nego samo Čovjek

žao mi je što sam na kraju morao izreći tešku Herezu , ali potreba me natjerala na to!

poz.

Prijatelju, ko pobija trojstvo?? Jesam li kazao da Isus nije Bog?? Naprotiv! Drugo, koliko znam, niko danas u RKC ne tvrdi da je marija deo nauke o Trojstvu???

Prema tome, kako Bog moze biti rodjen?

A drugo, kada je nastala ova dogma-teotokos? Ja ne zelim tebe da vredjam i sl., kako god da se to tebi cini, ali to je proizvod kasnijih vekova, mogu potraziti tacno i kada. Cuj, razumem ja kako to ide kod katolika u vezi tradicije, da postoje dva izvora ucenja, Pismo i tradicije, a konacni tumac je crkva, i sl., tu i tamo citam nesto od katolika, ali mi ovde pricamo o drugacijim stvarima. Ne mozes nikada odbraniti nista u vezi Marije na temelju Pisma, eto probaj pa ces videti.

Ako govoris tradicionalisticki, sto bi se meni licno vise svidelo, pa citiras nemam pojma, Tomu, koga god-ok, ja bih to pozdravio. Sta? Nista, to su oni rekli. Medjutim, rasprava je na temelju Pisma, a dogma o bezgresnom zacecu marije, njenom vaznesenju, i ne znam cemu god jos-u Pismu nema mesta.

Poz.

more_horiz

poz.

upravo zato što je Isus Bog, nije moguće da ga je rodila jedna obična žena na način da je prenijela svoje osobine na njega, jer bi po tome ona morala isto imati božanska svojstva, a onda bi to morali imati i njeni roditelji i tako možemo ići u nedogled. dakle, meni je jedino logično da njeni geni nisu imali nikakvog utjecaja na Isusa, jer ako je ona ostavila njemu svoje grešne gene, onda bi Isus morao imati čisto ljudsku narav. a koje božanske gene bi mu mogla ostaviti ako ona sama nije božanskog porijekla? nikakve.
ne znam zašto misliš da trojstvo nema smisla bez marije

more_horiz
hrki, reci ti meni da li je Marija pre no što je rodila Isusa bila boginja pa kad je rodila Isusa postala bogorodica!???

Onu molitvu koju često koristite-da je njeno srce presveto, bezgrešno nije ništa drugo nego laž u koju su mnogi milioni zavedeni! Jer pismo kaže da nema nijednoga pravedna! Svi su sagrešili i izgubili slavu Božju! Pa tako i ona je grešna, i ona treba Isusovu pravdu! Božju pravdu!

Malo si mi smešan(ali si mi drag kao čovek)kad tražiš odgovor na to tvoje pitanje a u svakom mom tekstu ga imaš, ne znam da li uopšte čitaš moje tekstove ili samo ih kopiraš! Čitaj Božju reč. Ne moj da slušaš svećenike, ne čitaj ni jednu drugu knjigu, čak ti ne preporučujem da čitaš ni knjige iz naše izdavačke kuće, čitaj SVETO PISMO! Čitaj, proučavaj i moli se! Traži od Boga da te oslobodi sumnje, da te vodi u proučavanju Duhom svojim, traži da te oslobodi običaja(za one koji ukidaju zapovesti Božje), traži i naći ćeš, kucaj i otvori će ti se! Nisi jedini koji je ostavio široki put i krenuo na usku stazu! Ona je bolna, nije uvek ugodna! Jer moramo se odreći svoga "JA" i drugih mnogih stvari(često su to naši omiljeni gresi)u životu. Bog te neće napustiti nikad ako njega budeš molio i budeš se molio u Nj ime! Jer molitva u Isusovo ime, iznesena sa verom i iskrenošću, dolazi pred presto milosti! I veruj mi na reč da nećeš biti ostavljen!

Ne razumem zašto tražite druge posrednike između Boga i čoveka kad imamo Isusa! Zar Isus nije dovoljan? Zar Isus nije dovoljno jak ili premalo milostiv pa treba još neko, neko ko je viši i jači a previše milostiviji? Zar ti Isus tako strašno izgleda, zar je On tako strašno predstavio Boga pa da mora Mariju da činimo sveticom nego još i posrednicom! Zar nemamo takvoga Poglavara svešteničkoga u čemu je u svemu bio iskušan osim greha i još sede sa desne strane na VISINI! Šta je desna Strana? Strana Pravde, Strana Milosti! Strana Istine!

Hrki pozdrav i svako dobro u Gospodu Bogu našemu Isusu Hristu!

more_horiz
hrki, reci ti meni da li je Marija pre no što je rodila Isusa bila boginja pa kad je rodila Isusa postala bogorodica!???

Što reći pa pitanje ti je za inkontinenciju. lol!

Ne vidim razloga da bi trebala biti boginja da bi bila Bogorodica. Marija nije boginja niti bila niti će biti. Osim u onom smislu kad reča svima "Bogovi ste"
Dakle Blažena Djevica Marija je rodila Gospodina Isusa Krista koji je Bog i time je postala Bogorodica ali to ne tnači da sada ima atribute boginje. study

more_horiz

Onu molitvu koju često koristite-da je njeno srce presveto, bezgrešno nije ništa drugo nego laž u koju su mnogi milioni zavedeni! Jer pismo kaže da nema nijednoga pravedna! Svi su sagrešili i izgubili slavu Božju! Pa tako i ona je grešna, i ona treba Isusovu pravdu! Božju pravdu!

Malo si mi smešan(ali si mi drag kao čovek)kad tražiš odgovor na to tvoje pitanje a u svakom mom tekstu ga imaš, ne znam da li uopšte čitaš moje tekstove ili samo ih kopiraš! Čitaj Božju reč. Ne moj da slušaš svećenike, ne čitaj ni jednu drugu knjigu, čak ti ne preporučujem da čitaš ni knjige iz naše izdavačke kuće, čitaj SVETO PISMO! Čitaj, proučavaj i moli se! Traži od Boga da te oslobodi sumnje, da te vodi u proučavanju Duhom svojim, traži da te oslobodi običaja(za one koji ukidaju zapovesti Božje), traži i naći ćeš, kucaj i otvori će ti se! Nisi jedini koji je ostavio široki put i krenuo na usku stazu! Ona je bolna, nije uvek ugodna! Jer moramo se odreći svoga "JA" i drugih mnogih stvari(često su to naši omiljeni gresi)u životu. Bog te neće napustiti nikad ako njega budeš molio i budeš se molio u Nj ime! Jer molitva u Isusovo ime, iznesena sa verom i iskrenošću, dolazi pred presto milosti! I veruj mi na reč da nećeš biti ostavljen!

Ne razumem zašto tražite druge posrednike između Boga i čoveka kad imamo Isusa! Zar Isus nije dovoljan? Zar Isus nije dovoljno jak ili premalo milostiv pa treba još neko, neko ko je viši i jači a previše milostiviji? Zar ti Isus tako strašno izgleda, zar je On tako strašno predstavio Boga pa da mora Mariju da činimo sveticom nego još i posrednicom! Zar nemamo takvoga Poglavara svešteničkoga u čemu je u svemu bio iskušan osim greha i još sede sa desne strane na VISINI! Šta je desna Strana? Strana Pravde, Strana Milosti! Strana Istine!

Hrki pozdrav i svako dobro u Gospodu Bogu našemu Isusu Hristu!

opet puno pisanja , ali malo konkretnih odgovora na moje JEDNOSTAVNO pitanje
ali to je uvijek oružje kad na nešto treba reći kratko i jasno
pa onda poput političara počmemo puno pričati na usko i široko, puno filozofiranja, magle i onda se " kao zaboravi" - a šta je bilo uopće pitanje

pitam jednostavno
ako je Isus Bog , a BDMarija ga je rodila
jeli onda ona tim činom Bogorodica
nitko ne spominje pojam Boginja:study:
nemojmo mješati Boga Oca i Boga Sina:!:Exclamation

more_horiz
Srce Majke kuca za nas jer je s Njim patilo.
Vjerujem da samo roditelji mogu zamislit tugu nad smrti djeteta.

Mariologija - Page 28 102christ

Mariologija - Page 28 Mary_brother_jesus_christ_crucifixtion_passion_christ

more_horiz
Mariologija - Page 28 File_PassionMovie_OffOfCross

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply