Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Mariologija

power_settings_newLogin to reply
+45
10
servus dei
jakob
Surrealist
Medeni
pavao
apostol
Istina
emanuel
Caesar
Peaceful_warior
ILIJA
moki72
tomahowk1
mikic
Trešnja
Djuro Djuric
Češljugar
gideon
Tomasso
forestsilvy
Stena
dominik
Totus Tuus
cubela
bolna
No Nick
kon
Darko
Sinke
Mistagog
Justin
Živac
braslav
Wiklif
Spart
Izrail
laodikejac
hrvoje hrki
Daniel
Ruta
Mali princ
samaritanka
mirjam
kainos
49 posters

descriptionMariologija - Page 54 EmptyRe: Mariologija

more_horiz
Medeni je napisao/la:
Caesar je napisao/la:
Medeni je napisao/la:

Taj Mario bi mogao da pročita rečenice u Bibliji gdje se govori o idolopoklonstvu i da se lupa u prsa govoreći"Jao meni grešniku".

Na žalost takvi "pravednici" kao što je Mario ljude osuđuju a sami su zli.

Je li moguće da još nismo apsolvirali razliku između kipa i idola...?

Mariologija - Page 54 Gospa_medjugorje_250

Na ovoj slici vidimo kip gdje ovaj muškarac ili žena samim činom klečanja
i vjerovatno molitvom radi od kipa idol,a sebe svrstava u idolopoklonike.

da li sam čin klečanja znači i priznavanje nekoga Bogom? u prošlosti se klečalo pred kraljevima, donedavno su u nekim našim krajevima djeca gotovo klečala pred roditeljima..i mala djeca znaju da klečanje ne mora nužno značiti obožavanje.
uostalom, nakon što je Bog postao čovjek, objektivno se, osim Bogu klanjaš i čovjeku. dali nakon toga više može biti govora o idolopoklonstvu u SZ-nom smislu?
ako znamo da se uz SZ-ni kult lažnih bogova vezao i nemoral kao takav, da li se na istu razinu može stavljati i kršćanstvo, koje se ne klanja lažnim bogovima, ne provodi nemoral u svom kultu, ne smatra kipove bogovima, dapače, u čijem se "idolopokloničkom" kultu tolika znamenja događaju?

more_horiz
servus dei je napisao/la:
Caesar je napisao/la:

Je li moguće da još nismo apsolvirali razliku između kipa i idola...?

Blago tebi kad te to natezanje zadovoljava, samo zapitaj se da li će Bog biti zadovoljan sa tim vašim objašnjenjima kad jednom staneš pred Njega.
Kako kaže pjesnik "...ti si super brate ako stvarno spavaš mirno..."

natezanje? upravo suprotno, mi imamo argumente iz Objave, svatko tko je objektivan to će priznati. te argumente još nitko ovdje nije uspio opovrgnuti

more_horiz
haim je napisao/la:

da li sam čin klečanja znači i priznavanje nekoga Bogom? u prošlosti se klečalo pred kraljevima, donedavno su u nekim našim krajevima djeca gotovo klečala pred roditeljima..i mala djeca znaju da klečanje ne mora nužno značiti obožavanje.
uostalom, nakon što je Bog postao čovjek, objektivno se, osim Bogu klanjaš i čovjeku. dali nakon toga više može biti govora o idolopoklonstvu u SZ-nom smislu?

Već samom nakanom da se dođe pred neki kip i klekne smatra se pokornošću nad grijehom.
Teško mi je pisati o klanjanju jer mi klanjanje ništa i ne znači.
O tome kako se pred Boga dolazi postoji ovdje opis:

Oko je svjetiljka tvomu tijelu. Kad ti je oko bistro, sve ti je tijelo svijetlo. A kad je ono nevaljalo, i tijelo ti je tamno.Pazi dakle da svjetlost koja je u tebi ne bude tamna. Ako ti dakle sve tijelo bude svijetlo, bez djelića tame, bit će posve svijetlo, kao kad te svjetiljka svojim sjajem rasvjetljuje."

haim je napisao/la:

ako znamo da se uz SZ-ni kult lažnih bogova vezao i nemoral kao takav, da li se na istu razinu može stavljati i kršćanstvo, koje se ne klanja lažnim bogovima, ne provodi nemoral u svom kultu, ne smatra kipove bogovima, dapače, u čijem se "idolopokloničkom" kultu tolika znamenja događaju?

Naravno da se na istu razinu mogu staviti one koji se klanjaju bilo kojem kipu
a sebe nazivaju kršćanima.
Slijedbenici Isusa Krista zovu se kršćani,a znamo da Isus nikom ne bi dozvolio klečanje i molitvu pred nekim kipom.
To što se tolika znamenja događaju posljedica je sotonske propagande.
Ako sotona odstupi od nekog bolesnika i time navede 100 njih na idolopoklonstvo napravio je uspijeh.

more_horiz
Medeni je napisao/la:
haim je napisao/la:

Već samom nakanom da se dođe pred neki kip i klekne smatra se pokornošću nad grijehom.

Oko je svjetiljka tvomu tijelu. Kad ti je oko bistro, sve ti je tijelo svijetlo. A kad je ono nevaljalo, i tijelo ti je tamno.Pazi dakle da svjetlost koja je u tebi ne bude tamna. Ako ti dakle sve tijelo bude svijetlo, bez djelića tame, bit će posve svijetlo, kao kad te svjetiljka svojim sjajem rasvjetljuje."

haim je napisao/la:

Slijedbenici Isusa Krista zovu se kršćani,a znamo da Isus nikom ne bi dozvolio klečanje i molitvu pred nekim kipom.
Ako sotona odstupi od nekog bolesnika i time navede 100 njih na idolopoklonstvo napravio je uspijeh.

e vidiš, u tome i jest problem što pišeš, a sam priznaješ da ti je teško pisati o tome čim ti netko pruži argumente, što uopće ne razumiješ ili ne želiš razumjeti da se kipovima u KC ne klanja i ne moli nitko, a zvati sotonskom propagandom tolika, ne samo tjelesna, već i duhovna iscjeljenja, tolike promjene života, toliki preporod i susret s Bogom, toliko djelovanje Duha Svetoga nije ništa drugo nego hula protiv Duha o kojoj je govorio Isus.

more_horiz
haim je napisao/la:

a zvati sotonskom propagandom tolika, ne samo tjelesna, već i duhovna iscjeljenja, tolike promjene života, toliki preporod i susret s Bogom, toliko djelovanje Duha Svetoga nije ništa drugo nego hula protiv Duha o kojoj je govorio Isus.

''To su, naime, duhovi đavolski, koji čine znake…'' Otkrivenje 16,14

''Jer će se pojaviti lažni mesije i lažni proroci te će činiti tolike čudesne znakove da bi zaveli, kad bi bilo moguće, i same izabranike.'' Matej 24,24.

more_horiz
haim je napisao/la:
Medeni je napisao/la:
haim je napisao/la:

haim je napisao/la:

e vidiš, u tome i jest problem što pišeš, a sam priznaješ da ti je teško pisati o tome čim ti netko pruži argumente, što uopće ne razumiješ ili ne želiš razumjeti da se kipovima u KC ne klanja i ne moli nitko, a zvati sotonskom propagandom tolika, ne samo tjelesna, već i duhovna iscjeljenja, tolike promjene života, toliki preporod i susret s Bogom, toliko djelovanje Duha Svetoga nije ništa drugo nego hula protiv Duha o kojoj je govorio Isus.

Nikakvi argumenti mi nisu pruženi već samo obmane i laži idolopoklonstva.
A o kipovima i njihovim tvorcima već je davno zapisano:

Izaija 44,9-20:
Tko god pravi kipove, ništavan je, i dragocjenosti njegove ne koriste ničemu.

more_horiz
Hočeš primjer Haim? Evo ga: Božić i Uskrs!! Gdje je u Riječi rečen datum i mjesec Kristovog rođenja i raspeća?? Sveti Nikola?? Gdje??? Bojanje jaja za uskrs??? Ako pogledaš poganske tradicije toga doba vidjet ćeš da su današnji datumi i Božića i Uskrsa predstavljali njihova neka važna slavlja pa su lijepo neki ljudi u ranom Kršćanstvu da se nebi razlikovali od drugih ili da bi lakše sa njima ostvarili nekakav suživot napravili kompromis na Riječ!!! Isto tako bojanje jaja za Uskrs !!! Sve to vuče korijenje iz poganske tradicije!!! Prouči malo povijest prije nego što se ideš braniti tradicijom jer te tu Riječ reže u korijenu!!! U Pismu na mnogim mjestima piše da se nesmijemo asocirati sa ovim svijetom i raditi kompromise na Riječ!!!! To ne znači da ne trebamo imati suživot sa ljudima! Baš obratno trebamo im naviještati evanđelje ! Ali ne RADITI KOMPROMISE NA RIJEČ I SAMU TRADICIJU KOJA VUČE KORIJENE IZ PISMA!!!!!! Na kraju krajeva kršćaninu Kristova smrt i uskrsnuće MORAJU BITI NA UMU svaki dan njegova života a ne samo jedan dan u godini! A i čvrstog sam mišljenja da baš iz razloga koji se danas dešavaju a gore su navedeni , Bog nije u Pismu davao specifične datume Kristovog rođenja, smrti i uskrsnuća ali đavao se pobrinuo te tako imamo današnju situaciju! Tako je i sa mariologijom! Nitko ne dovodi u pitanje Marijinu funkciju i značaj ali ovakav pristup prema njoj nije OPRAVDAN PISMOM APSOLUTNO NIGDJE!! Ona za razliku od gore navedenih problema vuče korijenje iz Pisma ali su je određeni ljudi uzdignuli na pijedestal te je sad mnogi ljudi slijepo uzdižu a da i sami nisu svjesni što rade!! PA ČOVJEČE DANAS SE VIŠE SPOMINJE MARIJA NEGO SAM KRIST!! TO JE PROBLEM HAIME !!! I tu se đavao pobrinuo!!! SVE SAMO DA KRIST NIJE U CENTRU I FOKUSU SVAKOGA SRCA ŠTO JE ŽALOSNO ALI ISTINITO!!! Pa pogledaj malo i poslušaj ljude oko sebe pa će ti sve biti jasno!!! Hvala !Obilje vam Božjih blagoslova i mir u Isusu Kristu Gospodinu našemu!!

more_horiz
Mrvek je napisao/la:
Hočeš primjer Haim? Evo ga: Božić i Uskrs!! Gdje je u Riječi rečen datum i mjesec Kristovog rođenja i raspeća?? Sveti Nikola?? Gdje??? Bojanje jaja za uskrs??? Ako pogledaš poganske tradicije toga doba vidjet ćeš da su današnji datumi i Božića i Uskrsa predstavljali njihova neka važna slavlja pa su lijepo neki ljudi u ranom Kršćanstvu da se nebi razlikovali od drugih ili da bi lakše sa njima ostvarili nekakav suživot napravili kompromis na Riječ!!! Isto tako bojanje jaja za Uskrs !!! Sve to vuče korijenje iz poganske tradicije!!! Prouči malo povijest prije nego što se ideš braniti tradicijom jer te tu Riječ reže u korijenu!!! U Pismu na mnogim mjestima piše da se nesmijemo asocirati sa ovim svijetom i raditi kompromise na Riječ!!!! To ne znači da ne trebamo imati suživot sa ljudima! Baš obratno trebamo im naviještati evanđelje ! Ali ne RADITI KOMPROMISE NA RIJEČ I SAMU TRADICIJU KOJA VUČE KORIJENE IZ PISMA!!!!!! Na kraju krajeva kršćaninu Kristova smrt i uskrsnuće MORAJU BITI NA UMU svaki dan njegova života a ne samo jedan dan u godini! A i čvrstog sam mišljenja da baš iz razloga koji se danas dešavaju a gore su navedeni , Bog nije u Pismu davao specifične datume Kristovog rođenja, smrti i uskrsnuća ali đavao se pobrinuo te tako imamo današnju situaciju! Tako je i sa mariologijom! Nitko ne dovodi u pitanje Marijinu funkciju i značaj ali ovakav pristup prema njoj nije OPRAVDAN PISMOM APSOLUTNO NIGDJE!! Ona za razliku od gore navedenih problema vuče korijenje iz Pisma ali su je određeni ljudi uzdignuli na pijedestal te je sad mnogi ljudi slijepo uzdižu a da i sami nisu svjesni što rade!! PA ČOVJEČE DANAS SE VIŠE SPOMINJE MARIJA NEGO SAM KRIST!! TO JE PROBLEM HAIME !!! I tu se đavao pobrinuo!!! SVE SAMO DA KRIST NIJE U CENTRU I FOKUSU SVAKOGA SRCA ŠTO JE ŽALOSNO ALI ISTINITO!!! Pa pogledaj malo i poslušaj ljude oko sebe pa će ti sve biti jasno!!! Hvala !Obilje vam Božjih blagoslova i mir u Isusu Kristu Gospodinu našemu!!

da,samo si previdio značajnu stvar da je, povijesno gledano, Crkva stvorila Pismo, iz svoje tradicije, znači ako je imala tu vlast koja je samim Pismom potvrđena, ima vlast i nadalje.
KC se nije poganizirala, ona je prihvatila neke forme naravnih religija, ali im dala novi sadržaj, jer ona u Božiću i Uskrsu slavi Krista, i u tome nasljeduje upravo Bibliju koja je posebno obilježavala kroz Pesah i druge blagdane značajne događaje povijesti spasenja, ako se obilježavala i uprisutnjivala slika, koliko više treba obilježavati i uprisutnjivati ispunjenje toga u Kristu?
a što se tiče i poganskih formi, znaš koga tu Crkva nasljeduje? upravo Bibliju, jer Biblija u svojoj osnovi nije ništa drugo nego drevna istočna religija prerečena na monoteistički i moralno pročišćen način, pogledaj malo povijest pa ćeš vidjeti, kako gotovo svakom segmentu SZ-a, a na tome i cijele Biblije, možeš naći paralelu i izvor u drevnim religijama Istoka.
nadalje ti ne shvaćaš razliku između Tradicije i crkvenih običaja (bojanje jaja i kićenje bora ne spadaju u kult). druga stvar, pa cijela civilizacija je temeljena na poganstvu, znači moramo živjeti u inkubatoru ako ne želimo doticaj s "poganstvom"?
upravo suprotno, Krist je u središtu, i mariologije i prakse crkvene, to je činjenica.
puno ti Božjega blagoslova!Very Happy

more_horiz
servus dei je napisao/la:
haim je napisao/la:

a zvati sotonskom propagandom tolika, ne samo tjelesna, već i duhovna iscjeljenja, tolike promjene života, toliki preporod i susret s Bogom, toliko djelovanje Duha Svetoga nije ništa drugo nego hula protiv Duha o kojoj je govorio Isus.

''To su, naime, duhovi đavolski, koji čine znake…'' Otkrivenje 16,14

''Jer će se pojaviti lažni mesije i lažni proroci te će činiti tolike čudesne znakove da bi zaveli, kad bi bilo moguće, i same izabranike.'' Matej 24,24.

točno, no ako tisuće ljudi te stvari vodi Kristu, ako to daje nepobitne plodove kršćanstva, ako smo dali jasne dokaze da je to sve Božja volja, zvati to duhovima đavolskim i još k tome primjenjujući sveti tekst na to, jest bogohuljenje i grijeh protiv Duha. uostalom, tu se nitko ne proglašava mesijom, a proroci smo svi.
tko hoće neka vjeruje, tko ne, ne-no biti tvrd na tolike dokaze, znakove i argumente, na toliko blagotvorno Božje djelovanje u naše dane, i nazivati ga sotonskim, znak je totalne duhovne zaslijepljenosti.

more_horiz
Medeni je napisao/la:
haim je napisao/la:
Medeni je napisao/la:
haim je napisao/la:

haim je napisao/la:

Nikakvi argumenti mi nisu pruženi već samo obmane i laži idolopoklonstva.
A o kipovima i njihovim tvorcima već je davno zapisano:

Izaija 44,9-20:

jesu, pruženi su, cijeli postovi i stranice, to što ti ne želiš prihvatiti, druga je stvar, s druge strane, još nitko ovdje nije uspio opovrgnuti katolički nauk.
dakle, ništavan je i Mojsije koji načini mjedenu zmiju i kerubine, i kovčeg saveza, i Bog koji to naredi, i Bog koji postade čovjekom i sjedini se sa stvorenjem, i sveti pisac, koji opisujući stvaranje čovjeka koristi poganski idolopoklonički izraz "slika Božja", itd.?

more_horiz
haim je napisao/la:

jesu, pruženi su, cijeli postovi i stranice, to što ti ne želiš prihvatiti, druga je stvar, s druge strane, još nitko ovdje nije uspio opovrgnuti katolički nauk.

Vjera se sastoji od temelja,temelj je Isus,a Isus je protivnik bilo kakvih kipova i idola.To što katolički nauk ne želi slušati Isusove riječi sasvim je druga priča.
haim je napisao/la:

dakle, ništavan je i Mojsije koji načini mjedenu zmiju i kerubine, i
kovčeg saveza, i Bog koji to naredi, i Bog koji postade čovjekom i
sjedini se sa stvorenjem, i sveti pisac, koji opisujući stvaranje
čovjeka koristi poganski idolopoklonički izraz "slika Božja",
itd.?

Stalno tvrdite da je autor cijele Biblije Sveti Duh,ako je to istina i po toj logici dole napisane rečenice dolaze od njega,a ne od mene:
Posljedice te rečenice napisao si ti,mada ne vidim kakve veze ima Bog
sa pravljenjem kipova kao i ove tvoje ostale rečenice:
i Bog koji to naredi, i Bog koji postade čovjekom i
itd.?
Ako ti Bog naredi da ubiješ svoga sina hoćeš li to napraviti ili ćeš ga podsjetiti što je zapisano na kamenim pločama.

more_horiz
Haim sad si sve tako izfilozofirao i izrelativizirao da mi je sve teško na srcu!! Ali to je tako valjda kad čovjek pokušava u religijskom smislu spojit ugodno s korisnim!! Ali tako mora biti.. Sve je to sastavni dio proročanstava o posljednjem vremenu. I samo će biti još gore i gore.......... study study study study study study study study = andjeo andjeo andjeo andjeo = zajedništvo zajedništvo zajedništvo zajedništvo

more_horiz
Medeni je napisao/la:

Vjera se sastoji od temelja,temelj je Isus,a Isus je protivnik bilo kakvih kipova i idola.To što katolički nauk ne želi slušati Isusove riječi sasvim je druga priča.

Upravo suprotno prijatelju, Isus je propovijedao u Hramu prepunom kipova i slika, i umjesto da poziva na ikonoklazam naziva ga domom molitve... jer je sam Bog naredio da se grade kipovi i slike.

more_horiz
Upravo suprotno prijatelju, Isus je propovijedao u Hramu prepunom kipova i slika, i umjesto da poziva na ikonoklazam naziva ga domom molitve... jer je sam Bog naredio da se grade kipovi i slike.

Je li Isusu propovjedao u Hramu prepunom kipova i slika????
Kako izgleda Židovska sinagoga???

I da jeste prepuna kipova i slika, Isus ih nije postavljao, a niti im se klanjao. Dapače, rekao je da sruše Hram i da će ga on u tri dana izgraditi. Ne piše da će izgraditi hram materijalni već duhovni.

Isus, ne samo da osuđuje ikonoklazam,već govori i protiv različitih mjesta gdje su navodno "mjesta za klanjanje" što je jednako ikonoklazmu, i veli Samarjanku uči da nije bitno mjesto nego duh klanjaoca.

Ako me tko uputi gdje piše da Bog želi da se grade kipovi, biti će mi drago. Odmah postajem klanjaoc kipovima. Hm.

more_horiz
jer Biblija u svojoj osnovi nije ništa drugo nego drevna istočna religija prerečena na monoteistički i moralno pročišćen način, pogledaj malo povijest pa ćeš vidjeti, kako gotovo svakom segmentu SZ-a, a na tome i cijele Biblije, možeš naći paralelu i izvor u drevnim religijama Istoka.

E, moj prijatelju haime.
A što da ti čovjek kaže na ovo?

more_horiz
A što da kaže?? Tu pomaže samo kajanje u prahu i pepelu i iskreno obrezanje srca ništa drugo!!

more_horiz
lapillus je napisao/la:

E, moj prijatelju haime.
A što da ti čovjek kaže na ovo?

...Svakako nešto, pametno...kavica

more_horiz
Medeni je napisao/la:
haim je napisao/la:

haim je napisao/la:

dakle, ništavan je i Mojsije koji načini mjedenu zmiju i kerubine, i
kovčeg saveza, i Bog koji to naredi, i Bog koji postade čovjekom i
itd.?

Stalno tvrdite da je autor cijele Biblije Sveti Duh,ako je to istina i po toj logici dole napisane rečenice dolaze od njega,a ne od mene:
Posljedice te rečenice napisao si ti,mada ne vidim kakve veze ima Bog
sa pravljenjem kipova kao i ove tvoje ostale rečenice:
i Bog koji to naredi, i Bog koji postade čovjekom i
itd.?
Ako ti Bog naredi da ubiješ svoga sina hoćeš li to napraviti ili ćeš ga podsjetiti što je zapisano na kamenim pločama.

pnz 21, 8 je jasan, izl 25, 10-22 također, jednako 1 Kr 6, 23-30, ako Bog zabranjuje apsolutno svaki lik, ovdje sebe opovrgava, dapače ovo nisu obični simboli, već preko njih Bog djeluje i nazočan je, imaju gotovo sakramentalni smisao! dakle, očito i zabranu pravljenja likova treba ispravno shvatiti, a što se tiče Boga koji postade čovjekom, to je ključ svega, jer SZ govori "Bogu svom se klanjaj itd.", a ovdje, Bog postaje čovjekom, itaj čovjek, stvorenje skupa s Bogom predmet klanjanja, dakle ako u temelju imamo takvu istinu, zašto se ne bi moglo raditi likove, tim više što je obredni dio Tore ukinut? točno, "slika Božja", upotrijebljena u Post 1, 27 jest poganski idolopoklonički izraz, kojim se označavao neki predmet, idol, koji u sebi ima prisutnost božanskoga, dakle vrhunski čin stvaranja nalazimo opisan idolopokloničkim pomovima (toliko o poganiziranosti KC), aono sa ubojstvom sina spada u moralni dio Tore, a taj nije ukinut, nego ispunjen u Kristu do vrhunca.
na kraju, trebam li uopće naglašavati da se KC ne klanja kipovima, niti ih smatra bogovima?

Zadnja promjena: haim; čet 05 lip 2008, 11:18; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply