Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Mariologija

power_settings_newLogin to reply
+45
10
servus dei
jakob
Surrealist
Medeni
pavao
apostol
Istina
emanuel
Caesar
Peaceful_warior
ILIJA
moki72
tomahowk1
mikic
Trešnja
Djuro Djuric
Češljugar
gideon
Tomasso
forestsilvy
Stena
dominik
Totus Tuus
cubela
bolna
No Nick
kon
Darko
Sinke
Mistagog
Justin
Živac
braslav
Wiklif
Spart
Izrail
laodikejac
hrvoje hrki
Daniel
Ruta
Mali princ
samaritanka
mirjam
kainos
49 posters

descriptionMariologija - Page 43 EmptyRe: Mariologija

more_horiz
Justin je napisao/la:
Djuro Djuric je napisao/la:
To je povijesno dokazano,i ja to jesam čitao u knjizi.Ne biste vjerovali ali ima ljudi koji čitaju i druge knjige,ne samo bibliju.A ako iz biblije budete učili o povijesti,puno ćete naučit,ha ha!Ali nije sad stvar u tome nego u vašem lažnom moralu,u isto vrijeme dok ga vi propovijedate svećenici rade znate već što s dječacima a papa vam je bio u hitlerovoj mladeži,pa di je tu smisao?

Prijatelju, znaš li da postoje i knjige o vampirima i vukodlacima?? Postoje svakojake knjige, a mudar čovjek pazi što čita i sve provjerava 100 puta.

E nadam se da bar znaš da postoji beletristika i znanstvena književnost,a moja knjiga spada u ovo drugo.

more_horiz
To je povijesno dokazano,i ja to jesam čitao u knjizi.Ne biste vjerovali ali ima ljudi koji čitaju i druge knjige,ne samo bibliju.A ako iz biblije budete učili o povijesti,puno ćete naučit,ha ha!Ali nije sad stvar u tome nego u vašem lažnom moralu,u isto vrijeme dok ga vi propovijedate svećenici rade znate već što s dječacima a papa vam je bio u hitlerovoj mladeži,pa di je tu smisao?

A ti nemaš curu, pa si tako napet cijelo vrijeme i sad si našao ventil za ispuh ovdje na forumu?

more_horiz
Gle,ne ispuhujem se ja na nikome,ja samo želim vidjet što vi mislite o nekim temama,ovdje konkretno:lažnom moralu?

more_horiz
Gle,ne ispuhujem se ja na nikome,ja samo želim vidjet što vi mislite o nekim temama,ovdje konkretno:lažnom moralu?

Onda argumentiraj!
I meni ti je pun kufer kršćanskog licemjerja i farizejštine, da se razmemo, ali mi je ton manje napadan. Nadam se... Smile

more_horiz
Gde bi smestio Darvinove knjige, u beletristiku ili u naučnu književnost? Jednog dana naučnici govore jedno, drugog dana već opovrgavaju ono što su prvobitno izjavili.

Mnogi znanstvenici su to samo po svom imenu, a ni "i" nemaju od istine.

more_horiz
Pa evo gore sam argumentiro,otkriva se sve više svećenika koji prakticiraju pedofiliju,a papa je bio u hitlerovoj mladeži!

more_horiz
Pa evo gore sam argumentiro,otkriva se sve više svećenika koji prakticiraju pedofiliju,a papa je bio u hitlerovoj mladeži!

I ja sam bio u HDZ-u, znači li to da sam loš čovjek samim tim članstvom?

more_horiz
Pa nije isto HDZ i hitlerova mladež.

more_horiz
Pa nije isto HDZ i hitlerova mladež.

Nije, u hitlerjugend su te zvali, a u HDZ si sam došao....

more_horiz
Djuro, možeš li navesti naslov knjige i autora?

more_horiz
Đuro kad napišeš da je nešto povijesno dokazano, onda stavi te dokaze da ih i mi vidimo, inače je sve to ispraznost i pusta tlapnja. brblja

more_horiz
Totus Tuus je napisao/la:
Đuro kad napišeš da je nešto povijesno dokazano, onda stavi te dokaze da ih i mi vidimo, inače je sve to ispraznost i pusta tlapnja. brblja

Ma osobno mislim da tih dokaza nema. A kako bi ih i moglo biti. To su vjerojatno neka nategnute pretpostavke napravljene tako da ih netko s malo životnog iskustva može "popušit".
Ozbiljnih dokaza nema.
Pa mi znamo koji je jedini dokaz. Riječ Božja i tumačenje te riječi uz pomoć Duha svetog.

more_horiz

Djuro, nit' sam svestenik nit' popa nit' biskup i slicno. Ali, posto se pozivas na povijesne dokaze, onda ih daj. Sta je to povijesno dokazano, bas me zanima??

more_horiz
Totuse, nema te....

more_horiz
Joj No Nick, oprosti, ja sam bio uvjeren da sam ti stavio odgovor. Siječam se da sam pisao, ali neznam što je bilo, možda mi se zablokiro kompjuter?
Uglavnom, ma vidim da znaš dobro biblijsku teologiju, tako da nevidim svrhe da išta pišem jer ti nemogu ništa novo reći.
I sviđa mi se što voliš Hebrejski, i meni je super!

more_horiz
Čini mi se da je Đuro odmađlio napraviti dokaze?

Marijo Majko Božja moli za nas.

more_horiz
Totus Tuus je napisao/la:
Joj No Nick, oprosti, ja sam bio uvjeren da sam ti stavio odgovor. Siječam se da sam pisao, ali neznam što je bilo, možda mi se zablokiro kompjuter?
Uglavnom, ma vidim da znaš dobro biblijsku teologiju, tako da nevidim svrhe da išta pišem jer ti nemogu ništa novo reći.
I sviđa mi se što voliš Hebrejski, i meni je super!

Ja moram samo reći da sam oduševljen No Nickovim poznavanjem ove problematike i da je onaj post doista odličan.

Totuse, pozivam te da istražiš te stvari o kojima je No Nick pisao i da se sam uvjeriš što je istina.

more_horiz
Postoje doktrine o Mariji koje se izričito ne spominju u Pismima, ali
su nam došle po Svetoj Predaji, kao vjerni iskazi vjerovanjâ i praksi
Crkve koju je utemeljio Isus Krist. Katolici često govore o Pismima i
Predaji kao izvorima objave. No, možda bi bilo točnije govoriti o
Pismima u Predaji, budući da je svako vjerodostojno učenje - bilo ono
usmeno ili pismeno - koje nam je došlo od Apostolâ po njihovim
nasljedovateljima, dijelom Svete Predaje, baštine Gospodina našega
Isusa Krista.

more_horiz