Justin je napisao/la: Da, to je vaša logika, Totuse. Ja tu logiku poštujem, jer vidim da si iskreno u to uvjeren.
Upravo zato sam se više bazirao na Hebrejima 4:15, gdje kaže da je Isus bio u svemu iskušan kao i mi, osim grijeha. Zašto barem ovdje Pavao ne spomene (barem onako usput), da je i Marija bila bez grijeha, te da je i ona posrednica na Nebu za nas?
Gledaj, znam da ćeš sad reći da ista logika vrijedi i ovdje, ali molim te, brate Totuse, da se stvarno iskreno zamisliš, i da posvetiš barem 5 minuta razmišljanju o tome, kako je moguće da Biblija nigdje ne spominje ništa, što bi moglo potvrditi katoličku nauku o Mariji? Kako možeš biti toliko siguran da je ta nauka točna, na temelju čega? Jer, ti barem znaš koliko je to važna nauka... Molim te da otvorena uma i srca duboko razmisliš o ovim stvarima, o učenjima Katoličke Crkve koje nemaju veze s Biblijom... Jer, ako ta nauka nije točna- što misliš, kako se Isus sada osjeća, dok se ti moliš Mariji, dok ti uzvisuješ Mariju, dok tisuće ljudi slavi Mariju i dobiva vizije Marije... Razmisli, ako ta nauka nije točna -tko uopće te vizije stvara? Prouči 2. Solunjanima 2. poglavlje, molim te. Zamisli se nad tim. To ti pišem zato da ne budeš zaslijepljen naukom svoje crkve, nego da daš Bogu i Njegovoj Riječi šansu da ti kažu pravu istinu, tako da jednog dana kad Isus dođe, ne doživiš Njegov tužni pogled i riječi: "Žao mi je, ja sam te zvao, ali ti nisi htio čuti moj glas...". To ti pišem kao prijatelj i brat.
Da, to je jedino što se meni čini logično, i što više proučavam Pismo, više mi to sjeda na mjesto. Jer kako drugačije tumačiti konkretno citat "zašto me zoveš dobrim kad je jedino Bog dobar"
Što se tiče Heb 4,15, koliko ja znam, pisac te poslanice nije Pavao, ali svejedno, zašto bi pisac te poslanice, ko god on bio, znao da je Marija bila bez grijeha? A čak i da je znao, zašto bi to bilo tu potrebno spomenuti? On tu lijepo približava nama Isusa kao onoga koji nas razumije i može i hoće nam pomći u svim našim teškim trenutcima i da mu se uvijek možemo obratit.
Što se tiče općenito nauka o Mariji, razmišljo sam dugo o tome, i ono što me sad drži je ljubav prema njoj. A to je iznad razmišljanja. Ne priznajem ja sva ukazanja, vjerujem da ima puno lažnih ukazanja i kad je osoba psihički poremečena pa vidi svašta i kad se Đavao ukazuje. Ali vjerujem da ima i pravih koje su po volji Božjoj.
Zahvaljujem ti se na tvojoj brizi za mene, lijepo je imat ljude koji te potiču na razmišljanje.
Mir i Dobro!