Nemoj da prerano donosis zakljucke. Dozvoli braci da objasne njihovo misljenje.
Osim toga, sta bese sa Rimljanima, 3, svi sagresise??
Poz.
Osim toga, sta bese sa Rimljanima, 3, svi sagresise??
Poz.
Justin je napisao/la:Teolog sam u duši.
Totus Tuus je napisao/la:Ok, kad je Isusa netko upitao "Učitelju dobri, što mi je...", on mu je rekao "Što me zoveš dobrim, ta samo je Bog dobar!"
U jednom Evanđelju govori ne ponesite ni kese ni štapa i samo jednu haljinu, u drugom "da niste imali više od dvije haljine"........
Sam si napomenuo u jednoj drugoj temi da treba gledati na cjelokupnu poruku Biblije i u tom kontekstu tumačiti određeni citat. Piscu poslanice Hebrejima nije bila nakana tu iznijet matematičku izjavu o kojoj visi cijeli ustroj kozmosa, nego je htio jednu određenu poruku prenjeti vjernicima. Mislim da je najbolja analogija za to onaj citat kad Isus govori "a o tom času nezna nitko, niti Sin, nego samo Otac"... Ovdje on nije donio definiciju Sina tom izjavom, nego je htio reći: nemožete znat kad je kraj svijeta, nego čitajte znakove vremena.
Ajd brate, pa ti si teolog
Izrail je napisao/la:Justin je napisao/la:Teolog sam u duši.
Pa da ne nastupaš oholo još bi mi se dalo s tobom natezati. Ovako vidim da ti imaš sve dokaze i sve znaš ali to za vjeru nije bitno.
Već sam ti pisao na temi o tumačenju Biblije.
To radiš bez Duha Svetoga i po vlastitom dosegu inteligencije. Ako ga smatraš dovoljnim neka ti je na volju.
O kako to da Majka moga Gospodina,
dolazi k meni.
Marijo Majko naša,
dođi živjet u moj dom.
Justin je napisao/la:Samo mi je žao kad vidim kako pljujete po Bibliji.
Justin je napisao/la:
Ali čak i da jesam ohol, istina je istina. POMIRITE SE S TIM, BRAĆO KATOLICI.
ISTINA JE SAMO JEDNA.
Justin je napisao/la:Ja samo kažem da je istina samo jedna - ona koja piše u Bibliji.
Slažeš li se?
Izrail je napisao/la:Justin je napisao/la:Ja samo kažem da je istina samo jedna - ona koja piše u Bibliji.
Slažeš li se?
Ma naravno ali se, tumačit Bibliju, ne može bez Duha Svetog, slažeš li se ti?
Justin je napisao/la:
Kako je moguće, da je ovdje apostol Pavao izostavio tako važnu činjenicu, u koju Katolici vjeruju ...
Molim odgovor, braćo teolozi i vjernici. I bez "hard-feelings", please...
hrvoje hrki je napisao/la:pa moraš shvatiti povijesni, kulturni i običajni kontekst tog vremena
BDMarija se nije ni trudila da bude neki priznat lik , neka emancipirana žena , načitana žena, obrazovana žena ovg našeg doba- kada žene misle da su više vrijedne ako imaju velika knjiška znanja, fakultet , načitanost isl.
ona je bila ponizna , službenica Gospodnja
i kada je bila sa apostolima , njena je uloga bila da SAMO SLUŽI NJIMA
i na duhove je bila u cenakulu sa apostolima, bila je prisutna i na Posljednjoj večeri pa se to posebice ne spominje
ali ona je uvijek bila uz Isusa i apostole onoliko koliko je mogla i trebala
nije ona njima oholo i samodopadno isticala: ja sam Majka Mesijina koju navještavaju proroci SZ ( i starac simeon-Šimun je pred njom još jednom potvrdio po nadahnuću Božjem naravno , da je ona Bogorodica kojoj će mač žalosti probosti srce!)
i zato je ona Isusu posebice draga i može biti zagovornica, braniteljica, zauzimateljica za neku dušu
Justin je napisao/la:Također Isus kaže da će nam dati Duha Svetoga, ali nigdje ništa ne da niti naslutiti o Mariji!
NIJE LI OVO MALO ČUDNO?
Izrail je napisao/la:Justin je napisao/la:
Kako je moguće, da je ovdje apostol Pavao izostavio tako važnu činjenicu, u koju Katolici vjeruju ...
Molim odgovor, braćo teolozi i vjernici. I bez "hard-feelings", please...
Ponavljam Biblija nije kuharica da je sve u njoj zapisano.
Pavao nije rekao sve u što i kako trebamo vjerovati.
Isus je poslao Branitalja Duha Svetog koji nas poučava u svemu kroz Svetu Katoličku Crkvu.
Meni je jasno da ti želiš od kršćanstva napraviti filozofiju to ti i potpis kaže ali to nije tako.
A gledanje na Duha svetog da nije provjerljiv i nestvaran kako pišeš je i grijeh i hula.
|
|