Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Mariologija

power_settings_newLogin to reply
+45
10
servus dei
jakob
Surrealist
Medeni
pavao
apostol
Istina
emanuel
Caesar
Peaceful_warior
ILIJA
moki72
tomahowk1
mikic
Trešnja
Djuro Djuric
Češljugar
gideon
Tomasso
forestsilvy
Stena
dominik
Totus Tuus
cubela
bolna
No Nick
kon
Darko
Sinke
Mistagog
Justin
Živac
braslav
Wiklif
Spart
Izrail
laodikejac
hrvoje hrki
Daniel
Ruta
Mali princ
samaritanka
mirjam
kainos
49 posters

descriptionMariologija - Page 27 EmptyRe: Mariologija

more_horiz
Totus, možda si pogrešno razumio ovde o odnosu prema papi! Kao što si reko, on je prvo čovek pa onda ono drugo! Međutim, radi se o tome da se u djelu ne samo bilo kog prijeđašnjeg pape, posebno Ivana, a i sadašnjeg, uzdiže se marija iznad Boga! Žena kako ju je Isus i nazvo, ne može roditi Boga! Mnogi je nazivaju bogorodicom pa je još i presveta! Ja lično ne želim nikog da uvredim ovim što ću da kažem, jer to je moja vera i ja se nje ne stidim kao što vidim ni ti tvoje! I to je dobro! Svi dobro znamo da se je Bog utelovio i postao jedan od nas u liku Isusa Krista! Postao je čovek i ona (marija) ga je kao čoveka i mogla roditi! Mi odvraćamo pažnju na ono spasenje koje je za nas učinjeno i plaćeno na Golgotskome Križu i sebi tražimo neko novo koje nije od Boga(da se marija moli za nas, i sl. stvari) što to draži Boga! Jedini posrednik između čoveka i Boga je ko? Jedini je Isus! Isus je bio kao čovek na ovoj planeti, ali to ne znači da nije bio Gospodar od svega! To je ostalo svakako! Jedino se je morao ispuniti plan koji je predviđen da se čovek spasi! Bog je oduvek tražio čoveka, i mi mu se samo trebamo prepustiti u NJ naručje, da ne tražimo mi NJ preko drugih posrednika preko kojih sigurno nećemo ni dopreti, slewdimo Pismo šta nam ono govori o Isusu, o Bogu, pa i o Mariji kao ženu, bogobojaznu koja je bila pokorna Bogu svega života svojega! Zato ju je i Bog izabrao da dođe preko nje, da postane jedan od nas!

Svako dobro u Gospodinu

more_horiz
No Nick je napisao/la:

Izvini, molim te, izraele, a u cemu se ja to blamiram????

[1] David Stern, The Jewish New Testament Commentary.
Jel' mozda u ovome??

APa poznata je ćinjenica da se Marija na hebrejskom čita i piše drugačije a i Isus pa to nikog ne priječi da koristi te izraze.
Dakle ovakva argumentacija nije argumentacija nego nešto drugo.
No da nebi zachatali ja ti nemam čto više o tome reći ako ne shvaćaš poantu OK.
Hvaljen Isus i Marija.

more_horiz
laodikejac je napisao/la:
Totus, možda si pogrešno razumio ovde o odnosu prema papi! Kao što si reko, on je prvo čovek pa onda ono drugo! Međutim, radi se o tome da se u djelu ne samo bilo kog prijeđašnjeg pape, posebno Ivana, a i sadašnjeg, uzdiže se marija iznad Boga! Žena kako ju je Isus i nazvo, ne može roditi Boga! Mnogi je nazivaju bogorodicom pa je još i presveta! Ja lično ne želim nikog da uvredim ovim što ću da kažem, jer to je moja vera i ja se nje ne stidim kao što vidim ni ti tvoje! I to je dobro! Svi dobro znamo da se je Bog utelovio i postao jedan od nas u liku Isusa Krista! Postao je čovek i ona (marija) ga je kao čoveka i mogla roditi! Mi odvraćamo pažnju na ono spasenje koje je za nas učinjeno i plaćeno na Golgotskome Križu i sebi tražimo neko novo koje nije od Boga(da se marija moli za nas, i sl. stvari) što to draži Boga! Jedini posrednik između čoveka i Boga je ko? Jedini je Isus! Isus je bio kao čovek na ovoj planeti, ali to ne znači da nije bio Gospodar od svega! To je ostalo svakako! Jedino se je morao ispuniti plan koji je predviđen da se čovek spasi! Bog je oduvek tražio čoveka, i mi mu se samo trebamo prepustiti u NJ naručje, da ne tražimo mi NJ preko drugih posrednika preko kojih sigurno nećemo ni dopreti, slewdimo Pismo šta nam ono govori o Isusu, o Bogu, pa i o Mariji kao ženu, bogobojaznu koja je bila pokorna Bogu svega života svojega! Zato ju je i Bog izabrao da dođe preko nje, da postane jedan od nas!

Svako dobro u Gospodinu

Pa zar ne vidiš da si okorjeli HERETIK
kako možeđ reći da BDM nije Bogorodica , ako se zna da je Isus -Bog-Gospodin:study:

tko je rodio Isusa- Boga -Spasitelja i Otkupitelja:!: Question

more_horiz
Ja tebe ne nazivam jeretikom, to samo potvrđuje da si na putu tvojih predaka koji su u ime Božje ubijali neistomišljenike! Ovo ti govorim sa slobodom Božjom! Jer se toga i ne stidim i ne bojim! Ja nisam opovrgo da Isus nije Bog! Ali sam kazao da marija nije bogorodica! Jer žena ne može da rodi Boga! To je ludo! Ali Bog je uzeo ljudsku prirodu pa ga je tek onda mogla kao čoveka roditi! Zato se i kaže da je začet Duhom Svetijem! Vidiš, suština je u tome što ti veruješ da se je Isus rodio kao Bog i kao Bog umro!
Sad mi ti odgovori-da li Bog može da se rodi, i da li može da umre???
Sigurno ćeš reći: pa Isus se je rodio kao Bog i umro kao Bog! Tu ti ne dam ja zapravo nego Božja reč! Isus je nazvan sinom čovečijim, pa i sam se mnogo puta tako nazivao, ali naravno da je od Boga izišo i k Bogu ide jer se vraća onamo da bude ono što je i bio! Na ovoje zemlji Isus je nazvao Mariju par puta sa rečju:ženo! Kad je bio na svadbi u Gani, onda kad je na križu viseo! Ona jeste bila poslušno Božje oruđe preko kojega je Bog radio, ali ni ukom slučaju nije Boginja! Ona jeste nazvana blagoslovenom, jer je ona jedina žena na ovome svetu koju je Bog izabrao za tako nešto! ali je nije sigurno postavio da je mi hvalimo i slavimo i veličamo do te mere kao Boga Oca, Sina i Duha Svetoga! Da nam bude posrednik između Boga, jer je jedini posrednik između čoveka i Boga-kaže pismo je:čovek Isus Hristos i ni jedna druga osoba, i jedini PUT do Oca je Isus Hrist sin Boga živoga! a ona je ostala do kraja žena koja je rodila Mesiju, tj. drugog Adama, koji je postao jedan od nas! i ništa više! Ako nešto ima da se u Božjoj reči spominje da je ona posrednik između Boga i čoveka izvoli pa napiši! Još da se u njeno ime molimo, to želim da čujem od tebe!

Svako dobro u Gospodu!

more_horiz
Hrki, kako možeš čovjeku reći da je heretik...i još si to napisao velikim slovom....da je neki ateist došao na forum i govorio protiv Krista ne bi tako reagirao...a kad je Marija u pitanju???....da si živio u Efezu kad je Pavao propovijedao, sigurno bi sa onom svjetinom vikao "Velika je Diana Efeška"....

more_horiz
Ja tebe ne nazivam jeretikom, to samo potvrđuje da si na putu tvojih predaka koji su u ime Božje ubijali neistomišljenike! Ovo ti govorim sa slobodom Božjom! Jer se toga i ne stidim i ne bojim! Ja nisam opovrgo da Isus nije Bog! Ali sam kazao da marija nije bogorodica! Jer žena ne može da rodi Boga! To je ludo! Ali Bog je uzeo ljudsku prirodu pa ga je tek onda mogla kao čoveka roditi! Zato se i kaže da je začet Duhom Svetijem! Vidiš, suština je u tome što ti veruješ da se je Isus rodio kao Bog i kao Bog umro!
Sad mi ti odgovori-da li Bog može da se rodi, i da li može da umre???
Sigurno ćeš reći: pa Isus se je rodio kao Bog i umro kao Bog! Tu ti ne dam ja zapravo nego Božja reč! Isus je nazvan sinom čovečijim, pa i sam se mnogo puta tako nazivao, ali naravno da je od Boga izišo i k Bogu ide jer se vraća onamo da bude ono što je i bio! Na ovoje zemlji Isus je nazvao Mariju par puta sa rečju:ženo! Kad je bio na svadbi u Gani, onda kad je na križu viseo! Ona jeste bila poslušno Božje oruđe preko kojega je Bog radio, ali ni ukom slučaju nije Boginja! Ona jeste nazvana blagoslovenom, jer je ona jedina žena na ovome svetu koju je Bog izabrao za tako nešto! ali je nije sigurno postavio da je mi hvalimo i slavimo i veličamo do te mere kao Boga Oca, Sina i Duha Svetoga! Da nam bude posrednik između Boga, jer je jedini posrednik između čoveka i Boga-kaže pismo je:čovek Isus Hristos i ni jedna druga osoba, i jedini PUT do Oca je Isus Hrist sin Boga živoga! a ona je ostala do kraja žena koja je rodila Mesiju, tj. drugog Adama, koji je postao jedan od nas! i ništa više! Ako nešto ima da se u Božjoj reči spominje da je ona posrednik između Boga i čoveka izvoli pa napiši! Još da se u njeno ime molimo, to želim da čujem od tebe!

Svako dobro u Gospodu!

udostoji se da barem jednom napišeš Marija sa velikim M.
Ako ništa onda zbog toga jer se radio o ženskom imenu
A ti koliko vidim svaki početak rečenice stavljaš sa velikim slovom

more_horiz
Krizostom je napisao/la:
Hrki, kako možeš čovjeku reći da je heretik...i još si to napisao velikim slovom....da je neki ateist došao na forum i govorio protiv Krista ne bi tako reagirao...a kad je Marija u pitanju???....da si živio u Efezu kad je Pavao propovijedao, sigurno bi sa onom svjetinom vikao "Velika je Diana Efeška"....

to ću reći svakome tko tvrdi da BDMarija nije Bogorodica

je li po tebi Isus -Bog??

more_horiz
Stvarno piše malom slovom osobno ime.
Očito time želi iskazat krajnje nepoštivanje a možda se i zabunio.
Tko će ga znati drugačija nam je semanitka zato i je jezik različit.

Nego Blagoslovljena Marija Majka našeg Gospodina Isusa Krista.

more_horiz
Međutim, radi se o tome da se u djelu ne samo bilo kog prijeđašnjeg pape, posebno Ivana, a i sadašnjeg, uzdiže se Marija iznad Boga!
Oprostit ćeš mi brate, ali reći ću ti da je to potpuno neutemeljena izjava. Marija nije i nemože biti iznad Boga. Ako je Ivan Pavao II to rekao, ja ga prvi nazivam heretikom, ali on to nije rekao.

Žena kako ju je Isus i nazvo, ne može roditi Boga!
Da! I Bog koji je Svemogući i Stvoritelj svega nemože postat čovjekom, pa opet jest. Te stvari su nam nezamislive i nespoznatljive, ali su činjenice da su takve.

Mir i Dobro!

more_horiz
Totus Tuus je napisao/la:
Međutim, radi se o tome da se u djelu ne samo bilo kog prijeđašnjeg pape, posebno Ivana, a i sadašnjeg, uzdiže se Marija iznad Boga!
Oprostit ćeš mi brate, ali reći ću ti da je to potpuno neutemeljena izjava. Marija nije i nemože biti iznad Boga. Ako je Ivan Pavao II to rekao, ja ga prvi nazivam heretikom, ali on to nije rekao.

Žena kako ju je Isus i nazvo, ne može roditi Boga!
Da! I Bog koji je Svemogući i Stvoritelj svega nemože postat čovjekom, pa opet jest. Te stvari su nam nezamislive i nespoznatljive, ali su činjenice da su takve.

Mir i Dobro!

vjerujem u sve , isto kao što i ti reče brate u Kristu:D

more_horiz
ne dobih još o dnekih nadobudnih pismoznanaca i apologeta odgovor na pitanje da li je Isus Bog

vjerujem da se boje mojeg slijedećeg pitanja

pa ako je Bog , a rodila ga je BD Marija , tko je onda njegova majka, ona koja ga je rodila??

pa ako ga je rodila BDMarija, onda je valjda ona i Bogorodica, zar ne !!

more_horiz
Izrail je napisao/la:
No Nick je napisao/la:

Izvini, molim te, izraele, a u cemu se ja to blamiram????

[1] David Stern, The Jewish New Testament Commentary.
Jel' mozda u ovome??

APa poznata je ćinjenica da se Marija na hebrejskom čita i piše drugačije a i Isus pa to nikog ne priječi da koristi te izraze.
Dakle ovakva argumentacija nije argumentacija nego nešto drugo.
No da nebi zachatali ja ti nemam čto više o tome reći ako ne shvaćaš poantu OK.
Hvaljen Isus i Marija.

Ah, pa druze stari, nije ni rec o argumentaciji, a uostalom nisi ni ti nista kazao u vezi toga, no svejedno nema nikakvih problema, rec je o nerazumevanju, kako mom tako i tvom, jer ne cini mi se da znas sto sam htio poentirat, no nema veze.

Ziv mi bio.

Poz.

more_horiz
Sad ne gledam neki pravopis, ali nisam uvek pisao Marija sa malim slovom! Pogledajte gore i vidite! Desi se! Vi Mariju poštujete kao majku Božju! Ja je poštujem kao i svakog čoveka koji je živeo pobožnim životom! Ona će za mene biti isto ono što je i za Krista bila! Shvatićete jednog dana da iza Marije koju ljudi uzdižu ustvari stoji jedan ceo Kult paganizma! Možda se ljutite na ove reči, ali vam tu ne mogu pomoći, imate pravo na to! Moje je pravo da se držim pisma, ono mi je merilo!

Što se tiče tvog pitanja, treba malo da čitaš iznad moje postove! Niko od nas ne tvrdi da Isus nije Bog! mene nije strah od tvojih pitanja! Strah me je da te lažem i kršim Božje zapovesti, strah me je da se klanjam ikonama i kipovima, strah me je da to i pomislim a kamoli da učinim, dok mnogi kleče, ljube i draže Boga, pa i ljude veličaju, pobožne ljude koji imaju svoje mesto u verskom životu, a mi želimo da se načinimo još većim svecima time što ih uzdižemo iznad Boga! Samo malo razmisli, kako možeš da uputiš molitvu Mariji!?? Reci mi! Gde još nalaziš u pismu da se njoj trebamo klanjati i moliti se!???
Nema takvog mesta!
Toma reče:Gospod moj i Bog moj! Tu je za mene kraj! To mi je dovoljno da verujem da On jeste Svemogući Bog! Adonaj i El šadaj! Spasitelj i Otkupitelj! Bog JHVH!
A to što misliš da ćeš me uhvatiti u makaze si se grdno prevario ne znajući ni pisma ni sile Božje!
Kazao sam ti po 100 puta! On je izišao od Oca, dolazi na ovaj svet u ljudsku prirodu znači kao čovek, jer samo se i tako mogo izjednačiti sa nama! Jedino osim greha! Postao je jedan od nas! Izvršio volju Božju za palog čoveka i vraća se opet onamo odakle je i došao, premda je Gospodnja sva zemlja!

Svako dobro u Gospodu ti želim i Božji blagoslov!

more_horiz
Ne sećam se baš kako beše, možeš me podsetiti, da li je prijeđašnji papa priznavao Međugorje? Za ovog sam čitao da ne priznaje! Šta ti misliš? ima jedna priča koja govori o tome:

Na Novoj Zemlji Isus dodje kod svoje majke Marije i kaze:
-Hoces da te vodim u Vitlejem?
-Necu, znas da nas tamo nisu primili, pa si se rodio u stali.
-Hoces da te vodim u Nazaret?
-Necu, i odande imamo lose uspomene, jer su ljudi bili jako bezbozni.
-Hoces da te vodim u Jerusalim?
-Tek tamo ne bih isla. Tamo si stradao.
-Pa gde bi volela da ides?
-Vodi me u Medjugorje, tamo nikad nisam bila!

more_horiz
Ona će za mene biti isto ono što je i za Krista bila!
Ajde drago mi je da ćeš se i ti obratit. Znaš, ona je Isusu bila majka, zvao ju je "MAMA". Jeli tvoja izjava znači da ćeš i ti tako početi? sunny

more_horiz
Ne sećam se baš kako beše, možeš me podsetiti, da li je prijeđašnji papa priznavao Međugorje?

Pa prijatelju za ovakve razgovore imamo temu u kojoj samo raspravljamo o tome. Ti iszgleda voliš o svemu na svim temama. To unosi zbrku i dovodi do nečitljivosti. Međugorje nije vezano uz Mariologiju, već ima niz drugih aspekata. Sam vidi ovdje
Marijo Majko naša,
Marijo Majko naša.
Dođi živjet u naš dom.

more_horiz
hrvoje hrki je napisao/la:
ne dobih još o dnekih nadobudnih pismoznanaca i apologeta odgovor na pitanje da li je Isus Bog

vjerujem da se boje mojeg slijedećeg pitanja

pa ako je Bog , a rodila ga je BD Marija , tko je onda njegova majka, ona koja ga je rodila??

pa ako ga je rodila BDMarija, onda je valjda ona i Bogorodica, zar ne !!

ima li netko da protuslovi ovome

ako ne , onda neka za sva vremena zamuknu KRIVOVJERNA tumačenja i pozivanja da BDMarije nije Bogorodica:!:

more_horiz
ti razmišljaš ono što je ljudski a ne ono što je Božje! Kad bi ti znao Boga, ne bi tako govorio i pisao! Ti čekaš na neki odgovor, a odgovora imaš i to ne jedan već više njih!
Na ovom forumu možeš da pišeš i napadaš, niko ti ništa neće, a kad sam bio tamo na katolič.živa nepravda, no drago mi je da možete da se ogledate!
Jedan apostol piše: da nijednoga nema pravedna, nijednoga nema celog, svi su sagrešili i izgubili su slavu Božju! Pod ovim je apostol podrazumevao i Mariju! Jer i ona treba krv Isusa Hrista za očišćenje greha!
Te molitve koje se upućuju njoj, nije ništa drugo nego idolopoklonstvo, čime dražite Boga, nećete i ne želite da upoznate Boga, jer ne čitate, ne istražujete, kad bi čitali(study)i istraživali Bog bi vam otkrio, dirnuo bi vaša srca i nj. dobrota bi vas vodila na pokajanje! Ja od vas ne iziskujem da se kajete, to mi trebamo svi, ali vaša dela i vaši postupci i same vaše reči govore ko stoji iza vas! Tu ne treba čovek biti teolog da bi sve to vidio i razumio!
Možda ove moje reči izgledaju oštre, ali nisu, jer nisu izišle iz zavisti niti mržnje prema vama, za razliku od vas-ja vas ne nazivam "HERETICIMA" ali mogu reći ono što i Biblija govori: da svaki koji laž čini čini i preljubu, da ko sagreši u jednoj zapovesti kriv je za sve, dakle nijedan idolopoklonik neće naslediti carstva Božjega.
A ja i mnogi ovde bi hteli da svi mi budemo jednog dana sa Isusom na nebu! Kad bude došo da se nađemo čisti od svakog kurvarstva i idolopoklonstva! Ako mislite da ste na pravom putu(mislim na upućivanje molitve Mariji)dokažite iz Svetog Pisma, da se i mi molimo! Ako li nema onda ostavite put idolopoklonički!
Ja drugo da vam kažem nemogu, i ovo da razumete(a nećete)biće dovoljno za napredak!

Svako dobro vam želim u Gospodu Isusu Hristu, koji je LICE BOŽJE!

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply