Totus, možda si pogrešno razumio ovde o odnosu prema papi! Kao što si reko, on je prvo čovek pa onda ono drugo! Međutim, radi se o tome da se u djelu ne samo bilo kog prijeđašnjeg pape, posebno Ivana, a i sadašnjeg, uzdiže se marija iznad Boga! Žena kako ju je Isus i nazvo, ne može roditi Boga! Mnogi je nazivaju bogorodicom pa je još i presveta! Ja lično ne želim nikog da uvredim ovim što ću da kažem, jer to je moja vera i ja se nje ne stidim kao što vidim ni ti tvoje! I to je dobro! Svi dobro znamo da se je Bog utelovio i postao jedan od nas u liku Isusa Krista! Postao je čovek i ona (marija) ga je kao čoveka i mogla roditi! Mi odvraćamo pažnju na ono spasenje koje je za nas učinjeno i plaćeno na Golgotskome Križu i sebi tražimo neko novo koje nije od Boga(da se marija moli za nas, i sl. stvari) što to draži Boga! Jedini posrednik između čoveka i Boga je ko? Jedini je Isus! Isus je bio kao čovek na ovoj planeti, ali to ne znači da nije bio Gospodar od svega! To je ostalo svakako! Jedino se je morao ispuniti plan koji je predviđen da se čovek spasi! Bog je oduvek tražio čoveka, i mi mu se samo trebamo prepustiti u NJ naručje, da ne tražimo mi NJ preko drugih posrednika preko kojih sigurno nećemo ni dopreti, slewdimo Pismo šta nam ono govori o Isusu, o Bogu, pa i o Mariji kao ženu, bogobojaznu koja je bila pokorna Bogu svega života svojega! Zato ju je i Bog izabrao da dođe preko nje, da postane jedan od nas!
Svako dobro u Gospodinu
Svako dobro u Gospodinu