Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Mariologija

power_settings_newLogin to reply
+45
10
servus dei
jakob
Surrealist
Medeni
pavao
apostol
Istina
emanuel
Caesar
Peaceful_warior
ILIJA
moki72
tomahowk1
mikic
Trešnja
Djuro Djuric
Češljugar
gideon
Tomasso
forestsilvy
Stena
dominik
Totus Tuus
cubela
bolna
No Nick
kon
Darko
Sinke
Mistagog
Justin
Živac
braslav
Wiklif
Spart
Izrail
laodikejac
hrvoje hrki
Daniel
Ruta
Mali princ
samaritanka
mirjam
kainos
49 posters

descriptionMariologija - Page 16 EmptyRe: Mariologija

more_horiz
Dina je napisao/la:

<BLOCKQUOTE>
Ma tocno se zna koja je opcija spasenja,a mi kao da izbjegavamo osobnu odgovornos spasenja.</BLOCKQUOTE>

Je, zna se koja je opcija spasenja, ali tada se mora osobno potruditi da se spasi. Lakše je taj posao prebaciti na nekog drugog, koji nas kao zagovara kod Boga. Ma zagovara nas moš mislit ako se sami ne otreznimo....

more_horiz
Ma šta ste zapeli oko tih gluposti, Marija je posve nebitan lik u planu spasenja, što je i sam Isus rekao mešu svojim zadnjim riječima na križu: Ženo, evo ti sina. Nije joj se obratio niti s majko, niti kao učeniku. Njena uloga je bila uloga prosječne žene tog doba, uloga majke. Nikakvo naslijeđe znanja i milosti nije s Isusa išlo na Njegovu majku, nego na Njegove učenike, posebice na Ivana, kojeg je jako ljubio. To se vidi iz Ivanovog Evanđelja koje svojom dubinom nadmašuje marijansku pobožnost kao što ocean nadmašuje rijeku. Marijanska pobožnost je atavizam davnih dana koji ne može izaći iz umova ljudi kada se štovalo bogove i boginje. Uz to nadovezani kult svetaca sve mi postaje jasno da je KC sve to perfidno ukomponirala u svoj nauk kako bi lakše manipulirala rajom, prvo preko rimskim careva a kasnije preko germanskih vladara. Iako sam katolik moram napisati ovako jer inače će ispasti da je katoličanstvo paganski kult sa dekorom srednjeg vijeka, a htjelo bi se nositi s izazovima XXI stoljeća. E pa ne ide braćo tako, moramo se i mijenjati i shvatiti što je bitno,a što nebitno u kršćanstvu. To stoga ako se uopće želimo zvati imenom kršćana.

more_horiz
malo me iznenadio ovaj post mali princ...ti si naš Hans Kung...nemam slovo u sa dvije točkice iznad...

more_horiz
i da, imam jedno pitanje za tebe, jesi li ti katolički protestant?

more_horiz
Admine Mariologija - Page 16 Offtop10 Mariologija - Page 16 Rulez-10

more_horiz
Krizostom je napisao/la:

Cool Ne znam, ali znam da bi u neko drugo vrijeme sa mnom potpalili lomaču.

more_horiz
Dobro dosao u drustvo

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Mali princ je napisao/la:
Krizostom je napisao/la:

8) Ne znam, ali znam da bi u neko drugo vrijeme sa mnom potpalili lomaču.

Ne, ne , sacekaj malo doba lomaci ,nije perfekt nego futur Prince,nego laduj snagu Isusa Krista i cekaj ga neki dan rekoh ima jos 7000,koji se nisu poklonili balu,dodje nam tako Ilijevska depresija,ali nam snaga neba ulije nadu pa jos jednom.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Savršeni put

Previsoki, Neobuhvatljivi, Onaj koji Jest spusti se sve do nas savršeno i božanski preko PONIZNE Marije, a da nije ništa izgubio od svoga božanstva i svetosti, pa tako i preko Marije treba da se i najneznatniji penju savršeno i na božanski način k Previsokom bez ikakva straha
Onaj koji Jest je pustio da ga obuhvati i obujmi malena Marija, a da nije ništa izgubio od svoje neizmjernosti, jednako I MI TREBAMO dopustiti da nas malena Marija obuhvati i vodi savršeno i neograničeno...

Lk 1

46Tada Marija reče: "Veliča duša moja Gospodina, 47klikće duh moj u Bogu, mome Spasitelju, 48što pogleda na neznatnost službenice svoje: odsad će me, evo, svi naraštaji zvati blaženom. 49 Jer velika mi djela učini Svesilni, sveto je ime njegovo! 50Od koljena do koljena dobrota je njegova nad onima što se njega boje. 51Iskaza snagu mišice svoje, rasprši oholice umišljene. 52Silne zbaci s prijestolja, a uzvisi neznatne. 53Gladne napuni dobrima, a bogate otpusti prazne. 54Prihvati Izraela, slugu svoga, kako obeća ocima našim: 55spomenuti se dobrote svoje prema Abrahamu i potomstvu njegovu dovijeka." 56Marija osta s Elizabetom oko tri mjeseca, a onda se vrati kući.

more_horiz
Dragi brate,
Marija je bila itekako posebna žena, divna, vjerna Božja sljedbenica... Međutim, ona te danas ne čuje. Ona sada "spava". Pusti ju da spava. Moli se Isusu.
Zašto ne pustiš Mariju i ne uhvatiš se za Krista, koji je "jedini posrednik između Boga i čovjeka" (1. Tim. 2:5), koji je "Put, Istina i Život" (Ivan 14:6), koji je "jedino ime pod nebom kojim se možemo spasiti" (Djela 4:12)?
Jednoga dana neće Marija doći po tebe u slavi i neće te ona ništa pitati, nego će doći Isus. Hoće li ti reći: "Ja te ne poznajem."?
Pričaj s Isusom, dok još nije kasno... On je onaj koji kuca na vratima naših srca i žudi za "večerom" s nama (Otkrivenje 3:20), žudi za našim društvom. Jesi li Mu otvorio?

more_horiz
Tko je sa Marijom taj je i s Kristom. Nema dolaska Mariji bez da je tamo i Krist.

more_horiz
Justin je napisao/la:
Dragi brate,
Marija je bila itekako posebna žena, divna, vjerna Božja sljedbenica... Međutim, ona te danas ne čuje. Ona sada "spava". Pusti ju da spava. Moli se Isusu.
Zašto ne pustiš Mariju i ne uhvatiš se za Krista, koji je "jedini posrednik između Boga i čovjeka" (1. Tim. 2:5), koji je "Put, Istina i Život" (Ivan 14:6), koji je "jedino ime pod nebom kojim se možemo spasiti" (Djela 4:12)?
Jednoga dana neće Marija doći po tebe u slavi i neće te ona ništa pitati, nego će doći Isus. Hoće li ti reći: "Ja te ne poznajem."?
Pričaj s Isusom, dok još nije kasno... On je onaj koji kuca na vratima naših srca i žudi za "večerom" s nama (Otkrivenje 3:20), žudi za našim društvom. Jesi li Mu otvorio?

Amen

more_horiz
Pozdrav Braslave i jedno pitanje. U Mateju 2;11 Udjose u kucu i nadjose djete s Marijom, majkom njegovom; padose nicice i poklonise MU SE. Zasto su se samo poklonili Isusu(bebi), a ne Mariji (majki) ili zasto se nisu poklonili njima obadvoma?

more_horiz
Justin je napisao/la:
Dragi brate,

sola scriptura piše: svi će me naraštaji zvati blaženom
da li je i ti nazivaš blažena Marija ili samo Marija:idea:

more_horiz
Već smo o ovome raspravljali na forumu, detaljno...
Ali ukratko:
Ja nemam problema reći da je Marija blažena i blagoslovljena među ženama! Nijedna druga žena nikad nije i nikad neće imati tu čast, da rodi i odgaja Spasitelja svijeta!
Međutim, smatram da bi bilo jako čudno i nastrano, ako bih to ponavljao svakoga dana...pogotovo u molitvama...
Isus nas je učio kako se trebamo moliti, zar ne? Nije rekao da se trebamo moliti Mariji. Nije Mu to bilo sigurno ni na kraj pameti. Zašto se molite Mariji? Ona je mrtva. Ona ne postoji više. Ona će uskrsnuti jednog dana, kada njezin Spasitelj dođe. Ona je sama Boga nazivala svojim Spasiteljem. Zašto, ako je bezgrešna? Ako je vječna? Zašto se molite Mariji?
Molite se Bogu, molite se Isusu! Zar mislite da Njega netko treba umilostivljavati, da nam usliši molitve? Zar mislite da je Marija mekšeg srca od Isusa, našeg Spasitelja, koji se dobrovoljno dao da bude žrtva za naš otkup? Može li itko od nas shvatiti visinu, širinu, dubinu, dužinu Njegove ljubavi koju ima prema nama?
Molim vas, prijatelji, shvatite da vas Isus voli bezuvjetno, beskrajno. Stalno.

more_horiz
Justin je napisao/la:
Već smo o ovome raspravljali na forumu, detaljno...
Ali ukratko:
Ja nemam problema reći da je Marija blažena i blagoslovljena među ženama! Nijedna druga žena nikad nije i nikad neće imati tu čast, da rodi i odgaja Spasitelja svijeta!
Međutim, smatram da bi bilo jako čudno i nastrano, ako bih to ponavljao svakoga dana...pogotovo u molitvama...
Isus nas je učio kako se trebamo moliti, zar ne? Nije rekao da se trebamo moliti Mariji. Nije Mu to bilo sigurno ni na kraj pameti. Zašto se molite Mariji? Ona je mrtva. Ona ne postoji više. Ona će uskrsnuti jednog dana, kada njezin Spasitelj dođe. Ona je sama Boga nazivala svojim Spasiteljem. Zašto, ako je bezgrešna? Ako je vječna? Zašto se molite Mariji?
Molite se Bogu, molite se Isusu! Zar mislite da Njega netko treba umilostivljavati, da nam usliši molitve? Zar mislite da je Marija mekšeg srca od Isusa, našeg Spasitelja, koji se dobrovoljno dao da bude žrtva za naš otkup? Može li itko od nas shvatiti visinu, širinu, dubinu, dužinu Njegove ljubavi koju ima prema nama?
Molim vas, prijatelji, shvatite da vas Isus voli bezuvjetno, beskrajno. Stalno.

ovo ne želim u biti reći,ali moram izvršiti analogiju sa tvojom izrekom pa ću reći ali ne hvataj se za riječ
Isus nije rekao ni molite se meni , pa se ipak molimo Isusu
ne mora sve Isus reći
Isus je samo izrekao molitvu Oče naš...

more_horiz
[quote="hrvoje hrki"]
Justin je napisao/la:

Isus je samo izrekao molitvu Oče naš...

Kako to da je onda Marija u nekim ukazanjima moli Zdravomariju.
I Isus može moliti Oče naš tu nigdje ne spominje sebe a dok je u ukazanjima nepriznatim ipak sve moguće.study

more_horiz
U Mateju 12:21 piše za Isusa:
"U ime Njegovo uzdat će se narodi". Piše li igdje išta slično za Mariju?

Braćo, u sljedećim retcima se spominje «ime Isusovo». Proučite ih, pogledajte što se sve treba činiti u Isusovo ime, a nakon toga mi recite, spominje li se igdje u Bibliji da se išta treba činiti u Marijino ime, te što mislite, zašto ne?
Molim da uzmete vremena i da pročitate tekstove, ako vam je stalo do istine:

Matej 18:5.20; Marko 9:41; Luka 10:17, 21:12, 24:47; Ivan 1:12, 2:23, 3:18, 5:43, 7:39, 14:13.14 (ovdje Isus kaže da trebamo moliti Boga u Isusovo ime, i da ćemo onda primiti, što god molimo u NJEGOVO ime, to će nam Isus dati - tako je sam rekao!), 14:26, 15:16, 16:23.24.26, 20:31, Djela 2:38, 3:6.16, 4:10, 5:41, 8:16, 9:21.27.28 (koje ime su prvi kršćani spominjali - Isusovo, ili Marijino?), 10:48, 14:10, 15:17, 16:18, 19:5, 19:13.17 (zašto nitko ne spominje Mariju?), 21:13 (nema ni spomena Mariji...), 22:16 (čije ime trebamo prizivati?), 1. Korinćanima 1:2 (čije se ime prizivlje na svakome mjestu?), 1:10.13, 2. Korinćanima 5:4, 5:20, Efežanima 5:20 ("zahvaljujemo za sve u ime Gospoda našega Isusa Bogu"), Filipljanima 2:10 ("da se u ime Isusovo pokloni svako koljeno onih koji su na nebu i na zemlji i pod zemljom" - U ČIJE IME?), Kološanima 3:7 ("sve što činite, činite u ime Gospoda Isusa Krista"), 2. Solunjanima 1:12, 3:6, Hebrejima 13:15, 1. Petrova 4:14, 1. Ivanova 3:23, 5:13.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply