Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Mariologija

power_settings_newLogin to reply
+45
10
servus dei
jakob
Surrealist
Medeni
pavao
apostol
Istina
emanuel
Caesar
Peaceful_warior
ILIJA
moki72
tomahowk1
mikic
Trešnja
Djuro Djuric
Češljugar
gideon
Tomasso
forestsilvy
Stena
dominik
Totus Tuus
cubela
bolna
No Nick
kon
Darko
Sinke
Mistagog
Justin
Živac
braslav
Wiklif
Spart
Izrail
laodikejac
hrvoje hrki
Daniel
Ruta
Mali princ
samaritanka
mirjam
kainos
49 posters

descriptionMariologija - Page 9 EmptyRe: Mariologija

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Jevrejin je napisao/la:
Pa neke ovde katolike, da je i Marija rodila takva, kakvu je veruju, nebi bili bolji katolici.
Verujte mi, da je ta zena stvarno ziva, i da je ono sto oni tvrde, stidela bi se ovih izroda, i okrenula svoju glavu na drugu stranu, stideci se da je neko ne poveze s njima.

Podmuklost koji ova dva coveka pokazuju je gnusna zavera, koju jezuiti inace dobijaju kao zadatak u svojoj misiji da svojom krvlju ili prolivanjem krvi, zasluzuju milost kod Boga, kako bi se sto manje mucili u cistilistu.
Ali imam dobru vest za jezuite, inflitatore, nema citilista to je papska izmisljotina, kako bi vase duse drzao u svojim rukama.

Ovo je uvreda i nema nikakve veze s temom.
Ujedno i odraz "kulture" autora i duha koji ga nadahnjuje.

jesi li primjetio da kod jevrejina, daniela isl prevladava duh starog zavjeta
a stalno se pozivaju na Isusu i Novi zavjet?

more_horiz
hrvoje...ta Žena iz Otkrivenje jedino može biti Izrael, nitko
drugi...jer Marija nije nikada otišlau pustinju i nikada Sotona nije
išao za njom u pustinju, niti joj je Bog pomogao u pustinji, i to sve
nije trajali 3 i pol godine...

more_horiz
A ja mislio da imas duh Marije. Zar nije u tebi duh Marije?
Znaci Isus iz Nazareta te nadahnjuje da budes podmukao!~ Samo, halo, probudi se, On nikada nije bio tako podmukao!*

Ti svo vreme sve nas kao navodis na Marijin duh, a sada je Hristov duh u tebi. Sto ne kazes da je Marijin duh u tebi?

Pa vidi covece da nigde ne pise da je Isus uzdigao Mariju kao svog zastupnika ili posrednika. Citaj malo ono sto Isus govori o njoj, sam. Da li moze to citanje da bude bez tebe i tvojih stavova kojim su te nadojili Marijini sledbenici?

Isus nigde i nikada ne govori o Mariji kao necem posebno, sto bi mi Njegovi sledbenici trebali da postujemo.
Eto, mudri moj Solomune citaj ti sam. Sto se drzis jednog stiha iz Biblije i pravis teologiju?

more_horiz
ali kakav je duh Staroga zavjeta moj hrvoje? duh Davida ili duh Ilije,
ili pak duh Elizeja, ili pak duh Jošue? ili pak duh Božji, koji je od
toh duhova - duh Starog zavjeta?

more_horiz
abraham je napisao/la:
<blockquote>
Jevrejin je napisao/la:
Ma naivcino, jeli te to Majka Crkva naucila da budes tako podmukao, ili Majka Marija takva kakvu je verujes*?

Ciji je to duh u tebi?

Ovo nisu teološki argumenti.Izraele i svi ostali, nemojmo se dati izazvati,
podstrekujmo razgovor na teološkom polju a ne na osobnom.
Amen</blockquote>

Ovo što si ti citirao ja ne napisa nemoj podmetati nije to Kršćanski.
Čak je i vidljivo tko je to pisao na osobnoj razini.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
hrvoje hrki je napisao/la:
Daniel je napisao/la:
ma daj molim vas, moje srce plače kada vidim da se spominje da us svakom od nas bude duša Marije...a zašto vjeć jednom svi ljudi puste na miru tu predivnu ženu neka počiva u miru, i to mislim na onu predivnu biblijsku Mariju, a ne ovu koja se "javlja" ili pak onu koja je "kraljica" ili pak "suotkupljiteljica"....meni je to vrlo žalosno, ovo sad što braslav kaže da nam je usamljeno ponavljati Isus, Isus, to prekrasno ime Yehoshua da nam je usamljeno ponavljati....i kaže da koristimo cijelu obitelj....ma koju obitelj braslava moj...BOG nije Obitelj, BOG JE BOG, Otac, Sin i Duh Sveti, NEMA MAJKE, Isus ima majku koju je trebao za svoje Čovjekovo Tijelo...ne za svoju OSOBU KAO MI! molim vas, Bog je tako velik i nedokučiv, nemojte Ga stavljati u svoje kutije malih umova ili malih crkava....o Gospodine, što ti rade, molim Te, dođi i ispravi ova lažna učenja i donesi taj mir koji je pravi za razliku od ovog lažnog....

evo malo sola scriptura za stručnjake za isto:

otkrivenje 12

1I znamenje veliko pokaza se na nebu: Žena odjevena suncem, mjesec joj pod nogama, a na glavi vijenac od dvanaest zvijezda. 2Trudna viče u porođajnim bolima i mukama rađanja. 3I pokaza se drugo znamenje na nebu: gle, Zmaj velik, ognjen, sa sedam glava i deset rogova; na glavama mu sedam kruna, 4a rep mu povlači trećinu zvijezda nebeskih - i obori ih na zemlju. Zmaj stade pred Ženu koja imaše roditi da joj, čim rodi, proždre Dijete. 5I ona porodi sina, muškića, koji će vladati svim narodima palicom gvozdenom. I Dijete njeno bi uzeto k Bogu i prijestolju njegovu. 6A Žena pobježe u pustinju gdje joj Bog pripravi sklonište da se ondje hrani tisuću dvjesta i šezdeset dana. 7I nasta rat na nebu: Mihael i njegovi anđeli zarate se sa Zmajem. Zmaj uđe u rat i anđeli njegovi, 8ali ne nadvlada. I ne bijaše im više mjesta na nebu. 9Zbačen je Zmaj veliki, Stara zmija - imenom Đavao, Sotona, zavodnik svega svijeta. Bačen je na zemlju, a s njime su bačeni i anđeli njegovi. 10I začujem glas na nebu silan: "Sada nasta spasenje i snaga i kraljevstvo Boga našega i vlast Pomazanika njegova! Jer zbačen je tužitelj braće naše koji ih je dan i noć optuživao pred Bogom našim. 11Ali oni ga pobijediše krvlju Jaganjčevom i riječju svojega svjedočanstva: nisu ljubili života svoga - sve do smrti. 12Zato veselite se, nebesa i svi nebesnici! A jao vama, zemljo i more, jer Đavao siđe k vama, gnjevan veoma, znajući da ima malo vremena!" 13Kad Zmaj vidje da je zbačen na zemlju, stade progoniti Ženu koja rodi muškića. 14No Ženi bijahu dana dva velika krila orlujska da odleti u pustinju, u svoje sklonište gdje se, sklonjena od Zmije, hrani jedno vrijeme i dva vremena i polovicu vremena. 15I Zmija iz usta pusti za Ženom vodu poput rijeke da je rijeka odnese. 16Ali zemlja priteče u pomoć Ženi: otvori usta i popi rijeku što je Zmaj pusti iz usta. 17I razgnjevi se Zmaj na Ženu pa ode i zarati se s ostatkom njezina potomstva, s onima što čuvaju Božje zapovijedi i drže svjedočanstvo Isusovo.

tko( šta ) je ta žena iz otkrivenja?

Od početka postavljanja neprijateljstva između čovjeka i zmije tj. sotone - Žena predstavlja Crkvu tj Crkvu svih vjekova do sjemena - posljednjeg ostatka...
U Otkrivenju 12 nije riječ o Mariji - već o Crkvi u kojoj se pojavila i Marija .</BLOCKQUOTE>

more_horiz
ne bih rekao, Crkva nije rodila Isusa, nego je Isus rodio Crkvu...stoga jedino to može biti Izrael

more_horiz
Abrahame, orlovska krila su slika iz Izlaska:

19:4 'Vi ste vidjeli što sam učinio Egipćanima; kako sam vas nosio na orlovskim krilima i k sebi vas doveo.

more_horiz
DOĐE MI DA ZAKLJUČAM OVU TEMU, KAD VIDIM KAKO SE PIŠE...STOGA JAVNO
UPOZORENJE...ZA SVE STRANE...MOLIM DAJITE TEOLOŠKE ARGUMENTE, CITATE IZ
BIBLIJE, NEMOJTE SE VRIJEĐATI...KAKAV JE TO KRŠĆANSKI DUH...JOŠ JEDNOM
UPOZORAVAM, ILI ĆE TEMA BITI ZAKLJUČANA...ILI ĆU JA BRISATI POSTOVE...

more_horiz
I o ženi iz Otkrivenja pišite u Otkrivenju...

more_horiz
abraham je napisao/la:

<BLOCKQUOTE>
hrvoje hrki je napisao/la:
Daniel je napisao/la:
ma daj molim vas, moje srce plače kada vidim da se spominje da us svakom od nas bude duša Marije...a zašto vjeć jednom svi ljudi puste na miru tu predivnu ženu neka počiva u miru, i to mislim na onu predivnu biblijsku Mariju, a ne ovu koja se "javlja" ili pak onu koja je "kraljica" ili pak "suotkupljiteljica"....meni je to vrlo žalosno, ovo sad što braslav kaže da nam je usamljeno ponavljati Isus, Isus, to prekrasno ime Yehoshua da nam je usamljeno ponavljati....i kaže da koristimo cijelu obitelj....ma koju obitelj braslava moj...BOG nije Obitelj, BOG JE BOG, Otac, Sin i Duh Sveti, NEMA MAJKE, Isus ima majku koju je trebao za svoje Čovjekovo Tijelo...ne za svoju OSOBU KAO MI! molim vas, Bog je tako velik i nedokučiv, nemojte Ga stavljati u svoje kutije malih umova ili malih crkava....o Gospodine, što ti rade, molim Te, dođi i ispravi ova lažna učenja i donesi taj mir koji je pravi za razliku od ovog lažnog....

evo malo sola scriptura za stručnjake za isto:

otkrivenje 12

1I znamenje veliko pokaza se na nebu: Žena odjevena suncem, mjesec joj pod nogama, a na glavi vijenac od dvanaest zvijezda. 2Trudna viče u porođajnim bolima i mukama rađanja. 3I pokaza se drugo znamenje na nebu: gle, Zmaj velik, ognjen, sa sedam glava i deset rogova; na glavama mu sedam kruna, 4a rep mu povlači trećinu zvijezda nebeskih - i obori ih na zemlju. Zmaj stade pred Ženu koja imaše roditi da joj, čim rodi, proždre Dijete. 5I ona porodi sina, muškića, koji će vladati svim narodima palicom gvozdenom. I Dijete njeno bi uzeto k Bogu i prijestolju njegovu. 6A Žena pobježe u pustinju gdje joj Bog pripravi sklonište da se ondje hrani tisuću dvjesta i šezdeset dana. 7I nasta rat na nebu: Mihael i njegovi anđeli zarate se sa Zmajem. Zmaj uđe u rat i anđeli njegovi, 8ali ne nadvlada. I ne bijaše im više mjesta na nebu. 9Zbačen je Zmaj veliki, Stara zmija - imenom Đavao, Sotona, zavodnik svega svijeta. Bačen je na zemlju, a s njime su bačeni i anđeli njegovi. 10I začujem glas na nebu silan: "Sada nasta spasenje i snaga i kraljevstvo Boga našega i vlast Pomazanika njegova! Jer zbačen je tužitelj braće naše koji ih je dan i noć optuživao pred Bogom našim. 11Ali oni ga pobijediše krvlju Jaganjčevom i riječju svojega svjedočanstva: nisu ljubili života svoga - sve do smrti. 12Zato veselite se, nebesa i svi nebesnici! A jao vama, zemljo i more, jer Đavao siđe k vama, gnjevan veoma, znajući da ima malo vremena!" 13Kad Zmaj vidje da je zbačen na zemlju, stade progoniti Ženu koja rodi muškića. 14No Ženi bijahu dana dva velika krila orlujska da odleti u pustinju, u svoje sklonište gdje se, sklonjena od Zmije, hrani jedno vrijeme i dva vremena i polovicu vremena. 15I Zmija iz usta pusti za Ženom vodu poput rijeke da je rijeka odnese. 16Ali zemlja priteče u pomoć Ženi: otvori usta i popi rijeku što je Zmaj pusti iz usta. 17I razgnjevi se Zmaj na Ženu pa ode i zarati se s ostatkom njezina potomstva, s onima što čuvaju Božje zapovijedi i drže svjedočanstvo Isusovo.

tko( šta ) je ta žena iz otkrivenja?

Od početka postavljanja neprijateljstva između čovjeka i zmije tj. sotone - Žena predstavlja Crkvu tj Crkvu svih vjekova do sjemena - posljednjeg ostatka...
U Otkrivenju 12 nije riječ o Mariji - već o Crkvi u kojoj se pojavila i Marija .</BLOCKQUOTE>

hvala ti abrahame na trudu za odgovor:sunny: king obred
upravo to i Katolička crkva tumači
ali budite sigurni da to nije Crkva od 16-17 stoljeća
ako su kršćane progonili od 33 godine p.K. , do rimske vlasti , careve pa sve do milanskog edikta, a i dan danas je progone
nije Crkva iz otkrivenja nastala u 17stoljeću:idea: Exclamation

ovo povezujem s BDM je prema nauku KC BDM je Majka Crkve, naglašavam majka ne otac:study:

Zadnja promjena: ; čet 18 sij 2007, 15:56; ukupno mijenjano 2 put/a.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
<BLOCKQUOTE>

Jevrejin je napisao/la:
Ma naivcino, jeli te to Majka Crkva naucila da budes tako podmukao, ili Majka Marija takva kakvu je verujes*?Ciji je to duh u tebi?

Ovo nije teološki argument, već gnjev koji se sada nadam se, već stišao..Ispričavam se Izraelu što sam brzo reagirao i pogriješio prema njemu, no htio sam opomenuti sve, ispričavam se svima još jednom i pozivam na teološke argumente bez pretjerane osobne razine.Mea maxima culpa..Izraelu i Jevrejine - ja sagriješi pozivajući na dijalog, kao "Benedickt prema muslimanima".Idemo na pitanje o punini milosti.
Brate Izraele, oprosti, molim..
Administratore, ne zatvaraj temu, idemo na teološke argumente.Pitanje je o punini milosti?Možemo li dostići?
</BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE>

more_horiz
Daniel je napisao/la:
ne bih rekao, Crkva nije rodila Isusa, nego je Isus rodio Crkvu...stoga jedino to može biti Izrael

Isus je rodio Crkvu to je tocno, ali je i Crkva rodila Isusa, tj. Marija je rodila Isusa, a ona spada u Crkvu.

more_horiz
abraham je napisao/la:

<blockquote><blockquote>Brate Izraele, oprosti, molim..
Administratore, ne zatvaraj temu, idemo na teološke argumente.Pitanje je o punini milosti?Možemo li dostići?
</blockquote></blockquote>

Opraštam i slažem se s prijedlogom.
Mir naš je u Gospodinu Isusu Kristu.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
braslav je napisao/la:
Daniel je napisao/la:

Isus je rodio Crkvu to je tocno, ali je i Crkva rodila Isusa, tj. Marija je rodila Isusa, a ona spada u Crkvu.

Ma COVJECE po koji put,niko ne spori Mariji Kristovo rodjenje,ali nemojte nam stalno nesto govoriti sto mi ne vjerujemo,Marija bi danas pobjegla sa ovog foruma i rekla bi sramim vas se,kakvim duhom se obracate vasoj braci i mome sinu Kristu,i neka zatvori admin ovu temu....</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Pa ako ti smeta ti ne piši i ne čitaj.
Nemoj nam braniti iznošenje naše vjere.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Izrail je napisao/la:
Pa ako ti smeta ti ne piši i ne čitaj.
Nemoj nam braniti iznošenje naše vjere.

Koji put ti GOVORIM NITKO TI NE BRANI,nego drzi se principa ne ponizavaj nego UVAZAVAJ,vidi svoju bracu.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Ok ako te smeta moje pisanje ja na ovoj temi neću više pisati, neka moja braća pišu.
Hvaljen Isus i Marija.
Amen

Zadnja promjena: ; čet 18 sij 2007, 16:35; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply