amos je napisao/la: sunshine je napisao/la: @amos: slazem se da ne postoji dobar covjek,jer "nitko nie dobar,doli Bog jedini",ali zar za tebe ne postoje razlike izmedju npr. kriminalca ili licemjera (koji zna za Isusa,kojem je krscanstvo znano,ali ga je svjesno odbacio) i covjeka koji zivi posteno, koji vjeruje u Boga, ljubi brata covjeka,a nikad nie cuo za Isusa?
i nisi mi odg ni na pitanje, sto ti mislis za ljudi koji pate na ovom svijetu; koji su izrabljivani,koji umiru od gladi,od bolova (bolesti), koji su odbaceni itd. (a ne znaju za Isusa) zar oni po tebi nece naci svoju utjehu? nisu ti poznata blazenstva??
zasto mi ne odg na pitanja? samo se slijepo drzis svoje filozofije.
Cuj moje i tvoje misljenje uopste nije bitno, ono sto je bitno je sta kaze Bozija rec.A ona kaze da nema razlike nikakve.Da su svi jednako sagresili i liseni su Bozije slave, i da samo oni koji prime Isusa, sa njim dobijaju novu prirodu i spasenje.Ono sto ti govorim je stav reci Bozije, e dali ces to prihvatiti ili neces je samo tvoja stvar.I ma kao ti se cudno to cinilo, rec Bozija je jasna.Nema tu mnogo dileme, procitaj Rimljanima poslanicu u njoj je to odlicno objasnjeno, i to nije neka ,moja nauka ili misljenje, vec ono sto pise u bibliji.A ja verujem da je biblija merilo za Hriscane.Nepravda koju ti ljudi dozivljavaju nema veze sa grehom njih samih, jer to sto im se cini nepravda to ih ne oslobadja odgovornosti za greh, jedino Isus to moze i niko drugi, i nijedan drugi nacin ne postoji.To ja verujem i to pise u bibliji.Mozda ti zvuci previse snazno i netolerantno, ali to moras reci autoru biblije.
ako se slijepo drzis toga, ni po cemu se ne razlikujes od farizeja koji su isto tako mislili - imaju zakon,oni ce se spasiti,a ostali idu k vragu.malo sutra.
uostalom, svako misljenje je bitno i forumi upravo sluze raspravi.samo sto ti skroz govoris jedno te isto,u biti vadis one citate koji ti se svidjaju pa ih trpas tu kao argumente.
to ti mozes vjerovat,ali to ne pise u Bibliji.
katolicki molitvenici su jos pocetkom XX. stoljeca pisali kako nema spasenja izvan Crkve i to se shvacalo gotovo kao dogma.ali taj stav okrenuo se na II vatikanskom koncilu kada je receno ne samo da je moguce spasenje nekome ko nije krsten, nego je i receno da Duh Sveti djeluje u drugim religijama (nije receno u kojima), te da i one vode k spasenju.to je istina.inace se ljudi drugih religija ne bi osjecali ispunjeno,smireno da nema Duha,odnosno da im je vjera mrtva.
ali naravno,jos uvijek postoje zadrti 'krscani' koji su krscanstvo sveli na citanje Biblije.naravno da je ona vazna, neizostavna,ali nie jedina,sto ti vrijedi ako nemas ljubavi i milosti za drugoga,narocito onoga koji nie kao ti.i sto ne prihvacas sve ljude..rekao si jednom kako su svi ljudi pred Bogom jednaki,a onda kazes da se samo krscani mogu spasiti.ne nalazim smisao u tvojim postovima.
po svakoj vjeri koja propagira ljubav prema Bogu i covjeku, covjek se moze spasiti.Dakle ako si ti rodjen kao musliman, budist, hindus, ili nesto deseto, odgajan si na taj nacin i nikad nisi u zivotu cuo ni za Isusa ni za krscanstvo, a po moralnim vrijednostima koje su ti ugradjene odgojem zivis kao stvarno dobar covjek i trudis se biti bolji, mislim da te Bog koji je sama ljubav nikako ne bi odbacio. Bog je ljubav.ili po tebi nie?
ne moze se spasiti onaj koji odbija Krista,ali onaj koji nikad nie cuo za njega,moze se spasiti jer koliko ja znam, Bog je pravedan i milosrdan.nisu ti ljudi koji nisu krsteni i koji nikad nisu culi za Krista i krscanstvo,krivi. ponovno, "kome je vise dano,od njega ce se vise traziti",znaci od tebe ili mene,vise ce se traziti nego od onih kojima "nie dano",znaci pod tim "kojima nie dano" misli se na nekrscane iliti pogane,kako ih NZ naziva.imam dojam da uopce ne citas moje postove.
a sto se tice onoga moga "svaka religija moze te dovesti Bogu",nisam mislila da ides linijom manjeg otpora pa trazis onu religiju koja manje trazi od tebe ili koja ti se vise 'svidja'.mislila sam naravno,ako si rodjen u toj i toj religiji i nisi cuo nikad za krscanstvo.
svaki covjek koji slusa glas savjesti moze se spasiti.kroz savjest Bog govori ljudima koji nikad nisu culi za Krista i Sv.pismo. "tko nie protiv nas,s nama je" (Isus rekao
) ili po tvom, nie?