Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Isus i Krišna

power_settings_newLogin to reply
+6
sunshine
Gubavac
Fazlija
chiron
Euro
tantric
10 posters

descriptionIsus i Krišna - Page 3 EmptyRe: Isus i Krišna

more_horiz
-.-' sve su religije znaci za vas pusta izmisljotina? i za mene krscanstvo predstavlja vjeru u Boga,ne religiju.ako si krscanin,onda krscanstvo za tebe treba biti jedini put.ali ne mozes ni govoriti kako su svi ostali u zabludi..ako te tvoja vjera usrecuje,ispunjava,trebas ostati u njoj.ja vjerujem da postoji samo jedan Bog. zar vi mislite da su raju samo krscani??

ajd, otidji kod nekog muslimana ili hindusa i pricaj mu o Bogu i covjeku Isusu, o kraljevstvu nebeskom itd. mislis da te nece blijedo gledati?

nie bitno tko sam ja, samo vidim po vasim postovima da ste zadrti i netolerantni,tko god vi bili.

slazem se sa svime sto ste rekli o Isusu i o krscanstvu i ja u to vjerujem i nisam new ager nego krscanka, ovo je bila prakticki uvreda jer ja vjerujem u Isusa.

ali vidis, ja vjerujem u Njega, jer sam osjetila Njegovu ljubav, osjecam ju stalno,ali ima ljudi koji ga nisu upoznali. nie svima dano vjerovati u Isusa, on je i sam rekao da nitko ne moze doci k njemu ako mu nie dano od Oca. kako biste vi to protumacili?

ono, djela ljubavi, to je sam Isus rekao, a vi se zgrazate nad tim,podsjecate me na farizeje,jer se mislite spasiti samo po vjeri u Isusa.a sto je s onim "ako vjera nema djela,mrtva je u sebi"? koliko znam,to je isto Isus rekao. smatrate to netocnim?

a,sto je s ovim: "kome je vise dano od njega ce se i vise traziti"?

ja to tumacim ovako: od krscanina, kome je sve dano, od njega ce se najvise i traziti. nece se hindusa opravdavati po vjeri u Isusa nego po njegovom zivotu, kako je zivio,kako je volio druge i kako je volio Boga.

mi vjerujemo da se taj Bog zove Isus,taj covjek to nie znao,on je mislio da se zove Krishna i sta sad? on ce u pakao? apsurdno.

nie svakome dano vjerovati u evandjelje,a onima kojima je dano,to za njih nie dovoljno,oni to evandjelje trebaju zivjeti. to se odnosi i na mene i na sve nas jer nama je dano.

more_horiz
sunshine je napisao/la:
-.-' sve su religije znaci za vas pusta izmisljotina? i za mene krscanstvo predstavlja vjeru u Boga,ne religiju.ako si krscanin,onda krscanstvo za tebe treba biti jedini put.ali ne mozes ni govoriti kako su svi ostali u zabludi..ako te tvoja vjera usrecuje,ispunjava,trebas ostati u njoj.ja vjerujem da postoji samo jedan Bog. zar vi mislite da su raju samo krscani??

Da verujem da su u raju samo krscani!!! A kada bi malo bolje zavirila u bibliju videla bi da je to istina.Budisti i neveruju u raj, muslimani isto ne veruju u raj, pa niko osim nas ne veruje u raj.Tako da gde god bili nece biti tamo gde je Isus, a sve van Njega je pakao.Mada doduse svi imaju svoj oblik verovanja sta ce biti posle smrti, jedino mi verujemo da cemo posle smrti biti sa Isusom.Svi koji hoce da budu sudjeni po delima, po delima ce izginuti, jer biblija u koju kazes da verujes kaze da su svi sagresili i liseni su Bozije slave.I kada Bog bude sudio onima koji se nisu opravdali zrtvom na krizu, bice osudjeni po delima, a dela im nisu pravedna.Onaj koji ljubi Boga Njemu se jedino klanja i Njemu jedino sluzi, biblija je jasna po tom pitanju.
To je istina, svidelo se to ljudima ili ne.Nije to stvar zadrtosti, vec uverenja, tj. vere.Znas kada nesto verujes,onda verujes da je to jedini nacin.Nema mi logike reci da verujes da je to jedini nacina za mene, ali nije jedini nacin za druge.Ako verujem da je jedini nacin za mene, onda prirodno verujem da je i jedini nacin za druge, u protivnom znaci da ne verujem ni da je jedini nacin za mene, vec samo jedan od mnogih jedinih nacina.Kuzis, a to nije Hriscanstvo, nego new age.New age kaze da postoje mnogi putevi do Boga, i da je svaki pravi ako vodi ka Bogu u ljubavi i iz ljubav i tolerancijei.Ali to nije Hriscanstvo, Hrist kaze Ja sam Put, Istina i Zivot i niko ne moze doci Ocu osim kroz mene.Kuzis.Nemoj se ljutiti, ali malo prouci reci Onoga za koga kazes da Mu pripadas.study
Pozdrav..........

more_horiz
Sto se Bude licno tice, smatram da je Buda ziveo u Hristovo vreme, verujem da bi bio Hriscanin.Ali nije ziveo je pre dolaska Sina Bozijeg i trazio je istinu i umro je tragajuci za njom.Verujem da je imao priliku da upozna Isusa , da bi rekao :"Nasao sam istinu"
Ali nije, istina je dosla na zemlju, i ako ce ljudi poslusati Budin predlog da tragaju za istinom, poslusace Onog koji je Istina.Isusa Hrista.
Kao sto je i Ivan Krstitelje rekao:Ja nisam svetlo, dosao sam da svedocim za svetlo.I On treba da se uvecava a ja da se umanjujem.
Tako je i Buda upucivao ljude da tragaju za visom istinom, a Isus je ta istina.Taj srednji put o kome je Buda sanjao.
To je moj licni stav, mozda nije ispravan, mozda jeste ali ja to tako dozivljavam.

more_horiz
amos je napisao/la:
sunshine je napisao/la:

Da verujem da su u raju samo krscani!!! A kada bi malo bolje zavirila u bibliju videla bi da je to istina. Nemoj se ljutiti, ali malo prouci reci Onoga za koga kazes da Mu pripadas.study
Pozdrav..........
ostala sam paf na komentar "da, verujem da su u raju samo krscani!!!" znaci, ako si krscanin,neovisno o tome kako zivis, ides u raj?mozes misliti...

svakodnevno proucavam rijeci Onoga kojem pripadam,ako ne vise,barem par redaka,ali nisam dosad naisla da igdje pise kako u raj idu samo krscani.

zar ti mozes nekom covjeku koji nie nikad cuo za Isusa doci i reci "hej ti, ako ne povjerujes u Isusa, ides u pakao" i spikama u tom stilu.

kako ne shvacas da nie svima dano vjerovati u Isusa? nama krscanima je sve dano.zato se od nas i ocekuje da zivimo svoju vjeru,jer sto nam vrijedi vjera,ako ju ne svjedocimo zivotom?onda nismo nista drukciji od farizeja koji su mislili opravdati se po zakonu. tako vidim iz tvojih postova da se ti mislis opravdati samo po evandjelju kao vjerujes da je to istina. sto ti vrijedi citati evandjelje,govoriti o njemu i vjerovati u to,ako ga ne primjenjujes svakodnevno u svom zivotu?

napad je najbolja obrana, ne znas sto bi rekao pa me proglasavas new agerom,ali ja to nisam,niti zelim biti.

upoznala sam Isusa i on za mene jest jedini put. i za tebe je,jer si ga upoznao.

ali vidis, postoje ljudi koji nisu upoznali Njegovu ljubav. kako ti onda ocekujes da svi samo tako povjeruju u "nekog tamo Isusa",cije ime prvi put cuju? zamisli sebe da pripadas nekoj religiji,npr.islamu ili hinduizmu itd. i dodje ti netko s uletom,kako je Isus jedini pravi Bog,kako MORAS povjerovati u Njega ako se zelis spasiti... ti bi samo tako vec sutradan poceo govoriti tipa,ja vjerujem u Isusa.... bi klinac...

da bi povjerovao u Boga,moras osjetiti Njegovu ljubav,ne mozes vjerovati na temelju necijih prica.i ja vjerujem u Isusa iskljucivo zato sto ga osjecam u svom zivotu i u sebi,iako sam toga nekas vise,nekad manje svjesna.

i ja tebi savjetujem da malo bolje proucis Bibliju. jel ti poznat onaj Isusov "bijah gladan i dadoste mi jesti" itd. kad je govorio kako ce razdijeliti ovce od jaraca. i ti vjerujes da si ti ovca,asvaki musliman,hindus ili tko durgi jarac koji ce otici u pakao?

ponovno citiram Isusove rijeci: "kome je vise dano,od njega ce se vise traziti". prema tome, nece se od hindusa traziti jel vjerovao u Njega,ako ga nie upoznao.ali opravdat ce se po djelima,ako je zivio u ljubavi sa svakim bratom covjekom kojeg je sreo na zivotnom putu i ako je vjerovao u Boga,iako nie znao da se On zove Isus.

jel te kad u skoli profesor pitao gradivo koje niste ni poceli obradjivati?usporedi to sa posljednjim sudom i pokusaj shvatit sto mislim.

vjerujem da je Bog ljubav i da voli sve ljude i da smo u njegovim ocima svi jednaki.samo sto danasnji ja bih ih nazvala 'farizejski krscani' jer misle da Bog samo njih voli i da ce samo oni biti sudionici Kraljevstva.mala zabluda.

more_horiz
sunshine je napisao/la:
ostala sam paf na komentar "da, verujem da su u raju samo krscani!!!" znaci, ako si krscanin,neovisno o tome kako zivis, ides u raj?mozes misliti...

Hriscanin zivi Hriscanski inace nije Hriscanin, to je moje misljenje.Puno je ljudi koji recima govore da su Hriscani, ali ali reci da si Hriscanin jedino mozes zivotom.To je moje misljenje i znam da je tako.

Ivan 14.6 Odgovori mu Isus: Ja sam Put i Istina i Život: nitko ne dolazi Ocu osim po meni.
Toliko od svim drugim putevima do Boga, i toliko od mene u ovoj raspravi, pocinje da me zamara, i veruju sta god zelis uostalom to je samo tvoja stvar.
I mogu da kazem jer mi je Isus pokazao primerom:
Ivan 8.24 Stoga vam i rekoh: 'Umrijet ćete u grijesima svojim.' Uistinu, ako ne povjerujete da Ja jesam, umrijet ćete u grijesima svojim. Ako Isus je govori tako onda i ja mogu reci ako ne poverujete da Isus jeste, pomrecete u svojim gresima.
Ajd pa cemo o necem drugom, vidim da ide u pogresnom smeru....

Zadnja promjena: amos; pet 27 oľu 2009, 23:30; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
pa ide u pogresnom smjeru jer me ne razumijes..ne mozes recenicu "ja sam Put, Istina i Zivot, nitko ne dolazi Ocu osim po meni" izdvojiti iz konteksta.

slazem se da nitko ne dolazi Ocu osim po Kristu,ali ja vjerujem da je Krist ljubav i da nece odbaciti covjeka koji je svojim zivotom (djelima) zasluzio raj,ako mu nie dano upoznati Ga za zivota na zemlji. (kome je vise dano,od njega ce se i vise traziti,prema tome, od tebe ce se traziti vise,nego od takvog covjeka koji nie uspio upoznati Isusa)

more_horiz
Rim 3.9 Što dakle? Imamo li prednost? Ne baš! Jer upravo optužismo sve, i Židove i Grke, da su pod grijehom,10 kao što je pisano: Nema pravedna ni jednoga,11 nema razumna, nema ga tko bi Boga tražio.12 Svi skrenuše, svi se zajedno pokvariše, nitko da čini dobro - nijednoga nema.13 Grob otvoren grlo je njihovo, jezikom lažno laskaju, pod usnama im je otrov ljutičin,14 usta im puna kletve i grkosti;15 noge im hitre da krv proliju,16 razvaline i nevolja na njinim su putima,17 put mira oni ne poznaju,18 straha Božjega nemaju pred očima.
19 A znamo: što god Zakon veli, govori onima pod Zakonom, da svaka usta umuknu i sav svijet bude krivac pred Bogom.

Toliko o zaslugama.

more_horiz
sunshine je napisao/la:
ako si rodjen npr u Indiji u hinduistickoj obitelji, onda vjerojatno trebas ljubiti Krishnu i tragati za njim.

ja vjerujem da postoji samo jedan Bog koji je troosoban-Otac, Sin i Duh Sveti.to ne mogu naravski spoznati jer mi nie dano,ali ja to vjerujem.

kako bi izgledalo da hinduizam prebacis iz npr indije u europu ili juznu ameriku? ili krscanstvo u aziju? samo pokusaj zamislit.tesko.

jednostavno ne prilici svaka religija za svako podneblje i postoje razlozi zasto je to tako.mi to ne znamo,ali to nie ni vazno za nas,jer da je, znali bismo.

Ovakav stav je dosta upitan, jer podrazumijeva da ne postoji duhovna istina, nego... valjda podneblje ili kulturna bastina, po kojoj se odredjuje necije vjersko pripadanje. Time se najintimniji osobni odnos s Bogom svodi na narodni obicaj predaka. Neku vrstu plemenskog kulta. To bi znacilo da je krscanstvo dobro samo za semitske narode iz pustinje?!

sunshine je napisao/la:
postoje spisi da su Isus i Krishna zivjeli u isto vrijeme. ne znam,niti se zamaram time. indijcima i takvima vjerojatno je lakse prilagoditi hinduizam nego krscanstvo i zato je Bog mozda tako ucinio.

Isus i Krshna nisu zivjeli u istom razdoblju. Buddha je zivio oko 500 god. prije Krista, a Krshna kakvih 500-1.000 god. prije Buddhe. Znam da poput tebe i vecinu krscana to niti zanima, niti znaju... ali cisto opce kulture radi.

sunshine je napisao/la:
zar je bitno? najvaznije u svemu tome je ljubav. samo ljubav jer iz nje sve ostalo proizlazi -prijateljstvo, radost, mir, zajednistvo....

Slazem se s tobom da je traganje za ljubavlju, mirom i radoscu (blazenstvom) temeljni pokretac i sastavni dio svakog vjerskog iskustva. Mada se ne slazem da su te stvari odredjene rodjenjem, podnebljem, narodnim obicajima, bojom koze i sl. One su osobni izbor svakog pojedinca u tom traganju. Sam kazes da u neke stvari samo vjerujes, ali ih nisi osobno iskusio. Ukoliko ti je to dovoljno dobro, mozda ces ostati u krscanstvu na sadasnjoj razini duhovnog (tocnije intelektualnog) iskustva. No, ako mozda nekad pozelis to i dozivjeti (a ne samo vjerovati) onda ces se otisnuti putem misticizma. Kojim ces putem u misticizam uci, to je vec stvar tvoje urodjenje (od Boga stvorene) prirode. Mozda ces postati krscanski mistik, a mozda ce ti sufizam vise odgovarati? Mozda ces postati buddhist, ili ce ti se taoizam ciniti prikladnijim. To nece odrediti tvoji narodni obicaji, nego tvoje srce u kojem je smjeru osjeti Bozju privlacnost.

more_horiz
amos je napisao/la:
Sto se Bude licno tice, smatram da je Buda ziveo u Hristovo vreme, verujem da bi bio Hriscanin.Ali nije ziveo je pre dolaska Sina Bozijeg i trazio je istinu i umro je tragajuci za njom.Verujem da je imao priliku da upozna Isusa , da bi rekao :"Nasao sam istinu"
Ali nije, istina je dosla na zemlju, i ako ce ljudi poslusati Budin predlog da tragaju za istinom, poslusace Onog koji je Istina.Isusa Hrista.
Kao sto je i Ivan Krstitelje rekao:Ja nisam svetlo, dosao sam da svedocim za svetlo.I On treba da se uvecava a ja da se umanjujem.
Tako je i Buda upucivao ljude da tragaju za visom istinom, a Isus je ta istina.Taj srednji put o kome je Buda sanjao.
To je moj licni stav, mozda nije ispravan, mozda jeste ali ja to tako dozivljavam.

Amose, cisto zbog opce informacije radi, mozda ce te to zacuditi, ali i muslimani vjeruju u raj i nadaju se tamo dospjeti nakon smrti. Allah na arapskom jeziku znaci jednostavno... Bog. Priznaju i Isusa kao jednog od velikih proroka tog Boga i sl. Bilo bi dobro ponekad procitati sto naucavaju druge religije, cisto da se covjek malo informira.

Sto se tice Buddhe, ne bi trebalo da prerano donosis stavove na osnovu nekoliko rijeci koje si tu i tamo nacuo o Njemu, i pogresno ih povezao, razumio i sl. On jeste tragao za istinom, ali nije umro tragajuci za njom. Nasao je istinu (i imao priliku uzviknuti "nasao sam istinu") i postao duhovni ucitelj koji je propovijedao tu istinu. Necu ti sada govoriti sto je sadrzaj te Njegove istine, i kako je Buddha razumio taj svoj Srednji put, ali preporucujem da sam malo o tome procitas jednom kada uhvatis vremena. U svakom slucaju, na koncu je Buddha umro vrlo spokojan, sretan i ispunjen Blazenstvom.

more_horiz
Fazlija je napisao/la:
amos je napisao/la:

Amose, cisto zbog opce informacije radi, mozda ce te to zacuditi, ali i muslimani vjeruju u raj i nadaju se tamo dospjeti nakon smrti. Allah na arapskom jeziku znaci jednostavno... Bog. Priznaju i Isusa kao jednog od velikih proroka tog Boga i sl. Bilo bi dobro ponekad procitati sto naucavaju druge religije, cisto da se covjek malo informira.

Sto se tice Buddhe, ne bi trebalo da prerano donosis stavove na osnovu nekoliko rijeci koje si tu i tamo nacuo o Njemu, i pogresno ih povezao, razumio i sl. On jeste tragao za istinom, ali nije umro tragajuci za njom. Nasao je istinu (i imao priliku uzviknuti "nasao sam istinu") i postao duhovni ucitelj koji je propovijedao tu istinu. Necu ti sada govoriti sto je sadrzaj te Njegove istine, i kako je Buddha razumio taj svoj Srednji put, ali preporucujem da sam malo o tome procitas jednom kada uhvatis vremena. U svakom slucaju, na koncu je Buddha umro vrlo spokojan, sretan i ispunjen Blazenstvom.

Ma znam da muslimani imaju svoj dzenet, ali to nije raj biblijski, na to sam mislio kada sam govorio da muslimani ne veruju u raj.I znam da kao potomci Jismaela veruju u jednog Boga, ali kazem da to nije dovoljno.Isus je taj put po kojem mogu jedino doci Ocu nebeskom za koga oni kazu da je njihov Bog.
Sto se tice Bude rekao sam da to nije nesto usta sam siguran, da mozda gresim, posto verujem da je Buda za to vreme i mogucnosti koje su mu date bio jako blizu Istine, no Isusovim dolaskom Istina se i otkrila u punoj meri.Tako dakle iako ne znam bas najbolje sta je Buda ucio, znam da je to bio covek koji je za to vreme pokazao duhovnu glad, i njegova zelja za visom istinom je prouzrokovala odricanje pocasti koje je imao.Toliko znam o njemu i to mi je dovoljno da postujem taj stav, ali smatram da danas mi koji smo imali i imamo priliku da upoznamo Hrista, trebamo slediti tu potpunu istinu i kroz nju biti spaseni.

more_horiz
Eh da jos jedna stvar, bas zato sto ne poznajem previse druge religije i nisam zalazio u ovaj deo.Mada kada sam procitao izjavu sunshine sam reagovao, ne na izjavu nekog ko nije Hriscanin, nego nekog ko tvrdi da jeste ali ne iznosi biblijske istine u potpunosti.Nemam potrebu da upoznajem sve druge religije, dovoljno mi je da poznajem Hrista, tako da mogu da se drzim jasno tog puta, i njega da izlazem sto cistije mogu, koliko mi moje jos uvek malo razumevanje reci Bozije dopusta.

more_horiz
slazem se s tobom...nisam u zivotu cula gluplje izjave od " da verujem da su u raju samo krscani", onak^^

sto sam ja htjela reci u vezi onog svega... vjerujem da te svaka religija moze dovesti Bogu i to nie new age. zasto netko tko zna samo za tu religiju kojoj pripada, tko zivi po principima te religije,vjeruje u Boga i zivi posteno,voli i prihvaca sve ljude, ne zasluzuje raj?!

drzis se samo nekoliko izdvojenih iz konteksta citata iz Biblije i mislis da si u pravu,e pa varas se. sto, po tebi ides u raj imajuci etiketu "krscanin",a sto je s tvojim zivotom?pa valjda ce i nacin tvog zivota igrati ulogu u tvom spasenju,odnosno propasti.

zar po tebi covjek koji nie krscanin ne vrijedi,zivi uzalud jer ide u pakao i sta ja znam sta?kak mozes izjavljivat onakve besmislice?

svi tragamo za mirom,za istinom,za Bogom, svatko kako zna i kako misli da je ispravno.ja sam ga pronasla u Isusu Kristu i On je za mene jedini put.ne moze ga u Isusu prepoznati onaj tko nikad nie cuo za Njega i ne samo to,nego onak tko nie osjetio tu ljubav koja od Njega dolazi.ali vjerujem da ce se i taj susresti s Isusom nakon ovog zivota i da ce se spasiti ako je vjerovao u Boga i zivio postenim zivotom,po svojim religijskim principima,iako nie znao da se Bog zove Isus.jer samo je jedan Bog,ne? vjerujem da ce ga Isus prihvatiti jer je milosrdan i voli sve ljude i definitvno nece odbaciti ponizne, ciste srcem...znas vec 8 blazenstava.onda po tebi afrikanci koji dnevno umiru od gladi,nisu krscani,ljudi ih iskoristavaju,zivot im je pakao... mislis da nakon ovog zivota nece naci utjehu jer nisu bili krscani?? u velikoj si zabludi,ako mislis da pred Bogom nismo svi jednaki.

more_horiz
Ukoliko zelis upoznati buddhizam, ne zbog traganja za svojim duhovnim putem, nego zbog prosirenja opce kulture, preporucujem odlican link: www.yu-budizam.com

Evo jedne Buddhine izreke koja je vrlo slicna Isusovom ucenju:

Ni sa monasima, ni sa svestenicima,
ni sa onima siromasnim i u nevolji
ne deli rdjav covek svoj obrok,
ne daje ni vodu, ni hranu.
Ljudi kazu za takvog sebicnjaka
da je nalik susi, nebu bez ijednog oblacka.

Onaj ko svoj imetak deli sa jednima,
ali ne daje rado i drugima,
taj je nalik malom pljusku;
tako ga mudraci opisuju.

Ali onaj ko lije obilne darove,
rado daje i ovde i tamo,
iz saosecanja sa svim bicima,
i koji uvek govori: "Evo! Evo!"
Takva vrsta coveka je nalik
velikom oblaku bremenitom kisom,
sto uz tutanj grmljavine
spasonosnu kisu posvuda lije,
natapa vis, koliko i dolinu,
velikodusan bez razlike ikakve.

Buddha
Itivuttaka,75.

more_horiz
sunshine je napisao/la:

sto sam ja htjela reci u vezi onog svega... vjerujem da te svaka religija moze dovesti Bogu i to nie new age. zasto netko tko zna samo za tu religiju kojoj pripada, tko zivi po principima te religije,vjeruje u Boga i zivi posteno,voli i prihvaca sve ljude, ne zasluzuje raj?!

Verujem da niko ne moze da zasluzi raj , jer da moze onda je Isus uzalud umro.Jer ako postoji drugi nacin, cemu onda Njegova zrtva.

sunshine je napisao/la:
drzis se samo nekoliko izdvojenih iz konteksta citata iz Biblije i mislis da si u pravu,e pa varas se. sto, po tebi ides u raj imajuci etiketu "krscanin",a sto je s tvojim zivotom?pa valjda ce i nacin tvog zivota igrati ulogu u tvom spasenju,odnosno propasti

Nije tu stvar etikete, vec pokajanja i promenjenog zivota, nanovorodjenja u Hristu Isusu.Promenjeni zivot pokazuje istinsko obracenje, zar ne?Tako da ne postizes dobrim delima spasenje, vec posto si spasen u tvom zivotu se pokazuju Isusova dela.Nema nikakve hvale coveku, vec samo Bogu.

sunshine je napisao/la:
zar po tebi covjek koji nie krscanin ne vrijedi,zivi uzalud jer ide u pakao i sta ja znam sta?kak mozes izjavljivat onakve besmislice?

Mogu jer su Istina!

sunshine je napisao/la:
svi tragamo za mirom,za istinom,za Bogom, svatko kako zna i kako misli da je ispravno.ja sam ga pronasla u Isusu Kristu i On je za mene jedini put.ne moze ga u Isusu prepoznati onaj tko nikad nie cuo za Njega i ne samo to,nego onak tko nie osjetio tu ljubav koja od Njega dolazi.ali vjerujem da ce se i taj susresti s Isusom nakon ovog zivota i da ce se spasiti ako je vjerovao u Boga i zivio postenim zivotom,po svojim religijskim principima,iako nie znao da se Bog zove Isus.jer samo je jedan Bog,ne? vjerujem da ce ga Isus prihvatiti jer je milosrdan i voli sve ljude i definitvno nece odbaciti ponizne, ciste srcem...znas vec 8 blazenstava.onda po tebi afrikanci koji dnevno umiru od gladi,nisu krscani,ljudi ih iskoristavaju,zivot im je pakao... mislis da nakon ovog zivota nece naci utjehu jer nisu bili krscani?? u velikoj si zabludi,ako mislis da pred Bogom nismo svi jednaki.

Da ja mislim da su svi jednaki pred Bogom, jednako krivi i zasluzuju pakao, ali se opravdavaju kroz smrt Isusa Hrista Sina Bozijeg , i Boga moga. Ako mislis da je covek po prirodi dobar i sposaban za dobro, kontriras reci Bozijoj. Doduse to sto pricas lepo zvuci , ali nema veze sa biblijom ili Hriscanstvom uopste, pre lici na new age kazem ti opet.Ali Hriscanstvo nije sigurno. Otac je dao najdragoceniju njemu stvar, svoga Sina da bi spasao palog coveka, i ti hoces da kazes da sada posle tolike zrtve postoji drugi nacin za Njega.To je omalovazavanje Hristove zrtve.Ako mislis da u new age religiji nema mesta za Isusa varas se, oni bas to i kazu mozes birati svog boga, svaki je dobar vazno je samo da budes pun razumevanja za druge, ali jos bolje da budes sam bog.Svako ima svoj put prosvetljenja, ali to nije tacno.Isus je jedini put za sve koji zele biti spaseni, a koji zele nesto drugo nece biti sa Isusom i to kraj.
Ivan 3.16 Uistinu,
Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan
koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni.
17 Ta Bog nije poslao Sina na svijet da sudi svijetu, nego da se svijet spasi po njemu.
18 Tko vjeruje u njega, ne osuđuje se; a tko ne vjeruje, već je osuđen što nije vjerovao u ime jedinorođenoga Sina Božjega.

Ovo su Isusove reci, Onoga za koga kazes da u Njega verujes.

more_horiz
Koja je razlija krscanskog i muslimanskog raja?

more_horiz
@amos: slazem se da ne postoji dobar covjek,jer "nitko nie dobar,doli Bog jedini",ali zar za tebe ne postoje razlike izmedju npr. kriminalca ili licemjera (koji zna za Isusa,kojem je krscanstvo znano,ali ga je svjesno odbacio) i covjeka koji zivi posteno, koji vjeruje u Boga, ljubi brata covjeka,a nikad nie cuo za Isusa?

i nisi mi odg ni na pitanje, sto ti mislis za ljudi koji pate na ovom svijetu; koji su izrabljivani,koji umiru od gladi,od bolova (bolesti), koji su odbaceni itd. (a ne znaju za Isusa) zar oni po tebi nece naci svoju utjehu? nisu ti poznata blazenstva??

zasto mi ne odg na pitanja? samo se slijepo drzis svoje filozofije.

more_horiz
sunshine je napisao/la:
@amos: slazem se da ne postoji dobar covjek,jer "nitko nie dobar,doli Bog jedini",ali zar za tebe ne postoje razlike izmedju npr. kriminalca ili licemjera (koji zna za Isusa,kojem je krscanstvo znano,ali ga je svjesno odbacio) i covjeka koji zivi posteno, koji vjeruje u Boga, ljubi brata covjeka,a nikad nie cuo za Isusa?

i nisi mi odg ni na pitanje, sto ti mislis za ljudi koji pate na ovom svijetu; koji su izrabljivani,koji umiru od gladi,od bolova (bolesti), koji su odbaceni itd. (a ne znaju za Isusa) zar oni po tebi nece naci svoju utjehu? nisu ti poznata blazenstva??

zasto mi ne odg na pitanja? samo se slijepo drzis svoje filozofije.

Cuj moje i tvoje misljenje uopste nije bitno, ono sto je bitno je sta kaze Bozija rec.A ona kaze da nema razlike nikakve.Da su svi jednako sagresili i liseni su Bozije slave, i da samo oni koji prime Isusa, sa njim dobijaju novu prirodu i spasenje.Ono sto ti govorim je stav reci Bozije, e dali ces to prihvatiti ili neces je samo tvoja stvar.I ma kao ti se cudno to cinilo, rec Bozija je jasna.Nema tu mnogo dileme, procitaj Rimljanima poslanicu u njoj je to odlicno objasnjeno, i to nije neka ,moja nauka ili misljenje, vec ono sto pise u bibliji.A ja verujem da je biblija merilo za Hriscane.Nepravda koju ti ljudi dozivljavaju nema veze sa grehom njih samih, jer to sto im se cini nepravda to ih ne oslobadja odgovornosti za greh, jedino Isus to moze i niko drugi, i nijedan drugi nacin ne postoji.To ja verujem i to pise u bibliji.Mozda ti zvuci previse snazno i netolerantno, ali to moras reci autoru biblije.

more_horiz
Fazlija je napisao/la:
Koja je razlija krscanskog i muslimanskog raja?

Evo jedne, muslimani veruju u seksualne odnose posle smrti, Hriscani ne veruju.Recimo.Sam pojam raja za muslimane je usko povezan sa telesnim uzivanjima u beskonacnost, dok je Hriscanski raj povezan sa uzivanjem u prisutnosti Bozijoj.Skroz drugaciji pogled zar ne?

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply