Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Kazna za grijeh

power_settings_newLogin to reply
+2
Spart
Kolbabek
6 posters

descriptionKazna za grijeh - Page 3 EmptyRe: Kazna za grijeh

more_horiz
braćo, pretjerano filozofiranje vas dovodi u zabludu te s time umanjujute VRIJEDNOST KRISTOVOG KRIŽA! oba dva jarca i azazel i onaj žrtvovani, su slike Mesije....pogledajte LevZak 16:5, oba dva jarca su ŽRTVE ZA GRIJEH, samo je jedan okajnica a drugi paljenica...te oba dva su ispunjena u Isusu Kristu, jedan kao OSUDA SMRTI, a drugi (azazel) kao samo mučenje i raspeće u divljini (Golgoti, izvan grada odnosno tabora), jer da nema prvog jarca koji je žrtvovan pred Jahvom kojeg je veliki svećenik žrtvovao odnosno osudio na smrt (sjetimose da je veliki svećenik zahtjevao smrt Mesije, ne bi bilo ni azazela koji nosi grijehe svijeta na Križ....pozdrav

more_horiz
inače sve u bibliji što je potrebno filozofirati i praviti se pametan je u 90% slučajeva krivo...Bog je Bibliju napisao jednostavno, ali dovoljno komplicirano da nas iznenadi u ispunjavanju proročanstva (to govorim za one koji vjeruju da 100% razumiju Daniela i Otkrivenje, jer i farizeji su mislili da razumiju proročanstva o Mesiji pa vidimo da su se prevarili....a zašto? jer su mislili da sve znaju...)....to govorim našim dragim adventistima, a pogotovo abrahamu....pozdrav

more_horiz
inače mislim da Duh mi želi još nešto reći a to je da pošto Židovima je smrtna osuda bilo kamenovanje (znači trenutačna smrt koju reprezentira prvi jarac koji je žrtvovan pred Jahvom), Mesija je trebao ponjeti sav grijeh u divljinu kao drugi jarac (azazel), a to je bilo jedino moguće nekim drugim oblikom smrtne osude, koji je bio stravičan, a to je bilo rimsko Raspeće...

more_horiz
Jarac Jahvi - Jahvi.
Jarac drugi -Azazelu - pušteni jarac na kojeg Aron polaže ruke i prenaša grijehe naroda , šalje ga u pustinju.On se ne kolje i prema tome ne može taj jarac simbolizirati Krista koji sada obnaša službu pomirenja za svoj narod.Nakon tisuću godina poslije Kristovog dolaska i uznesenja svetih , po strašnome sudu grijesi se iz svetinje prenašaju na sotonu koji završava nakon kratkog vremena u ognju ..
Prvi jarac je žrtva za grijeh, drugi jarac nije žrtva paljenica..
Oba su za okajanje a ovan je za paljenicu.Kocka odlučuje koji će jarac biti prinešen Jahvi kao okajnica a koji će biti otpremljen u pustinju..
Dragi Daniele, hvala na pozdravu, želim Ti da i dalje revno istražuješ Sveto pismo, da i dalje živiš u istini , da i dalje žigošeš licemjerje i one koji misle da sve znaju...

more_horiz
netočno, azazel u tome slučaju NE simbolizira sotonu, a jarac je pušten u pustinju, da bude ubijen ne od ruku naroda Božjeg nego od tuđih ruku...kasnije postoji u tradiciji da je čovjek koji ga je vodio bio ne-židov do pada u provaliju...

more_horiz
inače, po već ne znam koji put, Pavao piše da je Krist ušao u Svetinju NAD SVETINJAM svojim uzašašćem na Nebo, a ne svetinju, prvi šator...mislim da to samo dovoljno govori o nelogičnosti ove teologije koju ti govoriš...

more_horiz
nek ti Daniele sve znaš...velik si mi teolog...

more_horiz
Danijele tvoj nacin proucavanja ovog predmeta je veoma jasan. Vidim da ti mozda zuris previse.

Neki put, kada nisam u stanju odgovoriti ili videti sta mi drugi o svom verovanju hoce da kazu, ja danima, mesesima istrazujem to pitanje i cekam da Bog progovori i kaze sta je prava Njegova istina povodom nekog pitanja.

Mozda mi se cini, ali ti si po karakteru malo brzi, mlad i teperamentan, i to je ono sto te koci da budes jos bolji istrazivac Biblije.

Mnogo ce godina proci dok ne naucimo, da cekamo Boga da nam otkrije duboke istine svoje reci. Brzina na ovom mestu, cini strasnu nepravdu i zlo.

Treba biti strpljiv. Biti brz cuti a spor odgovoriti.

Ako bi hteo da me poslusas? Kad bi samo hteo da cujes na pravi nacin ovaj moj savet.

Veliki pozdrav.

more_horiz
ma znam ja da ništa ne znam prijatelju...

more_horiz
Moram ti reci da i ja tako vidim sebe.

more_horiz
nitko ne zna ništa osim Boga, mi nemamo pojma o ničemu i zato ja govorim samo one stvari za koje sam siguran, zato ni ne govorim (više, jer prije jesam) tko je prva zvijer, tko druga, a što je znak zvijeri, ne govorim više da ne treba primat euharistiju, jer mi je Bog pokazao neke stvati za koje sam se zapitao (za razliku naravno da to nije nekrvna žrtva), zatim što se tiče krštenja male djece isto tako...i onoliko koliko sam zapravo bio revan prije te doktrine odmah "napasti" shvatio sam da Božja Milost nadvladava to sve, jer nema većeg dobra od toga u ovom svemiru...zato kažem da nemam ja pojma o ničemu...

more_horiz
"Pravi šator" na nebu - Hram - je svetinja Novog zavjeta-
Naglasak : Novog Zavjeta!Kako se proročanstvo u Danielu 8,14 ispunilo u novom zavjetu, mora i svetinja na koju se ono odnosi da bude svetinja novog zavjeta.
Što je čišćenje svetinje?Čišćenje u stvarnoj službi, Kristovoj službi, mora se obaviti krvlju Kristovom.Bez proljevanja krvi nema oproštenja.Oproštenje i uklanjanje grijeha je djelo Kristovo .Kristova je krv od uznesenja pa do 1844 u prvom dijelu /originalnog prvog odjeljenja/ Svetinje zastupala pokajane griješnike, pribavljala im oproštenje i primanje kod Oca, ali njihovi grijesi još su uvijek ostali zapisani u nebeskim knjigama.Trebalo je početi uklanjati grijeh iz svetinje.Krist je 1844 prešao u drugo odjeljenje Svetinje - u Svetinju nad svetinjama da obavi djelo očišćenja, odstranjivanje grijeha- taj događaj je predstavljen ženikovim dolaskom na svadbu.
Svadba predstavlja Kristovo preuzimanje Njegovog kraljevstva.Nevijesta predstavlja Sveti grad a djevojke koje izlaze ženiku ususret predstavljaju crkvu.Prema Otkrivenju Božja djeca će biti gosti na večeri svadbe Jagnjetove.Novi Jeruzalem- glavni grad kraljevstva - nevjesta ukrašena mužu svojemu /Dniel 7,14; Otkrivenje 21,2..
O , da se nađemo na svadbi..

more_horiz
Daniel je napisao/la:
nitko ne zna ništa osim Boga, mi nemamo pojma o ničemu i zato ja govorim samo one stvari za koje sam siguran, zato ni ne govorim (više, jer prije jesam) tko je prva zvijer, tko druga, a što je znak zvijeri, ne govorim više da ne treba primat euharistiju, jer mi je Bog pokazao neke stvati za koje sam se zapitao (za razliku naravno da to nije nekrvna žrtva), zatim što se tiče krštenja male djece isto tako...i onoliko koliko sam zapravo bio revan prije te doktrine odmah "napasti" shvatio sam da Božja Milost nadvladava to sve, jer nema većeg dobra od toga u ovom svemiru...zato kažem da nemam ja pojma o ničemu...

Znaš li onu pjesmu : O kad ugledam ja Krista..
Znanje će se ljudsko posramiti pred istinom, ne treba sustajati, od predmeta do predmeta, po redu Duha Svetog..Daniele, idemo naprijed, samo malo odmora, pa onda opet..
Slučajno sam saznao da sestra Noemi odlično pjeva..Može li se to čuti na forumu?Ne smijemo sustati u vjeri i ljubavi da budemo suslični Isusu..
Neke stvari neznamo a neke znamo, no ne kao što bi trebalo biti..U Pismu je najteže razumjeti najljepši predmet tajne pobožnosti - Kako je to Isus uzeo grijehe svijeta na sebe i unio ih krvlju svojom u Svetinju, a onda , da će ih , kako?, "iznijeti" iz svetinje...Kako je uzeo moje i Tvoje grijehe..
Laku noć svima, Daniele, laku noć, neka Te Duh Sveti odmara..

more_horiz
Kazna za grijeh - Page 3 06010611

more_horiz
abrahame, da li je jarac Azazel bio nevin?

more_horiz
Daniel je napisao/la:
abrahame, da li je jarac Azazel bio nevin?

Asa`el as u Qumranskom tekstu (4Q180 1 7-Cool je kao i u Talmudu pustinjski demon.
(Jarac kao jarac nije ni kriv ni nevin.)
U Septaguinti je azazel preveden sa apopomp - grčka rijeć za božanstvo zla.
Ono što te zbunjuje je ovo:
Ako Azazel predstavlja sotonu, kako Sveto pismo može da ga dovede u vezu sa pomirenjem?Kao što je Prvosvećenik nakon očišćenja svetinje, položio grijehe na Azazela, koji je zauvijek uklonjen iz Božjeg naroda, tako će i Krist nakon očišćenja nebeske Svetinje , staviti priznate i oproštene grijehe svoga naroda na sotonu koji će tada biti zauvijek uklonjen od spašenih.U ovakvom smislu možemo shvatiti da pušteni jarac ima udio u "pomirenju".Poslije zatvorenog kruga sa uništenjem sotone i nepokajanih griješnika počinje ponovo sklad svemira - sada sklad u kojem više ne može biti oholosti - jer su sveti izabrali svetost zauvijek po Isusu Kristu...

more_horiz
vidiš, ne zbunjuje me to...nego taj jarac preuzima grijehe svoga naroda, a tko je jaganjac Božji koji preuzima grijehe naroda? taj jarac kada je zauvijek bio uklonjen iz svoga naroda predstavlja Krista dok ide iz grada svoga naroda na Golgotu...osvrt ti je Izaija 53:4,6,11,12, Heb 9:28, 1 Pet 2:24, Ivan 1:29, 1 Ivan 3:5

more_horiz
inače azazel se tek kasnije počeo u tradiciji i mitologiji zvati sotona....

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply