Kolbabek je napisao/la: vidim ja da me vi ne razmete...ali isto tako i da nemrete procitat pitanje...valjda nije dovoljno jasno... a tako je kratko...
vi koji brijete i propovijedate bilo bi dobro da mi odgovorite na pitanje a svoje duhovne ekstaze ostavite za sebe ili si pricajte na diktafon pa si slusajte jer vjerojatno pisete da zadovoljite sebe a ne da odgovorite meni...hvala na razumijevanju
da li trebam ponoviti pitanje?
i molim vas poštujte zdravu komunikaciju
ako niste sposobni nemojte komunicirat. dakle pitanje odgovor. i to je to...a mise ostavite za nedjelju...
Drago mi je što si imao toliko dugo strpljenja čekajući na razumijevanje Tvoga osnovnog, vrlo značajnog pitanja, i što si se nadao odgovoru kojeg nisi dobio.Tvoje prvo pitanje bilo je na osnovu Rimljanima 6,23 - u toj glavi uglavnom sve piše onima koji čitaju po iskustvu Novog čovjeka videći da su ostali mrtvi i da iz njihovog groba nitko neće uskrsnuti osim onih koji se odreknu Kristove smrti nakon ćega su iskusili slasti prve prijelaze iz smrti u život..Mi koji umrijesmo u grijehu kako ćemo još živjeti u njemu, jer smo se u Kristovu smrt krstili...
znajući da je naš stari čovijek s njim raspet...jer tko je umro stoji opravdan od grijeha..jer što grijehu umrije ,
grijehu umrije jednom zauvijek..tako i vi , i ti Kolbabeku smatrajte sebe mrtvima grijehua živima Bogu u Kristu Isusu.. znajući da Krist, uskrišen od mrtvih više ne umire, smrt nad njime više ne gospodari.. Veselim se što sam u Kristu umro zauvijek i u Kristu uskrsnuo zauvijek da živim Bogu i robujem pravdi zauvijek da u meni život caruje Isusom Kristom po slavnome tijelu kojega sada ćekamo i uzdišemo uzdižući se i uspravljajući se iznad groba u kojega se otresa raspadljivost ..i vjerom išćekujemo neraspadljivost..
Ono što ti siješ ne oživljuje ako ne umre..jer se ovo raspadljivo treba odjenuti neraspadljivošću i ovo se smrtno odjenuti besmrtnošću- pobjeda progut smrt..Krist sjeme nepropadljivo- umrije za nas mjesto nas zauvijek da uskrsne nama zauvijek da bi se pravda Božja pokazala na nama, a oni koji se u Krista ne krstiše vjerom ne prođoše smrti Kristove i ostadoše zauvijek mrtvi kako kaže sud a oživjet će samo da prime tu plaću../Uvjetna/ Besmrtnost je, padom u grijeh bila izgubljena - smrt uđe u sve ljude, jer svi sagriješiše..Ali sve nas je Bog sačuvao od trenutne smrti - Božji je sin ponudio svoj život -On je bio "Jagnje , koje je bilo zaklano od postanja svijeta."/Otkrivenje 13,8/
Kada je Isus uskrsnuo imao je proslavljeno tijelo--svi koji ga vjeruju po evanđelju bit će preobraženi u isto takvo tijelo jer kao što po jednome -Adamu /kroz grijeh/uđe u sve smrt, tako kroz smrt pravednika poslušnošću jednoga /uđe u sve one koji primaju izobilje milosti - život po daru opravdanja kako bi kraljevali u životu po Isusu Kristu...
Samo da nas smrt ne obrije, pa da propovijedamo onima koji su još u smrti
da bi i oni s nama u ekstazi života koji se otresao raspadnuća pjevali Aleluju u zadovoljstvu koje nadilazi radost sadašnje vjere u Njegovoj ljubavi..
Dragi Kolbabek , idemo dalje u istrazi kako bi proniknuli u ono što nam je Isus otkrio evanđeljem - raskopavanjem smrti smrću svojom koju nam je drovao da bismo stekli pravo na drvo života i ožednjeli i pili vodu života za badava zajedno s Tobom Kolbabeku u Isusu Kristu koji nas je razmeo i mi ćemo ga razmeti sve više i više ...
Slušao sam neki dan propovijed od Angelike Merkl - Bundeskanzlerinke Njemačke..Ona je u toj propovijedi naglasila da je svaki čovjek unikat i da svaki čovjek ima svoju istinu kroz Isusa Krista..Prvi puta da jedan suvremeni političar zahtijeva od političara pobožnost kako bi se kršćanske vrijednosti mogle održati ...
Potrebno je da tako nešto slično propovijedamo - jer čvrsto stoji temelj istine - smrt i život Isusa Krista da ga svi razmeju..
Blagoslov Kolbabeku Tvojoj duši da i dalje živi u istini..i da po onome koji je ostao mrtav ne ostane mrtva već da živi Bogu i robuje pravdi..
Nakon subotnji i nedjelnjih misa ima uvijek više pitanja ako oni koji propovijedaju ne nalaze Riječ u Svetom pismu i nisu nadahnuti sadašnjom istinom..Tvoje je pitanje Kolbabeku - dobra misa - zajedništvo komunikacije.Diktafon je koristan kako bi se mogli izvježbavati boljem i jasnijem propovijedanju i smanjiti samozadovoljstvo jer se naš stari čovjek razapeo., a novi se veseli što se razlikuje od sebe pređašnjeg ..Nije dobro biti u samodopadanju jer ispaštanje u samohvali, makar i bilo nekome korisno, nije korisno onome koji se tako hvali, makar onima koji imaju koristi , njegova samodopadnost nije vidljiva- ali Bogu je..koga je proslavio Krist , da bismo i mi bili s Njime proslavljeni puninom milosti ...