Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Kazna za grijeh

power_settings_newLogin to reply
+2
Spart
Kolbabek
6 posters

descriptionKazna za grijeh - Page 2 EmptyRe: Kazna za grijeh

more_horiz
vidim ja da me vi ne razmete...ali isto tako i da nemrete procitat pitanje...valjda nije dovoljno jasno... a tako je kratko...
vi koji brijete i propovijedate bilo bi dobro da mi odgovorite na pitanje a svoje duhovne ekstaze ostavite za sebe ili si pricajte na diktafon pa si slusajte jer vjerojatno pisete da zadovoljite sebe a ne da odgovorite meni...hvala na razumijevanju

da li trebam ponoviti pitanje?
i molim vas poštujte zdravu komunikaciju
ako niste sposobni nemojte komunicirat. dakle pitanje odgovor. i to je to...a mise ostavite za nedjelju...

more_horiz
Kolbabek je napisao/la:
Ako je kazna (plaća) za grijeh smrt (Rim.6:23) tko treba umrijeti ili biti mrtav?

Krist je vec umro na krizu za grijehe covjecanstva, cijena je placena, a na tebi je zelis li dar Kristov, oprostenje grijeha , dar mislosti prihvatiti i vjerovati ili neces

more_horiz
krscanstvo je jednostavno, a ljudi ga kompliciraju

more_horiz
ponavljam...ako je umro...zašto je živ...nije fer...

more_horiz
Radi se o sili ega, sili iskonske grijehovne naravi koju ne može ukloniti nitko osim Boga.

Zato je božji sin došao da u tijelu prođe sve. I prošao je sve, osim grijeha. Onog trena kada je umro, privukao je sve k sebi i usmrtio u svom tijelu što god pripada grijehovnoj naravi i silu koja oživljava grijehovnu narav. Čitavo čovječanstvo je pokriveno tim činom, jer je to jedino moglo donijeti preporod i duhovnu obnovu čovječanstva u cijelini.

Takvo riješenje , koje je Bog u svojoj Ljubavi iznašao, jedino je moglo pomoći ljudima da se oslobode nevidljivih spona koje su zarobljavale svijest,um i životnu silu u čovjeku.

Isus Krist je unaprijed znao što ga čega i da mora umrijeti. Isto tako, vjerovao je Ocu da će ga uskrsnuti.

Da Isus nije iskrsnuo, uzalud bi bila smrt. Uskrsnućem je nadvladao smrtnu silu. I time omogućio uskrsnuće svima koji su nanovorođeni, i ljudi nisu više pod silom grijehovne prirode, niti su pod vlašću smrti.

Isus je, zato što je oživljen, pobjednk u svakom smislu i obliku, dana mu je sva vlast na zemlji i na nebu, gospodar je svemira, energija, duhovnih sila i kretanja.

Onaj tko je u Isusu Kristu, taj je po Njemu umro grijevnoj prirodi, nanovorođen Riječju i Duhom, nova je tvar i nema više nijednog Zakona koji bi mogao osuditi niti vladati onima koji su u Kristu Isusu.

Jedini zakon koji ostaje jest Zakon Slobode u Duhu Svetom.

more_horiz
Kolbabek je napisao/la:
ponavljam...ako je umro...zašto je živ...nije fer...

On sam je bio bez grijeha i stoga vrata pakla ga nisu mogla zadrzati

more_horiz
Kolbabek je napisao/la:
vidim ja da me vi ne razmete...ali isto tako i da nemrete procitat pitanje...valjda nije dovoljno jasno... a tako je kratko...
vi koji brijete i propovijedate bilo bi dobro da mi odgovorite na pitanje a svoje duhovne ekstaze ostavite za sebe ili si pricajte na diktafon pa si slusajte jer vjerojatno pisete da zadovoljite sebe a ne da odgovorite meni...hvala na razumijevanju

ako niste sposobni nemojte komunicirat. dakle pitanje odgovor. i to je to...a mise ostavite za nedjelju...

Kolbabek, zar ne misliš da ovako kako si napisao može povrijediti druge ljude? Opominjem te da izostaviš ovakav pristup komunikaciji i porugu sačuvaš za sebe. Ovo je pristojan forum. Ako ti mi djelujemo kao glupi ljudi i neznalice, pronađi si forum gdje možeš dobiti odgovor kakav ti treba. Ako želiš biti s nama, nemoj nas vrijeđati. Abraham je dao pravi odgovor.

more_horiz
Kolbabek, citas li Bibliju, ili postavljas pitanja radi stvarne potrebe?

Ja sam sve odgovore nasao u Bibliji.

Uzeo sam post, na kolenima i u molitvi trazio odgovore, one, za koje misim da sam ih dobio, shvatam na svoj nacin. One koje nisam, cekam, jer cu ih dobiti.

Tako, sada mozemo razgovarati i razmenjivati stavove.

more_horiz
Kolbabek je napisao/la:

Drago mi je što si imao toliko dugo strpljenja čekajući na razumijevanje Tvoga osnovnog, vrlo značajnog pitanja, i što si se nadao odgovoru kojeg nisi dobio.Tvoje prvo pitanje bilo je na osnovu Rimljanima 6,23 - u toj glavi uglavnom sve piše onima koji čitaju po iskustvu Novog čovjeka videći da su ostali mrtvi i da iz njihovog groba nitko neće uskrsnuti osim onih koji se odreknu Kristove smrti nakon ćega su iskusili slasti prve prijelaze iz smrti u život..Mi koji umrijesmo u grijehu kako ćemo još živjeti u njemu, jer smo se u Kristovu smrt krstili... znajući da je naš stari čovijek s njim raspet...jer tko je umro stoji opravdan od grijeha..jer što grijehu umrije , grijehu umrije jednom zauvijek..tako i vi , i ti Kolbabeku smatrajte sebe mrtvima grijehu
a živima Bogu u Kristu Isusu.. znajući da Krist, uskrišen od mrtvih više ne umire, smrt nad njime više ne gospodari.. Veselim se što sam u Kristu umro zauvijek i u Kristu uskrsnuo zauvijek da živim Bogu i robujem pravdi zauvijek da u meni život caruje Isusom Kristom po slavnome tijelu kojega sada ćekamo i uzdišemo uzdižući se i uspravljajući se iznad groba u kojega se otresa raspadljivost ..i vjerom išćekujemo neraspadljivost..Ono što ti siješ ne oživljuje ako ne umre..jer se ovo raspadljivo treba odjenuti neraspadljivošću i ovo se smrtno odjenuti besmrtnošću- pobjeda progut smrt..Krist sjeme nepropadljivo- umrije za nas mjesto nas zauvijek da uskrsne nama zauvijek da bi se pravda Božja pokazala na nama, a oni koji se u Krista ne krstiše vjerom ne prođoše smrti Kristove i ostadoše zauvijek mrtvi kako kaže sud a oživjet će samo da prime tu plaću../Uvjetna/ Besmrtnost je, padom u grijeh bila izgubljena - smrt uđe u sve ljude, jer svi sagriješiše..Ali sve nas je Bog sačuvao od trenutne smrti - Božji je sin ponudio svoj život -On je bio "Jagnje , koje je bilo zaklano od postanja svijeta."/Otkrivenje 13,8/
Kada je Isus uskrsnuo imao je proslavljeno tijelo--svi koji ga vjeruju po evanđelju bit će preobraženi u isto takvo tijelo jer kao što po jednome -Adamu /kroz grijeh/uđe u sve smrt, tako kroz smrt pravednika poslušnošću jednoga /uđe u sve one koji primaju izobilje milosti - život po daru opravdanja kako bi kraljevali u životu po Isusu Kristu...
Samo da nas smrt ne obrije, pa da propovijedamo onima koji su još u smrti
da bi i oni s nama u ekstazi života koji se otresao raspadnuća pjevali Aleluju u zadovoljstvu koje nadilazi radost sadašnje vjere u Njegovoj ljubavi..
Dragi Kolbabek , idemo dalje u istrazi kako bi proniknuli u ono što nam je Isus otkrio evanđeljem - raskopavanjem smrti smrću svojom koju nam je drovao da bismo stekli pravo na drvo života i ožednjeli i pili vodu života za badava zajedno s Tobom Kolbabeku u Isusu Kristu koji nas je razmeo i mi ćemo ga razmeti sve više i više ...
Slušao sam neki dan propovijed od Angelike Merkl - Bundeskanzlerinke Njemačke..Ona je u toj propovijedi naglasila da je svaki čovjek unikat i da svaki čovjek ima svoju istinu kroz Isusa Krista..Prvi puta da jedan suvremeni političar zahtijeva od političara pobožnost kako bi se kršćanske vrijednosti mogle održati ...
Potrebno je da tako nešto slično propovijedamo - jer čvrsto stoji temelj istine - smrt i život Isusa Krista da ga svi razmeju..
Blagoslov Kolbabeku Tvojoj duši da i dalje živi u istini..i da po onome koji je ostao mrtav ne ostane mrtva već da živi Bogu i robuje pravdi..
Nakon subotnji i nedjelnjih misa ima uvijek više pitanja ako oni koji propovijedaju ne nalaze Riječ u Svetom pismu i nisu nadahnuti sadašnjom istinom..Tvoje je pitanje Kolbabeku - dobra misa - zajedništvo komunikacije.Diktafon je koristan kako bi se mogli izvježbavati boljem i jasnijem propovijedanju i smanjiti samozadovoljstvo jer se naš stari čovjek razapeo., a novi se veseli što se razlikuje od sebe pređašnjeg ..Nije dobro biti u samodopadanju jer ispaštanje u samohvali, makar i bilo nekome korisno, nije korisno onome koji se tako hvali, makar onima koji imaju koristi , njegova samodopadnost nije vidljiva- ali Bogu je..koga je proslavio Krist , da bismo i mi bili s Njime proslavljeni puninom milosti ...

more_horiz
Ako dobro shvatam pitanje koje je postavljeno "ako je umro...zašto je živ?" onda bi moj odgovor bio:

"BIO JE BEZ KRIVICE"

A posto Pismo kaze da je plata za greh smrt, tada samo oni koji su sagresili dobice platu za svoj greh = SMRT!

Isus, kako je bio bez greha, umro je za tudje grehe, nije primio tu platu = SMRT!

Da li je ovo to sto si trazio kao odgovor, ili mislis na nesto dublje u tom pitanju?Question

more_horiz
Jevrejin je napisao/la:
Ako dobro shvatam pitanje koje je postavljeno "ako je umro...zašto je živ?" onda bi moj odgovor bio:

"BIO JE BEZ KRIVICE"

A posto Pismo kaze da je plata za greh smrt, tada samo oni koji su sagresili dobice platu za svoj greh = SMRT!

Isus, kako je bio bez greha, umro je za tudje grehe, nije primio tu platu = SMRT!

Da li je ovo to sto si trazio kao odgovor, ili mislis na nesto dublje u tom pitanju?Question

Isus je pretrpio smrt - pretrpio kaznu -smrt- pobjedivši svojom smrću -smrt.Svatko tko ne primi ovu pobjedu vjerom - ostat će mrtav- neće prijeći iz smrti u život- ostat će u smrti..Primio je platu umjesto nas- podnio je platu za nas - uskrsnuo u nebeskom tijelu - tijelu Novog Adama-Posijan u smrti - umrlo sjeme nepropadljivo - ustao u slavi.To je fer..
Ono što mnogi kršćani ne razumiju je činjenica Kristovog uzimanja grijeha na sebe kroz uzimanja tijela - utjelovljenjem - radi osude grijeha u tijelu zbog grijeha - kako piše u Rimljanima.Tko je uzeo tijelo uzeo je griješnu smrtnu prirodu radi osude sile grijeha silom poslušnosti Bogu - smrt takvog tijela osobe koja je osudila grijeh silom poslušnosti osudila je grijeh i tijelom proljeva svoje krvi pobijedila tijelo duhom u tijelu proslavljujući Božju pravdu i Božji zakon koji je bio sila grijeha u griješnom tijelu, sila kroz koju je carevala smrt u tijelu - u smrtnom tijelu i smrću toga tijela u kojoj je osuđen grijeh zagrijeh u tijelu - izgubila bitku na osnovu zakona u tijelu kojim je Krist pobijedio grijeh da bi bio prvenac iz mrtvih.Umrvši tijelom bez vlasti grijeha nad sobom , u vlasti nad grijehom, a u griješnom tijelu kojeg imamo svi od Adama pa do Njega i do danas , uzeo je tako sve grijehe takvog tijela u svim kombinacijama grijeha osudivši te sve kombinacije i ispaštajući muku odvajanja od Oca kroz umiranje griješnog tijela bez svoga grijeha a kao Grijeh tijela sviju nas , A BEZ GRIJEHA - GRIJEH - OSUĐUJUĆI SOBOM Grijeh - sebe kao nas sa grijehom , sebe - grijeha bez grijeha ,kao nas u smrtnom tijelu , kao da sami sebe osuđujemo za grijeh ponovnom poslušnošću u tijelu -On mjesto nas-poslušnošću-u našem tijelu- PO BOGU SVOJIM PRINOSOM - POSTADE ŽRTVA ZA NAS ....a ustade iz druge smrti tijelom ne istim koje je posijano - ustade slavnim tijelom u kojem kraljuje život.

more_horiz
ispričavam se....čini se da ne mogu dovoljno objasniti svoje pitanje...nisam dovoljno jasan... dakle pokušat ću pojasniti...

ako je uzeo grijehe na sebe On nije bez grijeha. On je uzeo kaznu na sebe onda On treba biti mrtav jer ja nisam. nema logike da ga Bog podiže iz mrtvih jer je nevin. Nije. moji grijesi su na njemu. sasvim dovoljno. dakle što se dogodilo sa kaznom ako je On živ. je li prenešena na nekog drugog...odgođena? Malo vjerojatno...čini mi se da nedostaje par karika...azazel na kraju pobere sve to je ok. što je između to ostaje pitanje.

P.S. iako je ovo forum pristojan i fin, pristojnost i finoća se sastoji u poštovanju zdrave komunikacije dakle u odgovaranju na pitanja i dakako postavljanju razumljivih pitanja...

more_horiz
Kolbabek je napisao/la:
ispričavam se....čini se da ne mogu dovoljno objasniti svoje pitanje...nisam dovoljno jasan... dakle pokušat ću pojasniti...

ako je uzeo grijehe na sebe On nije bez grijeha. On je uzeo kaznu na sebe onda On treba biti mrtav jer ja nisam. nema logike da ga Bog podiže iz mrtvih jer je nevin. Nije. moji grijesi su na njemu. sasvim dovoljno. dakle što se dogodilo sa kaznom ako je On živ. je li prenešena na nekog drugog...odgođena? Malo vjerojatno...čini mi se da nedostaje par karika...azazel na kraju pobere sve to je ok. što je između to ostaje pitanje.

P.S. iako je ovo forum pristojan i fin, pristojnost i finoća se sastoji u poštovanju zdrave komunikacije dakle u odgovaranju na pitanja i dakako postavljanju razumljivih pitanja...

Isus je umro na krizu. Znaci umro je. Umro je na krizu za grijehe covjecanstva. Znaci postao proklet i umro. No on sam, dok je zivio na zemlji nije bio grijesan, On je sam dragovoljno otisao platiti cijenu grijeha a to je smrt. Fizicka i duhovna.Sisao je u pakao. Kako rekoh on sam bez nasih grijeha nije bio kriv, bio je nevin i vrata pakla ga nisu mogla zadrzati.
Ne razumijem sto ti tu nije jasno? Uostalom ta cijena je preskupa jer je Bozja krv je prolivena za tebe, skupo si placen.

more_horiz
Kolbabek je napisao/la:

Mislim da mnogi ne kuže ovo, "na kraju azazel pobere sve"...
kao što su svi grijesi Izraela preneseni na jarca Azazela jednom godišnje, kojeg odvedu u pustinju gdje umire, tako će svi grijesi biti na kraju prenijeti na Sotonu...Kolbabek želi pitati, gdje se sada nalaze grijesi svijeta, ako su na Isusu, a znamo da je on nevin; zašto ga je Bog podignuo ako je nevin...i gdje su grijesi sada, dok još nisu prenijeti na Azazela, tj. Sotonu na kraju vremena...nadam se da sam dobro preveo...

more_horiz
Krizostom je napisao/la:
Kolbabek je napisao/la:

Mislim da mnogi ne kuže ovo, "na kraju azazel pobere sve"...
kao što su svi grijesi Izraela preneseni na jarca Azazela jednom godišnje, kojeg odvedu u pustinju gdje umire, tako će svi grijesi biti na kraju prenijeti na Sotonu...Kolbabek želi pitati, gdje se sada nalaze grijesi svijeta, ako su na Isusu, a znamo da je on nevin; zašto ga je Bog podignuo ako je nevin...i gdje su grijesi sada, dok još nisu prenijeti na Azazela, tj. Sotonu na kraju vremena...nadam se da sam dobro preveo...

Grijesi su krvlju Jagnjetove žrtve preneseni na Svetinju kad je Krist osudio grijeh za grijeh u tijelu svojom smrću i zato nakon uzašašća ušao u Svetinju i grijehe krvlju preneo u Svetinju da nađe pomirenje za svoj narod na Nebeskom sudu -Zato se Svetinja čisti njegovom krvlju po sudskim knjigama svetinje ...u međuvremenu dok azazel ne pobere sve - da bi azazel pobrao ono što je zakuhao.Idemo na topic o Svetinji i Nebeskom sudu.Grijesi su u Svetinji!Idemo još točnije...Kako izgleda original Nebeske Svetinje - gdje je kovčeg ?Što je u njemu?
Nada Kristovih učenika je pratila svog Spasitelja u Njegovom uzašašću: "Nju imamo kao pouzdano i čvrsto sidro duše, koje prodire u prostor iza zastora , kamo je ušao za nas u svojstvu preteče Isus , pošto je zauvijek postao veliki svećenik , sličan Melkisedeku"."..ušao je jedanput zauvijek u Svetinju nad svetinjama, ne krvlju jaraca i junaca, nego vlastitom krvi, i pribavi nam vječni otkup" Hebrejima 6,19.20; 9,12.
Devetnaest vijekova obnašana je ova služba u prvom odjeljenju svetinje.Kristova je krv zastupala pokajane griješnike, pribavljala im oproštenje i primanje kod Oca, ali njihovi su grijesi ostali još uvijek zapisani u nebeskim knjigama .Kao što je u zemaljskoj službi na kraju godine izvršeno očišćenje , tako treba , prije završetka Kristovog djela otkupljenja, da se obavi djelo očišćenja radi uklanjanje grijeha iz Svetinje!To je ona služba koja je počela kada je isteklo 2300 dana tj. godina.Prije očišćenja Svetinje mora se obaviti djelo istrage...da bi se utvrdilo tko je pokajanjem i vjerom u Krista stekao pravo da bude učesnik blagodati očišćenja...Kako se grijesi dvaju svijetova - predpotopnog i poslijepotopnog nalaze u Nebeskoj svetinji -
Pitanje je , gdje se nalazi grijeh sotone, tvorca grijeha?

more_horiz
eto jel bilo teško...sad mi trebate to skicirati...tj. napraviti shemu...puno je ljepše kad imaš sliku...ajd ako netko ima volje...

pravda je zeznuta stvar. nema tu li la... sve mora biti na knap inače sve pada u vodu...puno hvala na komentarima...i još jednom isprika svima koje sam povrijedio...

sve najbolje...ali dakako nastavljamo dalje...sa crtežom nadam se

more_horiz
Kolbabek je napisao/la:
eto jel bilo teško...sad mi trebate to skicirati...tj. napraviti shemu...puno je ljepše kad imaš sliku...ajd ako netko ima volje...

pravda je zeznuta stvar. nema tu li la... sve mora biti na knap inače sve pada u vodu...puno hvala na komentarima...i još jednom isprika svima koje sam povrijedio...

sve najbolje...ali dakako nastavljamo dalje...sa crtežom nadam se

imamo crteže - nisam nikada stavljao u tekst - pokušaj Ti..

Zadnja promjena: ; uto 30 sij 2007, 22:43; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
ja nemam

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply