Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Prava crkva?

power_settings_newLogin to reply
+6
mirjam
Izrail
Živac
vivi
Spart
Mali princ
10 posters

descriptionPrava crkva? - Page 4 EmptyRe: Prava crkva?

more_horiz
Jevrejin je napisao/la:

Ma nije u tome problem kod tebe Izrail, ti si samo na tatu.

Molim te pojasni ovo?
Što to znači?

more_horiz
Niko te nije dirao, molim te ostavi tvoj cinizam za neko drugo mesto.

To znaci, da ti po mom misljenju kinjis Hrikija i mene, a da je takav duh papstvo pokazivalo u svojoj istoriji.

Kao sto su Jevreji za svoje oceve smatrali stare patrijarhe tako sam te ja u tome izjednacio sa starim papstvom.

Mislim da nije bilo u redu sto si me prozvao a da te niko nije dirao niti spominjao u nekom losem kontekstu. Mislim da to nije bilo lepo od tebe.

more_horiz
Jevrejin je napisao/la:
Izrail je napisao/la:
Pa ja sam uvijek tvrdio da između Hrkija i Jevrejina postoji mala razlika.
Kad nebi znao tko kojoj crkvi pripada....

Ma nije u tome problem kod tebe Izrail, ti si samo na tatu.

Zato se meni vise svidja drugi tabor, jednog dana i hrki ce to shvatiti.

nije izrail shvatio poantu onoga što sam htio reći u vezi slobode pisanja i cenzure
normalno je da se ne slažem da se napada papa, KC , sakramenti isl , ali ja isto znam da to velika većina reformiranih misli, pa si ne želim LAŽNO UTVARATI bez osnova da tako neće i pisati na forumu
htio sam samo naglasiti da mi je to poštenije kad netko tko tako misli i kaže , a ne kobajagi , ne kaže eksplicite , ali tako misli

ali u svezi toga , i ja ću sebi dati pravo da popljujem sve protestantski i reformacijsko s čim se ne slažem
pa već sam par puta opalio po heretiku i sotoninom šegrtu kalwinu i zwingliju

unješe ti lažni proroci dosta zla u kršćanske teorije i doktrine- prva od tih je diskriminatorska teza o PREDESTINACIJI
i adventisti se čini mi se nadaju da su oni ti odabrani , ono među 144 000;)

a što se tiče mog odlaska u drugi tabor , budi siguran da za to nema teoretske šanse:!:
oni koji zagovaraju BDM pod posebnom su zaštitom Božjom i Plaštom Kraljice Mira glede hereze u koju ste vi , na žalost , upali greškom vaših pra pra djedova:(

more_horiz
Dizma je napisao/la:
hrvoje hrki je napisao/la:
Dizma je napisao/la:
Izrail je napisao/la:
Ja ne čeznem za pravom Crkvom kad sam njen član.
Ono čega nema za tim čovjek čezne.

slažem se
ne bih htio nikada biti pripadnik crkava koje tvrde da je čovjek unaprijed PREDESTINIRAN za nešto, drugim riječima negacije slobodne volje i slobodnog odabira
takve "crkve"-zajednice su čista diskriminacija ljudske slobode koju nam je Bog dao!

Da, slobode za grijeh. obred

hoćeš reći da si ti (ili barem reformirani ) imun na grijehe, tj da ih nemaš iliti da si svet

ili možda hoćeš reći da nisi slobodan
da svaki potez koji vršiš u životu , radiš automatski bez vlastite volje
tj svaki tvoj akt je unaprijed predodređen- ti nemaš nikakvog utjecaja na nj:?: Question afro

vidiš, opet ti bez problema pobijam preddestinaciju:pop:obred

Baš ti je malo ili ništa jasno. Kad bi tako bilo protestantske bi zemlje bi bile domovina najveće letargije u svijetu a ne zemlje pismenosti, obrazovanja, naprednog gospodarstva. Tak ti to ide. Katoličkim zemljama je išlo na bolje tek u vrijeme kad su se u politici otarasile utjecaja svemogućeg i sveprisutnog katolibanskog klera.

ide im zato jer su totalni racionalisti i legalisti ( upravo ono što si par puta prebacio KC!), što su više navezani na materijalno , a mnje na duhovno i nadnaravno

iz svojih doktrina izbacili su sve što nema veze sa racionalnim, tako da ih nadnaravne pojave i ne zanimaju

daleko su oni duhom od nadnaravnog, puno su bliži materijalnom i profanom
zato imaju veže rezultate na materijalnom planu:pop:

more_horiz
Samo se ti koprcaj Hrki, samo se koprcaj.

more_horiz
Dizma je napisao/la:
Dizma je napisao/la:
Izrail je napisao/la:
Ja ne čeznem za pravom Crkvom kad sam njen član.
Ono čega nema za tim čovjek čezne.

slažem se
ne bih htio nikada biti pripadnik crkava koje tvrde da je čovjek unaprijed PREDESTINIRAN za nešto, drugim riječima negacije slobodne volje i slobodnog odabira
takve "crkve"-zajednice su čista diskriminacija ljudske slobode koju nam je Bog dao!

Da, slobode za grijeh. obred

hoćeš reći da si ti (ili barem reformirani ) imun na grijehe, tj da ih nemaš iliti da si svet

ili možda hoćeš reći da nisi slobodan
da svaki potez koji vršiš u životu , radiš automatski bez vlastite volje
tj svaki tvoj akt je unaprijed predodređen- ti nemaš nikakvog utjecaja na nj:?: Question afro

vidiš, opet ti bez problema pobijam preddestinaciju:pop:obred

Baš ti je malo ili ništa jasno. Kad bi tako bilo protestantske bi zemlje bi bile domovina najveće letargije u svijetu a ne zemlje pismenosti, obrazovanja, naprednog gospodarstva. Tak ti to ide. Katoličkim zemljama je išlo na bolje tek u vrijeme kad su se u politici otarasile utjecaja svemogućeg i sveprisutnog katolibanskog klera.

...ne živi čovjek samo od kruha , već i od riječi Božje...

...teško će bogataš u Kraljevstvo Božje... prije će deva kroz iglene uši...Exclamation

evo ti nešto što će ti otvoriti oči glede materijalno-tehničkog primata protest.zemalja

more_horiz
Hrki, tvoja ostrina zahteva da ti ja licno kazem: evo katolika u kome nema lukavstva.

Pa to je posteno sto ti cinis.

Sta se ovi drugi pretvaraju, kad bi nas sve na lomace, zar ne?

more_horiz
Jevrejin je napisao/la:

Ne govori tako o mom bratu, on nije životinja da se koprca.
Fino ti čovjek odgovori pa nemoj ga kinjiti kako meni predbacuješ da radim.lol!

more_horiz
Kako ti kazes.

more_horiz
Ocigledno je tvoja Crkva prava.

more_horiz
Jevrejine, molim te pusti katolike na miru.

more_horiz
Jevrejin je napisao/la:

ne znam u čemu se koprcam

ti sam odaješ da ti duhovno nije na prvom mjestu KAD ISTIČEŠ MATERIJALNI PRIMAT protest. zemalja
očito da ti je draža zavodljivost sotoninih šegrta, sljedbenika Kneza ovog svijeta o kome je Isus više puta govorio

najveća bludnost ( bordeli , crvene ulice , žene gole u izlozima isl) je potekla iz amsterdama i preselila se u novi amsterdam= new york -big apple - novu bludnicu ( sjeti se evine i adamove jabuke!)

to je grad BLUDNICA , grad VELIKI iz otkrivenja 17 i 18
to je taj PROTESTANTSKI grad kome se dive svi NE DUHOVNI ljudi
tu je središte političke moći ( sjedište UN) , financoijske moći ( wall street -burza), tu je središte najveće pomorske trgovine ( lvelika luka- nasljednica amsterdama)

to je tvoja uspješna protestantska etika i duh kojima se klanjaš
pa priupitaj se u duhu ( ili otvori bibliju onako napamet , slučajno, kako vi običavate - možde ti duh pokaže nešto više)study

uđi malo više pa ćeš uvidjeti gdje vodi svijet takva protestantska etika i duh:!:

samo , nemoj opovrgavat ove notorne činjenice

more_horiz

uđi malo više pa ćeš uvidjeti gdje vodi svijet takva protestantska etika i duh:!:

"Protestantska etika i duh kapitalizma" by Max Weber, maltene Biblija sotonizma...

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply