Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Prava crkva?

power_settings_newLogin to reply
+6
mirjam
Izrail
Živac
vivi
Spart
Mali princ
10 posters

descriptionPrava crkva? - Page 2 EmptyRe: Prava crkva?

more_horiz
Noemi je napisao/la:
Stvar je ega, oholosti i taštine kad jedna religijska ustanova iliti "crkva" za sebe tvrdi da je samo ona prenosioc istine božje. Kad bi tako bilo, Bog bi sam sebi skočio u usta, jer je rekao: imam i u drugim torovima svojih ovaca.

Teza kršćana da je Isus Krist jedini Put spasenja (piše u Svetom Pismu, pa mislim da se svi kršćani s time slažu) za nekršćane djeluje prilično bahato, oholo. I kužim ih. Dok se ne postavi pitanje: A što ako su kršćani ipak u pravu i to znaju? Jedna je istina i to je moguće. Isto tako vrijedi i za Crkve unutar kršćanstva. Svaka, logično, tvrdi da je upravo ona u pravu. Jedna možda i je, više njih istovremeno ne može biti. Ovce u drugim torovima nemaju veze s tim. Ako je netko Božja ovca, ne znači da je nužno u pravu.

Zadnja promjena: ; sub 13 sij 2007, 00:35; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Dina je napisao/la:
Prava crkva je u dusama ljudi...

Ja bih rekao da je Crkva zajedništvo. Wink

Zadnja promjena: ; sub 13 sij 2007, 00:35; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Živac je napisao/la:
Noemi je napisao/la:
Stvar je ega, oholosti i taštine kad jedna religijska ustanova iliti "crkva" za sebe tvrdi da je samo ona prenosioc istine božje. Kad bi tako bilo, Bog bi sam sebi skočio u usta, jer je rekao: imam i u drugim torovima svojih ovaca.

Teza kršćana da je Isus Krist jedini Put spasenja (piše u Svetom Pismu, pa mislim da se svi kršćani s time slažu) za nekršćane djeluje prilično bahato, oholo. I kužim ih. Dok se ne postavi pitanje: A što ako su kršćani ipak u pravu i to znaju? Jedna je istina i to je moguće. Isto tako vrijedi i za Crkve unutar kršćanstva. Svaka, logično, tvrdi da je upravo ona u pravu. Jedna možda i je, više njih istovremeno ne može biti. Ovce u drugim torovima nemaju veze s tim. Ako je netko Božja ovca, ne znači da je nužno u pravu.

Bozja ovca, ne mora imati prava,ali ako je netko ovca bez istine,moze spoznati glas svoga pastira po istini.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
A Adventisti očito imaju monopol na istinu čini mi se.Idea

more_horiz
mislim da je pogrešno kada samo pitamo koja je prava crkve!!
Bolje je pitanje kada postavimo: Koja je prava ISTINA?
Jer puno puta i crkve koje nam se čine da imaju pravu istinu, neznači i da su savršeni. Svaki čovjek ima i svojih mana i vrlina...ali što je najvažnije poznavati crkvu, koju i Isus uči i kako je ona opisana u Bibliji!!!

more_horiz
Čuj i kad bi se složio ti si promašila temu.
Ovdje ju je netko očito otvorio da se o njoj raspravlja.Razz

more_horiz
Jedina prava Crkva (namjerno velikim slovom) su ljudi, a ne neka zgrada!

more_horiz
Sveta je Crkva Katolička.

more_horiz
Crkva koja je prosula krv stotina milijuna ljudi ne može biti sveta...da, krv svetih koji su bili vjerni Bogu, tu spadaju još znanstventici i navodne vještice...

more_horiz
ili kako bi rekli monty pythonovci..."nobody expects the spanish inquistion!"    

more_horiz
.... sveta je Crkva Sveopća, ona koju su postavili Isus Krist i Duh Sveti a ta je nevidljiva.

Svet i dobar je samo Gospod Bog!

Meni nevjerniku je to sve vrlo jednostavno. U ništa na ovoj zemlji ne vjerujem. Sve je tako zakuđeno, zatrovano, a počevši od ljudskog jezika. Institucije koje sebe nazivaju crkvom su još jedna laž, manje više u ovom svijetu koji ne poznaje Boga.

Nemojte zamjeriti molim vas nitko od vas, ovo je samo moje mišljenje. Za mene je pokajničko srce sveta crkva, kad se izdimi iz srca grijeh, kad griješna narav postane omražena, kad se čovjek poniznoga i skrušena srca dođe pred Svevišnjega.

Tad meni miriše crkvenost.....i za time se sežem svaki dan....Sad

more_horiz
Daniel je napisao/la:
ili kako bi rekli monty pythonovci..."nobody expects the spanish inquistion!"

Trebao bih provjeriti da nisu glavara španjolske inkvizicije Tomasa Torqeumadu proglasili svecem...ili je možda blaženi...

more_horiz
Gdje nestade tolerancija?
Očito su neki glumili ali nemogu zauvijek skrivat mržnju i pretvarati se.
Očito jedna rečenica razotkrije sve.
lol!

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Gdje nestade tolerancija?
Očito su neki glumili ali nemogu zauvijek skrivat mržnju i pretvarati se.
Očito jedna rečenica razotkrije sve.
lol!

Ne kuzim,mi smo rekli da cemo diskutirati,a ne prozivati poimence,svete i ne svete crkve,jer svatko od nas po ljudskim pravima ima birati svoju pripadnost,a nitko od nas po ljudskim pravima nema prava drugoga nateravati na njegov sveti izbor.ne znam koje su oznake mrznje i pretvaranja to su epiteti ne primjereni krscanskom dijalogu.

more_horiz
prijatelju moj, kakvo je to suđenje srca? zar ne znaš da to pripada samo Bogu?

nitko odavdje vjerujem u potpunosti nema nikakve mržnje prema ikome, nego samo PREMA DJELIMA...

Otk 2:6 Ali ovo imaš: mrziš nikolaitska djela koja i ja mrzim."

more_horiz
Ma nikog ja ne sudim ali začuđuje reakcija na jednu rečenicu iz Vjerovanja.

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Ma nikog ja ne sudim ali začuđuje reakcija na jednu rečenicu iz Vjerovanja.

farao Ok. No, znaš, nas ima na forumu koji nismo iz ikojeg Vjerovanja, čisto sami iskustvom dotičemo ono što nam milost daje, odmor duši izmučenoj od grijeha i novo svjetlo u životu otkada sretoh Krista.

Zato ti velim što je meni crkva. Kad budem stala pred Boga, neće mi tražiti etiketu iz koje sam crkve, nego će gledati moje srce, moj život, moje rodove i plodove. O tome priča moja pametna glava obred

Samo ti piši, Izraelu, budi slobodan. Slavimo Gospodina i njegove presvete rane cheers

more_horiz
moja, moja, moja......ja pa ja.....rofl rofl

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply