Noemi je napisao/la:Samo ti piši, Izraelu, budi slobodan. Slavimo Gospodina i njegove presvete rane
Izrael je slobodan i zato i mogu pisati.
Milost je Božja potrebna za spasenje ma koliko se mi trudili iluzija je da nešto možemo postići bez nje.
Noemi je napisao/la:Samo ti piši, Izraelu, budi slobodan. Slavimo Gospodina i njegove presvete rane
Mali princ je napisao/la:Samo Rimokatolička crkva na čelu s Papom ima autentičnost apostolskog i učeničkog naslijeđa te ovlast da dijeli Svete sakramente po kojima se Krist obznanjuje ljudima danas.
Noemi je napisao/la:Izrail je napisao/la:Ma nikog ja ne sudim ali začuđuje reakcija na jednu rečenicu iz Vjerovanja.
Ok. No, znaš, nas ima na forumu koji nismo iz ikojeg Vjerovanja, čisto sami iskustvom dotičemo ono što nam milost daje, odmor duši izmučenoj od grijeha i novo svjetlo u životu otkada sretoh Krista.
Zato ti velim što je meni crkva. Kad budem stala pred Boga, neće mi tražiti etiketu iz koje sam crkve, nego će gledati moje srce, moj život, moje rodove i plodove. O tome priča moja pametna glava
Samo ti piši, Izraelu, budi slobodan. Slavimo Gospodina i njegove presvete rane
Noemi je napisao/la:Ima jedna predivna pjesma:
Divna milost, milozvučna,
griješnog me spasila.
Izgubljenog me je našla,
slijepog prosvijetlila.
Izrail je napisao/la:Ja ne čeznem za pravom Crkvom kad sam njen član.
Ono čega nema za tim čovjek čezne.
hrvoje hrki je napisao/la:Izrail je napisao/la:Ja ne čeznem za pravom Crkvom kad sam njen član.
slažem se
ne bih htio nikada biti pripadnik crkava koje tvrde da je čovjek unaprijed PREDESTINIRAN za nešto, drugim riječima negacije slobodne volje i slobodnog odabira
takve "crkve"-zajednice su čista diskriminacija ljudske slobode koju nam je Bog dao!
Noemi je napisao/la:Dragi Izraile i Hrki, vidjela sam u sobičku da je opet bio neki problem sa vrijeđanjem. Ne znam ni tko ni što, ali bi mi bilo žao da odete s foruma. Ako sam vas ja uvrijedila, oprostite mi.
O, nisam rekla ni dobro jutro, ja se malopre probudila, idem u kafić dolje naš forumski, možda ima koji buketić za mene...
Dizma je napisao/la:hrvoje hrki je napisao/la:Izrail je napisao/la:Ja ne čeznem za pravom Crkvom kad sam njen član.
slažem se
ne bih htio nikada biti pripadnik crkava koje tvrde da je čovjek unaprijed PREDESTINIRAN za nešto, drugim riječima negacije slobodne volje i slobodnog odabira
takve "crkve"-zajednice su čista diskriminacija ljudske slobode koju nam je Bog dao!
Da, slobode za grijeh.
hrvoje hrki je napisao/la:Dizma je napisao/la:hrvoje hrki je napisao/la:Izrail je napisao/la:Ja ne čeznem za pravom Crkvom kad sam njen član.
slažem se
Da, slobode za grijeh.
hoćeš reći da si ti (ili barem reformirani ) imun na grijehe, tj da ih nemaš iliti da si svet
ili možda hoćeš reći da nisi slobodan
da svaki potez koji vršiš u životu , radiš automatski bez vlastite volje
tj svaki tvoj akt je unaprijed predodređen- ti nemaš nikakvog utjecaja na nj:?:
vidiš, opet ti bez problema pobijam preddestinaciju:pop:
hrvoje hrki je napisao/la:Noemi je napisao/la:Dragi Izraile i Hrki, vidjela sam u sobičku da je opet bio neki problem sa vrijeđanjem. Ne znam ni tko ni što, ali bi mi bilo žao da odete s foruma. Ako sam vas ja uvrijedila, oprostite mi.
O, nisam rekla ni dobro jutro, ja se malopre probudila, idem u kafić dolje naš forumski, možda ima koji buketić za mene...
ne znam
mene nije danas nitko uvrijedio , niti sam ja to spominjao
bilo je prije vrijeđanja pape , KC , ali dobro šta ćemo
vjerojatno ću i ja nekada uvrijediti nekoga ili nekog protestantskog ideologa, učitelja
šta se može , idemo dalje, neće propast svijet od toga
bilo bi licemjerje da netko tko među protestantima stalno priča protiv pape i KC , ovdje glumi nešto drugo
meni je drago kad otvoreno to kaže ( što i inače govori među reformiranim) , barem znam na čemu sam i skim imam posla
zato, ne tražim , a sam znaš, da nisam nikad tražio u tom smislu ikakvu cenzuru , zaključavanje nedaj Bože teme ili baniranje
ovo je forum , svašta ćemo mi još pročitati:afro:
Izrail je napisao/la:Pa ja sam uvijek tvrdio da između Hrkija i Jevrejina postoji mala razlika.
Kad nebi znao tko kojoj crkvi pripada....
|
|