Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Prava crkva?

power_settings_newLogin to reply
+6
mirjam
Izrail
Živac
vivi
Spart
Mali princ
10 posters

descriptionPrava crkva? - Page 3 EmptyRe: Prava crkva?

more_horiz
Noemi je napisao/la:
Samo ti piši, Izraelu, budi slobodan. Slavimo Gospodina i njegove presvete rane cheers

Izrael je slobodan i zato i mogu pisati.
Milost je Božja potrebna za spasenje ma koliko se mi trudili iluzija je da nešto možemo postići bez nje.

more_horiz
Ima jedna predivna pjesma:

Divna milost, milozvučna,
griješnog me spasila.
Izgubljenog me je našla,
slijepog prosvijetlila.

more_horiz
Divnoj dakle Tajni ovoj...

more_horiz
Da, brate Izraele, duboka je Tajna milosti božje. moli
Kad samo pomislimo koliku smo blagodat primili od Njega? To je maltene neshvatljivo za ljudski um.

" Da, Bog je tako ljubio ovaj svijet, da je dao svog Jedinorođenog sina Isusa Krista, da nijedan koji ga vjeruje ne pogine, već da ima život vječni."
(Ivan 3:16 )

Morat ću izvaditi moju gitaru koja stoji iza ormara, i obnoviti svoje zaboravljeno umijeće mouse

Sinoć mi je Mirena poslala pjesme grupe Fides. Neću se smiriti dok ih ne naučim. svirka

I onda, ajmo na teren.....slaviti Gospodina sa onima koji ga ljube svim svojim bićem! ya

more_horiz
Mali princ je napisao/la:
Samo Rimokatolička crkva na čelu s Papom ima autentičnost apostolskog i učeničkog naslijeđa te ovlast da dijeli Svete sakramente po kojima se Krist obznanjuje ljudima danas.

Ne raspravljam se samo ovo:
SOLA SCRIPTURA SOLA GRATIA SOLA FIEDI

Ova Crkva kojoj je poglavar Krist, koju Bog vodi!

more_horiz
Noemi je napisao/la:
Izrail je napisao/la:
Ma nikog ja ne sudim ali začuđuje reakcija na jednu rečenicu iz Vjerovanja.

farao Ok. No, znaš, nas ima na forumu koji nismo iz ikojeg Vjerovanja, čisto sami iskustvom dotičemo ono što nam milost daje, odmor duši izmučenoj od grijeha i novo svjetlo u životu otkada sretoh Krista.

Zato ti velim što je meni crkva. Kad budem stala pred Boga, neće mi tražiti etiketu iz koje sam crkve, nego će gledati moje srce, moj život, moje rodove i plodove. O tome priča moja pametna glava obred

Samo ti piši, Izraelu, budi slobodan. Slavimo Gospodina i njegove presvete rane cheers

Bog poziva na izlazak iz Babilona..To je dosta teško ostvariti samo umom -
ako srce ostaje u nostalgiji za idilom crkve u kojoj smo odrasli..
Izlazak , iako na vrijeme- vrlo je fino tkanje svile i odvezivanja čvorova -
no To vodi Bog ali ne na silu što mnogi ne razumiju već hoće da se hvale mnošzvom članova..

more_horiz
Noemi je napisao/la:
Ima jedna predivna pjesma:

Divna milost, milozvučna,
griješnog me spasila.
Izgubljenog me je našla,
slijepog prosvijetlila.

Ta milos oduze moj strah,
srcu radost da mom,
kak čudno pokri sav moj grijeh,
čim uzvjerovo sam,

svirka

more_horiz
Ja ne čeznem za pravom Crkvom kad sam njen član.
Ono čega nema za tim čovjek čezne.

more_horiz
Izrail je napisao/la:

slažem se
ne bih htio nikada biti pripadnik crkava koje tvrde da je čovjek unaprijed PREDESTINIRAN za nešto, drugim riječima negacije slobodne volje i slobodnog odabira
takve "crkve"-zajednice su čista diskriminacija ljudske slobode koju nam je Bog dao!

more_horiz
Dragi Izraile i Hrki, vidjela sam u sobičku da je opet bio neki problem sa vrijeđanjem. Ne znam ni tko ni što, ali bi mi bilo žao da odete s foruma. Ako sam vas ja uvrijedila, oprostite mi.

O, nisam rekla ni dobro jutro, ja se malopre probudila, idem u kafić dolje naš forumski, možda ima koji buketić za mene...Wink

more_horiz
hrvoje hrki je napisao/la:
Izrail je napisao/la:

slažem se
ne bih htio nikada biti pripadnik crkava koje tvrde da je čovjek unaprijed PREDESTINIRAN za nešto, drugim riječima negacije slobodne volje i slobodnog odabira
takve "crkve"-zajednice su čista diskriminacija ljudske slobode koju nam je Bog dao!

Da, slobode za grijeh. obred

more_horiz
Noemi je napisao/la:
Dragi Izraile i Hrki, vidjela sam u sobičku da je opet bio neki problem sa vrijeđanjem. Ne znam ni tko ni što, ali bi mi bilo žao da odete s foruma. Ako sam vas ja uvrijedila, oprostite mi.

O, nisam rekla ni dobro jutro, ja se malopre probudila, idem u kafić dolje naš forumski, možda ima koji buketić za mene...Wink

ne znam
mene nije danas nitko uvrijedio , niti sam ja to spominjao

bilo je prije vrijeđanja pape , KC , ali dobro šta ćemo
vjerojatno ću i ja nekada uvrijediti nekoga ili nekog protestantskog ideologa, učitelja
šta se može , idemo dalje, neće propast svijet od toga
bilo bi licemjerje da netko tko među protestantima stalno priča protiv pape i KC , ovdje glumi nešto drugo
meni je drago kad otvoreno to kaže ( što i inače govori među reformiranim) , barem znam na čemu sam i skim imam posla
zato, ne tražim , a sam znaš, da nisam nikad tražio u tom smislu ikakvu cenzuru , zaključavanje nedaj Bože teme ili baniranje
ovo je forum , svašta ćemo mi još pročitati:afro:

more_horiz
Dizma je napisao/la:
Izrail je napisao/la:

slažem se

hoćeš reći da si ti (ili barem reformirani ) imun na grijehe, tj da ih nemaš iliti da si svet

ili možda hoćeš reći da nisi slobodan
da svaki potez koji vršiš u životu , radiš automatski bez vlastite volje
tj svaki tvoj akt je unaprijed predodređen- ti nemaš nikakvog utjecaja na nj:?: Question afro

vidiš, opet ti bez problema pobijam preddestinaciju:pop:obred

more_horiz
Dizma je napisao/la:
Izrail je napisao/la:

slažem se

hoćeš reći da si ti (ili barem reformirani ) imun na grijehe, tj da ih nemaš iliti da si svet

ili možda hoćeš reći da nisi slobodan
da svaki potez koji vršiš u životu , radiš automatski bez vlastite volje
tj svaki tvoj akt je unaprijed predodređen- ti nemaš nikakvog utjecaja na nj:?: Question afro

vidiš, opet ti bez problema pobijam preddestinaciju:pop:obred

Baš ti je malo ili ništa jasno. Kad bi tako bilo protestantske bi zemlje bi bile domovina najveće letargije u svijetu a ne zemlje pismenosti, obrazovanja, naprednog gospodarstva. Tak ti to ide. Katoličkim zemljama je išlo na bolje tek u vrijeme kad su se u politici otarasile utjecaja svemogućeg i sveprisutnog katolibanskog klera.

more_horiz
Noemi je napisao/la:

ne znam
mene nije danas nitko uvrijedio , niti sam ja to spominjao

bilo je prije vrijeđanja pape , KC , ali dobro šta ćemo
vjerojatno ću i ja nekada uvrijediti nekoga ili nekog protestantskog ideologa, učitelja
šta se može , idemo dalje, neće propast svijet od toga
bilo bi licemjerje da netko tko među protestantima stalno priča protiv pape i KC , ovdje glumi nešto drugo
meni je drago kad otvoreno to kaže ( što i inače govori među reformiranim) , barem znam na čemu sam i skim imam posla
zato, ne tražim , a sam znaš, da nisam nikad tražio u tom smislu ikakvu cenzuru , zaključavanje nedaj Bože teme ili baniranje
ovo je forum , svašta ćemo mi još pročitati:afro:

Podrzavam ovakav stav.

Ovo je posteno razmisljanje i ja ga pozdravljam.
I ja mislim da je normalno da se neki put kazu, eto dodje do toga, reci koje drugome izgledaju malo teze, ili napad na njegovo ucenje ili svetinju.

Tako isto kada se pomene papa, mi svi dobro znamo koliko njega katolici cene i postuju. Pa onda nije ni cudo kada se oni nadju uvredjeni.

Svi mi ovde ipak u neku veliku ruku pazimo. Ali desi se. Nenamerno, i djavo tada preuvelicava u ocima drugog kako evo neko ne voli papu, pa ne voli katolike ili protestante i tako to.

Malo se igra i neka igra, svako bi da poentira i tako to.

Cestitam Hrki - tvoj stav je pravilan i posten.

more_horiz
Pa ja sam uvijek tvrdio da između Hrkija i Jevrejina postoji mala razlika.
Kad nebi znao tko kojoj crkvi pripada zamjenio bi ih.
No tema je prava Crkva.
Dakle to je za mene Katolička Crkva jasno je da ju je Krist utemeljio i da ima Apostolsko naslijeđe. To mnoge protestantske crkve nemaju.
Isto tako najviše je napadana od ateista i tzv vjernika a buše ju i iznutra.
No vidi se da ju Krist vodi jer se nije raspala i rascjepkala unatoč svemu.
Pa neka pati koga smeta.

more_horiz
U pravu si care,

kome smeta neka pati.

( u Srbiji ima jedna poslovica: svaki ciga svog konja hvali )

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Pa ja sam uvijek tvrdio da između Hrkija i Jevrejina postoji mala razlika.
Kad nebi znao tko kojoj crkvi pripada....

Ma nije u tome problem kod tebe Izrail, ti si samo na tatu.

Zato se meni vise svidja drugi tabor, jednog dana i hrki ce to shvatiti.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply