Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Prava crkva?

power_settings_newLogin to reply
+6
mirjam
Izrail
Živac
vivi
Spart
Mali princ
10 posters

descriptionPrava crkva? EmptyPrava crkva?

more_horiz
Koja crkva je prava, koja uči onako kako Biblija kaže, koja je najbliža apostolskom vjerovanju? Zašto ovo pitam, jer svi tvrde da je njihova crkva ona prava. Tako ima izjava: "Izvan ove crkve nema spasenja" ili "Moja crkva jedina naučava pravu biblijsku istinu" Koje je vaše mišljenje?

Zadnja promjena: Joshua; sri 20 pro 2006, 20:18; ukupno mijenjano 1 put.

descriptionPrava crkva? EmptyRe: Prava crkva?

more_horiz
Samo Rimokatolička crkva na čelu s Papom ima autentičnost apostolskog i učeničkog naslijeđa te ovlast da dijeli Svete sakramente po kojima se Krist obznanjuje ljudima danas.

more_horiz
Svatko ima pravo ići u koju god crkvu,želi.Mali prinče nemoj nametati drugima svoje mišljenje jer nema istine u tvojim tvrdnjama.

more_horiz
Da li to znaci nastavak protureformacije,i odricanja od reformacije,mali prince mi smo nekoliko stoljeca iza toga ,ja mislim treba nastaviti reformaciju.
<BLOCKQUOTE>
Mali princ je napisao/la:
Samo Rimokatolička crkva na čelu s Papom ima autentičnost apostolskog i učeničkog naslijeđa te ovlast da dijeli Svete sakramente po kojima se Krist obznanjuje ljudima danas.
</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Joshua je napisao/la:
Svatko ima pravo ići u koju god crkvu,želi.Mali prinče nemoj nametati drugima svoje mišljenje jer nema istine u tvojim tvrdnjama.

Naravno da svatko ima pravo da izabere svoj put, no gdje taj put vodi vidjet će na kraju puta.
Ne namećem nkome svoje mišljenje, samo iznosim svoje religiozno opredjeljenje jer sam vidio da su ovdje katolici maltene podcjenjeni na uštrb raznih novih denominacija.
To da nema istine u mojim tvrdnjama bih molio da mi argumentirate, jer po čemu ste sigurni da su vaši stavovi u pravu?
Na isti način, istom retorikom nastupaju i teolozi katoličke crkve prema reformiranim crkvama, a pravoslavni patrijarsi imaju još i teže riječi.
Stoga, argumenti u stilu svaki cigo svoga konja hvali, nisu ozbiljni. Ne bih uzeo u obzir niti pozivanje na Bibliju jer se citati mogu koristiti kako kome volja, tendenciozno i u krivom konktekstu. Najbolje tumačenje Biblije daje vaš život-ako je primjenite praktično, ako pustite da Isus djeluje kroz vas. A kako će ući u vas, preko tradicionalnog oblika Sakramenata ili nekog drugog oblika sakramentalnog predanja posve je nebitno.
Citate iz Biblije još malo pa će vaditi i računala na kućnu uporabu, prema ključnim terminima i na bazi ekspertnih sustava, no tu nema duše. Citiranje Biblije koje često koriste reformirani mi sliči na štrebere iz škole, koji nauče napamet gradivo a ne daju sebe u to, ne kuže smisao.

more_horiz
Dina je napisao/la:
Da li to znaci nastavak protureformacije,i odricanja od reformacije,mali prince mi smo nekoliko stoljeca iza toga ,ja mislim treba nastaviti reformaciju.

<BLOCKQUOTE>

A što bismo reformirali?
Katolička crkva, hvala Bogu, na čelu s Benediktom XVI se napokon vraća svojim korijenima. Počela je reformacija unutar KC u smjeru vraćanja izvornosti s početka prvog tisućljeća.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
<BLOCKQUOTE>

<BLOCKQUOTE>Da li to znaci odustajanje od transupstancijacije?Kad je napustila svoje korjenje?Koji su izvori za to?A sto katolici citiraju ako ne Bibliji,zasto smo krscani?

<BLOCKQUOTE>
Dina je napisao/la:

<BLOCKQUOTE>

A što bismo reformirali?
Katolička crkva, hvala Bogu, na čelu s Benediktom XVI se napokon vraća svojim korijenima. Počela je reformacija unutar KC u smjeru vraćanja izvornosti s početka prvog tisućljeća.</BLOCKQUOTE>
</BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE>

more_horiz
Svima nama na ovom forumu,nadam se,nije cilj omalovažavati niti osudjivati ikoga.Ja se ispričavam malom princu ako sam na neki način povrijedio njegova uvjerenja i napisao svoj komentar bez argumenata,al isto tako nije u redu od bilo koga da svoju denominaciju naziva najispravnijom bez priloženih činjenica.

more_horiz
Tacit je napisao/la:
Koja crkva je prava, koja uči onako kako Biblija kaže, koja je najbliža apostolskom vjerovanju? Zašto ovo pitam, jer svi tvrde da je njihova crkva ona prava. Tako ima izjava: "Izvan ove crkve nema spasenja" ili "Moja crkva jedina naučava pravu biblijsku istinu" Koje je vaše mišljenje?

Moje mišljenje je da smo prava crkva mi koji smo posvećeni Kristovom zaslugom, posinjeni Duhom Svetom i posvećeni poslušnoću Riječi Božjoj i njegovim zapovjedima.

Treba ljudima objasniti što se misli pod pojmom crkva. Netko je gleda kao instituciju a netko gleda kao mjesto izvršavanje formi, dok za istinskog vrijedi: hram Duha Svetoga, živa crkva u kojoj prebiva Bog. Čovjek pojedinac svaki jest prava crkva božja. Više vjerujućih u zajedništvu tvore duhovno tijelo Kristovo a svaki pojedinac jest dio toga tijela. Krist naša glava, prvosvećenik. Dakle, mi ljudi smo najpravija crkva.

Stvar je ega, oholosti i taštine kad jedna religijska ustanova iliti "crkva" za sebe tvrdi da je samo ona prenosioc istine božje. Kad bi tako bilo, Bog bi sam sebi skočio u usta, jer je rekao: imam i u drugim torovima svojih ovaca.
Znači, Bog gleda na iskreno i raskajano, očišćeno srce, predanu dušu, a to može biti kako onaj u prašumi i džungli, tako onaj u središtu civilizacije.

Bog ne prebiva u rukotvorenim građevinam, nego u srcu ljudi.

Tako ja mislim.

more_horiz
Dina je napisao/la:

<BLOCKQUOTE>

<BLOCKQUOTE>

<BLOCKQUOTE>Da li to znaci odustajanje od transupstancijacije?Kad je napustila svoje korjenje?Koji su izvori za to?A sto katolici citiraju ako ne Bibliji,zasto smo krscani?

<BLOCKQUOTE>

Ne, ne odustaje se od Pretvorbe!
II Vatikanski koncil značio je otklon od Katoličkog konzervatizma.</BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE>

more_horiz
Noemi je napisao/la:

Tako ja mislim.

Ima neka tajna veza, tajna veza za sve nas....a ona ujedinjuje srca ljudi u Pravu Crkvu.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Noemi je napisao/la:

Tako ja mislim.

Ima neka tajna veza, tajna veza za sve nas....a ona ujedinjuje srca ljudi u Pravu Crkvu.
Prava crkva je u dusama ljudi,ujedinimo se sa identitetima,koji su u skladu sa Bozjim autoritetom,a Kralj Slave im je Isus Krist,kojemu je sve podlozeno i na kraju borbe podlozit ce mu se i smrt.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Dina je napisao/la:

<BLOCKQUOTE>

<BLOCKQUOTE>

<BLOCKQUOTE>

Ne, ne odustaje se od Pretvorbe!
II Vatikanski koncil značio je otklon od Katoličkog konzervatizma.</BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE>
Zasto je uopce doslo do pretvorbe,kad je Bog dao direktni put ispunjenjem ceremonijalnog zakona.Pretvorba je samo posljedica naknadnog dodavanja sluzbe, nakon ispunjenja posrednistva kroz Isusa Krista .vidi Hebrejima</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Dina je napisao/la:

<BLOCKQUOTE>Prava crkva je u dusama ljudi,ujedinimo se sa identitetima,koji su u skladu sa Bozjim autoritetom,a Kralj Slave im je Isus Krist,kojemu je sve podlozeno i na kraju borbe podlozit ce mu se i smrt.</BLOCKQUOTE>

A što su to identiteti? Nisu li i ono još jedna nepotrebna maska?

more_horiz
Ma vidi sto pise u Hebrejima,a maske kod Boga ne pale,shvati,to se ljudi mogu sminkati jedni pred drugim,ali maske haaahhh nema smisla,pa zar nevidis koliko ljudi ide prazno ulicama od maskiranih vjernika,Bog trazi sto god je cisto ,pravo i posteno, itd......

<BLOCKQUOTE>
Dina je napisao/la:

<BLOCKQUOTE>Prava crkva je u dusama ljudi,ujedinimo se sa identitetima,koji su u skladu sa Bozjim autoritetom,a Kralj Slave im je Isus Krist,kojemu je sve podlozeno i na kraju borbe podlozit ce mu se i smrt.</BLOCKQUOTE>

A što su to identiteti? Nisu li i ono još jedna nepotrebna maska?
</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Ja mislim isto kao Dina!
Puno ljudi traze pravu crkvu, ali koja zivi po nacelima Biblije.
Ali je ste culi nekada nesto o Adventistima?
Oni zive po Bibliji i idu subotom u crkvu zato sto to pise u Bibliji.
U ovo vreme ima toliko crkava ali pravu naci to je tesko.

more_horiz

Katolička crkva, hvala Bogu, na čelu s Benediktom XVI se napokon vraća svojim korijenima. Počela je reformacija unutar KC u smjeru vraćanja izvornosti s početka prvog tisućljeća.

Hoćeš reći da ova dva tisućljeća nije bila na svojim korjenima?

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Živac je napisao/la:

Katolička crkva, hvala Bogu, na čelu s Benediktom XVI se napokon vraća svojim korijenima. Počela je reformacija unutar KC u smjeru vraćanja izvornosti s početka prvog tisućljeća.

Hoćeš reći da ova dva tisućljeća nije bila na svojim korjenima?

Tako stoji</BLOCKQUOTE>

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply