Joshua je napisao/la: Svatko ima pravo ići u koju god crkvu,želi.Mali prinče nemoj nametati drugima svoje mišljenje jer nema istine u tvojim tvrdnjama.
Naravno da svatko ima pravo da izabere svoj put, no gdje taj put vodi vidjet će na kraju puta.
Ne namećem nkome svoje mišljenje, samo iznosim svoje religiozno opredjeljenje jer sam vidio da su ovdje katolici maltene podcjenjeni na uštrb raznih novih denominacija.
To da nema istine u mojim tvrdnjama bih molio da mi argumentirate, jer po čemu ste sigurni da su vaši stavovi u pravu?
Na isti način, istom retorikom nastupaju i teolozi katoličke crkve prema reformiranim crkvama, a pravoslavni patrijarsi imaju još i teže riječi.
Stoga, argumenti u stilu svaki cigo svoga konja hvali, nisu ozbiljni. Ne bih uzeo u obzir niti pozivanje na Bibliju jer se citati mogu koristiti kako kome volja, tendenciozno i u krivom konktekstu. Najbolje tumačenje Biblije daje vaš život-ako je primjenite praktično, ako pustite da Isus djeluje kroz vas. A kako će ući u vas, preko tradicionalnog oblika Sakramenata ili nekog drugog oblika sakramentalnog predanja posve je nebitno.
Citate iz Biblije još malo pa će vaditi i računala na kućnu uporabu, prema ključnim terminima i na bazi ekspertnih sustava, no tu nema duše. Citiranje Biblije koje često koriste reformirani mi sliči na štrebere iz škole, koji nauče napamet gradivo a ne daju sebe u to, ne kuže smisao.